Menu
Május – 2020
2020-05-01 feladat

Május kellemesebbnek ígérkezik az előző két hónapnál. Az enyhülés csalóka reményeket ébreszthet, de nem árt szem előtt tartani, hogy az átmeneti javulást júniustól jelentős visszaesés követheti. A most kínálkozó lehetőségeket természetesen meg kell ragadni, mert később újra mostohább lesz a terep. Egyéni szinten talán könnyebb némi stabilitást teremteni, mint kollektíve. Az óvatosság, valóságérzék, önfegyelem a szó szoros értelmében életmentő lehet.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Általános tendenciák

A hónap legjobb híre, hogy a márciusiáprilisi földindulással összefüggésbe hozható bolygóhatások már gyengébben, vagy más fajta, kedvezőbb kombinációkban érvényesülnek. Május elején például a Bikában levő Merkúr, közepén a Nap képez trigont a Bak Jupiterrel és a Plútóval. Áprilisi, Kos-tranzitjuk során létrejött nehéz fényszögeikhez képest ez jelentős különbség. A mostani földtrigonok segítő energiái lehetőségeket adnak bizonyos szintű stabilitás megteremtésére. Bár az előző hónapok veszteségei nem tehetők semmissé, a jövőben pedig még mindig sok a bizonytalanság, gyakorlati érzékkel, kitartással találhatók megoldások is.

Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy a felszínen maradáshoz nagyon komoly erőfeszítések szükségesek. Egyfelől azért, mert a föld elem– tartogatta sikerek nem maguktól hullnak az ölünkbe, hanem olyan keményen kell megdolgozni értünk, mintha a földet munkálnánk meg. A Jupiter a Bakban esésben van, házigazdája a Szaturnusz, így nem ontja olyan nagyvonalúan a kegyeit mint máskor. A szintén Szaturnusz uralma alatt álló Bak Plútó pedig, mint az elmúlt évek alatt megtapasztalhattuk, a szokásosnál is szigorúbb túlélő – próbáknak vet alá, mielőtt megnyitja kincseskamráit.



A másik, az igazán nagy kihívást az Ikrekben tartózkodó Vénusz képviseli. Önmagában nem lenne az, de idén tolatása miatt a szokásosnál sokkal tovább, augusztus 7-ig marad ebben a változékony, könnyed, ingerekre vágyó levegős jegyben. Jóllehet április 9 óta retrográd árnyékban van, május 13-án vált retrográd stacionáriusba, hogy megkezdje június 25-ig tartó hátrálását. Mint a témával kapcsolatos általános tudnivalókban részletesen szó van róla (Aphrodité a tükörbe néz, Retrográd Vénusz – túlélési útmutató), a hátráló Vénusz érzelmi, önértékelési zűrzavarokat , elbizonytalanodásokat jelez, amelyek a társulásokra is hatással vannak. A pénzügyekre sem egyéni sem kollektív szinten nincs túl kedvező hatással. Ez már önmagában is arra utal, hogy bármekkora is az igyekezet a gazdaság felélesztésére, még a legjobb esetben is csak mérsékelt sikerek várhatók. A klasszikus asztrológia egyik aranyszabálya, hogy retrográd bolygóknál nem jó ötlet új projektekbe kezdeni, ugyanis ezek vagy nem lesznek képesek kifutni formájukat vagy pedig nem elvárásaink szerint fognak alakulni. Ez a meglátás most sokkal helytállóbb, mint általában.

Idei, Ikreken való áthaladása során ugyanis a Vénusz nem képez túl kedvező fényszögeket. (Mivel viszonylag gyors mozgású bolygó, ezek a hatások maximum pár napig érvényesülnének, ha direktben haladna, tolatása miatt azonban többször is bepontosulnak, így az általuk képviselt témákkal egész idő alatt foglalkozni kell.). Legkritikusabb kapcsolata a Neptunnal képezett kvadrátja. Ez a nehéz aspektus először május 3-án válik egzakttá, amikor még mindkét bolygó direktben halad, az Ikrek – Halak 20°18′ -án, aztán május 20-án másodszorra is összeáll, amikor a Vénusz már tolat, a két jegy 20°39′ -án, harmadszorra pedig július 27 -én válik egzakttá, szintén az Ikrek – Halak 20°39-én, az akkor már direktben haladó Vénusz és a retrográd Neptun között.

Arról, hogy e tranzit időszakában üzleti és érzelmi társulásaink minimum zavarossá válnak sokszor volt szó a blogon (A Vénusz és a Neptun fényszögeinek párkapcsolatokra gyakorolt hatásával A Neptunusz szövevényes ösvényein című, tematikus oldalon sok bejegyzés található). Általánosságban véve elmondható, hogy ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem igaz. Emberismeretünket akkor sem tanácsos sutba dobni, ha éppenséggel „lelkünk másik felét”, „ikerlángunkat” véltük felismerni új szerelmünkben. Más jellegű ismeretségeknél sem árt az óvatosság. Az elhamarkodott üzleti tranzakciók szintén kerülendők, és szerződések megkötésekor, hivatalos ügyek intézésekor, utazások során sem árt a fokozott óvatosság.

Ezt azonban könnyebb mondani, mint megtenni. Részben azért, mert ez a pozíció túlintellektualizálásra hajlamosít. Ezzel sajnálatos módon nagy adag felületesség is társul. Az Ikrek számára a dolgok sokféle szempontból közelíthetők meg, és a rugalmasságnak vannak kétségtelen előnyei is. Csakhogy olvasatában az értelem mindig talál kiutat – akkor is, amikor a bagatellizálás, kanyarok levágására irányuló trükközés több problémát idéz elő, mint amennyit megold. A nehézségeket és a konfliktusokat kizárólag racionális megközelítésekkel kívánja kezelni. Ahol önfegyelemre, összeszedettségre, állóképességre, mélyrelátásra, intuícióra lenne szükség, csődöt mond. Murphy egyik híres törvényével összhangban a bonyolult helyzetekre számára is rengeteg pofonegyszerű, könnyen érthető hibás megoldás kínálkozik.

Neptunnal képezett kvadrátja hatására ez még valószínűbb. A Neptun ugyanakkora trükkmester, mint az Ikrek Vénusz házigazdája, a Merkúr. A valóságnak azokat a verzióit részesíti előnyben amelyek a legközelebb állnak vágyfantáziáihoz, a tényeknek szinte semmi jelentőséget nem tulajdonít. Minél kellemetlenebbek, annál valószínűbb, hogy Disneylandet varázsol helyükbe. Az Ikrek – ahogy általában a változó jegyek – nem bírják jól a nyomást. Az ingeréhes, mozgékony, kapcsolatorientált jegy számára a járvány-által megkövetelt biztonsági intézkedések maguk voltak a földi pokol. Így aztán készségesen elhiszi – így hatására mi is, hogy kigyulladt a zöld lámpa, lehet pezsegni, száguldozni, ugyanott felvenni a fonalat, ahol jó két hónapja elszakadt. A tanulságok levonásában sem jeleskedik, az önfegyelem, pedig végképp nem erőssége, viszont pompásan meg tudja ideologizálni mit miért csinál. A Neptun is, csak más módon. Ez már önmagában is kockázatossá teszi az újrakezdést.




Azzal sem árt tisztában lenni, hogy más, lassú bolygók hatásaival kombinálódva a Neptun járványszignifikátor. A Vénusszal képezett erőpróbáló fényszöge még „csak” káoszt, gazdasági bizonytalanságot jelezne, de május közepétől a Mars is a Halakban tartózkodik. Jóllehet együttállásuk csak június folyamán pontosul be, a Mars- Neptun ciklusok már kapcsolatban vannak járványokkal, méghozzá éppen influenza-jellegűekkel. (Persze, mint a koronavírus-pándémiával és a világjárványokkal foglalkozó régebbi cikkeimben rámutattam, ehhez más, jelentős hatások is kellenek, de idén ezek is adottak). Így a májusi túl gyors lazulás a júniusi, nagyon kedvezőtlen befolyások mellett a járvány újabb hullámának teremtheti meg feltételeit. Természetesen nem csak ilyen forgatókönyvek lehetségesek; a káosz, a torzult valóságérzékelés, a bizonytalanság, az egyéni és kollektív mellétrafálások sorozata más módokon is mélyíthetik a válságot.

Persze az is világos, hogy a türelem és a kívárás legalább annyi súlyos problémát teremt, mint amennyit megelőz. Az elmúlt hónapokban kialakult helyzet milliókat taszított egzisztenciális válságba. Világszerte tömegesen szűntek meg a munkahelyek, kisebb – nagyobb vállalkozások. Az egyik napról a másikra élők átmenet nélkül süllyedtek mélyszegénységbe, akár lakhatási lehetőségüket is elvesztve. De a járvány által ellehetetlenített üzletágakban (pl turizmus, vendéglátás, rendezvények, divatcikkek) a tulajdonosoknak viszonylag stabil, középosztálybeli jólétet -vagy annál sokkal jobbat, alkalmazottaiknak pedig munkalehetőségeket teremtő vállalkozások  is pillanatok alatt mentek csődbe. Ilyen helyzetekben levőktől irreális további kényszerparkolást elvárni. Ők nem azért akarnak minden igyekezetükkel kimozdulni a holtpontról, mert nem tudnak mit kezdeni magukkal odahaza, vagy mert nincsenek tisztában az egészségügyi kockázatokkal….

Pillanatnyilag tehát ismét két, egyformán rossz lehetőség között kell választani. Hogy ki melyiket részesíti előnyben, függ az adott országban levő járványkezelési stratégiáktól, attól, hogy vannak-e az illetőnek alternatívái, és persze alkatától, vérmérsékletétől. Erről a horoszkóp adottságai sok mindent elárulhatnak, de  mindenre nem tudnak választ adni. (Kérdésekre kkizárólag konzultáció formájában áll módomban válaszolni.) Egy azonban bizonyos: bárhogy dönt is, valamilyen értelemben súlyos kockázatot vállal, ez alól nem vonhatja ki magát. Mindannyian valamilyen formában ebben a cipőben járunk. Ti is. Én is. Nincs biztosíték, nincs garancia, a hosszú távot és a tervezhetőséget – mint az idei év általános trendjeit bemutató cikkekben ( 2020 – hogyan tovább, mi jöhet még ? , Disztópikus lidércnyomás -az asztrológia tükrében) részletesen szó volt róla – jobb elfelejteni. Tuti tippeket a sors kicselezésére az asztrológia ezúttal sem tud adni. Egy konzultációnak nem is ez a célja.

A többi, hónap közepi hatás is arra utal, hogy jóakarat, igyekezet ide vagy oda, a tempót nem lehet felgyorsítani. A Vénusz retrográdba váltásával nagyjából egyidejűleg két nagybolygó is elkezdi tolatását. Innentől a nyár és az ősz folyamán egymást érik a jelentős retrográd hatások, ezért később sem lehet nagyobb sebességre kapcsolni. Teljesen új kezdeményezésekhez sem kimondottan kedvező a terep.

Május 11-én a Szaturnusz vág hátraarcot, szeptember 29-i direktbe váltásáig tehát jobban tesszük, ha új célkitűzések helyett azon gondolkozunk, hogyan lehetne valóra váltani a régieket, hogyan tökéletesíthetjük módszereinket, illetve megvizsgálnunk: helyes célokat követünk-e. A részletek kidolgozásának is nagy figyelmet kell szentelnünk. Mi több, ez a trend később is marad, hiszen szeptemberben a tolatását megkezdő Mars – a cselekvés, kezdeményezés planétája– veszi át a stafétabotot, jókora frusztrációt okozva.

Május 14-én a Jupiter kezdi meg a Bak 27°14′-en szeptember 13-ig tartó tolatását. A Jupiter 2020 február 18-án, a Bak 17° 24′-en lépett retrográd árnyékba, ősszel a Bak 17°24′-an vált direkt stacionáriusba, a retrográd árnyékból azonban csak 2020 december 6-án lép ki. A Jupiter Bakba lépéséről írt 2019 decemberi bejegyzésemben többek között az alábbiakat írtam erről az időszakról. Akkor még fogalmam sem volt a közelgő világjárványról, csak a gazdasági mélyrepülés kollektív trendjét tudtam beazonosítani. De elképzelni sem tudtam, milyen külső esemény idézhet elő ilyen szintű leállást világviszonylatban (Bővebben: Koronavírus járvány – az asztrológiai prognózis lehetőségei és korlátai)




New ages hurráoptimisták által beharangozott prosperitásról még annyit, hogy a Vénusz, a másik pénzügyi jelölő egy nappal a Jupiter retrográdba váltása előtt, május 13-án vált retrográd stacionáriusba az Ikrek 21°-án; tolatását június 25-én, az Ikrek 5°-on fejezi be. (A Vénusz 2020-as tolatása és a levegővé vált pénzek – gazdasági mélyrepülés közötti összefüggésekről már volt szó régebbi bejegyzésekben, és még lesz is). Ezt követően, június 18 – július 12 között a Merkúr veszi át a stafétabotot- ami szintén kapcsolatban van a pénzmozgással. Aztán, pár nappal a Jupiter direktbe váltása előtt, szeptember 9-én a Mars vág hátraarcot, így esély sincs arra, hogy tempónk felgyorsuljon és pusztán fehér fényeket vizualizálva bevonzzuk a megoldást”. (Jupiter a Bakban)

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Hogy akkor mit lehet mégis tenni?

Hogyan lehet felkészülni?

Fel lehet egyáltalán készülni?

Nem kimondottan…

De egyéni szinten talán még mindig inkább, mint kollektíve…

Először is, jobb nem áltatni magunkat: a nagyfokú instabilitás, a változékony helyzetek az esetleges javulás ellenére is velünk maradnak. Így lesz ez egész évben, sőt jövőre is. Átmeneti időszakban vagyunk, sok inger, impulzus záporozik ránk. Lehetőségek bukkannak fel a láthatáron, és utak fogynak el a lábunk alól.  Döntéseket kell hoznunk – vagy csak ezt hisszük. Ilyen körülmények között nem könnyű megkülönböztetni egymástól a lényeges és a lényegtelen, reális és irreális dolgokat. Hosszú távra tervezni lehetetlen – a helyzetek egyik hétről a másikra is a fejük tetejére állhatnak. Ami most járható útnak tűnik, egyáltalán nem biztos, hogy júniusban is reális alternatíva lesz. Az ajtók, amelyek a hónap kedvezőbb szakaszaiban megnyílhatnak, akár pár nap múlva is becsukódhatnak.

A lufik mellett természetesen most is vannak valóságos lehetőségek. De mindkét lábbal szilárdan kell állnunk a földön ahhoz, hogy megragadhassuk őket. Adódhatnak pl olyan bevételforrások, lehetőségek, amelyek másoknak nem. Ennek ellenére igen konzervatívan és óvatosan kell kezelnünk pénzügyeinket. Jobb a változó körülményekhez alkalmazkodó stratégiával a már meglévő megtartására törekednünk, mint új projekteket kezdeményeznünk. Meglehet, stabilitásunk, biztonságunk megőrzése érdekében bizonyos kockázatokat kell vállalnunk, de ezeket gondosan ki kell számítanunk, megkülönböztetett figyelmet szentelve a részleteknek. (Az egészségügyi előírásokat pl akkor is nagyon ajánlott betartani, ha kellemetleneknek, korlátozóknak érezzük őket. A társadalmi távolságtartás egyeseknek alkatából kifolyólag könnyebben, másoknak nehezebben megy – de még jó darabig követendő normának kell maradnia). Meggyőzőerőnknek, magnetikus kisugárzásunknak köszönhetően most is találhatunk támogatókat. Kreatívitásunk is mély benyomást tehet másokra. Ennek ellenére nagyon keményen kell dolgoznunk azon, hogy megfoghatóvá tegyük látomásainkat, formát és struktúrát adjunk nekik. Másokra való támaszkodás helyett elsősorban saját erőforrásainkra kell hagyatkoznunk, a most kapott ígéreteket ugyanis nem kettővel, hanem minimum kétmillióval kell elosztani. Jó és rossz értelemben is igaz, hogy azt aratjuk le később, amit most elvetünk.

Naaagy kérés kleptomániás félig- sem- barátaimhoz 😈 Sajnálatos módon az oldalamon levő másolásvédő dacára is még mindig nagyon sokan „inspirálódnak” ( = gátlástalanul lopják a tartalmakat) innen. Igen, ezt a tevékenységet akkor is LOPÁSNAK nevezik, ha már nem tudják olyan könnyen szó szerint lemásolni, “csak” összefoglalózzák, esetleg más igényes blogokról, YouTube-csatornákról összemazsolázott tartalmakkal kombinálva) . Amennyiben Te magad is azon „kollégák” cseppet sem tisztelt csoportjába tartozol, aki tárgyi tudása mélyítése helyett kizárólag oldala marketingezésével, és azon platformok tallózásával foglalkozik, ahol igényes tudásanyagokból lopkodhat ( többek között pl  az én oldalamat is e céllal követed, ahogy teszitek sajnos elég sokan), kérlek, a változatosság kedvéért most tegyél kivételt. Nagyon sok munkám van  az ilyen típusú összefoglalókban, akárcsak az oldalamon elérhető fordításokban, meg a többi posztban is. Ezért, ha merítesz  belőlük, kérlek jelöld meg a forrást, tüntesd fel a cikkemre mutató linket. Nagyon jó lenne, ha ez szokásoddá válna, és nem csak az én írásaimat illetően, hanem akkor is, amikor a többi hiteles tudással rendelkező, posztjaikba, videóikba komoly munkát fektető asztrológus- társam oldalain „tallózgatsz” ( = nézel lenyúlnivaló tartalom után).





És most röviden a főbb bolygóhatásokról:

Fennec Fox GIF - Find & Share on GIPHY

Május 1 : Merkúr – Uránusz együttállás, Bika 06°52′

Meglehetősen vegyes hatás. Az eredeti ötletek, gondolatsziporkák, frappáns megoldások (pl üzleti ötletek, pénzügyi stratégiák) mellett vannak kevésbé áldásos hozadékai is: nagyfokú feszültség, idegesség, szétszórtság, csapongás. Az elhamarkodott kijelentések, derült égből villámcsapásként kitörő perpatvarok, meggondolatlan döntések, az eredeti szándékok, álláspont megváltoztatása károkat okozhatnak. Bővebben: Merkúr – Uránusz erőpróbáló fényszögek, Merkúr – Uránusz együttállás tranzitként

Május 3: Vénusz – Neptun kvadrát Ikrek – Halak 20°18′

Ezek a fényszögek irreális elvárásokra, légvárépítésre hajlamosítanak. A csalás, megcsalatás, csalódás, önbecsapás is sok esetben velejárójuk. A túlságosan rózsaszín szemüveg, a naivitás, a valósággal köszönő viszonyban sem levő elvárások, a rossz helyre befektetett energia üzleti- és szívügyekben szinte törvényszerűen vezetnek csalódáshoz. Bővebben : Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van, Elérhetetlen uraság, A lovagi szerelem problémás öröksége, A Neptunusz szövevényes ösvényein tematikus oldal további cikkei.

Mint már szó volt róla, az Ikrek Vénusz könnyed, levegős energiája kedvezően hat a társasági életre, nyitottá tesz az új impulzusokra, ami a legszebb tavaszi hónapban nem is jönne rosszul. Az anyagiak egyik jelölőjeként azonban cseppet sem jó hír , (különösen az egyidejűleg érvényesülő erőteljesen diszharmonikus Neptun -hatás mellett) hogy pénzügyeink túlságosan lebegőssé, levegőssé válnak. A valóság talajától való elrugaszkodást talán fékezi, hogy a hónap elején a Vénusz recepciós helyzetet képez urával, a Bikában haladó Merkúrral, az pedig kedvező kapcsolatban van a Plútóval és a Jupiterrel (trigon), sőt magával a Neptunnal (Halak) is. Rengeteg igyekezettel, valóságérzékkel és némi szerencsével tehát vihetünk még némi stabilitást a földindulásba.

Május 4 : Nap – Merkúr együttállás, 14°52′ Bika

Nap – Merkúr együttállás adhat némi tisztánlátást, de valószínűbb, hogy hatására hajlamosak lehetünk túlságosan szubjektíven, rögeszméinkhez ragaszkodva tálalni mondanivalónkat. Ez a tranzit meglehetősen szókimondóvá is tehet, az elhamarkodott kijelentések sok kárt okozhatnak.




Május 7: telihold a Skorpióban 17°20′

Telihold a Skorpióban, 2020 május 7, Bp 12h46′

A Hold május 7-én, a Skorpió 17°20′-en teljesedik ki helyi idő szerint 12h 46′ -kor. A teliholdképletben vegyes hatások érvényesülnek.

A Skorpió energiák jóvoltából kellemetlen, de szükségszerű felismerések birtokába juthatunk.A környezetünkben, kapcsolatainkban zajló változások hatására kíméletlenül rá kellett ébredni, kinek, minek kell eltűnnie életünkből s ezt a folyamot engedni végbemenni. Akkor is, ha még jó darabig nem látható, mi módon töltődik majd be a veszteség-okozta űr. A Hold- Neptun trigon hatására megérzéseink pontosabbakká válnak, jobban olvasunk mások lelkében és saját motivációinkat, lehetőségeinket és – ha nem adunk teret a Neptun valóságelhárító tendenciáinak – az esetleges buktatókat is tisztábban látjuk. Ezekben a napokban álmaink is fontos útmutatásokat adhatnak.

Sajnálatos módon azonban az Ikrek Vénusz – Halak Neptun kvadrátja is erőteljesen képviselteti magát, így a racionálisnak vélt érvek és vágyfantáziák sajátos kombója alaposan felülírhatja a valós tényállásról tájékoztató zsigeri információkat. A diszharmonikus hatások a szokásosnál is nagyobb érzelmi hullámvasutazásokra hajlamosíthatják az egyébként jó intuícióval megáldott és válsághelyzetekben nagy lélekjelenlétet tanúsító Skorpió Holdat. Így egészen jelentéktelen ügyeket is élet- halál – kérdésekké duzzaszthat, és ha energiái nem kapnak karakterüknek megfelelő megnyilvánulási területet, ő maga gyárt drámát, tragédiát, komédiát vagy mindennek a groteszk elegyét. A féltékenységi jelenetek, a kapcsolatban zajló hatalmi harcok, játszmák szinte nélkülözhetetlen tartozékai a telihold-képlet formációinak. Az egyidejűleg érvényesülő földies energiák (Bika Merkúr/Nap trigonban, Hold szextilben a Plútóval, Jupiterhez közeledve) remélhetőleg a józan paraszti eszet is szóhoz juttatják. Ebben az esetben bizonyos szintű stabilitás is teremthető, a konstruktív felismerések pedig kamatoztathatók a gyakorlatban.

Május 7: Merkúr – Neptun szextil, Bika – Halak 20°22′

Tudatos erőfeszítésekkel ez a fényszög segíthet ráérezni az egészséges arányokra, így talán – az egyidejűleg érvényesülő Vénusz – Neptun kvadrát hatására sem – rugaszkodunk túl messze a valóságtól . Képesek lehetünk kreatív formát adni elképzeléseinknek, fantáziánkat hasznos cél szolgálatába állíthatjuk. Befolyása összeadódik a Merkúr – Jupiter/Plútó trigon jótékony hatásával, így a dolgoknak nem kell teljesen elszabadulniuk. Főleg, ha mi is aktívan hozzájárulunk ahhoz, hogy mederben tartsuk érzelmeinket.

Május 9: Merkúr – Plútó trigon , Bika – Bak 24°56′

A Merkúr – Plútó trigon intenzív energiái arra ösztönöznek, hogy a dolgok mélyére hatoljunk és módszeresen feltárjuk a rejtett részleteket is, kiderítve, hogy jutottunk el odáig, ahol most tartunk. Ily módon saját és környezetünk valódi motivációi is felszínre kerülhetnek, minőségi, mélyreható elemzések születnek és tabutémákról is őszintén, tárgyilagosan beszélgessünk. A Merkúr – Plútó kapcsolat azt jelzi, hogy ha ragaszkodunk álláspontunkhoz (és azt tényekkel is alátámasztjuk), a dolgok mélyére hatolunk, gondosan kielemezzük a terítéken levő ügyeket, hosszú távon is megbízható szövetségeseket nyerhetünk meg magunknak.

A Merkúr- Plútó trigonnal kapcsolatban azt sem árt szem előtt tartani, hogy a jó kommunikációnak része a másik meghallgatása is. Ez nem mindig könnyű feladat, hiszen a Bika jegyében a Merkúr makacs is lehet, a Plútó pedig inkább rögeszmésségéről semmint rugalmasságáról híres. A Jupiter jótékony hatását kihasználva lényegesen előbbre jutunk, ha humorral és empátiával kombináljuk mondanivalónkat

Május 10: Merkúr – Juiter trigon, Bika – Bak 27°12

E kedvező fényszög hatására könnyebb madártávlatból szemlélni a dolgokat. Így jó esély van arra, hogy bölcs belátással, humorérzékkel, rugalmassággal, megfelelően csoportosított és megfelelő célra irányuló energiával végül a visszás helyzeteket is javunkra fordíthassuk. A föld elem ezzel egyidejű túlsúlyba kerülése garancia arra, hogy a pátosz és inspiráció mellett a gyakorlati érzék is szerepet kap. A türelem, önfegyelem, céltudatosság tovább növeli a kedvező megélési lehetőségeket. Bővebben: Merkúr – Jupiter fényszögek




Május 10: Nap – Neptun szextil, Bika – Halak 20°27′

E tranzit hatására az élet sokkal kellemesebb helynek tűnik, a fantázia megélénkül, de konkrét erőfeszítés nélkül az ihlet tovaszáll. Szerencsére, most a megvalósítást támogató jótékony befolyások is érvényesülnek, Ezekben a napokban érdemes eltöprengeni, hogy milyen konkrét lépéseket tettünk eddig, hogy nem kielégítő feltételeinket és társulásainkat igényeinknek megfelelőbbekre cseréljük, vagy ha nem kerítettünk rá sort, mi mindent tehetünk meg mostantól kezdve ? És ha nincsenek kész megoldások, receptek, hogyan terelhetnénk olyan mederbe kreatív energiáinkat, hogy mi magunk rukkoljunk elő velük ? Mint mindig, most is sokat profitálhatunk, ha odafigyelünk álmainkra és többi, belső világunkból más formában érkező üzenetekre ( pl. váratlan késztetések, felismerések, sejtelmek, „véletlen egybeesések”, jelzés értékű találkozások, stb)

Május 11: Merkúr – Mars kvadrát, Bika – Vízöntő 28°43′

Személyes szinten a Mars és Merkúr erőpróbáló bolygókapcsolata szellemileg aktívabbá is tehet, egyszersmind azonban nehezünkre esik a lazítás. Ez a formáció balesetveszélyes is: a Merkúr uralja a járműveket, a Mars pedig a vitákat, hirtelenkedést, baleseteket, sérüléseket -így legyünk nagyon óvatosak vezetés közben. Szócsatákba bonyolódni sem kifejezetten ajánlott most, hiszen még a barátságosan induló beszélgetések is váratlan veszekedésbe torkollhatnak, az érintett felek pedig aligha fognak engedni igazukból.

Május 11 – május 28: Merkúr az Ikrekben

A Merkúr május 11-én, helyi idő szerint 23h:57′-kor lép saját jegyébe, az Ikrekbe. Ennek hatására felélénkül (egyszersmind remélhetőleg tudatosabbá is válik) az információcsere, megnyílunk, fizikailag és szellemileg is mozgékonyabbakká válunk.

Merkúr, a szárnyas sarujú hírvivő meglehetősen gyorsan száguld át otthonán: május 28-án már el is hagyja azt. A hagyományok szerint a kommunikáció, kereskedelem és az utazások bolygója itt érzi legjobban magát és itt fejti ki a legerőteljesebben a hatását.

Az előttünk álló időszakban tehát mozgásba lendülnek a dolgok, a kapcsolatok, a kommunikáció, tanulmányok, az utazások, sajtó, publikációk, okmányok, szerződések, közlekedési eszközök kiemelkedő szerepet kapnak. Jelen helyzetben azonban, mivel a hónap vége felé kvadrátba kerül a Neptunnal, és a fényszög hatása az újholdképletben is erőteljesen érvényesül, ennek módja nem feltétlenül örvendetes.




Május 11 – szeptember 29: a Szaturnusz tolatása a Vízöntőben és a Bakban

A Szaturnusz a Vízöntő 01°57′ -án vált retrográd stacionáriusba. Mint már többször szó volt róla, a bolygók retrográd mozgásának, különösen a Szaturnuszénak karmikus jelentősége van. (Bővebben: A Mester visszatekint és értékel, Retrográd Szaturnusz) Ezekben a napokban szinte fizikailag érzékelhetően nehezedik ránk a nyomás, megrekedtnek, szomorúnak érezhetjük magunkat. Az üzenet olyan helyzetek és emberek révén érkezhet hozzánk, amelyek valami módon struktúrákkal, szabályokkal, autoritás-személyekkel, elvárásokkal és felelősséggel állnak kapcsolatban. A következő négy hónap folyamán jobban tesszük, ha új célkitűzések helyett azon gondolkozunk, hogyan lehetne valóra váltani a régieket, hogyan tökéletesíthetjük módszereinket, illetve megvizsgálnunk: helyes célokat követünk-e. A részletek kidolgozásának is nagy figyelmet kell szentelnünk.

Május 12: Merkúr – Szaturnusz trigon, Ikrek – Vízöntő 01°57′

A Merkúr – Szaturnusz fényszög fegyelmezettebbé, összeszedettebbé tesz, lelkesedés, idealizmus mellett valóságérzékkel is felruház Ez a bolygókapcsolat,hozzásegíthet ahhoz, hogy az érzelmi zűrzavarban rendszerezzük gondolatainkat, felismeréseink és mondanivalónk letisztuljanak, a lényegest megkülönböztessük a lényegtelentől, és csak az előbbibe fektessünk energiát.

Május 13 – június 28: Mars a Halakban

A Mars május 13-én, helyi idő szerint 06h 17′-kor vált jegyet. A Halak ahol június 28-ig időzik, nem a legideálisabb terep a tüzes planéta számára. Az asszertivitás és agresszió princípiuma nem érzi magát túl jól ebben az empatikus és engedékeny, áldozathozatalra fogékony jegyben. Persze, az érzelmi motivációk, az altruizmus, az elesettek, szükséget szenvedők megsegítésére fordított erőfeszítések továbbra is tettekre sarkallhatnak – de a realitásérzék sok kívánnivalót hagy maga után. Így aztán a nemes gesztusok méltatlan alanyokra és ügyekre is elpazarlódhatnak, elzárva a tényleges fejlődés útjait is. Mivel e tranzit során a Mars meglehetősen problémás fényszögeket képez (kvadrátot a Vénusszal, együttállást a Neptunnal, a Halak modern kori uralkodójával), félő, hogy inkább a kártékony hatások érvényesülnek. (A Mars- Neptun nehéz aspektusainak a járványokhoz is közük lehet, amennyiben más, jelentős hatások is erre utalnak. Sajnos, a június 5-i telihold és részleges holdfogyatkozás képletében egzakt az aspektus – az eklipszek a mundánasztrológiában pedig szintén lehetnek járványjelölők. Így az akkor esedékes Mars – Jupiter/Plútó szextil sem feltétlenül lesz kollektív szinten kedvező). Persze egyéni szinten ez nem szükségszerűen igaz. Figyelemmel, tudatossággal olyan jó forgatókönyvek is lehetségesek, amikor a megérzések, a tudattalan üzeneteire való fogékonyság (pl. álommunka révén), valamilyen kreatív tevékenység távol tarthat a tévutaktól.

Május 13 – június 25: retrográd Vénusz az Ikrekben

Michael Cheval, A bűvész születésnapja

Michael Cheval, A bűvész születésnapja

A Vénusz május 13-án, az Ikrek 21°53′-en , helyi idő szerint 05:44′-kor kezdi meg tolatását. Retrográd időszakaival kapcsolatos általános tudnivalók bővebben: Aphrodité a tükörbe néz, Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaira. A jelenlegi retrográd időszak sajátosságairól is lesz bejegyzés. Itt és most röviden annyit, hogy pénzügyek, társas viszonyok, értékek jelölőjének tolatása általában nem valami kellemes időszak, de az ilyenkor szerzett élmények alkalmasak arra, hogy prioritásokat állítsunk fel életünkben. Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést is, valóban összhangban élünk értékeinkkel ? Górcső alá kell vennünk érzelmi -és üzleti befektetéseinket: vajon mindegyikük megérte a ráfordított időt, energiát.

Mint több más bejegyzésben is szó volt róla, a hátráló Vénusz sem egyéni sem kollektív szinten nincs jó hatással a pénzügyekre. Az Ikrek levegős, változó jegyében ráadásul hajlamos súlytalanná, a szó szoros értelmében levegővé válni. A Vénusz a Neptunnal képezett május 3-i első kvadrátját követően kezdi el tolatását, a fényszög pedig 20-án újra bepontosul. Ez még kaotikusabbá teszi a már addig sem áttekinthető helyzetet. Ez önmagában is inflációt, gazdasági mélyrepülést sejtet. Kicsit előreszaladva, a 2020 június 5-i penumbrális holdfogyatkozás (Bp 21h 11, Nyilas 15°34) egészen jól szemlélteti a valószínűsíthető fejetlenséget. (További hozadékok: rémhírek, konteók, csúsztatások, manipulációk, blokádok, hisztéria. A Neptun – akárcsak a Plútó, járványjelölő is. Bővebben: 2020 – mi jöhet még?).




Május 14 – szeptember 14 : retrográd Jupiter a Bakban

A Jupiter a Bak 27°14′-en kezdi meg szeptember 14-ig tartó tolatását, helyi idő szerint 16h31′-kor. A Nagy Jótevő retrográd időszakaiban a belső értékek gyarapítására kerül a hangsúly (némelyeket a szerencse látszólagos elpártolása ébreszt rá ezek fontosságára). Külső terjeszkedés helyett jobb ötlet most újra felfedezni a már ismert(nek vélt) tartományokat. Amennyiben nem a megfelelő térképet használjuk, nagy utazásaink megszakadhatnak . Az újfajta megközelítésmódokból, a régi hiedelmek, eszmék, ideológiák megkérdőjelezéséből új világkép, új lehetőségek bontakozhatnak ki, mire a Jupiter direktbe fordul. (Vigyázat: az asztrológiai hagyomány szerint a Jupiter tolatásának időszakában nem jó ölet nagyobb utazásokba, tanulmányokba, projektekbe kezdeni, jogi ügyeket bonyolítani ! )

Május 15: Nap – Plútó R trigon, Bika – Bak 24°54′

Ezekben a napokban tudatára ébredhetünk, hogyan aknázhatjuk ki a leghatékonyabban belső tartalékainkat, milyen gyakorlati lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy a legnehezebb időszakokban is kontroll alatt tarthassuk ügyeinket

tranzithatásként segítséget nyújthat ahhoz, hogy a muníció eldurrogtatása helyett elmélyedjünk valamilyen témában, tényfeltáró tevékenységeket vagy eredményes kutatómunkát végezzünk pszichénk barlangvilágában. A trigon energiája remélhetőleg megadja az ehhez szükséges bátorságot, kreativitást, kitartást is.

A Nap- Plútó fényszögek egyszersmind a hatalom, autoritás kérdéseit is felvetik. Kedvező esetben megtapasztalhatjuk lelki erőnket, pszichés tartalékaink új, tudatosabb kiaknázását eredményező döntésekre szánjuk magunkat, tudásunknak, talpraesettségünknek köszönhetően nagyot lépünk a szakmai ranglétrán, kedvező üzleteket ütünk nyélbe/ilyenek alapjait teremtjük meg. Egyszersmind fennáll a veszélye annak is, hogy manipulációk révén próbálunk nagyobb befolyásra szert tenni vagy mások kísérlik ezt meg velünk.

Május 17:  Nap – Jupiter R trigon, Bika – Bak 27°13′

A fényszög hatása bepontosulás előtt és után kb 5-6 napig érvényesül, hatalmas injekciót adva önbecsülésünknek. A kedvező alkalmakat és lehetőségeket világosabban látjuk, mint általában és könnyebben is ragadjuk meg őket. A kreativitás, vállalkozószellem, hosszú távban gondolkodás, optimizmus, inspiráció, szabadságvágy további növelik a siker esélyét. Mivel a Jupiter tolat, inkább a korábbi erőfeszítések gyümölcsei érnek be, a meglévő eredményeket és értékeket kamatoztathatjuk.

Gond csak akkor lehet, ha túlzásokba esünk (a Jupiter köztudottan mindent felnagyít), annyira beleéljük magunkat vízióinkba, hogy megvalósításukról már meg is feledkezünk, ill. sokkal szívesebben beszélünk róluk semmint érdemi erőfeszítéseket tennénk gyakorlatba ültetésükért. Az életigenlő Bika pedig el is kényelmesítheti a Napot. Persze, töltődni, lazítani sem rossz ötlet, főleg az év első felének viszontagságai után nem. Azonban halogatni, egyetlen lépést sem tenni a problémák megoldása érdekében, ha egyébként volna rá lehetőség. a sors életveszélyes kísértése lehet. Akár a szó fizikai értelmében is, hiszen kb két hét múlva már sokkal nehezebb lesz felvenni a fonalat.

Május 20 – június 21: Nap az Ikrekben

A Nap május 20-án délután lép az Ikrekbe, a figyelem kontaktusainkra terelődik, az emberek megnyílnak, fizikailag és szellemileg is mozgékonyabbakká válnak. A közösségi oldalakon a szokásosnál is bőségesebben áradnak az információk, megszokott környezetünkből kitörve új területekre merészkedünk, alig várjuk, hogy valami izgalmas történjen. Mindez vidám kora nyári hangulatot is teremthetne, de a fentebb bemutatott bolygóhatások inkább hullámvasutazást jeleznek. Az Ikrek azonban rugalmas, alkalmazkodó, ötletes jegy – így ha sikerül elkerülni a felületesség és az önbecsapás kelepcéit, eredményesen törhetjük a fejünket a túlélési technikákon

.Május 20: Vénusz – Neptun kvadrát Ikrek – Halak 20°39′

Május 20-án újra egzakttá válik a Vénusz – Neptun kvadrát. A hónap elején, az első bepontosuláskor felmerült témák újra terítékre kerülnek, tisztánlátás helyett azonban csak a zavar növekszik. Érdemben kezelni a helyzeteket csak július 27 után, a kvadrát harmadik, utolsó bepontosulását követően lehet. Az erőpróbáló fényszög ugyancsak az Ikrek – Halak 20°39′-en válik egzakttá, de a Vénusz már direktben halad és két nap múlva a retrográd árnyékból is kilép. Azonban, mint már fentebb szó volt róla, a valamivel több egyértelműség távolról sem jelenti az akadályverseny végét.



Május 22 újhold az Ikrekben , 02°04 , Bp 19h 38

Újhold az Ikrekben, 2020 május 22, Bp 19h38′

Az újhold május 22-én születik meg, az Ikrek 02°04′-en, helyi idő szerint 19h38′-kor. Az újholdképletben a fentebb bemutatott hatások az aznap- következő néhány napban bepontosuló fényszögekkel kombinálódva érvényesülnek.

Az Ikrek egyebek mellett a tanulás, tájékozódás, információcsere, a kommunikáció különböző formáinak a jegye. A benne uralkodó bolygóhoz, a Merkúrhoz hasonlóan kapcsolatban állhat utazásokkal, kereskedelemmel, az ismeretszerzés különböző típusaival, a társas érintkezés formáival is. Egy Ikrekben létrejövő újhold új kezdeteket jelezhet ezeken a területeken, témákat illetően. A kettősségek, kétértelműségek, válaszutak témája és problematikája szintén sokféle módon jelenik meg ebben az időszakban életünkben.

A jeggyel kapcsolatban álló területeken nagyon valószínű a nyitás. Ebben az üzletágakat, és azokat a tömegeket, amelyeknek kenyeret adnak -érintő praktikus megfontolások kulcsszerepet játszanak. A szolgáltatásokat igénybe vevő széles rétegek mozgás, új ingerek, szocializáció iránti igényét is egyre nehezebb – jóformán lehetetlen tovább korlátozni.

A még mindig meglévő veszélyeket elbagatellizáló nyitás azonban a június 5-i, részleges holdfogyatkozással egybekötött teliholdra a járvány kiújulását jelentheti. Más problémás hozadékok is elképzelhetők, amelyek romba dönthetik a jó kilátásokkal kecsegtető terveket. A valós helyzetértelmezést az egyéni vágyfantáziák mellett a kollektív dezinformáció is megnehezítheti. (Ne áltassuk magunkat: az álhírek, csúsztatások, összeesküvéselméletek kezdettől fogva szinte lehetetlenné tették a tényszerű tájékozódást. A világ minden részén minden politikai tábor a saját érdekeinek megfelelően torzított, maximum a félretájékoztatás mértékében és  jellegében volt különbség. Erre a hétköznapi emberek tömegei is rátettek jónéhány lapáttal, akik reményeikkel vagy félelmeikkel összhangban levő posztok áradatát tették közzé óráról órára, napról -napra, hónapokon át a közösségi médiában. Ez a tendencia csak erősödni fog a következő hetekben.)

A fővilágítók egyidejűleg érvényesülő trigonja a Szaturnusszal természetesen arra is utal, hogy a józan ész, önfegyelem segít úrrá lenni a káoszon. A Nap még trigonban van a Jupiterrel és a Plútóval is, ami azt sejteti, hogy májusban olyan értékeket is létre lehetett hozni, amelyek hosszabb távon is képesek lehetnek valamelyes stabilitást teremteni. Ebben az esetben is árvényes az általános szabály: ezt egyéni szinten könnyebb megvalósítani, mint kollektíve. A megfelelő én-határok, józan távolságtartás a kollektív ámokfutásnak még csak ez után csúcsra járatandó verzióival szemben is adhatnak némi védelmet.




Május 22: Merkúr – Vénusz együttállás Ikrek 20°11′

A Merkúr – Vénusz együttállások hagyományosan pénz-és szívügyekkel kapcsolatos híreket jelezhetnek. Ez az aspektus rendszerint oldja a kommunikációs helyzeteket, békülékeny hangulatot teremt. A múlt egyes szereplői is felbukkanhatnak. (Mivel a Vénusz tolat, ezek lehetnek szerelmek, barátok, üzleti partnerek, de nem mindig konkrét találkozásról van szó). Nagy tisztázó beszélgetésekre mégsem a legalkalmasabb ez az időszak, mert a két bolygó egyidejűleg a Neptunnal is kvadrátot képez, így manipulációkra, hazudozásra, különböző típusú játszmákra, félreértésekre, csúsztatásokra több lehetőség van, mint a realitások átlátására. Az önbecsapás kockázata is nagy.

Május 22: Nap – Szaturnusz trigon Ikrek Vízöntő 01°51′

Ez a kedvező bolygókapcsolat mindannak a munkának, erőfeszítésnek a csúcspontját is jelentheti, amit céljaink érdekében korábban kifejtettünk. Más analógiák mellett ugyanis a Szaturnusz kitartó, következetes fáradozást jelképez, a Nap pedig mindazokat a dolgokat, amik a legtöbbet jelentik számunkra, amivel azonosítjuk magunkat. Minél keményebben dolgozunk tehát céljaink megvalósításán, minél nagyobb felelősséget vállalunk e tranzitok alatt, annál inkább megtérülnek erőfeszítéseink. Bővebben : Nap – Szaturnusz trigon a horoszkópban és tranzitként

Május 22: Merkúr – Neptun kvadrát, Halak – Ikrek 20°41′

A Merkúr – Neptun erőpróbáló fényszögeivel az Álom és valóság összehangolásaMerkúr – Neptun kapcsolatok című bejegyzések foglalkoztak A Merkúr és a Neptun közötti diszharmonikus kapcsolatokat hagyományosan a megtévesztés, ködösítés, hazugságok, csalások, csalódások klasszikus formációinak tartja az asztrológia. Az okmányokkal elkövetett szélhámosságok, trükkös lopások kétes szerződések, eltűnt iratok, pletykák, rágalmak, félreértések, csúsztatások is bonyodalmakat okozhatnak. Szétszórtság, figyelmetlenség, hangulati hullámzás miatt is érhetnek kisebb – nagyobb károk. A szervezet a szokásosnál érzékenyebben reagál alkoholra és más tudatmódosító szerekre, és ezek a balesetekben, különféle bűncselekmények (főleg lopások, csalások) esetén is komoly szerepet játszanak.

Május 24: Merkúr – Plútó kvinkunx, Ikrek – Bak 24°47

Az Ikrek Merkúr – Bak Plútó kvinkunx hatására az elme felesleges köröket róhat. A kanyarok levágására, felelősség alóli kibújásra tett kísérletek sokkal több bonyodalmat idézhetnek elő, mint amennyit a helyzetek kezelésére tett reális erőfeszítésekből származna. (Ld. Bonyolult kombinációk: Ikrek – Bak )

Május 25: Mars – Uránusz szextil, Bika – Halak 8°12′

Mars- Uránusz szextil ad némi nyughatatlanságot és türelmetlenséget, de ezek az impulzusok könnyebben megzabolázhatók, mint az erőpróbáló fényszögek esetén. Akár kedvezhet is a kockázatosabb megoldásoknak, váratlan ötleteknek, a látszólag semmiből felbukkanó lehetőségeknek.

Május 26: Merkúr – Jupiter kvinkunx, Ikrek – Bak 27°02

A fényszög grandiózus tervek szövésére hajlamosíthat, nagy ötleteket inspirál, a gyakorlati részletek teljes ignorálásával. Ennek kínos következményei lehetnek.  (Ld. Bonyolult kombinációk: Ikrek – Bak )

A május 24, 25, 26-i hatások összeadódnak, és mint ilyenkor szokás, együttesen értékelendők.

Május 28 – augusztus 5 : Merkúr a Rákban

A Merkúr május 28-án, helyi idő szerint 20h12-kor lép a Rákba. E vizes, kardinális jegyben való tranzitjának az időszakában új, szavakkal talán nehezebben kifejezhető felismerések birtokába is juthatunk: a meditáció, naplóírás, a múlt felelevenítése a kommunikáció mélyebb csatornáit nyithatja meg. Nem baj, ha nem praktikus, szenteljünk most figyelmet mindannak, ami a lelkünket táplálja. Fogalmunk sincs, mi lenne az? Legfőbb ideje, hogy kiderítsük. Zsigeri reakciónk megbízható útmutatást adnak, milyen kapukat kell kinyitnunk és melyek azok, amiket be kell csuknunk magunk mögött. Idén nyáron ez a tranzit a Merkúr retrográd időszaka miatt a szokásosnál hosszabb lesz: készüljünk fel tehát, hogy a múlttal, otthonnal, családdal kapcsolatos témákkal részletesebben kell foglalkozni. A Merkúr későbbi, erőpróbáló fényszögei miatt ez nem mindig lesz kellemes.





Fontosabb bolygóállások

Május 1 – Merkúr – Uránusz együttállás 06°52′ Bika

Május 3 – Vénusz – Neptun kvadrát 20°18′ Ikrek – Halak, Bp 05:52:20

Május 4 -Nap – Merkúr együttállás 14°52′ Bika

Május 7 – telihold a Skorpióban 17°20′ , Bp 12h 46′

Május 7 – Merkúr – Neptun szextil, Bika – Halak 20°22′

Május 9- Merkúr – Plútó trigon , Bika – Bak 24°56′

Május 10 – Merkúr – Juiter trigon, Bika – Bak 27°12

Május 10 – Nap – Neptun szextil, Bika – Halak 20°27′

Május 11 – Merkúr – Mars kvadrát, Bika – Vízöntő 28°43′

Május 11 – Merkúr az Ikrekbe lép, Bp 23h 57

Május 11 – Szaturnusz retrográd stacionárius, 01°Vízöntő57′, Bp 06:09′

Május 12 – Merkúr – Szaturnusz trigon, Ikrek – Vízöntő 01°57′

Május 13 – Mars a Halakba lép, Bp 6h 17

Május 13 – Vénusz retrográd stacionárius, Ikrek 21°50′ , Bp 08:44:59

Május 14 – utolsó holdnegyed, Vízöntő 24°13′ , Bp 16h02

Május 14 – Jupiter retrográd stacionárius, Bak 27°14′ , Bp 16h 31

Május 15 – Nap – Plútó trigon, Bika – Bak 24°54′

Május 17 – Nap – Jupiter trigon, Bika – Bak 27°13′

Május 20 -Nap az Ikrekbe lép, Bp 15:49

Május 20 -Vénusz – Neptun kvadrát Ikrek – Halak 20°39′

Május 22 – újhold az Ikrekben , 02°04 , Bp 19h 38

Május 22 Merkúr – Vénusz együttállás Ikrek 20°11′

Május 22 – Merkúr – Szaturnusz trigon Ikrek Vízöntő 01°51′

Május 22 – Merkúr – Neptun kvadrát, Halak – Ikrek 20°41′

Május 25 – Merkúr – Plútó kvinkunx, Ikrek – Bak 24°47

Május 25 – Mars – Uránusz szextil, Bika – Halak 8°12′

Május 26 – Merkúr – Jupiter kvinkunx, Ikrek – Bak 27°02

Május 28 – Merkúr a Rákba lép, Bp 20h12

Május 30 – utolsó holdnegyed, Szűz 09°11, Bp 5h29





Kapcsolódó

Merkúr – Uránusz erőpróbáló fényszögek,

Merkúr – Uránusz együttállás tranzitként

Aphrodité a tükörbe néz,

Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaira

Nap – Szaturnusz trigon a horoszkópban és tranzitként

Álom és valóság összehangolása

Merkúr – Neptun kapcsolatok 

A Mester visszatekint és értékel,

Retrográd Szaturnusz

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *