Merkúr a Bikában tranzitként

A Merkúr átlépése a zabolátlan, vállalkozó szellemű Kosból az óvatosabb és gyakorlatiasabb Bikába jelentős energiaváltás. A Bika Merkúr megfontoltabb, lassabban hoz döntéseket, de ha már meghozta őket, ragaszkodik hozzájuk. Ez a bolygóhatás enyhítheti az utóbbi évek tavaszaira egyébként jellemző szétszórtságot és forrófejűséget.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Merkúr a Bikában karakteréhez képest kissé cammogós tempóban halad. Ez azonban most egyáltalán nem baj, hiszen impulzív döntések helyett van idő alaposan átgondolni a dolgokat, olyan stratégiákat kidolgozni, amelyek a gyakorlatban is megállják a helyüket. A jegy megfontoltsága, módszeressége és valóságérzéke azért is hasznos, mert közben folyamatosan érvényesülnek elhamarkodott érzelmi és pénzügyi döntésekre sarkalló bolygóhatások is. A kanyarok levágása helyett most is jobban tesszük, ha odafigyelünk a részletekre.földes jegyben a Merkúrt elsősorban az anyagiakkal, tulajdonnal, biztonsággal, társas viszonyokkal (és ezekben az adok- kapok arányával) kapcsolatos kérdések foglalkoztatják. E rövid tranzit jó lehetőség arra, hogy az épp aktuális,  stabilitással, anyagiakkal, túléléssel és gyakorlati dolgokkal kapcsolatos témákat végiggondoljuk. Mint földjegynek, a Bikának látható, kézzelfogható eredményekre van szüksége – így a feladat nem merül ki puszta elméleti fejtegetésben.

A gondolatok megfogalmazása talán időigényesebb, mint általában, ez azonban egyszersmind azt is lehetővé teszi, hogy világosan, érthetően, mások számára is elfogadható formában tálaljuk mondanivalónkat. A gyakorlatias földjegy azt is lehetővé teszi, hogy az előző hetekben kipattant isteni szikrákat konkrétan megvalósítsuk. ( Megvizsgálhatjuk pl. hogyan tehetjük pénzzé ötleteinket, szellemi termékeinket, hogyan működik egy találmány a hétköznapokban, stb.)

A szelekció is könnyebben működik most, mint korábban: pontosabban érzékeljük a különbséget a tetszetős, de nem sok hasznot produkáló gondolatsziporkák és a szó szoros értelmében kincset érő ötletek, az unaloműző fecsegés (akár a közösségi médiában akár személyesen) és a tartalmas beszélgetések között. Magától értetődő, hogy időt csak az utóbbiakra szánunk.

A testérzetek, érzéki benyomások formájában érkező üzenetek ebben a hetekben lényegesebb információkat továbbíthatnak valós közérzetünkről, a hasznos és káros interakciókról, tényleges teendőinkről, mint a tudatosan megfogalmazott gondolatok.
Merkúr – Uránusz együttállás

2026-ig, amíg az Uránusz a Bikában tartózkodik, a többi gyors mozgású bolygóhoz hasonlóan a jegyen való tranzitja során a Merkúr is együttállást képez vele. A  Merkúr – Uránusz együttállás meglehetősen vegyes hatás; minősége függ a többi, egyidejűleg érvényesülő befolyásoktól na meg, mint mindig, a horoszkópok egyéni sajátosságaitól. Annyi mindenképpen elmondható róla, hogy az Uránusz Bikában való tranzitja során egyetlen más, e jegyen áthaladó bolygó esetén sem lesznek 100%-osan alkalmazhatók a Bikához társítható olyan sztereotíp jelzők, mint a stabil, nyugis, békés, biztonságos, bőséges, türelmes, kiszámítható.

Az eredeti ötletek, gondolatsziporkák, frappáns megoldások (pl üzleti ötletek, pénzügyi stratégiák) mellett a Merkúr – Uránusz együttállásnak vannak kevésbé áldásos hozadékai is: nagyfokú feszültség, idegesség, szétszórtság, csapongás. Az elhamarkodott kijelentések, derült égből villámcsapásként kitörő perpatvarok, meggondolatlan döntések, az eredeti szándékok, álláspont megváltoztatása sok kárt is okozhatnak. Ennél a tranzitnál is felmerülhetnek pltúlköltekezésből adódó problémák és a továbblépéshez nélkülözhetetlen tetemes kiadások is.

A Bika Uránusz önmagában is utalhat kollektív szinten zajló váratlan gazdasági, pénzügyi fejleményekre.) Ez a bolygókapcsolat balesetveszélyes is. Az Uránusz egyebek mellett a lázadások, forrongások, a szó szoros értelmében vett vagy szimbolikus robbanások jelölője is, így aztán, ha más befolyások is megerősítik, a szűkebb-tágabb környezetünkben puskaporossá válhat – vagy maradhat továbbra is  a légkör

Kapcsolódó

A föld elem és a földes típus

A föld elem és a szellemi utak

Kép: A pásztorfiú megmutatja a Xinghua falu-beli fogadó felé vezető utat (Tang dinasztia korabeli kép nyomán)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!