2020 : Hogyan tovább ? Mi jöhet még ?

Éves előrejelzés helyett: 2020 főbb trendjei

Hogyan tovább? Mi jöhet még ? Esemény-szinten fogalmam sincs, csupán a trendek felvázolására, időszakok minőségének jellemzésére teszek kísérletet–az asztrológia eszköztára segítségével . Korábban is az volt a helyzet, hogy míg a konkrét történéseket nem mindig sikerült eltalálni (ez egyébként nem volt – és a prognózis lehetőségei és korlátai ismeretében nem is lehetett célom), a trendeket és a kritikus időszakokat elég pontosan beazonosítottam. Ezt mostanában sok olyan olvasó is megerősíti, akiket régebben éppen az taszított oldalamban, hogy itt még nyomokban sem talált cukimuki, minden szép, minden jó rózsaszín cukormázas ezogagyit előrejelzések ürügyén. Bevallom, jelen helyzetben semennyire sem örülök, hogy igazam lett.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Liz Greene The Astrology of Fate (A sors asztrológiája) című könyve egy rövid, frappáns perzsa mesével kezdődik. A történetet egész biztos sokan ismerik, hiszen többféle, magyarul is elérhető változata van, Sommerset Maugham-féle átírása (1933) a legnépszerűbb:

„Azt mondják, élt egyszer Isfahánban egy fiatalember, aki napjait egy gazdag kereskedő szolgájaként töltötte. Egy szép reggelen a fiatalember a piacra lovagolt. Gondtalan volt, zsebében pénzérmék csörögtek, amelyeket a kereskedőtől kapott, hogy húst, gyümölcsöt és bort vásároljon. Hanem a piacon megpillantotta a Halált, aki feléje biccentett, mintha mondani akarna valamit. A fiatalember megrémült, megfordította lovát és hanyatt – homlok elvágtatott a Szamarra felé vezető úton. Már éjszaka volt, amikor piszkosan és kimerülten eljutott egy ottani fogadóba. Kivett egy szobát a kereskedő pénzéből, aztán az ágyra rogyott. Egyszerre volt elcsigázott és érzett megkönnyebülést, hogy sikerült túljárnia a Halál eszén. De éjszaka kopogtattak a szobája ajtaján. A Halál állt az ajtófélfának dőlve és nyájasan mosolygott. ‘Hogy kerültél ide?’ – kérdezte a fiatalember elsápadva és minden ízében remegni kezdett. ‘Reggel Isfahánban láttalak, a piacon.’ A Halál ezt válaszolta: ‘Érted jöttem, ahogy írva vagyon. Amikor reggel megláttalak Isfahánban a piacon, azt próbáltam neked elmondani, hogy ma este Szamarrában van találkozónk. De te nem hagytál szóhoz jutni, csak elrohantál.”

Találkozás Szamarrában

Liz Greene világhírű könyvéből már fordítottam blogra részleteket, leginkább az egyes jegyek által jelképezett fejlődési mintákról. Arról is volt szó, hogy ebben a munkájában a szerző azt boncolgatja, van -e az embernek sorsa, milyen elemekből tevődik össze, hogyan viszonyul egymáshoz a sors és a szabad akarat. Az idézett mese a sorsszerű helyzetek kicselezhetőségének esélyét szemlélteti. Ez általában véve is igaz : az asztrológiai előrejelzésekkel való legtöbb visszaélés, lehetetlen elvárás éppen ebben a formában nyilvánul meg. Egy válsághelyzetben – mint a jelenlegi is – azonban éppen az ilyen típusú kérdések sokasodnak, kimondva vagy kimondatlanul.



A sors – követelte feladat elől való kitérés több szinten is megnyilvánulhat. A  koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet esetén pl elszigetelődés, határok megvonása, önkorlátozás, visszafogottság olyan szaturnuszi témák, amelyeket most kénytelen-kelletlen karantén formájában valósítanak meg nagyon sokan. Mi történik ehelyett? Minőségi befelé fordulás – azaz reflexió, introspekció helyett boldog-boldogtalan a közösségi médiában “szocializálódik” -értsd: kritikátlanul, a szellemi gyomorrontásig falja a híreket, mindent megoszt és az ellenkezőjét is. Amikor meg éppen nem, az üzeleteket ostromolja. A pánikszerű bevásárlásrohamok sok mindenről tanúskodnak csak józan észről és visszafogottságról nem. Ráadásul az egyik pillanatról a másikra leürülő polcok azokat is spejzolásra kényszerítik, akiknek egyébként eszük ágában se lenne. Enélkül ugyanis másnap esetleg még ahhoz  a kiló kenyérhez,  üveg olajhoz, csomag tésztához, klórtartalmú tisztítószerhez, ….a lista tetszőlegesen folytatható – sem biztos, hogy könnyen hozzájuthatnának, amire valóban szükségük van.

Kép forrása : Mindennapi életünk

Sok önismereti platformon volt arról szó, mit szimbolizál a járvány, milyen felismeréseket és feladatokat közvetít. Ahogy lenni szokott, voltak nagyon reális, és nagyon elszállt vélemények is, így ebbe most nem kívánok külön belemenni. Csak néhány saját észrevételt szeretnék hozzátenni. Ami bizonyos: igen hatékony katalizátora a 2020-ban elinduló gazdasági- társadalmi folyamatoknak. Hatékony, de nem előzmények – és nem is folytatások nélküli.

Az előző bejegyzésekben,  2019 folyamán, majd 2020 legelején, elsősorban a Szaturnusz – Plútó együttállás kapcsán rendszeresen nagy gazdasági válságról, természeti katasztrófákról, nehezen-egyre nehezebben kezelhető állapotokról, az ismert világot egyik pillanatról a másikra átalakító folyamatokról írtam. Ekkor még fogalmam sem volt arról, hogy éppen egy járvány fogja a lavinát elindítani. Egészen más fajta eseményekre tippeltem. Ennek ellenére a trendeket és a kritikus időszakokat elég pontosan beazonosítottam; ezt mostanában sok olyan olvasó is megerősíti, akiket régebben éppen az taszított az Asztropresszben, hogy itt még nyomokban sem talált cukimuki, minden szép, minden jó rózsaszín cukormázas ezogagyit előrejelzések ürügyén. Jelen helyzetben azonban semennyire sem örülök, hogy igazam lett. Sokkal jobb lett volna tévedni.

Voltak persze időszakok, pl februárban és márciusban, amikor szándékosan visszafogtam magam, és igyekeztem enyhébb forgatókönyveket felvázolni, tompítani a dolgok élén, csomagolni mondanivalómat, hogy ne legyek „negatív”, „sokkoló”. Ezt azóta is bánom, hiszen a konszenzuális valóság eseményei a legpesszimistább elképzeléseimet is felülírták. Akkor is, ha Bak Nappal, Skorpió stelliummal – többek között egy első házas Skorpió Marssal – hangsúlyos Szaturnusszal és Plútóval nem az én műfajom a tündibündizés 🙂 Apropó, asztrológiai alkatom egyszersmind arra is garancia, hogy igen kreatívan, és nulla lelkiismeretfúrdalással tudom melegebb éghajlatra küldeni azokat a ködevő széplelkeket, akik akár a kommentszekcióban, akár privátban koncepciót próbálnak diktálni posztjaimmal kapcsolatban  🙂 (Sőt, mielőtt letiltanám, jelentem is őket spammelés miatt.)

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Hogyan tovább? Mi jöhet még ? Esemény-szinten fogalmam sincs, csupán a trendek felvázolására, időszakok minőségének jellemzésére teszek kísérletet, a teljesség igénye nélkül. Asztrológiában járatosabbak kedvéért mellékeltem az év mérföldköveiként számon tartott napéjegyenlőségek-és napfordulók, nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) képleteit is. Ezekről lesznek majd külön bejegyzések is, most csak néhány szóban utalok rájuk. A gazdasági, pénzügyi következmények nem csak asztrológusok, hanem a piacok nagyon is evilági szakértői számára is evidensek. Azokról, akik éppen ezekben a napoban veszítették el, vagy fogják elveszíteni munkahelyüket, ment csődbe jóformán egyik hétről a másikra a közelmúltban még prosperáló vállalkozásuk, nem is beszélve. Ez az anyagi rész eltart még egy darabig. Gyors talpraállásról még abban az esetben sem lehet szó, ha csodálatosképpen máról – holnapra eltűnne a vírus, és vele együtt a pándémia. Olyan hirtelen, mint ahogy jött. Az effajta csodának azonban kevés a valószínűsége. Válságra és a káoszra, akár kísérőjelenségként, akár következményként, annál több az esély.

2020 március 20, tavaszi napéjegyenlőség, Bp 04:54

Április elejéig, amikor a Vénusz saját jegyében, a Bikában van, még talán tűrhető a helyzet, hiszen van még valamennyi tartalék. Vannak megtakarítások, tart még az előző havi fizetés, működnek a home-office konstrukciók. Ez még kitarthat egy ideig tovább is -attól függően, hogy kinek mennyije van és hogyan gazdálkodik tartalékaival. (A Mars, Jupiter, Plútó kombó ezzel egyidejűleg, az esztelen költekezési hajalmot is növeli,akárcsak a más jellegű kilengések esélyét. ) Április 3-tól azonban, ettől függetlenül új kihívások kezdődnek, hiszen átlép az Ikrekbe, ahol tolatása miatt idén a szokásosnál hosszabb ideig, augusztus 7-ig időzik. Retrográd időszaka május 13-tól (Ikrek 21°) június 25 -ig (Ikrek 5°) tart. Mint több más bejegyzésben is szó volt róla, a hátráló Vénusz sem egyéni sem kollektív szinten nincs jó hatással a pénzügyekre. Az Ikrek levegős, változó jegyében ráadásul hajlamos súlytalanná, a szó szoros értelmében levegővé válni. A Vénusz a Neptunnal képezett kvadrátját követően kezdi el tolatását, ami még kaotikusabbá teszi a már addig sem áttekinthető helyzetet. Ez önmagában is inflációt, gazdasági mélyrepülést sejtet. Kicsit előreszaladva, a 2020 június 5-i penumbrális holdfogyatkozás (Bp 21h 11, Nyilas 15°34) egészen jól szemlélteti a valószínűsíthető fejetlenséget. (További hozadékok: rémhírek, konteók, csúsztatások, manipulációk, blokádok, hisztéria. A Neptun – akárcsak a Plútó, járványjelölő is,).

Penumbrális holdfogyatkozás, 2020 június 5, Bp 15h 23

Az elhamarkodott döntések, pánikreakciók ronthatnak a helyzeten. Amikor a Vénusz még április folyamán trigonba kerül az akkor már Vízöntőben levő Marssal, nagy lehet a kísértés könnyű, látszólag gyors és egyszerű „megoldásokat” keresni a kialakult helyzetre. (Közben bepontosul a Jupiter – Plútó együttállás, növelve az esztelen kockázatvállalásra, túltolásra való hajlamot. A március végi-április elei Vízöntő Mars- Szaturnusz együttállás a tegyünk rá még egy lapáttal, pisiljünk széllel szemben -tendenciákat erősíti  ). Ezek azonban, tisztelet a kivételnek, általában felületesek és teljesen elhibázottak is. A minél gyorsabban túllenni rajta, visszaállítani az eredeti állapotot, hogy mindent ugyanúgy csinálhassunk, mint eddig -típusú hozzáállás eleve kudarcra van ítélve. Ha lehet, olyan, még nagyobb veszteségeket borítékol, amelyek józanabb hozzáállással megelőzhetők lettek volna.



Egyidejűleg hat ugyanis egy Szaturnusz – Uránusz kvadrát is, amiről még lesz egyébként bejegyzés. Még nem egzakt, majd csak 2021 folyamán pontosul be, de ennek a két lassú mozgású bolygó között létrejött fényszögnek pont az a „küldetése”, hogy alaposan felforgassa a jól ismert világot, struktúrákat. Az Uránusz-hatások egyébként is arról ismertek, hogy csak a kiszámíthatatlan, a váratlan, a meglepetésszerű a biztos. Amikor ősi ellenségével, a Szaturnusszal csap össze, még nagyobb az esély rá, hogy a régi és az új közötti átmenet nem lesz zökkenőmentes. Az is szinte közhely, hogy minél görcsösebben törekszünk a kiszámíthatóságra, biztonságra, minél jobban igyekszünk bebiztosítani magunkat, annál sokkolóbbak a meglepetések. Magyarul : szerelj csak fel minél több rácsot, biztonsági zárat az ajtódra ! Sőt, deszkázd be az ablakokat is ! Annál nagyobb esélyed van rá, hogy az egész épület a levegőbe röpül.

Egészen kis léptékekre, a jelen helyzetre lebontva: aki vécépapír -, liszt-és cukorhegyekre költi el a fizetését, nem biztos, hogy az ennél nagyságrendekkel fontosabb kiadásokat ki tudja majd gazdálkodni. Hogy melyek lesznek ezek ? Fogalmam sincs, és szerintem vagyunk még páran így. Hiszen a helyzet lényege éppen a kiszámíthatatlanság, a tervezhetetlenség, az eddig ismert, vélt vagy valós biztonságot nyújtó struktúrák, szabályok, kapaszkodók akár egyik napról a másikra való felrobbanása. A percről percre változó helyzet, a hatások, amelyekkel szemben eszköztelenek vagyunk. A jelenlegi járvány ezt kitűnően szemlélteti. Pillanatnyilag az épp aktuális helyzetekhez való alkalmazkodás tűnik a legpraktikusabbnak; de ami ma igaz és érvényes volt, holnapra akár gyökeresen meg is változhat.

Nyári napforduló, 2020 június 20 , Bp 23h44′

Nagyobb léptékekben: nem lehet tuti tippeket adni arra sem -én legalább becsületesen bevallom, hogy fogalmam sincs –  hogyan mentsd át anyagi értékeidet. Kérlek, ne is tegyél fel ilyen kérdéseket. Hogy ingatlant, aranyat esetleg részvényeket vegyél vagy éppenséggel túladj-e rajtuk ? Emberek, lövésem sincs !!! 🙂 Az Airbnb például még tavaly év végén – idén év elején is egészen jó üzleti ötletnek tűnt, akik azonban a közelmúltban egy ilyen vállalkozás indításába fektettek, most alaposan megnézhetik magukat. Logikus érvem anno, hogy miért is nem kellene ebbe az irányba menni (azt leszámítva, hogy az időszakot semmiféle vállalkozás indítására nem láttam alkalmasnak, hitelek, kölcsönök felvételére pedig végképp nem), nem volt, maximum egy-egy balsejtelem: „ne csináld, mert rossz érzésem van vele.” Ez azonban minden olyan uránikus helyzetben elfog, bármilyen döntéssel kapcsolatos is, amikor azt látom, hogy a környezetemben valaki rossz értelemben vett szaturnikus eszközekkel és módszerekkel akarja túlbiztosítani magát, kiszámíthatóvá, előre láthatóvá, megfoghatóvá tenni a kiszámíthatatlant.  Egy, a Bak Napommal trigonban levő erős Szaturnusszal, és egy szintén erős, renitenskedő Uránusszal a képletemben. tapasztalatból mondom: nem megy. Igaz, majdnem 50 évnek kellett eltelnie életemből – amelyből kb 25 évet az asztrológia tanulásával töltöttem, és ez a folyamat még ma is tart, hogy pedzegetni kezdjem 🙂 Időnként azért még mindig visszaesek a régi sémákba, és általában jól meg is szívom  🙂

Persze szó sincs róla, hogy kritikátlanul szabadjára kellene engedni az uránuszi erőket, hiszen lehetnek nagyon destruktív megnyilvánulásaik is.  A szaturnuszi analógiák közé tartozó, hatóságok által előírt korlátozásokat, szabályozásokat pl a magunk és mások érdekében nagyon is be kell tartani.  Ebben az esetben semmiféle lázadozásnak nincs helye. Más tekintetben inkább a szaturnuszi és uránuszi energiák közötti egyensúlyteremtésről van szó. A princípiumok beteges megélési lehetőségei helyett, ha mód van rá, az egészségesebbeket választani. Alternatívaként pl lehetne növelni az állóképességet, türelmet gyakorolni, kiváró álláspontra helyezkedni, megőrizni a józan ítélőképességet; az uránikus elemet pedig a szellemi rugalmasság, találékonyság, új fordulatokhoz való alkalmazkodás, új látásmódok kifejlesztése révén integrálni.

Gyűrűs napfogyatkozás a Rákban, 2020 június 21 Bp 8h41

Hogy ez miért nem megy automatikusan? Miért olyan nehéz elviselni a kiszámíthatatlant, kiváró álláspontra helyezkedni ? Köztudott, hogy az ember a bizonytalanságot tolerálja a legkevésbé. Természetes reakció ilyenkor, hogy fogodzókat akarunk, biztonságot, garanciákat és még az ismert rossz is jobb mint egy olyan nyitott forgatókönyv, amely akár jól is végződhet. A tutiba találás esélye azonban tavasszal- koranyáron minimális, a mellétrafálásé annál nagyobb.

A nyári napforduló (június 20 , Bp 23h44′) és az azt követő gyűrűs napfogyatkozás ( június 21 Bp 8h41, Rák 0°21) képlete azt sejteti, hogy a következő hónapok folyamán is csak a zűrzavar a biztos. A Nap jegyváltását követő újhold kvadrátot képez a Neptunnal még mindig együtt álló Marssal. A Mars- Neptun aspektusok, mint már szó volt róla, lehetnek influenzaszerű járvány-indikátorok is. Persze ahhoz, hogy súlyos, széles tömegeket érintő betegséghullámmá váljanak, más tényezőkkel is kombinálódniuk kell.  Hogy a jelenlegi pándémia lép új szakaszba? Más járvány kezd el terjedni? A meglévőt sikerül háttérbe szorítani, de a gazdasági következmények velünk maradnak -és emiatt új időszámítás kezdődik ? Másfajta kaotikus helyzettel kell számolni ? (Az előző bejegyzésekben- pl a Járványok asztrológiai indikátorai, Koronavírus 2020 – már szó volt arról, hogy egy hatás több módon is konkretizálódhat , ezért nehéz előrejelzni, mi módon fog. Evilágibb, hiteles források közül ajánlom: a Forbes magazinban elérhető, Barabási Albert-László, magyar fizikus és hálózatkutatóval  , ill a Válasz Jordán Ferenccel , az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetét vezető tudóssal készített interjúját, aki elsőként jelezte, még 2019 őszén a világjárvány veszélyét).



Penumbrális holdfogyatkozás, 2020 július 5, Bp 6h 44

A Szaturnusz Bakba való visszatolatását és a Mars Kosba lépését egy penumrális holdfogyatkozás követi július 5-én (Bp 6h44, Bak 13°37′) Az év második részében, amikor a Mars már a Kosban halad ( június 30 – 2021 január 6) más jellegű problémák merülhetnek fel. Ez fokozottan igaz a retrográd időszakra (szeptember 9, Kos 28° – november 14, Kos 15°), amikor a Bak Jupiterrel, Plútóval és a menet közben a Bakba visszatérő Szaturnusszal is kvadrátot képez.

Őszi napéjegyenlőség, 2020 szeptember 22, Bp 15 31

Az őszi napéjegyenlőség képlete (2020 szeptember 22, Bp 15 31) sem kimondottan a dolgok rendeződésére utal. A 90°-os fényszögek nem mindig lesznek egzaktak ( e képletben a Kos 26° 58′-en tolató Mars és a retrográd Szaturnusz, Bak 25°közötti kvadrát a legszorosabb; de Bak 22°-án tartózkodó Plútó és a Bak 17°án levő Jupiter hatása is erőteljesen érvényesül) de arra még „laza” formában is elegendők, hogy az akadályokkal szembeni impulzív ellenállást, túlreagálást, erőből megoldani akarást gerjesszenek. A konfliktusok egyéni és kollektív szinteken is ostromállapotokká, állóháborúkká fajulhatnak- a megoldás elmarad.

Penumbrális holdfogyatkozás, 2020 nov 30, 10h29

Minél erőszakosabb kísérletek történnek azonban a sors megerőszakolására, annál kísértetiesebben emlékeztetet majd a kimenetel az isfahani fiatalember történetére. Az asztrológiában nagyon gyakori, hogy épp a sors elkerülésére irányuló manőverekkel és manipulációkkal zúdítjuk a fejünkre a „megesés” legdurvább forgatókönyveit. Elvégre, mint az ókori görögök még tökéletesen tisztában voltak vele, végzetébe rohan az, aki sorsa elől menekül. Lelkiismeretes asztrológus ezért nem vállal cinkosságot az ilyen kísérletekben, és tuti tippeket sem fog adni.



Teljes napfogyatkozás, 2020 december 14, Bp 17h17

A holtpontról való elmozdulás (amikor a Mars már direktben halad) hozhat „megoldásokat”- de ezek inkább a konfliktus valamilyen irányba való átbillenését jelzik. A december 14-i teljes napfogyatkozás képletét pl zűrzavar és káosz, korlátozott ítélőképesség uralja (Nyilas Nap, Hold, Merkúr kvadrátban a Neptunnal). Az ideológiáktól, (tév)eszméktől, összeesküvéselméletektől, vallási fanatizmustól vezérelt cselekvés azonban nagy lendületet kap (a három bolygó trigonban az egy hónapja direktbe váltott Kos Marssal). A szándékok megvalósítása nagyfokú gátlástalansággal, szélsőséges magatartásformákkal, kegyetlenkedéssel kombinálódhat (Mars kvadrátban a Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval). Hogy ez hol milyen formában valósul meg, jó kérdés. Országok, fővárosok képleteit elnézegetve vannak tippjeim, de inkább eltekintek közzétételüktől. Ilyen típusú mundánasztrológiai fejtegetésekbe ugyanis az eddigi tapasztalataim szerint nem túl szerencsés belemenni.

Egyébként többféle forgatókönyv is elképzelhető: természeti katasztrófák – akár tűzesetek, amelyekből 2019 -2020 folyamán már láttunk egy párat, terrorcselekmények, háborúk, ezeken belül akár pogromok is, polgárháborúk , sajátosan értelmezett „igazságszolgáltatás”, betegségek, stb. A kisebb közösségekben is elszabadulhat az erőszak -persze, mint korábban is rámutattam, az előző hónapok sem voltak kifejezetten békésnek nevezhetők. A téli napforduló képletét (december 21, Bp 11:03) további, a szó szoros értelmében vett kirobbanást jelezhet a holtpontról. A Mars – Plútó kvadrát és az ilyen vagy olyan értelemben vett korszakváltást jelző Jupiter- Szaturnusz konjunkció ugyanaznap pontosul be. Innentől még jobban felpörögnek a dolgok. A már a tavaszi napéjegyenlőség– képletben, illetve a március 31-i Vízöntő Mars-Szaturnusz együttállás, április 8-i Mars- Uránusz kvadrát – jelezte trendek elkezdenek konkrétabb alakot ölteni.



Téli napforduló, 2020 december 21, Bp 11:03

2021 eleje, amikor a Mars már a Bikában, a Szaturnusz és a Jupiter pedig a Vízöntben tartózkodik, vízválasztónak ígérkezik. A Mars- Szaturnusz kvadrát január 13-án, a Bika- Vízöntő 3°-on, a Mars- Jupiter kvadrát január 23-án, a Vízöntő 7°49-en, a Mars- Uránusz együttállás pedig január 17-én, a Bika 6°43′-en pontosul be. Hogy ez konkrétan milyen értelemben „röpíti levegőbe” az eddigi jól ismert világot, a vélt vagy valós biztonságot adó struktúrákat, életünk megszokott kereteit, megint csak nem tudom.

Ami jelenleg bizonyosnak látszik, hogy 2021 elejére nagyszabású átstruktúrálódás tanúi lehetünk, ami minden életterületen, kollektív és egyéni szinten is éreztetni fogja hatását. A nagy horderejű gazdasági-társadalmi átalakulásokat sok meglepő – és konkrét esemény-szinten kiszámíthatatlan, előrejelezhetetlen fordulat kísérheti. Mindez nem feltétlenül egyik napról a másikra megy majd végbe. valószínűleg egy kb 2023-ig tartó intenzív időszakról lesz szó, bár a koronavírus esetén azt is láthattuk, hogy akár kontinentális szinten is lehetségesek a nagyon hirtelen és nagyon drámai változások. Világvégéről, Armageddonról azért szó sincs, de az bizonyos, hogy egy új, és nem feltétlenül szép világ jön. Az ismert struktúrák szétrobbantása és az újak létrejötte közötti átmenetet ugyanis nagy felfordulás, egyéni és kollektív szinten is sok agresszió kísérheti. A lecsengés, normalizálódás, megszokott kerékvágásba kerülés csak később következik.



Kapcsolódó

Szaturnusz és Plútó – nem csak 2020

Jupiter és Szaturnusz (Liz Greene)

Jupiter – Szaturnusz együttállás – általános tudnivalók

Mars a Bakban – 2020 : Mars, Jupiter, Szaturnusz, Plútó – ütős kombináció

Mars a Kosban – 2020

Koronavírus 2020 : az előrejelzés lehetőségei és korlátai

Járványok asztrológiai indikátorai

Szaturnusz a Vízöntőben – beharangozó

Szaturnusz a Vízöntőben : Fay’s Astrology

Külső  bolygók történelemformáló ciklusai, I részII rész

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

A prognózis lehetőségei és korlátai

A prognózis lehetőségei és korlátai (Liz Greene)

Mikor értelmetlen és mikor hasznos  felkeresni az asztrológust ?

Napéjegyenlőségek, napfordulók időpontjai 2018 -2025 ezen a linken letölthető

Karanténban : önmagunk kellemetlen társasága

Disztópikus lidércnyomás – az asztrológia tükrében

Bejegyzés illusztrációja : Greg Grie festménye

Más oldalakról

Robert Hand :  Szaturnusz – Plútó és a koronavírus (AstroNovum, ford.Velencei Móni)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!