Kiaknázatlan képességek, kreativitás

A kreativitás, az egyénben lappangó, de számára mindeddig vagy ismeretlen vagy nem kellőképpen komolyan vett képességek is  meglehetősen kellemetlen “tüneteket” okozhatnak. Különösen az előző menüpontokban említett, emberpróbálóbb időszakokban kelthetnek intenzív zavart. Az ember ilyenkor hajlamos úgy viselkedni, mintha a foga jönne.

Persze, az is elképzelhető, hogy az eddigi életút során is valóságos istencsapásaként működtek: makacsul visszatérő problémákat kreálva. Ilyenkor, mintha el volnánk átkozva, újra meg újra ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat. Mintha volna bennünk valami, ami önálló életet él, fittyet hányva igyekezetünkre, jó szándékunkra, az ésszerűség és a társadalmi együttélés szabályaira, és csakis abba az irányba megy, amerre neki tetszik.

Jobban mondva, amerre kitörési lehetősége van, kisebb ellenállásba ütközik.

Jóllehet mindig a karakterének megfelelő irányt választ, az egyén élete, hétköznapjai, társadalmi beilleszkedése szempontjából ez nem feltétlenül a legkívánatosabb (egy kocsmai verekedés és egy harcművészeti tanfolyam között azért van némi különbség…). . Mi több, nemcsak folyamatosan visszatérő problémákat okozhat, de időről – időre hosszú évek fáradtságos munkájával felépített eredményeket is romba dönthet, ha tudatosan hasznosnak ítélt törekvéseink nem egyeznek azzal az iránnyal, amely felé haladni szeretne. Esetleg krónikusan alacsony energiaállapotot, depressziót, “életuntságot”, elakadásokat idéz elő, mert az ellene való szélmalomharc más életterületek elől vonja el az energiát, figyelmet.

Születési képletünk nemcsak azt árulja el, vannak -e  ilyen tartalékaink, de arról is tájékoztat, merre keressük őket, mi módon, milyen életterületeken lehetne őket kibontakoztatni, kamatoztatni, sőt arról is felvilágosít, miféle  zavarokat okoz parlagon hagyásuk.

Kapcsolódó

Az asztrológia megfelelő felhasználásáról (Charles E.O.Carter)

Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?

A prognózis lehetőségei és korlátai

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!