Egészség, erőnlét, állóképesség

Fontos!

 

Egy horoszkópelemzés adhat hasznos kiegészítő információkat valakinek az erőnlétéről, testi- lelki állapotáról, betegséghajlamairól de semmiképp nem helyettesíthet egy szakszerű orvosi vizsgálatot. Bár az ókori és a középkori orvoslás rendszeresen alkalmazta megfigyeléseit, az egészségi problémák diagnosztizálása, kezelése nem tartozik a modern kori asztrológia – sem a neki szentelt weboldalak hatáskörébe. Akinek egészségi problémája van, feltétlenül forduljon az illetékes szakemberekhez.

 

 

Egyéni életritmus

Milyen külső – belső feltételek szükségesek ahhoz, hogy a horoszkóp tulajdonosa egészséges legyen? Milyen az életritmusa ? Mit jelent számára a rendezett, rendszeres életvitel? Azt, hogy étkezésekre, munkára, szórakozásra, pihenésre nagyjából ugyanazokban az időpontokban kerít sort éveken keresztül, vagy éppenséggel sírba tenné az ilyen bejáratott, átlátható életvezetés? Mire van szüksége nap mint nap ahhoz, hogy jó energiaállapotban maradjon, testileg- lelkileg fittnek érezze magát?

Betegséghajlamok

Milyen egészségi problémák figyelmeztetnek arra, hogy, bár talán nincs is tudatában, akár már hosszabb ideje kibillent egyensúlyi állapotából, energiái nem tudnak a nekik megfelelő, egészséges irányban érvényesülni? (Könnyen előfordulhat pl., hogy egy krónikus migrén “jól bejáratott” kezelési módja a szülött felgyülemlett dühének, agresszivitásának, és mindaddig nyomáscsökkentő  szelepként működik, amíg célirányosabb és fájdalom mentesebb levezetési módot nem talál.)

Kapcsolat a testtel

Mennyire szoros a kapcsolata a testével, élettani folyamataival? “Zsigereiben érzi”, hogy egy helyzet, egy ember, egy környezet, bizonyos ételek jó vagy rossz hatással vannak-e rá, vagy a még olyan, látszatra banális dolgokkal sincs tisztában, hogy éhes-e vagy szomjas amikor eszik-iszik, vagy valami más okból teszi? (Pl. szeretethiány, halogatás, bűntudat bizonyos formái, stb.)

Az egyensúly helyreállítása

Milyenek a táplálkozási szokásai, általában? Lassú vagy gyors az anyagcseréje? A születési képlet segít választ kapni, arra is, hogy valaki alkatától fogva hajlamos a hízásra / fogyásra, vagy valami lelki problémát, élethelyzetet igyekszik kezelni kilói gyarapításával vagy súlytalanná válásával. Ilyenkor nemcsak a megfelelő étrend összeállításoz nyújt támpontokat (hiszen bármily “egészségesek” legyenek is önmagukban a javasolt ételek, ha a szülött rájuk sem bír nézni, nem lesznek képesek tartósan kiszorítani azokat, amelyeket akár annak ellenére is szeret, ha azok kimondottan ártanak neki), de segít megfelelő testgyakorlatokat, életvitelt is ajánlani, melyek mellett nemcsak testsúlyát normalizálják, hanem lelkileg is egyensúlyban tartják.


Függőségek

Egy szakszerű  radixelemzés megvilágithatja a különböző szenvedélybetegségek, függőségek mélyén rejtőző okokat is.(Dohányosok esetén például segithet eldönteni, azért füstölög ily módon valaki, hogy ne kelljen ordítoznia? Vagy inkább több szabadságra, önállóságra vágyik? Esetleg azt szeretné, ha több szeretetet kapna, vagy éppenséggel, legszívesebben kifüstölne valakiket az életéből?)

Hasonlóképpen, másfajta függőségi szerek (alkohol, kábítószer, élelmiszerek, pl. édesség), rituálék (szerencsejáték, vásárlás), kapcsolatok (társfüggőség, netfüggőség) esetén is rávilágíthat a mögöttük megbúvó szükségletekre, motivációkra. Ily módon, ha a váltással járó testi-lelki szenvedéseket, a személyes erőfeszítést, a folyamat időbeliségét nem is csökkenti, az asztrológiai tanácsadás fontos támpontokat nyújt, milyen más, egészségesebb mederbe lehetne terelni ezeket az energiákat.

Kapcsolódó

Az asztrológia megfelelő felhasználásáról (Charles E.O.Carter)

Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?

A prognózis lehetőségei és korlátai

Asztro – diéta tematikus oldal

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést ?

Hogyan szoktam le a dohányzásról ?

Növeljük állóképességünket !

Az elnyelt életerő visszaszerzése

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!