Nap-és holdfogyatkozások (eklipszek)

I. Általános tudnivalók

Sorsfordulók hírnökei 

(Általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról)

A nap – és holdfogyatkozások, gyűjtőnevükön eklipszek, erősen energetizált újholdak és teleholdak, az asztrológiai hagyomány szerint tízszer olyan erőteljes hatásúak, mint az átlagosak. Az eklipszek többnyire párosával, általában hat hónaponként követik egymást.: egy napfogyatkozást (újhold) értelemszerűen egy holdfogyatkozás (telehold) követ vagy fordítva.

Az eklipszeket a  legrégebbi időktől kezdve a változások előhírnökeként tartották számon, bár a hagyományos asztrológia megfigyelései szerint ezek inkább megpróbáltatásokat tartogattak – pl. járványokat, háborúkat, természeti csapásokat, személyes szinten szakításokat, üzleti kudarcokat, váratlan baleseteket, betegségeket, haláleseteket. –semmint kedvező sorsfordulatokat. A modern asztrológiai irányzatok e tekintetben is megengedőbbek

Az eklipszek jelentéstartalma a védikus asztrológiában

Akárcsak a tradicionális nyugati asztrológia, az indiai is kifejezetten kártékonynak tartja a nap-és holdfogyatkozásokat. (Bővebben: Sorsfordulók hírnökei). Jóllehet a két rendszer más módszereket használ, mindkettő következtetései helytállók. Bár jómagam a nyugati asztrológia művelője vagyok, s egy könyvecske lefordításán (1997) kívül nem mélyedtem el különösebben az indiai asztrológiában, megállapításaikat nagyon találónak érzem. Az alábbi cikket egy indiai asztrológiai blogról fordítottam

Az asztrológus pontosan tudja, mit hoz a múlt?  🙂  Általános tudnivalók a napfogyatkozásokról.

Érzelmi átértékelések, lezárások, sorsfordulók| Általános tudnivalók a holdfogyatkozásokról

A holdfogyatkozások nagy energiatöltetű teliholdak, és mint ilyenek, csúcspontok, mérföldkövek, sorsfordulók, krízisek, döntéshelyzetek időszakai is.

Az eklipszek „titkos utóelete”Mennyire jelezhetők előre a Breivik ámokfutásához, Fukushimához hasonló tragédiák? (2011 november)
II. Az elmúlt évek nap – és holdfogyatkozásai

Tűz és víz : a 2017 augusztusi eklipszek hozadékai

Teljes napfogyatkozás az Oroszlánban ( 2017. augusztus 21)

Amerika teljes elsötétülése. A 2017 augusztus 21 -i teljes napfogyatkozás mundánasztrológiai vonatkozásai.

Holdfogyatkozás a Vízöntőben (2017 augusztus 7)

Zavar az Erőben: reflexiók a február 26-i napfogyatkozásra

Gyűrűs napfogyatkozás és újhold a Halakban ( 2017. február 26, Iulia Trandafir cikke)

Lángoló karnevál Párizsban – reflexiók a holdfogyatkozásra (reflexiók a 2017. február 11-i holdfogyatkozásra)

Telihold és holdfogyatkozás az Oroszlánban (2017. február 11)

Napfogyatkozás a Halakban : 2016 március 9

Részleges napfogyatkozás 2015. szeptember 13

Vérholdak tetrádja: 2014 április 15 – 2015. szeptember 28

2014 április 15 – 2015. szeptember 28 között egymás után négy teljes holdfogyatkozásra, az ún. “vérholdak” tetrádjára került sor. Az elmúlt 500 évben csak háromszor észleltek ilyen égi jelenséget. Sokan úgy vélik, hogy az asztrológiai szempontból is fontos események az Apokalipszis kezdetét jelzik.„A Nap elsötétül és a Hold vérbe borul, mielőtt az Úr hatalmas és borzalmas napja eljő” (Jakab Király bibliája). A hátborzongató “vérhold” elnevezés onnan származik, hogy teljes holdfogyatkozás alkalmából a Holdkorong vörös fényben világít, A Föld takarásába került égitest látványát ugyanis elszínezik a bolygónk légkörében található porszemcsék és egyéb szennyeződések. (…) Kardinális eklipszek lévén, ha a világvége nem is jött el, a jelzett időintervallumban személyes és társadalmi szinteken is sokféle irányváltás, a prioritások, hatalmi viszonyok átrendeződése zajlott, esetenként apokaliptikus jellegűek is.

Napfogyatkozás a Bikában: kép, csata után (2014 április 29)

A holló fejétől a páva farkáig: hibrid napfogyatkozás a Skorpióban, 2013. november 3

A felperzselt ösvény utolsó szakasza (A Willow blog cikke a 2013. november 13-i hibrid napfogyatkozásról)

Vadászat félárnyékban: 2013 okt 19- telihold és holdfogyatkozás

Nehezen emészthető szendvics- 2013 tavaszi eklipszek

Viharos holdtölte: 2011 december 10, teljes holdfogyatkozás

A káosz mintázatai: 2011 november 25 újabb részleges napfogyatkozás

2011 július 1 részleges napfogyatkozás a Rákban

2011. június 15: teljes holdfogyatkozás az Ikrekben

2011 június 1: részleges napfogyatkozás az Ikrekben

 
Az oldal kiemelt képe: Nap-és holdfogyatkozások, Cyprian Leowitz, Eclipses luminarium, 1555. Augsburg, Németország

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!