Az eklipszek jelentéstartalma a védikus asztrológiában

Akárcsak a tradicionális nyugati asztrológia, az indiai is kifejezetten kártékonynak tartja a nap-és holdfogyatkozásokat. (Bővebben: Sorsfordulók hírnökei). Jóllehet a két rendszer más módszereket használ, mindkettő következtetései helytállók. Bár jómagam a nyugati asztrológia művelője vagyok, s egy könyvecske lefordításán (1997) kívül nem mélyedtem el különösebben az indiai asztrológiában, megállapításaikat nagyon találónak érzem. Az alábbi cikket egy indiai asztrológiai blogról fordítottam.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Visionary Readings

Megfigyeltem, hogy eklipszek előtt néhány nappal a Facebookot valósággal elárasztják az egyébként jóindulatú életvezetési tanácsadók és asztrológusok posztjai, akik arra biztatnak bennünket, hogy „ültessünk új magvakat”, kezdjünk új projektekbe.”

Az eklipszeket [nap-és holdfogyatkozások gyűjtőneve] azonban évezredek óta kedvezőtlen eseményekként tartották számon. Nagyon negatív előjeleknek tekintették őket.

Hogy lehetnének akkor ezek az alkalmak jók valami újnak az elkezdésére ? Vagy ez csak babona? És mit a legjobb dolog tenni egy eklipsz alatt?

Egy ősi indiai legenda szerint eklipszekre akkor kerül sor, amikor a sötét Rahu Ketu démon bosszút áll a Napon és a Holdon, bekebelezve őket és ellopva sugaraikat. [ Rahu és a Ketu az Északi és Déli Holdcsomók szanszkrit neve: Rahu az északi, Ketu a déli, de gyakran csak együttesen Rahu Ketunak nevezik őket. Indiai asztrológia  ]  Az eklipsz folyamán és néhány nappal azt követően két fővilágító tiszta, kreatív energiája eltorzul és elsötétül. Ez a mítosz nem varázsol elénk túl szívmelengető lelki képeket, és nem véletlenül.





A védikus asztrológia szerint az eklipszek a lehető legrosszabb alkalmak arra, hogy projektekbe, kapcsolatokba, munkákba vagy bármilyen, az anyagi világban zajló fontos dologba kezdjünk, vagy azt lezárjuk. Ez azért van, mert a kedvező kezdeteket az egészséges telihold vagy a nappal a Nap áldott, tiszta fénye ragyogja be. De amikor Rahu Ketu felfalja vagy láthatatlan módon beszennyezi ezt a fényt, bármibe kezdesz is, nagyon furcsa irányt vehet és valaminek a befejezését is megbánhatod.

Az eklipszek azonban nagyszerű alkalmak a visszavonulásra, meditációra, belső munkára. Tulajdonképpen kivételes lehetőséget kínálnak arra, hogy kapcsolatba kerüljünk a magasabb szellemiséggel, hiszen a világok közötti fátylak elvékonyodnak ilyenkor.

Rengeteg telefonhívást kapok azoktól az ügyfelektől, akik az eklipsz-ciklus ideje alatt (a hold-és napfogyatkozások közötti két hét) hoztak komoly döntéseket.

Tudni akarják, hogy az időzítés ellenére sikerülni fognak-e dolgaik. Az egyik pl. nemrég vett egy házat. A másik megtalálta álmai állását és alá is írta a munkaszerződést. A harmadik pedig a mennyekben lebeg, mert épp megtalálta a Nagy Őt.

Miközben biztosítottam őket afelől, hogy a dolgok pontosan úgy fognak működni, ahogy működniük kell, őszintén szólva nem tudtam azt válaszolni, hogy belátható időn belül minden olajozottan fog működni.

És mit tesz Isten, két hét múlva megtudtam, hogy az újonnan vett ház egy olyan súlyos bűncselekmény helyszíne közelében van, amelyet nem hoztak nyilvánosságra, az álommunka rémálommá vált egy sor szerencsétlen félreértés és rossz kommunikáció miatt, a nagy Ő pedig olyan gyorsan köddé vált, mint ahogy feltűnt.





Azt akarom mondani ezzel, hogy semmi, de semmi nem működhet jól, amibe egy eklipsz idején belefogunk? Nem. Ahogy mindig is mondom, az asztrológia egyetlen szabálya sem alkalmazhatók mindenkor mindenkire. De tény, hogy az tapasztalatok döntő többsége ezt a hagyományos álláspontot támogatja.

Tehát az eklipszek napján, illetve az azokat megelőző/ követő néhány nap folyamán, ha van más lehetőséged is, semmiképp ne kezdj fontos új projektbe, ne írj alá szerződést, ne köss üzletet és más, az anyagi világhoz köthető tevékenységet se folytass.

Ez idő alatt ugyanis vagy nem látod még át az összes részletet az adott helyzettel kapcsolatban, vagy nem vagy képes világosan gondolkozni, úgyhogy a legjobban teszed, ha vársz.

Úgy vettem észre, hogy az eklipszek közötti két hét (eklipsz ciklus) kicsit „alkonyzónára” emlékeztet. A dolgok váratlan fordulatot vehetnek és csak a második (vagy az utolsó – hiszen egy ciklusban akár 3 eklipszre is sor kerülhet) eklipsz után térnek vissza a szokásos kerékvágásba.

Az erdőből tehát csak a február 26-i gyűrűs napfogyatkozást követő napokban találsz vissza.

Egy eklipsz esetén legfontosabb azt ellenőrizni, hogy látható-e a tartózkodási helyeden. Ugyanis ott érvényesül a legerősebben a hatása, ahol látható.

***

[ A cikket a 2017. februári eklipszek :  2017 február 10,  14:34 ’ kor félárnyékos holdfogyatkozás ,  2017 február 26-án 4:10’ –kor gyűrűs napfogyatkozásr. [Bp. idő szerint febr. 11 éjjel 1:32,  ill. febr. 26, 15:58 –  ford. megj . Ld. 2017 Februári előrejelzés   apropójából írták, de természetesen minden eklipszre érvényes ]     A holdfogyatkozás látható Európából, Ázsia, Afrika és Észak- Amerika legnagyobb részéből.

A napfogyatkozás Észak/Nyugat Afrikából, Dél- Amerika nagy részéből, a Csendes, az Atlanti-és az Indiai Óceán fölött valamint az Antarktiszon látható.

Ez a napfogyatkozás sokkal ütősebbnek ígérkezik, mint az őt megelőző holdfogyatkozás. A napfogyatkozások rendszerint kártékonyabbak. ezek ugyanis új/ sötét holdkor következnek be, ami kivonja a Hold éltető energiáját környezetünkből. A mostaninál ráadásul Rahu és Ketu összekapcsolja a Szaturnuszt is az újholddal – így egészen sajátos fejlemények várhatók.




 

Kapcsolódó

Nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) tematikus oldala

Sorsfordulók hírnökei : általános tudnivalók az eklipszekről

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!