Tranzitok

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

 

Általános tudnivalók

„Egy tranzitbolygó egészen másképp működik, mint a születési képletben érintett planéta (az, amelyik a sugárzást fogadja). Születési radixunk bolygói személyiségünk kialakulási folyamatának részesei. Rengeteg időnk van az általuk szimbolizált erősségek kifejlesztésére, miközben persze gyengeségeiket is megismerjük, amikor rosszul kezeljük őket. Bőven van odőnk finomítani energiáikat, hogy hozzáigazítsuk őket egyre változó szükségleteinkhez. Akár pozitív, akár negatív a mérleg, egy idő után nagyon természetesnek, azaz természetünk szerves részének tartjuk őket. A radix bolygókat nem érezzük kívülről ránk támadónak, jóllehet gyakran jönnek mégis kívülről, ha kivetítjük őket másokra (a radix külső bolygókat rendszerint kiskorunkban mindannyian kivetítjük, bár a szaturnuszi típusok erre egész életükben erős hajlamot mutatnak).

Egy tranzit alatt a radix bolygó passzív- befogadó állapotban van s eleinte magába engedi a tranzit energiáit. Miután magába fogadta, megpróbálja gyorsan ki is vetni magából (van úgy, hogy megkóstolunk valamit , és csak miután lenyeltük, jövünk rá, hogy baromira nem ízlik…) A tranzitbolygó energiáiból valamit mégis magában kell tartania, mielőtt bármit is elfogadna vagy visszautasítania. Ilyenkor alkalmunk van megfigyelni, hogyan illeszkedik be az új energiaféleség a születési képletünk áltaé leírt, már megszokott – kedvelt vagy utált rendszerbe. (…)

Hosszú távon azonban mindig a radix- bolygó elvének kell érvényesülnie, azaz a radix által jobban előtérbe kerülnie – legalábbis csak ekkor beszélhetünk sikeres tranzitról. A radix bolygó ugyanis nem valamiféle bábu a diktátorként fellépő tranzitbolygó markában, hanem ideális esetben egyenrangú együttműködő a magasabb fokú tudatosság kialakításában.” Bil Tierney : Békességben az Uránusszal, 37 – 38. old, Édesvíz kiadó, 2003


Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Nap tranzitjai / a Napot érő tranzitok

Nap – Jupiter szextil, Jupiter – Nap szextil (Robert Hand)

Nap – Jupiter trigon tranzithatásként

Szaturnusz – Nap tranzitok

Nap – Szaturnusz , Szaturnusz – Nap szextil (Robert Hand)

 

 

A Hold tranzitjai / a Holdat érő tranzitok

Erőpróbáló Szaturnusz – Hold tranzitok

 

A Merkúr tranzitjai / a Merkúrt érő tranzitok

Erőpróbáló Szaturnusz – Merkúr tranzitok

 

A Vénusz tranzitjai / a Vénuszt érő tranzitok

Vénusz – Szaturnusz szextil, Szaturnusz – Vénusz szextil (Robert Hand)

Uránusz – Vénusz tranzitok ( Howard Sasportas)

 

A Mars tranzitjai/ a Marsot érő tranzitok

Mars – Szaturnusz / Szaturnusz Mars kvadrát tranzitként (Robert Hand)

Uránusz – Mars tranzitok (Howard Sasportas)

 

A Jupiter tranzitjai / a Jupitert érő tranzitok

 

A Szaturnusz tranzitjai / a Szaturnuszt érő tranzitok

Erőpróbáló Szaturnusz tranzitok : a megvalósítás és érés ciklusai

Szaturnusz – tranzitok (Robert Hand)

Szaturnusz – Neptunusz tranzitok (Bil Tierney)

Szaturnusz – Neptunusz tranzitok (Leslie Hale)

Szaturnusz – Plútó tranzitok (Bil Tierney)

Az Uránusz tranzitjai / az Uránuszt érő tranzitok

Gondolatok egy Uránusz – tranzit kapcsán (Bil Tierney)

Uránusz – Uránusz szembenállás : az utolsó esély ?!?

 

A Neptunusz tranzitjai / a Neptunuszt érő tranzitok

Neptunusz – Szaturnusz tranzitok (Leslie Hale)

A Plútó tranzitjai / a Plútót érő tranzitról

Plútó – Nap tranzitok (Howard Sasportas)

Plútó – Szaturnusz tranzitok (Howard Sasportas)

Tranzit Plútó – radix Plútó fényszögek (Howard Sasportas)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!