Újhold és teljes napfogyatkozás a Nyilasban – 2020

A december 14-i újhold a Nyilas 23°08′-en született meg, helyi idő (Budapest) szerint 17h 17′-kor . Egyszersmind eklipsz is, Chiléből és Argentínábül teljes, Boliviából, Brazíliából, Ecuadorból, Paraguayból, Peruból és Uruguayból részleges napfogyatkozásként látható. Jóllehet hazánkból nem látható eklipszként, Magyarország a Nyilas uralma alá tartozik, így számottevő hatással lesz az ország ügyeire . Ez egyébként a következő év Ikrek – Nyilas tengely mentén zajló fogyatkozásaira is érvényes.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Legutóbb 2011- 2012-ben zajlottak eklipszek az Ikrek – Nyilas tengely mentén; akkor a felszálló holdcsomópont volt a Nyilasban. Legutóbb 2001 folyamán volt felszálló holdcsomópont az Ikrekben; a jelenlegihez hasonló, Nyilas leszálló holdcsomópont közelében eklipsz 2001 december 14-én jött létre. A leszálló, déli holdcsomóponton végbemenő napfogyatkozásokat kártékonyabb hatásúaknak tekinti az asztrológia, mint az északi csomópont közelében létrejövőket. Gondoljunk vissza az akkori eseményekre, és akkor lesz némi összehasonlítási alapunk az analógiákat illetően. Egyéni szinten persze a tudatosság is sokat javíthat a forgatókönyvek minőségén. A 2011-es eklipszek egy része elérhető a blog Nap-és holdfogyatkozások című tematikus oldalán .




A jelenlegi eklipsz különlegessége, hogy nem sokkal a Szaturnusz ( december 17) és a Jupiter (december 19) Vízöntőbe lépése, illetve korszakváltó Nagy Konjunkciójuk ( december 21, Vízöntő 0°29) előtt jön létre. Mint a blogon már többször szó volt róla (Liz Greene: Jupiter és Szaturnusz, Jessica Davidson : Jupiter – Szaturnusz együttállás 2 rész, 3 rész, Raymond Merriman : Jupiter – Szaturnusz együttállás a Vízöntőben) a két Kronokrátor találkozójával nagyszabású társadalmi – politikai változások sorozata kezdődik. Értelemszerű, hogy amikor egy új fejezet elkezdődik, egy régi lezárul: mi most az 1802 – ben indult, föld elemű Jupiter – Szaturnusz együttállások legutolsójánál és a levegő triplicitásban létrejövők legelején tartjuk. Az eklipszek növelik az élm ények intenzitását. (Ha látványos események egyéni szinten nem is következnek azonnal, a szinkronicitásokra – beleértve az álmokat, a felmerülő belső képeket a bennünket intenzíven foglalkoztató témákat – nagyon is érdemes odafigyelni.)

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Az eklipsz eseményei valószínűleg kapcsolódni fognak a november 30-i penumbrális holdfogyatkozáshoz, amely bizonyos értelemben annak felvezetője volt. Sajnálatos módon a zűrzavar és káosz, a korlátozott ítélőképesség, érzelmektől túlságosan átszínezett gondolkodás, a téves álláspontokhoz való ragaszkodás (Nyilas Nap, Hold, Merkúr kvadrátban a Neptunnal, a Naptól 7°távolra levő Merkúr elégetett) egyéni és kollektív szinten is domináns magatartásforma lesz. A hiedelmeket könnyű összetéveszteni a tényekkel, a manipuláció, hazugságok, csúsztatások pedig még a szokásosnál is jobban megnehezítik a tisztánlátást.



A helyzetet két rosszindulatú állócsillag közelsége is rontja: az újhold a Ras Alhague – Nyilas 22°43 és a Lesath – Nyilas 24°17 „szendvicsében” foglal helyet, mindkét csillag hatókörön belül van.

A Ras Alhague (Nyilas 22°43) zafírkék csillag az Ophiucus fején. Ptolemaios szerint Szaturnusz és Vénusz természetű állócsillag. Nőknek balszerencsét hoz, perverz hajlamokat, romlottságot . (Robson : Állócsillagok 132 old.)
Reinhold Ebertin szerint fokozottan hajlamossá tesz a mérgezésekre, drogok ( beleértve bizonyos típusú gyógyszereket is), ajzószerek, stimuláló ételek, alkohol mértéktelen fogyasztására, túlevésre. Fennáll a rovarcsípések, kígyomarások, állat- támadások (pl veszett kutyák) veszélye is.
A Lesath (Nyilas 24°17) kis csillag a Skorpió tüskéjén. Merkúr és Mars természetű. Veszélyt, kétségbeesést, erkölcstelenséget, rosszindulatot hoz, keserű mérgekkel van kapcsolatban ( Robson: Állócsillagok, 119 old)
Azonban a Lesath éles, vizsgálódó elméhez segíti a szülöttet és mély betekintést nyújt számára, mellyel olyan sebet ejthet az ellenfélen, mit egy jól kifent penge. Vállalkozószelleme, éleslátása sikeressé teszi a szülöttet a vitákban, üzleti életben, általában véve magas pozícióknál, és a sport területén. ( Dr. Eric Morse: The Living Stars )




(A jelenlegi újhold több szempontból hasonlít az augusztus 19-i Oroszlán újholdra. Az is egy szintén mérgezésekkel összefüggésbe hozható állócsillaggal, az Alpharddal állt együtt. Az asztrológia ezúttal is beszédes szinkronicitásokkal jelezte, hogy a gyakorlatban is működik. Alekszej Navalnij
orosz ellenzéki politikust – horoszkópja itt –  egy nappal az újholdat követően, augusztus 20-án szállították kórházba életveszélyes mérgezéssel. Putyin és támogatói szerint a Kreml pszichopata urának égvilágon semmi köze nem volt a kis „balesethez”, de már megszokhattuk, hogy ők a csillagokat is képesek lehazudni az égről)




Zűrzavarból, intrikából, demagógiából, botrányokból valószínűleg most sem lesz hiány. A járvány tombol. A kenetteljes mezbe öltözött gonoszság csúcsra jár , az ideológiáktól, (tév)eszméktől, összeesküvéselméletektől, vallási fanatizmustól vezérelt cselekvés  nagy lendületet kap (a három bolygó trigonban az egy hónapja direktbe váltott Kos Marssal; a Nap – Mars trigon december 11-én pontosult be).

A szándékok megvalósítása nagyfokú gátlástalansággal, szélsőséges magatartásformákkal, kegyetlenkedéssel kombinálódhat (Mars kvadrátban a Plútóval). Hogy ez hol milyen formában valósul ez meg, jó kérdés. Országok, fővárosok képleteit elnézegetve vannak tippjeim, de inkább eltekintek közzétételüktől. Belpolitikai aktualitások és kilátások megvitatásától meg pláné 🙂 . Aki maradni akar az oldalamon, jobban teszi, ha nem erőlteti ezeket a témákat.

Az minden esetre elgondolkodtató, hogy Egyesült Államokban az elektorok ezen a napon választhatják meg formálisan az Egyesült Államok 46 elnökét. Mint a korábbi bejegyzésekben már szó volt róla, az Újvilágban  a történelem talán egyik legzűrösebb választása zajlott  novemberben, az eredmények pedig, mint várható volt, sok vitát kavartak. Az időminőséget, nomeg a vetélytársak és a szembenálló táborok kvalitásait tekintetbe véve teljesen biztos vagyok benne, hogy egyik csapat sem játszott tisztességesen.  Arról is volt szó a régebbi bejegyzésekben, sem a republikánus sem demokrata jelölt nem ideális: Donald Trump és Joe Biden más és más okból alkalmatlan.

Trump – horoszkópja itt – egyébként 1946 június 14 – én született, holdfogyatkozáskor; a jelenlegi napfogyatkozás pedig pontosan IV házas a Holdjára esik. Ez nem kimondottan a szakmai csúcsok ómene, akárcsak az előző, IV-X házát összekötő november 30-i penumbrális holdfogyatkozás. Az exelnök számára sem családi, sem szakmai, egzisztenciális vonalon nem valami rózsásak a kilátások.

Az Egyesült Államok képletében az I házba kerül az eklipsz. Az általa fémjelzett új fejezet nem ígér diadalmenetet, és akkor nagyon finoman fogalmaztam. A részletekre nem térek ki, a nyár/ősz folyamán sokat foglalkoztam ezzel a témával; akiket érdekel, olvassák el a régebbi posztokat. Semmi újat…és semmi jobbat nem tudok mondani.




Egyéni szinten is megvan a veszélye, hogy a Nap /Merkúr – Neptun kvadrát hatására alaposan benézzük a dolgokat. Ezekben a napokban ( illetve a következő holdhónap alatt) nem csak mások verhetnek át, hanem mi is saját magunkat. A Nap/Merkúr – Mars trigon ráadásul arra is lehetőséget ad, hogy apait-anyait beleadva, nagy lendülettel masírozzunk a zsákutcába.

A szintén most bepontosuló Vénusz – Jupiter/Szaturnusz szextilek talán segíthetnek feloszlatni a lila ködöt. E kedvező Vénusz – (Jupiter)/Plútó/Szaturnusz fényszögek a szerényebb haszonnal kecsegtető, munkaigényesebb, ám MEGVALÓSÍTHATÓ projektekre adnak lehetőséget. Tudatos erőfeszítésekkel jobb ebbe az irányba terelni az energiát, mint mutatós légvárakat építeni. De a vágyfantáziákat most nehéz megkülönböztetni a valós potenciáloktól. A Tévedni emberi dolog, de nem muszáj című blogbejegyzés tippjeit szem előtt tartva talán mégis sikerülhet.





Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés

Penumbrális holdfogyatkozás az Ikrekben : 2020 november 30

Nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!