Tévedni emberi dolog, de nem muszáj

Öt tipp, hogy biztosabbra menj

Tévedni emberi dolog, és nem is feltétlenül rossz. A valóság a közhelyet igazolja, miszerint többet lehet tanulni hibáinkból, mint sikereinkből. Persze, a melléfogásainkat kísérő a kudarc, frusztráció érzése nem túl kellemes. És nem is mindig visz előre.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vannak, akik újra meg újra ugyanazokat a hibákat követik el. Ez bajosan nevezhető építő folyamatnak. A beismerés sem elég önmagában. Tárgyilagosan tanulmányozva tévedéseinket, lehet okulni belőlük, és ekkor valóban segíthetnek. De még jobb lenne elkerülni őket. Némi odafigyeléssel, tudatossággal gyakran sikerülhet is – bár ha valaki újra meg újra ugyanolyan típusú csapdába esik, egy ilyesmire hajlamosító minta állhat a háttérben. Ennek beazonosításában többek között a képlet elemzése segíthet, a minta átalakításának folyamata időigényes, de az erőfeszítések kamatostól megtérülnek. Addig is lássuk, mi az az öt lépés, amelyet bárki bármikor megtehet annak érdekében, hogy biztosabbra menjen.



1. Hallgass megérzéseidre

Tanulj meg ösztöneidre hallgatni: a zsigeri benyomásoknak mindig igazuk van. Rendszerint oka van annak, ha valami nem esik jól vagy valamitől rossz érzésünk támad. Szánj rá tehát időt, energiát és, ha fontos ügyről van szó, járj utána, mi okozza balsejtelmeidet. Sokkal többet tudsz a dologról, mint hinnéd. Ugye ismered a mondást? Ha valami úgy hápog, mint a kacsa, úgy repül, mint a kacsa, úgy úszik, mint a kacsa, akkor valószínűleg kacsa.

Az álmok megfigyelése ebben az esetben is jó tanácsadó: éjszakai tudatunk rendszerint sokkal inkább tisztában van a nappalinál, azt illetően, jó – e nekünk egy kapcsolat, munkahely vagy bármilyen más élethelyzet, a megfelelő irányba tartunk-e vagy sem. Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjunk, nem kell mást tenni, mint napról-napra, hosszabb időn keresztül lejegyeznünk álmainkat. Bár szimbólumvilágok megértése, feldolgozásuk időigényes folyamat és a segítség is elkel hozzá  – jómagam kamaszkoromban kezdtem el a témával foglalkozni és most, 47 évesen is úgy érzem, bőven van még mit tanulnom – az ébredést kísérő hangulatok, az álomképekkel kapcsolatos asszociációk már azoknak is segítségükre lehetnek, akik csak néhány napja írogatják őket. A szorgos álomnapló-vezetőknek pontosabb intuíció, a sorsukra, feladataikra való nagyobb ráhangolódás a jutalmuk. Minél jobban elmélyülnek az álommunkában (az álmok lejegyzése ennek csupán első lépése) annál többet profitálnak majd hosszú távon.



2.Engedd, hogy az idő dolgozzon neked

Az elhamarkodott döntések a tévedések melegágyai. Ez különösen igaz, ha valamilyen alkuról van szó. Bármilyen okból akarjon is a tárgyalópartnered gyors döntést kicsikarni belőled, értelmezd intő jelként. Jó döntést hozni időigényes. Lehet, hogy vannak nyomós okok, amelyek sürgetnek, de te ne dőlj be nekik. A jó döntés rálátást igényel, és ahhoz, hogy kellő rálátást nyerj, időbe telik. A legtöbb döntés nem olyan sürgős, mint amilyennek tűnik.

3. Ne fecséreld idődet azokra, akik nem a te embereid

Ne próbáld meg olyan embernek eladni a portékádat, aki nem ilyen árut szeretne vásárolni. Ez egyaránt igaz az üzletben és a magánéletben. Ha valaki utálja a gyümölcsöt, ne kínáld almával. Egy mániákus flörtölőt ne akarj meggyőzni a családi élet szépségeiről – és még sorolhatnám.



4. Ha valami nem jön össze, talán nem is kell összejönnie

Ha már hosszú évek óta sóvárogsz valamire, de a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem éred el, nem biztos, hogy a sors űz gonosz játékot veled. Könnyen előfordulhat, hogy talán nincs is rá szükséged. Persze, ha valami nem sikerül, az emberek nagy része hajlamos még nagyobb erőbedobással próbálkozni. És valóban: a második, harmadik…sokadik nekifutásra gyakran össze is jön nekik. Vannak azonban helyzetek, amikor a szándék és az akaraterő önmagában nem elég. És az is megtörténik, hogy az, amit olyan keservesen erőszakoltunk ki a sorstól később egy sor probléma forrásává válik. Nem mindig könnyű megkülönböztetni azokat a helyzeteket egymástól, amikor harcolnunk kell, ki kell tartani szándékunk mellett és amikor jobb, ha leteszünk szándékunkról. De némi gyakorlattal sikerülhet – és a horoszkóp is adhat hasznos támpontokat.

Persze feladni nem öröm. Gyakran évekbe telik, mire rájövünk valójában jobban jártunk, hogy nem kaptuk meg azt, amire annyira vágyakoztunk, és minden pontosan úgy volt jó, ahogy történt.



5.Tisztázd a félreértést!

Az email és a Facebook nagyon hatékonnyá és egyszerűvé tette a kommunikációt. De személytelenségük miatt ezek az eszközök rengeteg félreértésre is okot adhatnak

Ha el akarod kerülni, hogy szavaidat és szándékaidat félremagyarázzák, próbálj meg a lehető legvilágosabban fogalmazni. Akkor is, ha sietsz. Mielőtt elküldenéd az üzenetet, olvasd át alaposan. Ha úgy érzed, valami félre ment, konfliktus érik, csörögj rá az illetőre, és beszéljétek át. Még jobb, ha személyesen is találkoztok. Sok mindent könnyebben lehet élő szóban tisztázni – ennyi fáradságot pedig igazán megér, hogy helyreálljon a jó viszony.



Kapcsolódó

A hazugság testnyelve

Párbeszéd álmainkkal

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!