Jupiter – Uránusz együttállás | Robert Hand

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter együttállás, valamint a Jupitert érintő Uránusz együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?  Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jupiter-Uránusz együttállás

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

Ez a tranzit a meglepetések és a hirtelen adódó lehetőségek tranzitja. Most olyan fokú szabadságra fogsz törekedni, amilyben eddig még soha nem volt részed. Mindenfajta felelősséget eldobhatsz magadról, és megpróbálhatod visszaszerezni elveszett fiatalságodat, vagy ha fiatal vagy, akkor minden lehetséges módon igyekszel majd kifejezni, mit jelent fiatalnak és szabadnak lenni.

Ennek a tranzitnak legnegatívabb vetülete az, hogy vonakodsz eleget tenni a kötelességeidnek. Vigyázz, nehogy szabadságvágyadban cserben hagyd azokat, akik igazán számítanak rád. Másfelől egyensúlyt kell találnod azok között az elvárások között, amelyeket mások támasztanak veled szemben, és aközött az igényed között, hogy önmagad lehess.

Ez a tranzit egyszersmind felébreszti idealizmusodat. Nagyon nehezen tudod elfogadni a mocskos vagy igazságtalan körülményeket, akár személyes környezetedről, akár a külvilágról legyen szó. Emiatt a társadalmi viszonyok megváltoztatásán fáradozó reformmozgalomhoz vagy csoporthoz csatlakozhatsz.
E tranzit azonban egészen másként is működhet. Jelezhet egy teljesen váratlan fordulatot vagy lehetőséget – például hirtelen előléptetést, váratlan nyereséget vagy hirtelen találkozást valakivel, aki jó hatással van rád. Ez csupán néhány szóba jöhető lehetőség. Nehéz pontosan megmondani, melyikük következhet be ezek között, mert az Uránusz tranzithatásként és születési képletben is szeszélyes befolyást képvisel.

Ennek a tranzitnak másik hatása, hogy új lehetőségekre nyithatja rá a szemed. A tranzitáló Jupiter tudattágító jellege segíthet más nézőpontból rálátni helyzetekre, és megoldások juthatnak eszedbe azokra a problémákra, amelyekkel eddig szembesülnöd kellett. Ezek gyakran olyan radikális megoldások lesznek, amelyektől általában tartanál, de a tranzit Jupiter elég önbizalmat ad kipróbálásukhoz.

E tranzit időnként hirtelen váratlan utazási lehetőséget hozhat, nem ritkán a világ valamelyik távoli részére. A legkevesebb, amire számíthatsz, hogy az élet teljesen új aspektusait ismerheted meg.

Bármilyen hatásai legyenek is ennek a tranzitnak, számíthatsz rá, hogy hirtelen kinyílik előtted az élet, és lehetőséged adódik új, gazdagabb és tágabb perspektívából megismerkedni vele. Ez bekövetkezhet egy nagyobb horderejű, átalakító esemény révén, vagy kisebb történések sorozatán keresztül, amelyek együttesen jelentős hatást gyakorolnak.

Robert Hand : Planets in Transit,  298 old
Uránusz-Jupiter együttállás

Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

E tranzit pontos hatásait nagyon nehéz megjósolni. Leginkább váratlan szerencseváltozásként írható le, de hogy milyen irányú lesz a változás, nem könnyű megmondani. Leggyakrabban egy hirtelen, váratlan eseménnyel kezdődő pozitív fordulatról van szó, amely új lehetőségeket nyit meg a szabad cselekvés előtt. Ilyen lehet például egy jelentős, váratlan bevétel, váratlan munkahelyi előléptetés vagy valamilyen, e kombinációhoz kapcsolódó szerencsejátékban elért siker. De ennél a tranzitnál félő, hogy a szerencse “könnyen jön, és könnyen megy”.

E tranzit gyakran újfajta nyugtalanságot, szabadságvágyat és új tevékenységeket jelez, amelyek kiszélesítik látóköröd. Nem annyira robbanékony, mint a többi Uránusz-tranzit, de jelezheti, hogy készen állsz gyökeres változtatásokat eszközölni életedben.
Valószínűleg vonzódni fogsz az új filozófiákhoz és újfajta világszemlélethez. Korábbi látásmódodat talán túl beszűkültnek érzed, ezért olyan új tapasztalatokat keresel, amelyek nagyobb megértést nyújtanak számodra. E tapasztalatok merőben különbözni fognak mindentől, amit eddig csináltál. Hajlamos vagy kockázatot vállalni, és hatalmas optimizmussal áttörni a korlátokat. Azonban fel kell ismerned, hogy e tranzit során a helyzet nagyon gyorsan megváltozhat. Élj minden adódó lehetőséggel, de ne számíts arra, hogy bármi, ami most az életedbe lép, hosszú ideig tart majd. Gondoskodj róla, hogy legyen valami alternatív terved arra az eshetőségre, ha megváltoznak a körülmények.

Hirtelen olyan utazási lehetőséged adódhat, amely az élet új aspektusait tárja eléd. Az eddig ismert világ helyett teljesen új világokat fogsz látni. Bármi történjék is, borítékolható, hogy meglehetősen nagy kihívást és ösztönzést jelent majd.

Mivel ebben az időszakban nagyra értékeled a saját szabadságodat, tiszteletben tartod, hogy ez mások szabadságától függ. Ez a felismerés toleránsabbá tesz mások életmódjával szemben, amíg az nem zavarja a sajátodat. És lehet, hogy egészen harciasan állsz majd ki mások jogaiért csakúgy, mint a sajátjaidért.

Robert Hand : Planets in Transit,  398 – 399 old

Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.
Kapcsolódó

 

Erőpróbáló Jupiter – Uránusz fényszögek a horoszkópban

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

Uránusz tranzitok  Bil Tierney)

Jupiter- Uránusz /Uránusz – Jupiter trigon tranzitként

Jupiter-Uránusz/Uránusz-Jupiter kvadrát tranzitként

Jupiter-Uránusz/Uránusz Jupiter szextil tranzitként

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!