Prenatális születési képletek, nap-és holdfogyatkozások

Leslie Hale, Astrology by BeverLee

A bolygóciklusok már az előtt hatással vannak rád, mielőtt a világra jöttél volna. Ez érvényes a születésedet közvetlenül megelőző napfogyatkozásra is, amely erőteljes befolyást gyakorol életedre.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A bolygóciklusok már az előtt hatással vannak életedre, mielőtt a világra jöttél volna. Jóllehet ma a legtöbb modern asztrológus nem használ prenatális képleteket (a fogamzás időpontjától számított vagy más, születés előtti időpontokkal dolgozó képletek), ezek ugyanannyira figyelemreméltók napjainkban is, mint régebb. Sok minden kideríthető belőlük a képlet tulajdonosának családi kapcsolatairól, külső megjelenéséről, azokról a külső és belső sajátosságairól, amelyek a baba világra jövetelekor a külvilágban is megnyilvánulnak.

Az asztrológusok gyakran vizsgálják meg a prenatális fogyatkozásokat, vagy a születésedet közvetlenül megelőző napfogyatkozást, amely egész életedre erőteljes befolyást gyakorol. Néhányan azt tartják, ez nyitja meg a földi élet kapuját lelked előtt. De akár elfogadod a prenatális eklipszek jelentőségét, akár nem, a születésed előtti napfogyatkozás jelentős hatással van életedre, ugyanis a napfogyatkozások rendszerint 19 évente ismétlődnek. Mivel a napfogyatkozások metronikus visszatéréseknek nevezett sorozatokban (ez a kifejezés azt jelenti, hogy 19 évente ismétlődnek) követik egymást, néhányuk lezár vagy megváltoztathat ciklusokat. A metronikus sorozatok azonban bármikor véget érhetnek, ezért nem szükségszerű, hogy átéld a soron következő prenatális eklipsz visszatérését. Ebben az esetben azonban az adott évben létrejöhet egy újhold ugyanazon a fokon vagy a szomszédságában, ami megmagyarázza, hogy miért él át mindenki valamilyen értelemben jelentős változásokat ezekben az életszakaszokban.

A prenatális fogyatkozás mindig hatással van döntéseidre és ezek stílusára, másokhoz való viszonyulásodra és interakcióidra, és életeddel szembeni hozzáállásodra is. Hogy milyen életterületeden és módon fejti ki hatását, egyebek mellett attól függ, képleted melyik házába esik. Ennek a háznak akkor is kiemelt jelentősége van, ha nem állnak benne bolygók.A prenatális eklipsz először 19 év múlva ismétlődik meg. Ebben az időszakban rendszerint drámai változások zajlanak az egyén életében, aki általában ilyenkor lép be a felnőttkorba. Házasságot köthetsz, elköltözhetsz otthonról, egyetemre/ főiskolára mehetsz, dolgozni kezdhetsz. A 19 éves kor általában véve jelentős fordulópont az emberek életében. [ Előzménye a 18 év körüli holdcsomópont- visszatérés és nagyjából egy időben zajlik a 19 – 20 éves kori Uránusz – Uránusz kvadráttal – l. Életünk állomásai I. – ford. megj ].

Gilbert du Motier, közismert nevén Lafayette márki 19 éves korában változtatta meg az amerikai szabadságharc menetét. A kontinentális hadsereghez való csatlakozását követően összebarátkozott George Washington tábornokkal. De az ifjú arisztokrata nem a csatatéren folytatta legjelentősebb tevékenységét. Segített meggyőzni XVI Lajos francia királyt, hogy járjon közben az amerikai lázadók érdekében.

Drew Barrymore, Olivia Wilde, Diana hercegnő (az eklipszeknek életében játszott szerepét egy régebbi bejegyzés járja körül – ford megj) , Melanie Griffith, Ava Gardner, Leeann Rimes, Eleanor Roosevelt, Barbra Bush mind olyan hírességek, akik 19 éves korukban kötöttek házasságot vagy jegyezték el őket.
A prenatális eklipsz a következő alkalommal 38 -39 éves korban tér vissza. [ Ez más szempontból is fontos, az élet deleként ismert időszak. Asztrológiai mérföldkövei is vannak: a Plútó – Plútó kvadrát 37 -38 éves korban esedékes, az Uránusz – Uránusz szembenállás 41 – 42 éves kor körül. Bővebben: Lélekkeresés az élet delén, Életünk állomásai 2. rész, 3. rész. A prenatális eklipsz visszatérése a két időpont között van – ford. megj.] Liu Chuanzhi 39 évesen alapította a Lenovot , Gordon Moore az Intelt  , Amancio Ortega a Zarát . Anna Nicole Smith 39 éves korában halt meg, akárcsak Martin Luther King , Stonewall Jackson  , Amelia Earhart pedig szintén 39 éves korában tűnt el. A prenatális eklipsz második visszatérése idején vesztette életét ifj. John F. Kennedy is egy tragikus repülőgép-balesetben. [ A szintén meggyilkolt John F. Kennedy elnök egyetlen, életben lévő fia 1999 július 18-án hunyt el. ] Halálára természetesen más asztrológiai tényezők is utaltak, de a második prenatális eklipsz visszatérése az ő esetében azt jelezte, hogy földi feladatát betöltötte.

Harmadszorra 57 – 58 kor körül ismétlődik meg a prenatális eklipsz. [ Ez egybeesik egy másik fontos mérföldkővel, a második Szaturnusz visszatéréssel is.] 58 éves volt Akio Moraita, a Sony vezérigazgatója, amikor bemutatta a Sony Walkmant. Akkoriban senki sem rajongott az ötletért. Charles Dickens 58 éves korában halt meg, akárcsak Andy Warhol, William McKinley  elnököt pedig ugyanennyi idős korában gyilkolták meg.

77 éves korban negyedszerre is visszatér a prenatális eklipsz, akik az ötödik alkalmat is megérik pedig 96 éves korukban számíthatnak rá. Betty White még mindig híres volt és dolgozott ennyi idős korában, akárcsak Bob Hope és George Burns.

Életed (vagy ismerőseid életének) milyen jelentős állomásai köthetők 19, 38 -39 vagy 57-58 éves korodhoz ? Történtek olyan fontos dolgok, amelyek döntően befolyásolták irányát? Be tudod azonosítani őket?

A Cafe Astrology (angol) táblázatból kikeresheted a születésedet megelőző eklipsz időpontját.

 

IllusztrációNapfogyatkozás – Sally Chernenko festményeKapcsolódó:

Sorsfordulók hírnökei : általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról

Az asztrológus pontosan tudja, mit hoz a múlt? (nap-és holdfogyatkozások)

Prenatális eklipszek: az élet és a halál ciklusai

Eklipszek tematikus oldala

Életünk állomásai – tematikus oldal

Lélekkeresés az élet delén

Szaturnusz – visszatérések – tematikus oldal

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!