Elérhetetlen uraság

Avagy miért bolondulnak a Vénusz – Neptun fényszögekkel rendelkező nők a foglalt pasikért ?

A nős férfiak tökéletesen beleillenek a neptuni profilba, hiszen a velük való viszony nagyszerű kifogás, ha meg akarod magyarázni, miért is nem alkalmas az időpont az elköteleződésre. A Vénusz – Neptun fényszögekkel rendelkező nők ílyformán sehova nem vezető kapcsolatok végtelen láncolatába képesek belebonyolódni. Teljes összhangban a neptuni hatásokkal, ilyenkor folyamatosan reménykednek és a remény hosszú időn keresztül benne tartja őket egy nagy szenvedést okozó helyzetben. A szerelem, akárcsak egy hatalmas hullám, magasba emeli őket. Ilyenkor a világ tetején érzik magukat. Aztán a hullám összezuhan, magába szippantja őket és fuldokolnak. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem  🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Akárcsak egy felcsapó új hullám, újabb Elérhetetlen uraság érkezett életembe. Annyira csodálatosnak tűnt, valósággal üldözött szerelmével, míg el nem nyerte teljes figyelmemet. Kiderült, nős, de válófélben van. Mivel folyamatosan a sarkamban volt, feltételeztem, kész elkötelezni magát. Néhány hónappal később, alig kezdődött el kapcsolatunk, végül beismerte: nem kész erre. A mellette megtapasztalt frusztráció valamit megváltoztatott bennem. Miközben megtanultam néhány fájdalmas leckét, rájöttem, ki kell szabadítanom magam ebből a fájdalmas mintából. Be kellett ismernem: úgy látszik, kifejezetten vonzódom az érzelmileg elérhetetlen férfiakhoz. (Elérhetetlen uraságoknak nevezem őket). Vajon miből gondolták, hogy csak úgy felszívódhatnak, aztán majd rám csöröghetnek arra várva, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk ? ! És mi lett az álmaimmal, a tündérmeseként végződő álmokkal ? ! Mondtam már, hogy torkig vagyok velük ? Igazából teljesen tiszta lapot kellene kezdenem.” – jellemezte helyzetét egyik vendégem.

A vénuszi – neptuni érzelmek egy erőteljes, önfeláldozó motívumot is tartalmazhatnak. Ez a fajta önfeláldozásra való hajlam mindig is része volt szerelemről vallott elképzeléseiknek. Erőpróbáló aspektusok (együttállás, kvadrát, szembenállás, félkvadrát, kvinkunx) esetén ez különösen intenzív lehet. Bizonyos nőkben rendkívül erős vágy él az iránt, hogy saját beteljesülésükről megfeledkezve minden energiájukkal arra törekedjenek, hogy másokat tegyenek boldoggá. Míg az ilyesfajta érzelmek a mély szerelem, harmónia, egység érzetét kelthetik bennük, egyetlen pillanatra sem szabadna megfeledkezniük saját igényeikről és szükségleteikről. Az egyik legszélesebb körben elterjedt és legkártékonyabb tévhit szerint a szerelem és az emberi kapcsolatok ideálja egyet jelent az önmegtagadás eszményével; a Vénusz – Neptun aspektuok tulajdonosai azonban még az átlagnál is készségesebben adják fel tartalékaikat és határaikat. És amikor elmúlt a varázs, meg kell barátkozniuk a valóságos helyzettel. Ilyenkor különösen nagy a mély csalódás veszélye, főleg ha korábban úgy érezték, most tényleg valami nem evilági csodában volt részük.




Gyilkos viszony: az igazi Carolyn Warmus

Carolyn Warmusnak  , aki 1989 január 15-én, egy Plútó – Vénusz tranzit ideje alatt megölte szeretője feleségét – szintén egy Vénusz – Neptun kvadrát van születési képletében. A Vénusz egyszersmind a Szaturnusszal is szoros együttállást képez, így a Neptun és a Szaturnusz között is van egy 90°-os fényszög.

A szerelmi gyilkosság akkoriban nagy port vert fel, 1992 – ben még film is készült belőle Gyilkos viszony címmel.  Az életfogytiglani büntetését töltő Carolynről 2017 augusztusában egy dokumentumfilmet és ennek keretén belül interjút is készített a CNN. Angolul értők itt tekinthetik meg.

A dokumentumfilmben a tettesről az is kiderül, hogy folyamatosan elérhetetlen férfiakkal létesített viszonyt; ezek megszállottja volt. Carolyn egyébként az egész ügyben ártatlannak tartja magát mind a mai napig ( A felelősség alól való kibújás és a valóság felülírása szintén neptuni jellegzetesség. Ha a Szaturnusz is komoly szerepet kap a születési képletben, mint az ő esetében, nem éppen kifizetődő magatartásforma…)

Carolyn Warmus bolygóállásai. Születési óra nem ismert, így déli 12-re felállított képlet. 1964 január 8, Troy, Michigan




Földiekkel játszó égi tünemény…

A Vénusz és a Neptun a szerelem és a kötődés két nagyon különböző oldalát képviseli. A Vénusz meg akarja osztani érzelmeit és nyíltan kölcsönösséget vár el partnerétől. Vele ellentétben a Neptun hajlandó szenvedélyesen beleszeretni valakibe akkor is, ha az egyértelműen elérhetetlen, leplezetlenül közömbös irányában, sőt kerek perec visszautasítja szerelmét.” (Donna Cunningham)

A Vénusz – Neptun fényszögekkel rendelkező nők képesek vakon reménykedni abban, hogy egy szép napon majd együtt lehetnek az elérhetetlen férfival. Amikor a Neptun szerepet kap, rengeteg kielégítetlen vágy halmozódhat fel a szülöttben. A titkos afférok ugyanis nem tartogatnak túl sok beteljesülést. Persze, az is igaz, hogy egy kapcsolatban lenni nem mindig olyan kellemes, mint vágyakozni utána. Bármennyire logikátlanul is hangzik, gyakran ez a helyzet. Elcsábulni könnyű, ha valóságos helyzetedből egy ideális állapotba invitálnak sétautazásra. A Vénusz – Neptun fényszög az igazi álom- szerelem, és ez a szerelem időnként nem egy hús – vér személynek szól. Ugye ismeritek azt a nőtípust, aki kapcsolatból kapcsolatba csöppen ? Sajnálnotok kellene, mert ő kapcsolatfüggő, a szerelem megszállottja, és gyakran nem képes soha életében kitörni ebből a ketrecből.

Ez a magasabb rendű neptuni látomás, de a valóságban sokak számára (különösen ha erőpróbáló Vénusz – Neptun fényszögekkel rendelkeznek) gyakran egyet jelent a szerelmi csalódással. Ez a fajta „szerelem” ritkán boldog, és ha be is teljesül, általában csak rövid ideig tart. Ez a szerelem időnként egy olyan partnerre vetül ki, aki valamilyen okból kifolyólag elérhetetlen, esetenként olyasvalaki, akivel soha életedben nem találkoztál.” (Donna Cunningham) Bizonyos szempontból egy elérhetetlen férfival folytatott viszony maga a tökéletes szerelem – de ez illúzió. A szerelem utáni sóvárgás hatására könnyű elképzelni, hogy rátaláltál a tökéletes társra, akivel egy egészet alkottok – hiszen sosem kell letesztelned a valóságban, hogy valóban így van-e.

A Vénusz – Neptun kvadráttal rendelkező szülöttek folyamatosan olyan férfiakba botlanak, akik képtelenek elkötelezni magukat, egy vagy több káros szenvedélyük is van, az élet legfontosabb pillanataiban elérhetetlenek. A velük való viszony után a nők kiszívottnak, elhasználtnak, nem-szeretettnek érzik magukat. Természetesen a Vénusz – Neptun kvadráttal rendelkező férfiak sem immunisak erre a mintára. Jellemző lehet rájuk, hogy éveken át futnak a Végzet Asszonya után, akár még meg is mentik egy bántalmazó kapcsolatból, segítenek neki talpra állni, hogy aztán az újra egy brutális alak karjaiba vesse magát. Ilyen esetekben legalább olyan tanuláságos felismerni a mintát, mint a konkrét történet mozzanatait az érintettben tudatosítani. Az évek során felismert minták alapján már van némi fogalmam arról, éppen mi történhet azzal a Vénusz – Neptun aspektussal rendelkező férfival vagy nővel, aki egy illékony szerető miatt kiborulva keres fel.” Donna Cunningham



Forrás The Astrology Place Membership

Kapcsolódó

Vénusz – Neptun fényszögek: szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van

A Neptunusz szövevényes ösvényein – tematikus oldal

Veszedelmes viszonyok

Megszállott szerelem

Az örök háromszög

Ha egy mérgező partnerrel maradsz, te is mérgező partner vagy

Ikerlángok, lélektársak és hasonlók

Az önbecsapás eszköztárából : „karmikus – kapcsolatok”

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!