Vénusz – Neptun fényszögek: szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van

Hiroki Niizato

A Vénusz párkapcsolati igényeidet jelképezi. A Neptunhoz gyakran társítják a „kiábrándulás, csalódás” fogalmakat. Következésképpen a Vénusz – Neptun fényszögek és a „szerelmi csalódás” közé gyakran tesznek egyenlőségjelet. Ez pedig elég baljósan hangzik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jóllehet a kiábrándulás nehezen elviselhető élmény, olyan szükségszerű folyamatot képvisel, amely felgyorsítja gyógyulásodat, hogy ezt követően egészségesebb kapcsolatot alakíthass ki magaddal és másokkal. E bejegyzésben a radix-képletben szereplő vagy azt tranzitban érő Vénusz – Neptun együttállást, szembenállást és kvadrátot vizsgáljuk, kifejezetten a csalódás folyamatára összpontosítva.

Vénusz – Neptun együttállás, szembenállás vagy kvadrát a radixban: sétarepülés a szépség és a románcok birodalmába

Születési képleted Vénusz – Neptun aspektusa arra utal, hogy hatalmas igényed van a romantikára és az esztétikumra. Úgy tűnik, folyamatos a romantika és az esztétikum bódulatát sóvárgod, pl. létszükségleted, hogy transzba kerülj Rahmanyinov zongoraversenyétől. Ez egy határon túl a valóságtól való menekülés eszközévé válhat. Ilyenkor célszerű feltenni a kérdést : „miből is fakad ez az igény?” Mikor támadt fel bennem az az igény, hogy elmeneküljek a romantika és a szépség ideális világába?

Gyerekkorban ugyanis a Neptun alkotó fantáziavilága gyakran szolgálja azt a célt, hogy elmenekülj a fájdalmas valóság elől. Ha egyik vagy másik szülőd problémás volt és emiatt kisgyerekként nagyon nehezen viselted otthoni körülményeidet, talán a képzeleted által teremtett szépséges világ jelentette az egyetlen menedéket.

Néhány, Vénusz – Neptun együttállással vagy szembenállással rendelkező ügyfelem erre azt mondaná: „Ó, nekem jó gyerekkorom volt. Apánk nagyon szeretett bennünket, mindennel elhalmozta a családot” – és így tovább. Még akkor is, ha később, a beszélgetés során kiderül: valamelyik-vagy mindkét szülő alig szánt rájuk egy kis időt, így aztán borzalmasan elhagyatottnak érezték magukat. A neptuni idealizálási folyamat ilyenkor a szülőkkel való kapcsolatban érhető tetten. A Vénusz – Neptun fényszög romantikus és esztétizáló fantáziavilága könnyen alakíthat ki olyan mechanizmust, amely lökhárítóként véd a kritika, elhagyatás, elutasítás nem kívánatos élményeitől. Legszélsőségesebb esetben a Vénusz – Neptun fényszög arra utal, hogy családoddal való legkorábbi tapasztalataid igen fájdalmasak voltak.

Egy ilyesfajta tagadás azonban a későbbi csalódások melegágyává válik (amelyet valószínűleg egy jövőbeli, a Vénuszod vagy a hetes házad fölötti Neptun-tranzit jelez majd).Neptun tranzitja a Vénusz vagy a hetes ház fölött (együttállás, kvadrát vagy szembenállás): illúzió vagy inspiráció ?

A Neptun-Vénusz tranzitok, direkciók kapcsán sok asztrológus olyan közhelyeket emleget, mint „szerelmi csalódás”, „kiábrándulás a romantikus ideálból” – ami nagyon ijesztő lehet, ha épp egy ilyen tranzit idején mész bele egy új kapcsolatba. Hogy kiegyensúlyozottabb képet alkoss erről a tranzitról, gondolkozz el az alábbi lehetőségen:

A radix Vénuszt vagy a VII. ház urát érintő Neptun tranzit kapcsolataidat teszteli: most kiderül, hogy párodról és társulásaidról alkotott idealizált képed kiállja – e a valóság próbáját.

Ha érzékelésedet kora-gyerekkori vágyfantáziáid színezték át (ld fentebb, a Vénusz – Neptun együttállásról, szembenállásról vagy kvadrátról írtakat), talán úgy döntesz, hogy vak maradsz azokra a fontos jelzésekre, amelyek figyelmeztetnek: a dolgok nem olyanok, mint amilyennek tűnnek kapcsolatodban. Az ilyen jelzések vonatkozhatnak arra, hogy partnered alig szán rád időt, korábban hazudott neked és/vagy még mindig ezt teszi, esetleg kissé több alkoholt/ drogot fogyaszt a kelleténél – akár a társaságodban is.

És ha a kapcsolat valóban nem valóságos alapokon nyugszik ( vagyis nem akarod észrevenni egészségtelen mivoltára figyelmeztető jeleket, hogy aztán szándékos vakságod áldozatává válj), akkor nagyon valószínű, hogy ez a tranzit feloldja majd szemellenzőidet és lehetőséget ad számodra, hogy elengedd az idealizálásnak gyerekkorod óta dédelgetett mintázatát.Neptun – Vénusz tranzit: a csalódás lehetőséget ad az érzelmi sebek gyógyulására

A Neptun – Vénusz tranzitok (együttállás, kvadrát, szembenállás) legnehezebb része az idealizálás valósággal köszönőviszonyban sem lévő mintázatának elengedése. Ennek érdekében először is a gyerekkorodban felépített védelmi mechanizmust kell elengedned (pl. ellenkező nemű szülőddel kialakított, ideális kapcsolatról való fantáziálás), ily módon felismerve (és természetesen az ehhez kapcsolódó emóciókat a maguk valóságában átélve) az igazságot gyerekkori családi környezetedet illetően.

A csalódás, kiábrándulás folyamatának célja van, a fájdalom pedig nagyon valószínű, hogy emlékeztet majd arra, hogyan érezted magad gyerekként, adott családi környezetben felnőve. És ha teljes mértékben képes vagy elfogadni ezt a gyerekkorodban gyökeredző fájdalmat, feloldódik a leblokkolt energia, ily módon pedig a tagadás, valóságelhárítás mintázatától is megszabadulsz.

Számos, erős Neptun -állással rendelkező ember emlékezetéből törlődik gyerekkora, különösen, ha az fájdalmas volt. De ha újra megpróbálsz megszökni a valóság elől, akár még egy csalódást követően is, ha újra az idealizálás szűrőjén keresztül akarod érzékelni életed, akkor a tagadás mintázata megmarad, és több mint valószínű, hogy a jövőben megismétlődnek csalódásaid.Vénusz – Neptun fényszögek: a jutalmak, amelyek a csalódáson túl várnak rád

Ha eredményesen kezelted az illúziók elvesztésének folyamatát, feloldódnak azok a lefagyott érzelmi energiák, amelyek már gyerekkorod óta megrekedtek a pszichédben. (Nem meglepő, hogy az érzelmek felszabadulását könnyek áradata kíséri). Ez hatalmas lehetőség a gyógyulásra, és valódi bátorságra vall, ha hajlandó vagy keresztülmenni rajta ( pszichológus vagy más fajta tanácsadó segíthet).

Ennek eredményeként sokkal több érzelmi energiára teszel szert, valódibb, teljesebb kapcsolatokat leszel képes kialakítani másokkal. Ráadásul, letisztult valóságérzékelésednek köszönhetően jobban képes leszel „átlátni” másokon és hitelesebben tudsz kapcsolódni hozzájuk. (Ezt megelőzően valószínűleg sokkal inkább a partneredről kialakított idealizált képpel álltál kapcsolatban semmint a valóságos személlyel),

Végül, megnövekedett érzelmi energiád felszabadítja alkotókészségedet, ízlésed finomodik, így, miközben kreatívabbá, boldogabbá válsz, romantikus élményeid intenzívebbek lesznek, a valósággal is egészséges kapcsolatban maradsz.

 

Kapcsolódó:

 

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Ikerlángok, duálok és társaik…

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!