Vénusz – Szaturnusz kvadrát

Érzelmi sérülések vs. az önbecsülés felépítése, az egészséges határok megvonása

Jóllehet a Vénusz -Szaturnusz kvadrátok rengeteg kihívást tartogatnak, óriási lehetőségeket adnak gyengeségeid korrigálására is. Az állandó kihívások ugyanis, amelyekkel az önértékelés és a szerelem területein szembesülsz egyszersmind azt is lehetővé tehetik, hogy idővel részese lehess a tartós boldogságnak, amiért harcolsz.

John Partridge |Astrology King

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Vénusz – Szaturnusz kvadrát a radixban egyike a legtöbb kihívást tartogató fényszögeknek. A szerelem és a boldogság egyike az élet legfontosabb dolgainak. Számodra azonban még nagyobb jelentőséggel bírnak, hiszen másoknál sokkal nehezebben érheted el őket. Gyakran érezheted úgy, hogy épp azt tagadja meg tőled az élet, amit a leges-legjobban szeretnél.

Az elutasítottság, elszigeteltség és a magány érzése már egészen korai gyerekkortól melléd szegődhet. Hogy hogyan kezeled mindezt életed folyamán, nagymértékben függ attól, mennyi szeretetet kaptál szüleidtől, különösen az apádtól. A szeretet mellé jó adag bátorításra és támogatásra is szükséged lehetett, hogy felépítsd önbizalmad. Ha bíráltak és bántalmaztak, felnőtt korodra még nehezebb lesz elviselned ezt az aspektust, ugyanis rendszeresen szembesülnöd kell a depresszió hullámvölgyeivel.

Jóllehet a kvadrátok rengeteg kihívást tartogatnak, óriási lehetőségeket adnak gyengeségeid korrigálására is. Az állandó kihívások ugyanis, amelyekkel az önértékelés és a szerelem területein szembesülsz egyszersmind azt is lehetővé tehetik, hogy idővel részese lehess a tartós boldogságnak, amiért harcolsz.



Dustin Hoffman képlete

Itt van pl. Dustin Hoffman  (1937 augusztus 8, Los Angeles 17:07) esete, akinek képletében egy szoros, 0°01′ orbiszú Vénusz- Szaturnusz kvadrát van. Amikor befejezte az iskolát és beszélt családjának arról az álmáról, hogy színész szeretne lenni, a nagynénje ezt mondta„Nem lehetsz színész. Nem vagy hozzá elég jóképű.” Csakhogy Hoffmann megtette a nehéz utat és szakmájának csúcsára jutott. Ez azt is szükségessé tette, hogy olyan vénuszi témákkal dolgozzon, mint az énkép, a szépség, illetve annak a képessége, hogyan láttatjuk magunkat.

E fényszöggel való munka kulcsa önmagunk szeretete. Ha megengeded, hogy a kritika és az elutasítás tanyát verjen a tudatodban, ezek az üzenetek újabb megerősítéseket kapnak. Töröld tehát a felvételt és helyettesítsd be olyan pozitív üzenetekkel, mint: „megérdemlem, hogy szeressenek”, stb.

Mihelyt pozitívabb énképet kezdesz kisugározni, megjön az önbizalmad is ahhoz, hogy kapcsolatokat alakíts ki és meg is tartsd őket. Többé nem kell véka alá rejtened vonzalmaidat és elszalasztanod a romantikus alkalmakat. És nem fogsz többé attól sem szenvedni, hogy nem szeretnek és nem értékelnek.

Dustin Hoffman túl van egy váláson, a második házassága azonban átvészelte a szakmájával járó különlétek időszakait. Mindkét házasságából születtek gyerekei és most már unokái is vannak.



A Vénusz – Szaturnusz kvadrát tranzitként negatív érzelmek, távolság vagy más kapcsolati problémák révén gyakorol nyomást intim társulásainkra. Ezeknek az akadályoknak a többsége saját, kritikától való félelmeidből táplálkozik, de mások részéről is megtapasztalhatod.

Őszintén szólva te sem vagy valami kellemes társaság ezekben a napokban. Ahhoz, hogy megtartsd a harmóniát kapcsolataidban, próbálj bizonyos időt [önkéntes] magányban tölteni, de azért ne hanyagold el párkapcsolatodat sem a többi érzelmi szálat. A fokozott figyelem, erőfeszítés csökkenti a kapcsolati drámák kockázatát.

E bolygóhatás megszokott kísérőjelensége a magány és a depresszió. Ezek az emberi lét teljesen hétköznapi tapasztalatai. Gyorsan túl leszel rajtuk és akkor helyreáll majd belső egyensúlyod, megbékélsz a világgal. E tranzit idején a pénz szintén gyéren csordogál, így próbáld elkerülni a költekezést meg a többi, más jellegű tartalékod pazarlását.

Jól lehet a motiváció gyakran hiányzik, és hajlamos lehetsz a lustálkodásra, e tranzit idején meglévő párkapcsolatod, karriered vagy életed más, értékes részeinek megtartása fokozott erőfeszítést igényel. Ez végképp nem az az időszak, amikor elhanyagolhatod kötelességeidet, főleg nem a szeretteid irántiakat. Jóllehet magad alatt vagy és szenvedsz a szeretethiánytól, valószínűleg vannak hozzád közelállók, akik a támogatásodra szorulnak és nagyon nagyot csalódnának, ha cserbenhagynád őket.

Hírességek Vénusz – Szaturnusz kvadráttal

Dustin Hoffman 0°01′, Franklin D, Roosevelt 0°02′, Queen Anne of Great Britain 0°10′, King James I of England 0°30′, Oprah Winfrey 0°36′, Robson Green 0°40′, Wes Craven 0°46′, II. Henrik, francia király 0°49′, Mohamed Ali 0°59′, Jim Jones 1°32′, Michelle Pfeiffer 1°35′, Charlotte Church 1°52′, Venus Williams 1°58′.




A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.

 

 

loading…

Kapcsolódó

Ikerlángok, lélektársak és hasonlók ….

Vénusz – Szaturnusz kapcsolatok: karmikusan terhelt viszonyok ?

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió


A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!