Vénusz – Szaturnusz fényszögek: karmikusan terhelt kapcsolatok?

A Vénusz és a Szaturnusz erőpróbáló aspektusai egy születési képletben azt jelezhetik, hogy az érzelmi, biztonsági igények kielégítése valamilyen formában akadályba ütközik. Átmeneti hatásként (tranzitként) egyebek mellett szintén utalhatnak érzelmi tehertételekre. A jó hír, hogy a két bolygó közötti diszharmonikus fényszögek általában néhány nap alatt feloldódnak, a tanulságok viszont hosszabb távon is elkísérhetnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Vénusz és a Szaturnusz erőpróbáló fényszögei egy születési képletben azt jelezhetik, hogy az érzelmi, biztonsági igények kielégítése valamilyen formában akadályba ütközik. Átmeneti hatásként (tranzitként) egyebek mellett érzelmi tehertételekre utalhatnak. A jó hír, hogy a két bolygó közötti diszharmonikus fényszögek általában rövidesen feloldódnak, a tanulságok viszont hosszabb távon is elkísérhetnek. Ha szívügyek szempontjából nem is túl kedvező ez az időszak, az érzelmi minták átalakítása hosszabb távon hozhat még beteljesülést. ( A feladatok hasonlók, mint a retrográd Vénusz esetén)

Boldogság,többszöri nekifutásra

Akár egyéni képletben akár két képlet összehasonlításakor fordulnak elő, a diszharmonikus Vénusz- Szaturnusz kapcsolatok (együttállás, szembenállás, illetve ha a bolygók 45, 90 és 150 fok távolságra vannak egymástól) azt jelzik, hogy a képlet tulajdonosánál vagy egy kapcsolatban az érzelmi, biztonsági igények kielégítése valamilyen formában akadályba ütközik. Ez kedvezőbb esetben csupán annyit jelent, hogy az átlagosnál több tudatos erőfeszítést igényel az, hogy valaki vonzóbbá tegye megjelenését, szeretetteljes társat találjon (ez jelezheti például azt, hogy szakember segítségével térképezi fel és alakítja át érzelmi mintáit, társkereső ügynökségen/közösségi oldalon/ közvetítő segítségével bukkan rá az igazira, esetleg külföldön/az övétől teljesen más kulturális közegben találja meg a párját, csak első fiatalságát követően, több sikertelen kapcsolat után lesz boldog, stb), az egyébként jó kapcsolat fokozott felelősségvállalást, lemondást, áldozatot követel egyik vagy mindkét fél részéről (pl. a társ betegsége, nagyon eltérő vagyoni, társadalmi körülmények, közösen viselt megpróbáltatások, stb)



Szeretni azt, aki nem szeret

De a helyzet súlyosabb is lehet. Egy ilyen aspektus utalhat például arra, hogy az illetőérzelmi nélkülözés közepette, szeretetlen környezetben nőtt fel, ezért otthonosan mozog az olyan érzelmi környezetben, amitől maga is szenved. Ily formán szinte természetesnek talál egy rideg, kötődésre képtelen, szenvedélybeteg és/vagy bántalmazó társat, és ha olyanra talál, aki értékeli és képes lenne megadni mindazt, amire sóvárog, maga válik távolságtartóvá. Az erőpróbáló Vénusz- Szaturnusz kapcsolatok jelezhetnek továbbá megkésett érzelmi reakciókat, viszonzatlan szerelmet, elnyomott érzelmeket, olyan viszonyt, amelyben az egyik vagy mindkét fél érzelmek megvonásával, kiporciózásával idomítja a másikat, olyat, amelyik nagyobb magányérzettel tölt el, mint a tényleges egyedüllét, valamilyen okból (fizikai távolság, egészségi állapot) nehezen realizálható és/vagy tartósítható kapcsolatot, és olyat is, amelyet az egyik vagy mindkét fél részéről inkább a racionális vagy a praktikus szempontok, semmint az érzelmiek motiválnak.

Miért és mikor vonzunk be ún. „karmikusan terhelt” viszonyokat életünkbe ?

Nemet mondva valódi feladatainkra, “karmikusan terhelt” kapcsolatokat vonzhatunk be

Azok számára, akiknek születési képletében a Szaturnuszt és a Vénuszt erőt próbáló fényszögek kötik össze (ezek megállapításában asztrológus segíthet), gyakran vonzanak életükbe olyan társat, aki mellett a fentebb felsorolt tapasztalatokban lehet részük. Ilyen jellegű élményeik besűrűsödnek, ha nem csupán a saját -és a partnerük horoszkópjában, hanem, akárcsak jelenleg, a külvilágban is diszharmonikus Szaturnusz – Vénusz fényszögek hatnak, illetve a Szaturnusz, vándorlása közben, saját képletük megfelelő pontjait is érinti. (E bolygóbefolyások kisebb mértékben azokra is hatnak, akiknek születési képletében a Szaturnusz és a Vénusz harmonikus kapcsolatban van egymással, de rájuk természetesen enyhébben, rövidebb ideig)

Ezekben az életszakaszokban megnő az ún. „karmikusan terhelt” kapcsolatok bevonzásának lehetősége is. Azonban az ilyen viszonyokba rendszerint nem a vakvégzet játékaként bonyolódik bele az ember, hanem legtöbbször azért, mert elmulaszt belépni egy fontos fejlődési szakaszba, vonakodik megtenni egy már régóta szükséges lépést, nem vállalkozik egy nehéz, de haladásához nélkülözhetetlen feladatra.



Amikor kár szót vesztegetni

Ilyen időszakokban vagy egy tartós kapcsolatban kerülnek felszínre a már addig is meglévő, de jól- rosszul kezelt feszültségek, vagy pedig az új partner nem bizonyul túl szerencsés választásnak. Persze, a két bolygó közötti nehéz fényszögek erőfeszítésre is sarkallnak, így még elszántabban keresünk, még nagyobb erőbedobással próbáljuk elnyerni annak az embernek a szeretetét, megbecsülését, akivel valójában nem is lett volna szabad kapcsolatba bonyolódnunk. Ilyenkor könnyen megtörténhet (főleg, ha az alapképlet más sajátosságai vagy az átmeneti bolygóhatások is ebbe az irányba mutatnak), hogy ahelyett, hogy egész egyszerűen olajra lépnénk, még ráadásul agyon is elemezzük, mindenáron megpróbáljuk kivesézni társunkkal a problémát . (Természetesen vannak helyzetek, amikor úgymond ”dolgozni” kell a kapcsolaton, működtetése folyamatos párbeszédet és tudatosságot igényel, máskor viszont minden újabb mondattal, ami úgy kezdődik, hogy „beszéljük meg”, „tisztázzuk” csak saját energiáinkat raboljuk. Ha más bolygóbefolyások -pl. egy erőteljes Neptun – hatás – még zavarosabbá teszik az amúgy sem egyszerű helyzeteket, nehéz megmondani, melyik eset forog fenn.)

Amikor jó a meghitt rossz

Ezeket a helyzeteket általában megrekedtség, zavarodottság uralja. A gubancossá vált viszonyból azonban akkor se könnyű kijönni, amikor mi magunk is tisztában vagyunk vele, ez lenne számunkra (és valószínűleg partnerünknek is) a legjobb megoldás. Csakhogy az ilyesfajta álkapcsolatok nem csupán nem táplálnak igazából, hanem, egyre nagyobb dózisra van belőlük szükség ahhoz, hogy a számos rossz pillanat mellett néhány euforikusat is átélhessünk. Így aztán a kötődés, akárcsak egy kémiai szertől való függőség esetén – egyre nő. Hajlamosak lehetünk arra is, hogy a látszólag ésszerű lépések ellenére ahhoz ragaszkodjunk, ami már nem szolgálja a javunkat, és miközben biztosak vagyunk abban, hogy nagyon racionálisan viselkedünk, valójában érzelmi indíttatásra, zavaros kapcsolat – ideálok hatására cselekszünk. (Utóbbiaknak rendszerint nincs sok közük a valósághoz)

Kutyaharapást szőrével?

A tisztánlátás hiányát fokozhatja, hogy az érzelmi frusztrációra hajlamosak lehetünk különféle, a Vénusz (és a Neptun) analógialáncához tartozó pótcselekvésekkel válaszolni. Például, azzal az ürüggyel, hogy kiadjuk magunkból, ami a szívünket nyomja (ez egyébként önmagában nagyon jó ötlet lenne), országnak – világnak elsírjuk problémánkat, több órás telefonbeszélgetéseket folytatunk a legjobb baráttal/ barátnővel – ami egy idő után már a probléma megoldása elől rabolja az időt. Így, előbb – utóbb magunk is energiavámpirrá válhatunk. Egyik cigarettáról a másikra is gyújthatunk, a kelleténél több alkohollal, vagy más tudatmódosító szerrel próbálhatjuk enyhíteni a nyomást (Neptun), degeszre faljuk vagy kiéheztetjük magunkat – esetleg a nagy zabálást nagy koplalások követik ( Neptun, Vénusz, Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést?) , a kutyaharapást szőrével gyógyítva lázasan vadászunk az újabb igazira, stb. Persze, szinte borítékolható, hogy ezek a túlélési technikák még a legjobb esetben is csak ideig óráig működnek.

A feszült bolygókapcsolatok hatására a párkapcsolati diszharmónia testi szinten is megjelenhet, pl. jelentős hízás vagy fogyás, vese- és hólyagproblémák formájában.





Új utakon

Bármennyi frusztrációval, csalódottsággal járnak is azonban, az ilyen időszakok nagyszerű lehetőségeket adhatnak a problémás érzelmi minták tudatosítására, megértésére. Ez idővel átalakításukra is lehetőséget adhat (pl. ahelyett, hogy egy érzelmileg távolságtartó partnertől szenvednénk, MI tartunk tőle saját elhatározásunkból távolságot oly módon, hogy időben beazonosítjuk a figyelmeztető jeleket és bele sem megyünk egy ilyen típusú kapcsolatba). Így akár javunkra is fordíthatjuk a fényszöget kísérő csalódás, depresszió érzését, hiszen nem csupán felismerjük érzelmi igényeinket, de azt is elsajátíthatjuk, hogyan elégíthetjük ki jobban őket, kik az erre alkalmas személyek, hol találjuk meg őket, mit kell magunkon változtatni ennek érdekében és kiket kell nagy ívben elkerülni. A Szaturnusz – Vénusz közötti feszültségek arra is ösztönözhetnek, hogy megszabaduljunk valamilyen káros szenvedélytől. Könnyen elképzelhető, hogy ez éppenséggel egy rosszul működő kapcsolat hatására alakult ki, vagy amiatt vált kezelhetetlenné.

 

Kapcsolódó:

 

Valóban szereted magad ?

Most talán belátod, milyen értékes vagy (Vénusz R)

Vénusz – Szaturnusz kvadrát 

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést?

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Veszedelmes viszonyok

Illik hozzám a párom ?

Duálok, ikerlángok és társaik

“Karmikus kapcsolatok” : az önbecsapás eszköztárából

Bak Vénusz a horoszkópban

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!