Ikerlángok, lélektársak és hasonlók…

Az „Igazi”, „lelkem másik fele”, “lélektárs” „duál”, „ikerláng” kényszeres hajkurászásától való megszabadulás  hosszabb távon előfeltétele egy kielégítően jó kapcsolat felépítésének. Az asztrológia is segítséget nyújthat ahhoz, hogy realisztikusabb szemmel tekintsünk párkapcsolatainkra és a partnerrel szemben támasztott elvárásainkra.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Az a szakember azonban, aki minden neurotikusan túlpörgetett (és jó eséllyel hosszú távon működésképtelen) társulásban ikerlángok egymásra találását véli felfedezni, csupán az önbecsapásban válik cinkossá. Csakhogy a tárgyilagos tanácsadás hálátlan feladat. A spiritualitásnak álcázott valóságelhárítás new ages irányzatai  ugyanis óriási jelentőséget tulajdonítanak az ikerlángoknak, duáloknak. Így aztán az értelmesebb célokra is fordítható asztrológiai konzultációt (Ld. Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?  sokan csupán azért veszik igénybe, hogy segítséget kapjanak a Tökéletes Társ bevonzásához. Ami, adott pillanatban önmagában is egy egészséges párkapcsolat kialakítása akadályává válik, hiszen arra hajlamosít, hogy a szóba jöhető partnerek után kutatva irreális elvárásokat támasszunk.

Teljes mértékben egyetértek John Pavlovitz  pszichológussal  és életvezetési tanácsadóval, aki ezt írta: „ A lelki társ – hazugság eredményeképpen halálra gyötörjük magunkat, oly megszállottan kutatunk a tökéletes másik után. Hiperérzékennyé válunk az emberek gyarlóságaira, rövidre zárjuk és eldobjuk magunktól kapcsolatainkat, amikor kiderül: messze vannak az ideálistól. A nagy lelkitárs-hazugság arra sarkall, hogy folyamatosan valami jobb után kutassunk. Az aranycipellőbe illő lábacska, a fehér lovas királyfi után.”

Mélyebb szinten a titokzatos lelki társ utáni megszállott kutakodás figyelmeztető jele lehet annak is, hogy magának az illetőnek vannak komoly problémái az intimitással. Valójában nem hajlandó arra a fajta elköteleződésre, felelősségvállalásra és időnként kemény munkára, amelyet egy tényleges kapcsolat szükségessé tesz. Ily módon aztán a lelki társ csodálatos mítosza a valóságelhárítás eszközévé válik és kiváló mentség arra, hogy az emberek a könnyed románcokat, felszínes élvezeteket hajszoljanak – mutat rá a szerző. Az állítólagos „ikerláng” megtalálását kísérő eufória, majd a kapcsolat hullámvölgyeit kísérő mélypontok természetesen arra is ürügyet adnak, hogy az érintettek kibújjanak más lényeges feladataik alól. (Pl. tanulás, önmaga felépítése, kreatív potenciál kiaknázása, karrier, stb). Vagy, ami még rosszabb, a szüntelen vadászat és az ezzel járó érzelmi libikóka hatására ezek létezése fel sem tűnik nekik. (Megszállott szerelem – a kapcsolati függőségről Szerencsére az asztrológiának megvan az eszköztára azoknak a potenciális partnereknek a beazonosítására is, akik ugyan se nem „duálok” se nem „ikerlángok”, mégis eléggé illenek hozzánk ahhoz, hogy egy hosszú távon is elfogadhatóan működő kapcsolatot alakíthassunk ki velük. (Vagy éppenséggel rámutat arra, hogy tudatos szándékainkkal ellentétben milyen más lelki szükségletek, alkati adottságok hatására kerüljük el nagy ívben az ilyen jelölteket.)

Természetesen egy képletelemzés “csupán” azt segít tudatosítani, milyen típusú ember illik hozzád és milyen környezetben találhatsz rá a legkönnyebben (pl. külföld vagy belföld, baráti kör, hobbik révén, munkahelyi ismeretség, párkereső szolgáltatások igénybevétele révén, stb . Egy olyan bolygón azonban, amelynek hét és fél milliárd lakosa van, értelemszerű, hogy ez nem csupán egyetlen emberre korlátozódik. Egy ilyesfajta fogódzó mégsem elhanyagolható, hiszen az egyetlen igaz lelki társról szóló hollywoodi történetekkel ellentétben tényleges segítséget nyújt egy viszonylag jól működő kapcsolat kialakításához.
Két képlet összehasonlításából (szinasztria) tehát kiderül: személyiségtípusod, szexuális-és érzelmi szükségleteid, életstílusod, önkifejezési módod, pénzhez és általában az anyagiakoz való hozzáállásod, a felelősségről, az intimitásról és a biztonságról vallott felfogásod, világnézeted illik-e vagy sem a másik emberéhez. Mindez cseppet sem romantikus első látásra, ha azonban nincs összhang közöttetek ezeken a területeken, hosszú távon is jól működő, teherbíró alapokon álló kapcsolatról is bajosan lehet szó.

Hasonlóképpen, egy szinasztria-elemzés révén könnyen beazonosíthatók azok a partnerek is, akik „Igazinak”, „lelki társnak”, „ikerlángnak”, „duálnak”, “karmikus kapcsolatnak”  tűnnek, később azonban annál keservesebb csalódásokat tartogatnak. Egy korábbi, két részes cikkben (Veszedelmes viszonyok , Veszedelmes viszonyokra figyelmeztető jelek  már volt szó arról, hogy rosszabb esetben szándékosan, máskor anélkül hogy tudatában lennének, pszichopaták és más személyiségzavarokkal küszködők gyakran maguk is rájátszanak az ikerláng imázsra. Minél jobban rabul ejti aztán választottjukat a tökéletes kapcsolat varázsa, annál fájdalmasabb lesz a koppanás.

Amikor tehát egy kapcsolat túlságosan szép ahhoz, hogy igaz legyen vagy túlságosan nagy a kontraszt az együttlét mennyei és pokoli időszakai között, ezek pedig ciklikusan ismétlődve vagy logikus előzmények nélkül követik egymást, mindenképpen érdemes asztrológus, életvezetési tanácsadó, pszichológus véleményét is kikérni.

 

Kapcsolódó:

 

Illik hozzám a párom ?

Az önbecsapás eszköztárából: “karmikus kapcsolatok”

Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?

Akik mindig ugyanazt kérdik a kártyától

 
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!