Veszedelmes viszonyok

Az alábbi két fordítás olyan kapcsolattípusokat taglal, amelyek tündérmeseként indulnak és törvényszerűen rémálomba torkollnak.

Keserű mézKilenc és fél hét típusú történetek nemcsak a moziból, hanem, többé vagy kevésbé lightosabb formájukban hétköznapjainkból is ismerősek. Talán most is szemtanúi, rosszabb esetben szereplői vagyunk- vagy voltunk ilyeneknek, de legalábbis ismerünk valakit közvetlen környezetünkből, aki hasonló cipőben jár. Ha épp te lennél az, felesleges olyasmiken tépelődnöd, vajon hol rontottad el. A válasz egyszerű: amikor belementél. Így ahelyett, hogy minden eszközzel azon fáradoznál, hogyan hozd helyre a dolgot „kettőtök között,” jobban jársz, ha azon töprengesz: hogyan jöhetnél ki belőle. Vagy, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy már faképnél is hagytak (most, amikor épp halálra bőgöd magad, még fogalmad sincs mekkora mázlista vagy) – hogyan csalogathatod vissza korábbi önmagad.Bár a két cikk kizárólag pszichológiai szempontból taglalja a „veszedelemes viszonyok” e sajátos típusát, a bennük bemutatott kapcsolatdinamikák asztrológiai paraméterekkel is tökéletesen leírhatók.

Az ilyesfajta viszonyok kialakítására való hajlam, illetve hogy ilyesfajta dinamikák jellemzők-e két ember kapcsolatára, nem írhatók le egyetlen asztrológiai sémával, inkább sok különböző kombinációról van szó. Létrejöttükkor általában – az egyéni képletben meg a szinasztriában is – a Szaturnusz, Uránusz, Neptun, Plútó fényszögei is szükségesek. Ezek rendszerint erőpróbáló kapcsolatokat képeznek (együttállás, kvadrát, szembenállás) az egyéni képletek személyi bolygóival, és/vagy a felek radixai között jönnek létre ilyen kötődések.

Egy egyéni horoszkópelemzés vagy a partnerek képleteinek összehasonlítása sokat segíthet ilyenkor a folyamat megértésében és a továbblépésben is

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Veszedelmes viszonyok

A pszichopaták kapcsolat-ciklusa : idealizálás, leértékelés, eldobás. Mivel gyógyíthatatlan személyiségzavarban szenvednek, függetlenül attól, hogy éppen kivel és mennyi ideje randevúznak, a pszichopaták ugyanazt a kapcsolatciklust ismételgetik. A velük való viszony mindig olyan, mintha egy várat – vagy esetleg házasságot homokra építenénk. Claudia Moscovici írása a pszichopata csábítási folyamatot mutatja be, a látszólag ideális kezdetektől a mindig keserű végkifejletigVeszedelmes viszonyokra figyelmeztető jelek

A pszichopata csábítókkal szembeni önvédelem legfontosabb eleme a kezdeti figyelmeztető jelek beazonosítása, hogy idejekorán, remélhetőleg mielőtt még komolyan megsérülnél, kiszabadulhass a kapcsolatból. Dr. Joseph Carver hasznos és praktikus listát állított össze egy pszichopatával – vagy ahogy szókimondóan fogalmaz, „Vesztessel” létesített veszélyes kapcsolat korai ismérveiről. Bár a pszichopata hódításnak nem valamennyi jele nyilvánvalóan negatív, amint látni fogjuk, még a pozitívnek tűnő jelek (pl. az azonnali kötődés /”szerelem első látásra”, tetőtől talpig belehabarodás, bókok és ajándékok áradata), is okot adnak a gyanakvásra. Hasonlóképpen Carver arra is felhívja a figyelmet, hogy a Vesztesnek nem kell valamennyi, az alábbiakban felsorolt tünetet produkálnia ahhoz, hogy veszélyt jelentsen számodra. Már három, az alábbi ismérvekből felsorolt kritérium megléte is egy potenciálisan veszedelmes kapcsolatot sejtet. Ennél több megléte már nem csupán valószínűleg, hanem ténylegesen ártalmas kapcsolatra utal. 

A kiemelt képen részlet a Keserű méz c. filmből

A Keserű méz c. film ezen a linken tekinthető meg

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!