Vigyázat – balesetveszély!

Balesetek az asztropszichológia tükrében

 

Az előzmények

Szent Lajos király hídja (Thronton Wilder)  című regény nem csupán fikció: a tömeg katasztrófák áldozataiban akkor is van valami közös, ha látszólag teljesen különböző családi, magánéleti vagy társadalmi háttérrel rendelkeznek.Álmok feldolgozásával foglalkozó terapeuták hosszan tudnák sorolni azokat a példákat is, amikor egy véletlen balesetnek akár több éves előzménye van a tudattalanban – csak a páciens nem vette álmai üzenetét. Az asztrológusok tapasztalatai szerint szintén léteznek bizonyos, balesetet vonzó mintázatok és tudatállapotok.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem ! 🙂  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy ilyen esemény létrejöttéhez pl. az Uránusz befolyása mellett erőpróbáló Mars, Merkúr, Szaturnusz, Plútó  – hatásoknak is érvényesülniük kell. Tranzitként e hatalmas energetikai töltetű, de nagyon diszharmonikus bolygóformációk egyaránt nagy próbatételt jelentenek az élő szervezetekre, emberi kapcsolatainkra, tárgyainkra. Személyes szinten a meggondolatlan döntések, perpatvarok, fizikai erőszak mellett a balesetveszély az egyik lehetséges hozadékuk.

A születési képletben az 1, 3, 6, 8, 12 házak jelképezte életterületek (egyéniség, test, kommunikáció, mozgás, egészség, munka, napi szokások, válságok, súlyos műtétek,  életveszélyes helyzetek [halállal kapcsolatos előrejelzéseket lelkiismeretes asztrológus nem ad, már csak azért sem, mert a Nagy Átalakulás nem jelenti feltétlenül a fizikai élet végét, amennyiben az egyén képes tudatosan új fejezetet kezdeni], zárt intézmények –pl. kórházak, a sors terhei, tudattalan, karma, stb ) is érintetté válnak. Természetesen ezúttal se gépiesen alkalmazható receptekről van szó.

Korunk egyik kórtünete, a kapkodás, többféle feladat egyidejű vállalása, a stressz, a diszharmonikus Uránusz hatásnak megfelelő tudatállapot tipikus példája. Mivel az ősprincípium nem sok figyelmet szentel az anyagi világ dolgainak, sőt, kifejezett ellenérzéssel viseltet iránta, a mi figyelmünk is elkalandozik, szórakozottá, szétszórttá válunk . [ 2010 – 2017 között, az Uránusz – Plútó kvadrát évei alatt, főleg a fényszög bepontosulásainak időszakaiban ez a tendencia érezhetően nőtt.  A Szaturnusz uralma alatt álló Bak Plútó a figyelemkihagyás gyakorlati következményeire figyelmeztet. E  jelenleg már nem érzékelhető fényszög idején nagyon nagy energiák szaladak ki a kontroll alól. Ez nyilván más, a többi bolygóval képezett erőpróbáló  aspektusaikra is érvényes, ill. azokra az egyéni esetekre is, amikor személyi bolygók képeznek fényszöget a kollektív princípiumokkal. A Szaturnusz – Plútó együttállás, 2019 – 2020 emblematikus aspektusa, szintén rendkívül balesetveszélyes kombináció; főleg azokban az időszakokban, amikor a Merkúr és a Mars is erőpróbáló aspektusokat képezett velük]




A balesetminták potenciális áldozatai már jó ideje egy olyan helyzet foglyai, amely nem illeszkedik jelenlegi személyiségük igényeihez. Talán nem áll rendelkezésükre elegendő alkalom, mozgástér, perspektíva, hogy kibontakoztassák egyéniségüket, kötelességeik, napi rutintevékenységeik, családtagok, partner, munkahely, stb elvárásai miatt el kell nyomniuk független, kreatív személyiségüket. Esetleg éppenséggel saját magukat korlátozzák: biztonságra törekvő, az újtól, járatlan utaktól, kockázatvállalástól rettegő személyiségrészeik nem engedik egészséges formában kibontakoztatni újító, egyéni utakat kereső vonásaikat.

Természetesen ennek a fordítottja is előfordulhat: ilyenkor az öncélú különcködés, a mások rovására történő zabolátlan terjeszkedés, hosszabb ideje tartó önző, parazita életvitelnek köszönhetően szembesülünk korlátainkkal. Minél messzebb rugaszkodtunk a valóságtól vagy minél több kárt okoztunk másoknak -és saját magunknak is, minél inkább eltékozoljuk lehetőségeinket,  annál brutálisabb lehet a földet érés.  A balesetek olyan kreatív emberek számára is kijózanító hatással bírhatnak, akik nem tudnak mit kezdeni adottságaikkal, ál – bohém, valójában a tényleges kihívásokat kerülő életstílussal forgácsolják szét magukat.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Újabb esély a sorstól

A balesetek áldozatai gyakran maguk is szenvednek az egszisztenciális csapdától, amelybe önszántukból sétáltak be, de nemhogy nem tudnak kitörni belőle, hanem olyan, látszólag véletlen életeseményeket is vonzanak, melyek tovább csökkentik életterüket. Egyre ingerültebbekké, lázadozóbbakká válnak tehát, eleinte vergődnek, mint a bezárt ablaknak repülő madár, aztán apátiába süllyednek. Mígnem bekövetkezik a katasztrófa.

Betegágyukon aztán végre elegendő időt szánhatnak magukra. Ha életveszélyből menekültek meg, talán azt is belátják, hogy törékeny, esendő emberéletük értékesebb annál, semhogy mások elvárásainak oltárán áldozzák fel, legyen szó akár életük legnagyobb szerelméről, legközelebbi hozzátartozóikról is. Máskor meg azzal a bizonyossággal lábadoznak, hogy valódi életfeladatuk betöltésével tartoznak sorsuknak,  amiért az meghosszabbította földi idejüket.

Némelyikük csak egy ilyen tragédiát követően talál rá valódi hivatására. Julio Iglesias pl. hivatásos footballista volt,  míg egy olyan súlyos balesetet nem szenvedett, hogy orvosai kizárták lehetőséget, hogy újra járni tudjon. Lábadozása ideje alatt esze ágában sem volt kergetni a labdát, inkább megtanult gitározni és énekórákat vett. George Lucas szintén egy hajszál híján halálos balesetet követően kezdte el, még a kórházban Joseph Campbell, a világhírű antropológus könyveit olvasni. Ezek inspirálták a későbbiekben a Star Wars sorozat megalkotására.



Az alábbi technikák alkalmazásához nem szükségesek asztrológiai ismeretek – a józan paraszti ész, egészséges önismeret, önmagunkkal és környezetünkkel szembeni őszinteség is megteszi. Ha azonban az említett formációk születési képletünk fontos területeit is érintik, akár az életünket is megmenthetik.

 

  1. Vezetés közben ne vitatkozzunk a sofőrrel, utastársakkal, más autók vezetőivel. Ha mi ülünk a volánnál, inkább szálljunk ki a kocsiból és így rendezzük a vitát. Lehet, hogy nem vall túl jó modorra, de még az országút szélén is szerencsésebb kiüvöltöznünk magunkat, mint tehetetlen dühtől elvakítva egy árokban landolnunk
  2. Ha azon kapjuk magunkat, hogy figyelmünk akkor is elkalandozik, „nem vagyunk testünkben”, nem vagyunk jelen a pillanatban, amikor épp egy nagy figyelmet igénylő, netán veszélyes feladatot végzünk, hagyjuk abba azonnal tevékenységünket és foglalkozzunk azzal, amivel szeretnénk valójában. Ha ez nem lehetséges, kényszerítsük magunkat, akár erőszakkal is, hogy csakis aktuális feladatunkra összpontosítsunk
  3. Az apróbb balesetek, figyelem kiesések sok esetben hónapokkal megelőzik a súlyosabbakat. Még komolyabb aggodalomra ad okot, ha folyamatosan elhagyjuk a holminkat, nem emlékszünk, hova tettük le azt a tárgyat, amivel pár pillanattal azelőtt babráltunk. Értékeink, különösen a részben a balesetek által is érintett 3. ház uralma alatt álló mobiltelefonunk, kerékpárunk, stb. elvesztése, meghibásodása, a kocsinkban esett kisebb – nagyobb károk még nagyobb figyelmet érdemelnek.
  4. Végül, de nem utolsó sorban: ha rossz előérzeteink vannak, álmaink balesetre figyelmeztetnek, aznap ne üljünk autóba, halasszuk el a kirándulást vagy az üzleti megbeszélést, de akár repülőutunkat is. Minél erősebbek ezek a zsigeri ellenérzések, annál biztosabbak lehetünk ugyanis benne, hogy tudattalanunk, őrangyalunk, védőszellemünk – vagy, beállítottságunktól, világnézetünktől függően bárminek is nevezzük – lépett közbe az érdekünkben. Tartósan megmenekülni azonban csak akkor fogunk, ha tárgyalóasztalhoz ülünk vele, és kifaggatjuk az életünkben esedékes változásokról, ezeket pedig a gyakorlatban is végrehajtjuk

 




Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!