Szaturnusz a Vízöntőben | Fay’s Astrology

A Fay néven publikáló szerző a klasszikus asztrológia képviselője, az Egyesült Királyságban él, 30 éve praktizál. A Vízöntő Szaturnusz tranzit által fémjelzett „szép új világról” írt eszmefuttatása akkor is elgondolkoztató, ha nem értek vele feltétlenül mindenben egyet. Az általa felsorolt jelenségek, anomáliák és projekciók valamennyi politikai táborra jellemzők, az egymást esküdt ellenségeknek tekintőket is beleértve. Magatartásuk közös vonásait kimondottan mókás tanulmányozni, gond csupán annyi, hogy  teljesen mindegy, hogy a világ melyik táján melyik erő dominál pillanatnyilag,  a mi bőrünkre megy ki a játék 🙂 🙁

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

2020 március 23 – június 30 & 2020 december 18 – 2023 március 7

Neoliberalizmus, technológia, haladás – eljött a számvetés ideje

A Szaturnusz Vízöntőbeli tranzitjának időszaka a számvetés, az ítéletalkotás (Szaturnusz) időszaka lesz az információ és az emberi tudatosság fejlődéséhez szükséges ismeretek szabad áramlása, a tudomány és a technológia, a forradalmi mozgalmak, a humanitarianizmus, globalizmus, internacionalizmus (Vízöntő) – és e témákban érintettek számára. Ide tartoznak azok, akik idealizálják az egyenlőséget és az egyetemes jogokat, az új ötletek támogatói, az innovátorok és feltalálók, a technológia és a tudományos kutatás élvonalbeli szereplői, azok, akik más jövőképpel rendelkeznek, a szabadság vagy a függetlenség nevében lázadnak, valamint az információk és ötletek terjesztői, például az értelmiségiek, egyetemek, a tömegtájékoztatás és az internetes cégek. A Szaturnusz leteszteli, jó munkát végeztek-e, ami a Vízöntő esetén azt jelenti, hogy megvilágosodást és fejlődést hozzanak az emberiség számára. Ez az az időszak, amikor jobban tudatára ébredünk az e területeken tapasztalható hiányosságoknak és kudarcoknak is.

A jelenleg a Bikában haladó Uránusz (a Vízöntő uralkodója) azonban megingatja a stabilitást és változást sürget, így hatalmas összecsapás várható azok között, akik ellenállnak a változásoknak és azt kontroll alatt akarják tartani és a változást, reformokat, egy más világot akaró reformerek és haladók között. Összecsapások lesznek az internacionalisták, globalisták, jogvédő mozgalmak aktivistái és a nacionalisták között is, akik függetlenséget és a nemzeti érdekeket szolgáló stabil, józan ész-diktálta reformokat szorgalmaznak. A rendszeren belüli korrupciót feltáró, az államapparátus és az elit körében zavart keltő Bak Plútóval, a 2020 decemberében a Vízöntő Szaturnuszhoz csatlakozó Jupiterrel, amely lendületet ad a demokráciának, fejlődésnek és innovációnak. Ez valóban a káosz és felfordulás időszakának ígérkezik, amikor is gyökeres változások várhatók a jelenlegi neoliberális rendszerekben. Azonban a Neptun továbbra is a Halakban tartózkodik, így mindennapos a csalás és a csalódás, és erőtlenség, irracionalitás, eszkapizmus uralkodik – ezért valószínűleg nagyon nehéz lesz eldönteni mi igaz és mi nem, nagy erőfeszítéseket kell tenni ahhoz, hogy átlássunk a Neptun béke és egyetértés iránti igénye által táplált álhírek ködén és az egyoldalú disputákon.A Szaturnusz a problémákat kikristályosítva teszteli a kitartást, szilárdságot és a megalapozottságot, így azokat már nem szabad figyelmen kívül hagyni. Teszi ezt azért, hogy felhívja a figyelmet a gyengeségekre és azok kezelésének szükségességére. A Szaturnusz a Vízöntőben tehát olyan kihívásokkal szembesít a jeggyel kapcsolatos területeken, hogy próbára tegyen, mint az ellenségesség és a kritika, fenyegetések és félelemkeltés, szabályozások és törvények, a források hiánya, az erőt elszivárogtató hitványság. Rossz idők jöhetnek tehát azokra, akik Vízöntő- területekkel vannak kapcsolatban, főleg ha nem tettek eleget kötelességeiknek, nem vállaltak elég komolyan felelősséget, kutatásaik nem voltak elég alaposak vagy nem voltak hűségesek céljaikhoz.

A Szaturnusz Vízöntőn való áthaladása a nehézségek és próbatételek időszaka lehet azok számára, akiknek személyi bolygói (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) vagy Aszcendense a Vízöntőben van, és ha te is közéjük tartozol, akkor igen viszontagságos életszakasz vár rád. Olyan időszak, amikor szenvedhetsz azért, mert más vagy, vagy mert a többséggel ellentétes nézeteket vallasz, vagy mert azt képzeled magadról, hogy bármit megtehetsz akkor is, ha lázadozásaiddal káoszt teremtesz magad körül. Kihívásokkal szembesülhetsz akkor is, ha túlságosan távolságtartó és kívülálló vagy, érzéketlen az iránt, ami történik körülötted, ha az érzelmi szükségletek és a józan ész rovására az idealizmust, okoskodást, intellektualizmust részesíted előnyben, és problémákkal találhatod szembe magad akkor is, ha megfeledkezel a hétköznapok gyakorlati követelményeiről és mások kötődés iránti szükségleteiről. Meggyűlhet a bajod amiatt is, hogy a mindentudót játszod, ha túlságosan dogmatikus vagy és másokra kényszeríted véleményedet, ha a többiek emiatt zsarnokinak tartanak, vagy semmibe veszik véleményedet, elveszíted tiszteletüket. Megszenvedhetsz azért is, ha nem vagy hajlandó szembenézni a realitásokkal, ha a saját buborékodban élsz, ha túlságosan el vagy foglalva jogaiddal, de e jogokkal járó kötelességekkel már nem sokat törődsz. Úgy érezheted, hatalmas súly nehezedik rád, az élet ridegen és mostohán bánik veled, betegség miatt vagy elszigeteltségtől szenvedhetsz, magányosnak és csüggedtnek, kicsinek és ostobának, erőtlennek vagy megalázottnak érezheted magad.

De erre a szenvedésre azért van szükség, hogy alaposan magadba mélyedj, számvetést készíts és átértékelj, hogy arra fókuszálj, ami valóban fontos a jövő szempontjából, hogy meghatározd- és aztán, bármennyire nehéz is, megvalósítsd a szükséges lépéseket. Ez az az időszak, amikor szembe kell nézned az összes, szabadságoddal, függetlenségeddel és az önmagadhoz való hűségeddel járó félelemmel és nehézséggel. Erőre és kitartásra lesz szükséged, hogy megbirkózz velük. Ez az az időszak, amikor fel kell ismerned, hogy különböző és eredeti vagy és kilógsz a sorból, hogy megvannak a következményei annak, ha a magad dolgát teszed, hogy az, hogy jogaid vannak, magában foglalja mások jogainak a tiszteletét is, és hogy e tiedétől eltérő nézeteket képviselő másoknak is joguk van hangot adni nekik. Ehhez az időszakhoz hozzátartozhat az is, hogy úgy érzed magad, mint egy remete, magányosnak, távol a többiektől, hogy alkalmad legyen komolyan elgondolkozni, megszilárdítani pozíciódat és magadról alkotott nézeteidet, megtervezni a szükséges változásokat, összeszedni magad ahhoz, hogy hozzákezdhess jövőbeli aspirációid megvalósításához, hogy látomásaidat konkrét formába öntsd.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.
A Vízöntő Szaturnusz az újtól és a mástól való félelmet jelenti, szűklátókörűséget és luddita-mentalitást, (ludditizmus l. Wikipédia, Quibit  ) ami félelemből ellenállást tanúsít az újításokkal és a találmányokkal szemben, és semmilyen „újdonságban” nem bízik. Ez tehát a kutatások és a felfedezések korlátozásának időszaka, amikor az új elméletek nem kapnak nagy nyilvánosságot, karcsúsítják a kutatások költségvetését, ami fékezi az újításokat és a tudomány -és technológia fejlődését. Elfojtják az információ és a haladó nézetek szabad áramlását, az értelmes viták és a megértést szolgáló eszmecserék elsekélyesednek, hiányzik a csapat- vagy a közösségi szellem. Olyan időszak, amikor a hiedelmek és vélemények cáfolhatatlan tényekké merevednek, az eszmék dogmává szilárdulnak, amikor a szűklátókörűség és az eltérő vélemények iránti intolerancia dominál. (Aki nyitott szemmel jár a világban tudja, hogy ez a hozzáállás minden táborra jellemző lehet – ford megj) A rendőrség kötelékébe a hivatalos kommunikációt szabályozó testületeket is bevonnak, akik megbüntetik a kihágást elkövetőket, így a szólásszabadság csorbát szenved, és az intelligens eszmecserék, viták lehetősége is korlátozódik. Tilos és akadályozott az uralkodó nézetek bármilyen fajta megkérdőjelezése, azokat pedig, akik szót emelnek az uralkodó ortodox nézetek/ autoritások ellen, elhallgattatják. Az információkat lebutítják, az eszméket sarkított formában, feketén- fehéren tálalják és megmásíthatatlan tények, rendeletek vagy utasítások formájában továbbítják, nem tűrve semmiféle ellenérvet vagy megkérdőjelezést, nélkülözve mindenfajta logikát és ésszerűséget.

Ez az időszak, amikor a demokráciát elnyomják, amikor a következményektől való félelmünkben nem megyünk ki tüntetni és nem mondjuk ki azt, amit valóban gondolunk, amikor a hatóságok elnyomják azokat, akik változást szorgalmaznak, és szigorúbban ellenőrznek bármiféle normáktól való eltérést, amikor a forradalmi gondolkodást és mozgalmakat elfojtják. A szabadság, a függetlenség, az emberi jogok, az egyenlőség és a nemek jogaival kapcsolatos demonstrációkat vagy lázadásokat bírálatok érhetik, korlátozhatják vagy betilthatják. Az általuk keltett zavart és káoszt rossz szemmel nézik, és indokként használják fel a korlátozásra vagy a betiltásra.

A humanitárius eszméket bírálat éri, vagy oly módon torzítják el őket, hogy valójában már semmi közük sem lesz az emberiességhez. Félnek és nem bíznak a sokféleségben és a globalizmusban. A csoportidentitások kikristályosodási folyamata zajlik, amely a csoportidentitás- politika dogmává válását , a valódi sokféleség-és az egyén tisztelete hiányát eredményezi. A magasabb szintű tanulmányok -és a kutatás helyszíneire, amelyeknek eredetileg a tudatosság kitágítása és a világmindenséggel meg az egyetemes törvényekkel kapcsolatos ismeretek bővítése volt a céljuk – valószínűleg sanyarú idők jönnek, és nehezen lesznek képesek betölteni eredeti szerepüket. Ugyanez érvényes a médiára, közösségi médiára és azokra az online cégekre, amelyeknek eredetileg a kommunikáció ösztönzése, az információ, a nemzetközi hírek és az új eszmék, ötletek terjesztése volt a feladatuk. Új törvényeket hoznak majd, amelyek korlátozni fogják, mit szabad elmondani és mi kaphat nyilvánosságot, új hatóságokat hoznak létre, akik majd ellenőrizni fogják, hogy betartják-e a rendeleteket, így növelve ezen intézményekre gyakorolt nyomást, egyre szigorítva a szabályokat. Jelenleg már zajlik is ez a folyamat, de a helyzet valószínűleg romlani fog, és akkor döbbenünk majd rá igazán, mennyire nem az eredeti céljaikat szolgálják ezek az intézkedések. (ld lentebb)
A Szaturnusz Vízöntőbeli tranzitja időszakában kétségeesetten tapasztalhatjuk mennyire hiányos a tömegtájékoztatás, milyen korlátozott és silány a hírek információtartalma. Olyan időszak lehet ez, amikor elveszítjuk hitünket a „progresszívnek” kikiáltott dolgokban, amikor fenntartással fogadjuk mindazt, amit tudományként, ismeretekként, „igazságként” tálalnak elénk, amikor nagyon nehéz kideríteni vagy megkérdőjelezni a hírek valóságtartalmát. Napnál is világosabbá válhat, mennyire hiányos a tudásuk, mennyire felkészületlenek, mennyire alkalmatlanok pozícióikra azok, akik Vízöntő- jellegű területeken dolgoznak, mennyire korlátolt a gondolkodásmódjuk és eszméik, milyen gyenge lábakon állnak elméleteik, mennyire megbízhatatlanok és valótlanok információik, állítólagos bizonyítékaik és tudásuk, mennyire értelmetlenek a reformjaik, mennyire tudománytalan a tudomány, milyen hiányos a technológia, mennyire hatástalanok az újításaik, mennyire impraktikusak látomásaik, milyen álszentek a humanizmusért, a demokráciáért és a jogokért való harc ürügyén hangoztatott kijelentéseik.

Az érintett intézmények és személyek maró kritika kereszttüzébe kerülhetnek, az embereket kirúghatják, megbüntethetik sőt még be is börtönözhetik kudarcaikért, inkompetenciáikért, azért, mert saját buborékvilágukban élnek, a valóságtól elszakadva – úgy, hogy fogalmuk sincs mi zajlik körülöttük valójában, kizárólag saját indítékaikkal, szempontjaikkal , elméleteikkel vagy ideológiájukkal összhangban értelmezve a híreket. Az internacionalisták, globalisták – beleértve az ilyen eszméket támogató politikusokat és politikai pártokat is – megszenvedhetnek azért, mert nem hajlandók tudomásul venni az emberekre jellemző mély kötődéseket és lojalitásokat, vagy irracionálisnak és unintelligensnek címkézik őket . Tipikusan ilyenek az olyan, emberi természethez tartozó attitűdök, mint a tribalizmus, patriotizmus, nacionalizmus , amelyek nem bíznak a kívülállókban és azokban, akik különböznek tőlük (ld Uránusz a Bikában). A valóságalapot nélkülöző elszállt eszmékre, ötletekre, ideálokra és ideológiákra szinte biztos halál vár. Akik nem küzdöttek meg a világos felismerésekért, a valódi demokráciáért, a gondolat-és kommunikáció szabadságáért, hanem ehelyett dogmatikus zsarnokokká válnak, akik saját véleményeiket tüntetik fel igazságként, eszméiket másokra kényszerítik, most be kell ismerniük kudarcaikat, ellenkező esetben ugyanis meggyengülnek, sőt, akár el is söpörhetik őket.
A Vízöntő Szaturnusz olyan időszakot jelezhet, amikor a jövőbe vetett remények elhalása és az új, alternatív jövőképek fogyatkozása talán megüli a lelkünket, de ennek célja, hogy annak átértékelésésre, továbbgondolására, újra meghatározására kényszerüljünk, mit várunk valójában a jövőtől. Látomásainknak egyszersmind praktikusabbakká kell válniunk és ki kell dolgoznunk a konkrét alternatívákat is. A Szaturnusz megköveteli a realizmust, és azt is, hogy a meglévő korlátok között, a rendelkezésünkre álló forrásokból dolgozzunk. Bármennyire szűkösek legyenek is ezek -és bármekkora nehézséget okoz is, szükséges. A célokkal és a jövővel összhangban levő új struktúrák és teherbíró alapok felépítéséhez fegyelemmel és kitartással kombinálódó jó szervezőkészség és felkészültség kell.

Itt az ideje tehát a rendszerek és a struktúrák oly módon való átszervezésének, hogy azok betöltsék azokat a funkciókat, amelyek miatt létrehozták őket. Csak ekkor fogják elhozni ugyanis a Vízöntő Szaturnusz időszakában a szabadságot, felvilágosodást és fejlődést. Egyszersmind gondoskodni kell arról is, hogy e feladatokban legilletékesebbek, leghozzáértőbbek kerüljenek bármilyen fajta hierarchia élére. Olyan intézmények létesítésére kell fektetni a hangsúlyt, melyek valóban elismerik a társadalom új eszmékkel, reformokkal és újításokkal való fejlesztésében játszott felelősségüket. Ezeknek az egész emberiség javát kell szolgálniuk. Mindez annak biztosítása érdekében történik, hogy tudományunk, technológiáink, felsőoktatási és hírközlési rendszereink célszerűek legyenek, és megbízható információterjesztőkkel rendelkezzünk, hogy alapos kutatások révén gondoskodjanak az elméletek, reformok és innovációk megalapozottságáról, arról, hogy új igazságokat fedezznek fel és ezek széles körű nyilvánosságot kapjanak, hogy az eszmék és az információ szabadon áramolhasson, egyidejűleg ezek ésszerű megkérdőjelezésével és a róluk folytatott vitákkal, ily módon hozva új ismereteket és megértést a világba.
Példák a Vízöntő energia gyengülésére

 • A patriotizmus, a nacionalizmus teret hódítása, a sokféleség és a külföldiekkel szembeni bizalmatlanság növekedése. ( Ford megj: ez az egyik oldal, a másik oldal meg a polkorrekt véleményterror, cenzúra. Mindkét oldalra a túlzások, irrealizmus, projekciók jellemző – és a másik fél esetleg jogos fenntartásainak   merev elutasítása).
 • Állítólag demokratikus országokban támogatják a demokratikusan választott kormányok elmozdítását vagy az erre irányuló kísérleteket (pl Bolíviában vagy Venezuelában.)
 • A spanyol kormány által bebörtönzött katalán vezetők, akik függetlenségi népszavazást tartottak
 • A Wikileaks alapítójának, Julian Assange-nek a bebörtönzése és a kiadatása. Assange azzal fenyegetőzött, hogy az Egyesült Államokban tájékoztatja a világot a kormányzó elit korrupciójáról és háborús bűncselekményeiről. (lásd Plútó a Bakban)
 • A kormányok új technológiáktól vagy az emberiség fejlődését szolgáló korszerű módszerektől való idegenkedése vagy ezek megtagadása. Ilyenek például a klímaváltozás és a környezetszennyezés elleni küzdelemre, a biodiverzitás növelésére irányulók, a regenerációs mezőgazdaság, a zöld energia, a műanyaghulladék újrahasznosítása stb.(lásd Uránusz a Bikában, a szerzőtől).
 • Tudósok és akadémikusok kirúgása vagy kiközösítése amiatt, hogy felemelik hangjukat az általánosan elfogadott uralkodó nézetekkel szemben, megkérdőjelezik vagy megcáfolják a jelenleg elfogadott „tudományos ismereteket” és új igazságokat tárnak fel.

A csoportos identitáspolitika zsarnokságának növekedése (paradox módon és képmutatóan a szabadság és a jogok nevében), például:

 • A mainstream által elfogadottól különböző eszméket és nézőpontokat képviselő előadók nyilvánosságtól való megfosztása.
 • Azok elnémítása, akikről azt tartják, nem tartoznak a „megfelelő csoportba” ( Ford megj: ez a folyamat már jó ideje elkezdődött és valamennyi, szemben álló táborra jellemző. Van jobb-és baloldali kiközösítés, cenzúra, véleményterror is. A szerző nagyon jól látja, a Szaturnusz Vízöntő – tranzitja időszakában ez a tendencia fokozódni fog)
 • Kanada példátlan jogszabályai a transzneműek kezelési módjairól (És fordítóként hozzáteszem, a valóságtól teljesen elrugaszkodott jogaszabályok, miközben a reális problémákról nem vesznek tudomást)
 • A nőjogokat fenyegető transznemű nőmozgalmak
 • Az egyetemek, amelyek jobban érdekeltek a biztonságos terek (safe space) létrehozatalában, mint a látókör szélesítésében és az agyak megtornáztatásában. Egyszersmind elzárkóznak az övékétől eltérő nézetek tanulmányozásától és intelligens megvitatásától.
 • A politikai propaganda és az álhírek által „meghekkelt” közösségi média
  Bizonyos eszméket és az őket képviselő személyeket, elnyomó, cenzúrázó vagy kifejezetten tiltó internet.

Forrás:

Fay’s Astrology

 

Kapcsolódó

Szaturnusz a Vízöntőben – beharangozó

A Vízöntő (Liz Greene)

Az Uránusz (Liz Greene)

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

Bika Uránusz tranzitok és a történelem (Dave Coleman)

Uránusz a Bikában – beharangozó

Uránusz a Bikában – dióhéjban

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Angolul értőknek a szerző blogjáról

Uranus in Taurus 

Pluto in Capricorn 

Neptune in Pisces 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!