Vénusz az Ikrekben tranzitként

Abban az időszakban, amikor a Vénusz  az Ikrekben halad,  a társasági élet felélénkül, a kommunikáció könnyedebbé válik, egyszersmind a pletykák, féligazságok is gyorsabban terjednek. A fesztelen légkör a flörtöknek is kedvez, de nem biztos, hogy az igazit is most kell keresni. Az érzelmi szálak alaposan összekuszálódhatnak és pénzügyi területeken is bőven adódhatnak zavaros helyzetek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz többek között a szerelem, a szépség, a társasági élet, a kapcsolódás módja, a szórakozás, és általában az élet kellemes dolgainak a jelölője az asztrológiában. A modern korban  pénzügyi, gazdasági jelölőként is számon tartják, egyesek szaktekintélyek szerint tévesen, más releváns szerzők tapasztalatai viszont igazolják ezt az analógiát is. Összeveszni miatta nem érdemes, asztrológusok a gyakorlatban ellenőrizhetik, melyik félnek van igaza.  A saját benyomásaim szerint , más tényezőkkel összeadódva, személyes és kollektív szinten is összefüggésbe hozható pénzügyekkel.

Amikor otthonából, a stabil, földies Bika jegyéből átlép a levegős Ikrekbe, a fentebbi témákban is változások tapasztalhatók. Járni kezd a levegő, az események felpörögnek, a társas kapcsolatok, beleértve az üzletieket is, könnyedebbé, kötetlenebbekké – rossz esetben súlytalanná válnak.  Az ügyes megoldásokat olykor csak hajszál választja el a szemfényvesztéstől, a felelősség megosztására irányuló egészséges törekvéseket pedig a tőle való szabadulási kísérletektől.

párkapcsolatokat illetően ismerkedős, flörtölős időszak következik, vibrálni kezd a levegő. Nyitottabbá válunk, könnyebben beszélünk érzelmeinkről – vagy írjuk ki őket magunkból. Szerelembe lehet esni akár első látásra is, de jobb felkészülni rá, hogy annak, akit ma végzet asszonyának vagy álomlovagnak látunk, holnap talán már a nevére sem emlékszünk. Mi se sértődjünk meg nagyon, ha ilyen élmények érnek a másik nem részéről. A tévedésből másvalakinek küldött Facebook üzenetek, sms-ek, emailek mostanában sok bonyodalmat okozhatnak.

Új barátok, ismerősök szerezésére ez az időszak kedvezőbb, mint szívügyek tekintetében. A régi sérelmektől most még a zárkózottabb típusok is könnyebben megszabadulhatnak egy- egy kiadós beszélgetés révén, ugyanakkor a bizalmas információk is gyorsabban szivároghatnak ki. Barátkozáskor semmiképp nem tanácsos sutba dobni emberismeretünket, hiszen komolyabb próbatételek esetén könnyen kiderülhet, hogy az újdonsült ismerősök közül valójában nagyon kevés igazi barát akad. Az elhamarkodott üzleti tranzakciók szintén kerülendők, és szerződések megkötésekor, hivatalos ügyek intézésekor, utazások során sem árt a fokozott óvatosság.



Kire hogyan hat ?

Az alábbiak csupán általános leírások, az, hogy kire hogyan hat valójában egy tranzit, a horoszkóp egyéni sajátosságaitól függ. Ez ugyanannyira jellemző egy személyre, mint az ujjlenyomat. A kérdés tehát csak a teljes születési képlet összefüggéseiben vizsgálható, nem pedig kontextusából kiragadva.

Az Ikrek Vénusz tranzit  időszakai különösen a levegős Ikrek, Mérleg és Vízöntő – típusok számára mozgalmasnak. (Tehát azok, akiknek Nap-jegyük és /vagy valamilyen személyi bolygójuk, aszcendensük áll ezekben a jegyekben ). A kötetlen ismerkedés hetei számukra a bármiből bármi lehet időszakát jelenthetik, amikor is járni kezd körülöttük az elmúlt hetekben kissé besűrűsödött levegő, kapcsolatokat teremthetnek, utazhatnak, kényes kérdésekről is könnyedén tudnak beszélni, a kétértelmű helyzetek pedig több izgalmat tartogathatnak számukra, mint bosszúságot. A tüzes Kos és az Oroszlán típusok kalandvágya is felpezsdül, a megfoghatatlanság felcsigázza vadászösztönüket, a kockázatokban pedig megannyi lehetőséget sejtenek. Mindez találó lehet a Nyilas – típusokra is, bár a 2026-ig Halakban levő Neptun zavaró hatásai miatt sokkal feszültebben élhetik meg ezt az időszakot, mint a másik két tüzes jegy.

A földes jegyek képviselői, tehát a Bika, Szűz és Bak típusok azonban túlságosan képlékenynek, ingatagnak találhatják ezt az időszakot. Úgy érezhetik, sem anyagi sem érzelmi tekintetben nem elégülnek ki biztonsági igényeik, így mindkét területen be szeretnék biztosítani magukat, több kontrollra törekszenek a dolgok fölött. A túl görcsös erőfeszítések azonban előbb -utóbb ahhoz a dühítő érzéshez vezethetnek, hogy a levegőt markolásszák. Nem túl kellemes ez az időszak az érzelmes vizes karaktereknek sem, tehát a Rák, a Skorpió és a Halak típusoknak. Ezekben a hetekben ugyanis vagy nekik maguknak kell megkérdőjelezniük – és kissé lehűteniük érzelmeiket, vagy pedig partnerük hűvös viselkedése, az övékénél nagyobb szabadságigénye, vélt vagy valós állhatatlansága zavarhatja össze őket



 

Kapcsolódó

A levegő elem és a levegős típus

Az Ikrek archetípusa

Az örökifjú archetípusa

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!