Merkúr – Uránusz együttállás

Az Uránusznak köszönhetően Merkúrt, az isteni hírnököt gyorsító, megvilágosító hatás éri. A megvilágosodás-élmények, gondolatsziporkák jótéteményei mellett azonban a szellemi vadhajtások, az elhamarkodott vagy már kezdettől fogva életidegen, beteges, destruktív ötletek sem ritkák.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Merkúr többek között a kommunikáció, mozgás, információáramlás, csere, közvetítés, kereskedelem jelölője az asztrológiában. Más jelentéstartalmai mellett az Uránusz a hirtelen megvilágosodások princípiuma is: komplex összefüggéseket és folyamatokat ötvöz a legmagasabb fokú absztrakcióval olyan felismerésekbe, amelyek feldolgozása azonban csak megfelelő gondolati „előmunkával” lehetséges. Ez a Merkúr feladata.

Az Uránusznak köszönhetően Merkúrt, az isteni hírnököt gyorsító, megvilágosító hatás éri. Gondolataink felpörögnek, a zseniális sziporkáink támadnak, a megvilágosodás pillanataiban lehet részünk, villámcsapás szerűen átláthatjuk akár a legbonyolultabb helyzeteket, találmányok születhetnek. Szűkebb – tágabb környezetünkben is mozgásba lendül az élet, meghökkentő információkat kapunk, váratlan találkozásokban lehet részünk, döbbenetes összefüggések tárulnak fel akár saját megérzéseink, akár a váratlanul birtokunkba jutó információk hatására.

E jótétemények mellett azonban a szellemi vadhajtások, az elhamarkodott vagy már kezdettől fogva életidegen ötletek sem ritkák. Az asztrológiai hagyomány ugyanis a világosság pillanatai, zsenialitás, egyéniség kibontakoztatása mellett az Uránuszhoz társítja a baleseteket, válást, drasztikus, váratlan változásokat, a rákos megbetegedések és a pszichés zavarok bizonyos fajtáit is (pl. szkizofrénia, mániás állapotok). A két bolygó közötti intenzív kapcsolat ugyanis nem mindig hagy teret a fentebbi előmunkára, ezért az uránuszi sziporkák izoláltak maradnak és így inkább zavaróan és rombolóan hatnak vagy egyszerűen csak érthetetlenek lesznek. A szellemi bevillanások elveszíthetik kapcsolatukat a realitásokkal. 

Kapcsolódó

Nap – Uránusz együttállás

Vénusz – Uránusz együttállás a radixban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!