Augusztus – 2022

A Bika Mars-Uránusz-Északi holdcsomópont együttállással mozgalmasan kezdődik augusztus. A zűrös trió egyszersmind aktiválja a 2020-2021 során oly sok drasztikus változást hozó Szaturnusz-Uránusz kvadrátot is: a talaj most már egész évben ingatag marad. Az Oroszlánban haladó Merkúr, Nap majd Vénusz részvételével fix T -kvadrátok állnak össze, így a tavaly július-augusztus témái további nüanszokkal gazdagodnak. Ez egyszersmind a pokoli libikóka folytatását is garantálja.A Merkúr végighalad a Szűzön és bekukkant a Mérlegbe: tolatása miatt október 29-ig ebben a két jegyben tartózkodik. 19-én nagy váltást tapasztalhatunk: a Mars elkezdi jövő március 25-ig tartó utazását az Ikrekben. Ez a tranzit mérsékli a Szaturnusz-Uránusz kvadrát-keltette felfordulást, de felvet majd sok más problémát.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

A hónap első három hetében a júliusban kezdődött trendek folytatódnak. A július 31-i Uránusz- Északi holdcsomópont találkozót 1-jén a Mars -Uránusz együttállás követi; technikailag azonban július utolsó és augusztus első hetében egy csapatot alkotnak. A konszenzuális valóságban tapasztalható szinkronicitásokkal Jessica Davidson blogomon magyarul is elérhető cikke foglalkozik, így részletesebben nem megyek bele.„Az Uránusz és a Mars összefogása az Északi csomóponttal arra utal, hogy nehéz lesz biztonságot teremteni. Az amúgy is ingatag pénzügyi helyzet súlyosbodására számíthatunk, sokkok és kiszámíthatatlanság várható a bankszektor, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság, az ingatlanok, az ellátási láncok és az energiaelosztás területén. Ez is olaj a már most is zajló viták és háborúk tüzére”. A június végi poszt pontosan azonosította a trendeket, amelyek mellesleg nem is teljesen újak.




A Bika Uránusz tranzit olyan hozadékai, mint az élelmiszerhiány-vagy az ellátási láncok szakadozása, a mezőgazdasággal,  online hálózatokkal, internetes felületekkel kapcsolatos problémák, az ingatag pénzügyi helyzet, pénzpiacok szélsőséges viselkedése, gazdasági mélyrepülés (beleértve a kriptovalutákat is), környezeti katasztrófák már évekkel ezelőtt is jelezhetők voltak, a Szaturnusz – Uránusz kvadráthoz kapcsolódó folyamatokkal pedig szintén számos cikk foglalkozik a blogon. A Szaturnusz-Uránusz ciklusoknak tematikus oldaluk is van. Mivel az Uránusz egyebek mellett a kiszámíthatatlanság princípiuma is, a pontos miként nem volt és most sem teljesen világos. Mostanra azonban már Bikában való utazásának több mint a felét megtette, így a konkrét és szimbolikus földrengések külső okai is átláthatóbbak, mint jegyváltásakor, 2018 májusában. Ez persze korántsem jelenti, hogy nem lesz további sokkokban és meglepetésekben részünk: asztrológus legyen a talpán, aki az elmúlt négy év szürreális történéseit eseményről-eseményre meg tudta volna jósolni 2018-ban!

JÓMAGAM SEMMIFÉLE SZEMÉLYES ELŐREJELZÉSRE NEM VÁLLALKOZOM!



A jelenlegi időszakban felerősödnek a Bika Uránusz tranzithoz köthető folyamatok: a Mars aktivátor, az Északi csomópont pedig felnagyít. A destrukció trendjei 2024 júliusában, az Algol konjunkcióval megfejelt Mars-Uránusz találkozókor további részletekkel gazdagodnak (az együttállás 2024 július 14-17 között a legszorosabb). Az első, a Vízöntő Szaturnusszal és Jupiterrel kvadrátot képező Mars/Uránusz együttállásra 2021 januárjában került sor; a témával több bejegyzés is foglalkozik. Pokoli fordulatokban azonban később sem lesz hiány, hiszen az Uránusz 2024 június-augusztusban, aztán 2024 szeptember-novemberben, majd 2025 április – májusában is az Algol, az egyik legrosszindulatúbb állócsillag tőszomszédságában. tartózkodik Igaz, akkorra már szextilben van a Szaturnusszal, a Szaturnusz-Neptun találkozó azonban gondokodik a kaotikus állapotokról. A Halak utolsó fokán álló, szintén igen kártékony Scheat állócsillaggal való együttállásuk minimum egy önálló posztot megérdemel…)

Egy hatás sosem érvényesül elszigetelten -így a mostani kozmikus parádé is többszereplős. A Mars és az Uránusz a Szaturnusz kvadrát felé tart, egyszersmind fix T-kvadrátot,egy igen robbanékony formációt képeznek az Oroszlánban haladó gyorsabb bolygókkal. Erre az időszakra már az év elei villámelemzős kártyavetéskor, aztán a tavaszi napéjegyenlőség képlet bemutatásakor is felhívtam a figyelmet. Hogy az előző hetekben tapasztalható robbanások alakítják át az őszi napéjegyenlőség idejére a terepet, vagy lesz egy, az eddigieknél nagyobb horderejű, meghatározó is, az előrejelzés írásakor még nem tudom. Azt hiszem, elég sok kollégám van még így vele, ezért nem strapálom magam találgatásokkal. A prognózisoknak megvannak a lehetőségeik-de a korlátaik is.





Július 28 – augusztus 1 között a Merkúr, augusztus 11-14 között a Nap (a bepontosulások; a nagy hatókör miatt egy sokkal tágabb, kb egy hetes intervallumról van szó), augusztus 27 -28 a Vénusz részvételével jön létre szoros T kvadrát. Egész hónapban kijut tehát a kiszámíthatatlanságból, a tüzijátékot pedig a Szaturnusz hidegzuhanya követi. A szó szoros értelmében vett stabilitást nem lehet teremteni; a struktúrák, autoritás elleni lázadások világszerte tapasztalhatók. Helyszíne válogatja, hogy a tiltakozás a tényleges elnyomás, igazságtalan törvények, megszorítások, túlkapások ellen szól, vagy pedig az önfegyelem és belátás elemi hiányából fakad. A meglévő háborús konfliktusok súlyosbodhatnak, de újak is kitörhetnek.A károk jelentősek, a szemben álló szempontok merevek. Az indulatok elszabadulhatnak, kegyetlen bűncselekmények, balesetek lehetségesek. Utóbbiak elhamarkodottság, kapkodás, féktelenség, a sors túlzott kísértése miatt mövetkezhetenek be. A természeti katasztrófák – főleg tűzvészek, szélsőséges időjárás – szintén részei az analógialáncnak. Az egészségre különösen kártékonyak ezek a tranzitok; lehetséges hozadékaik: szív-és érrendszeri zavarok, idegrendszeri problémák.

Az idei év sajátossága, hogy az Oroszlán bolygók, mielőtt a T kvadrát részévé válnak, trigont képeznek a Jupiterrel. Ez jelentős könnyítés, a bölcsebbek feltankolnak, hogy átvészeljék a Szaturnusszal való összeütközés által jelzett ínségesebb időket, a balgákat a már így is őrült tempó fokozására, a tartalékok elégetésére, a sors felelőtlen kísértésére sarkallja. A Merkúr – Jupiter trigon július 23-án pontosult be, a Nap-Jupiter háromszöge július 31-én (ill előtte/utána kb 5-6 napon keresztül) ad szerencsésebb megélési lehetőségeket, a Nap ráadásul itt uralmi helyzetben van, így a befolyás erősebben érvényesül. Az augusztus 18-án bepontosuló Vénusz – Jupiter trigon kb 6 napon (egzakttá válás előtt/után 3-3 nap) keresztül hoz enyhülést, már amennyiben nem kényelmesít el túlságosan.




Eközben az Oroszlánban haladó bolygók Yodokat is képeznek a Halak Neptunnal és a Plútóval. Az instabilitás, kibékíthetetlen ellentétek kényszerű alkalmazkodásának e formációiról is elérhetők bejegyzések az oldalon, pl itt és itt. Az előző évek yodjai természeti katasztrófákkal, pl tűzvészekkel, 2019 (itt és itt), 2020, 2021 , a pándémia újabb fejezeteivel és en bloc betegségekkel, erőszakos cselekményekkel álltak kapcsolatban. A sort a Merkúr nyitja (Neptunnal képezett kvinkunxa 1-jén, a Plútóval 2-án pontosul be), fokozva augusztus első napjainak libikókáját. A következő a Nap (Neptunnal 17-én, Plútóval 19-én képez 150°-os fényszöget, a kettő együtt egy Yod, Isten ujja formációt alkot), az utolsó a Vénusz (Neptunnal augusztus 31-én, Plútóval szeptember 2-án), ímmár abban az időszakban, amikor az úri murit követően elkezdik benyújtani a számlát.

A Nap-Jupiter trigon mellett a Vénusz Uránusszal és Marssal képezett szextilje (bepontosulás augusztus 2, 3) segítségével terelhetők konstruktívabb mederbe ezek a nem túl könnyen kezelhető energiák. A kreatív önkifejezés lehetőségeit keresve például enyhíthető a frusztráció, nem bonyolódunk eleve kilátástalan küzdelmekbe, energiánkkal okosabban gazdálkodunk, kiutakat keresünk vagy építünk.

Augusztus 4 -augusztus  26; szeptember 24 – október 10 Merkúr a Szűzben
4-én a Merkúr saját jegyébe, a Szűzbe lép; idén, tolatása miatt a szokásosnál tovább tartózkodik itt. Akiknek elege volt az Oroszlánban való vendégeskedéséhez kapcsolható hőzöngésekből, szappanoperákból és drámákból, most nagy megkönnyebbüléssel tapasztalhatja, hogy időnként a józan észnek és a gyakorlati szempontoknak is jut szerep. Sajnos ez a tranzit önmagában nem képes semlegesíteni a T-kvadrátok -okozta borulásokat, de Uránusszal (augusztus 16) és Plútóval (augusztus 22) való harmóniája segít konstruktív irányokba terelni a feszültséget. A kreatív ötletek gyakorlati szempontokkal kombinálódnak, egy krízishelyzet találékony megoldásokra sarkallhat, praktikus megfontolásokból nem égetjük fel a hidakat, hanem működőképes stratégiát kidolgozva, lépésről-lépésre eszközlünk változásokat.




Augusztus 7 : Mars-Szaturnusz kvadrát, Vénusz – Neptun trigon
Az alkalmazkodás persze továbbra is nehéz. A 7-én bepontosuló Mars-Szaturnusz kvadrát befolyása tulajdonképpen már a hónap elején is érződik, és nagyjából 14-ig tart (összeadódva a Nap-Szaturnusz-Uránusz T-kvadrátéval). A szaturnuszi fal durva váltás a Mars-Uránusz kombó lendületét követően.A diszharmonikus Mars – Szaturnusz aspektusokkal több bejegyzés is foglalkozik a blogon (Mars-Szaturnusz kapcsolatok, Mars-Szaturnusz kvadrát R.Hand, Mars-Szaturnusz kvadrát tranzitként, Erőpróbáló Mars-Szaturnusz kapcsolatok a horoszkópban). Egyéni szinten felelősségeink és kötelezettségeink súlya alatt roskadozunk, hatalmas nyomás nehezedik ránk, hogy mielőbb tető alá hozzuk teendőinket, haladásunkat ugyanakkor késedelmek és akadályok nehezítik, nem tudjuk érvényesíteni akaratunkat. Az elfojtott/ megéletlen düh szintén téma. Kollektív szinten a lázadások leverése, kemény megtorló akciók, megszorítások nehezítik. A tradicionális asztrológia álláspontja szerint a Mars-Szaturnusz együttállások járványjelölők is ; a két bolygó más erőptóbáló fényszögei szintén jelezhetnek ilyen forgatókönyveket.)

A Vénusz-Neptun trigon kreatív tevékenységgel, meditációval, belső munkával segíthet enyhíteni a frusztrációt. (Már amennyiben nem a destruktív analógiák kapcsolnak be túlevés, túlivás, drogok formájában)

Augusztus 9 : Vénusz-Plútó szembenállás, Merkúr-Jupiter kvinkunx
A feszültségcsökkentés persze viszonylagos. Az 5-i Szaturnusz kvinkunxból ugyanis a Vénusz a Plútóval való szembenállás felé tart, önmagában is érzelmi szakítópróbákra utalva. (Az Oroszlán bolygók, Bika Uránusz, Vízöntő Szaturnusz T-kvadrátja megfelelő indikációk mellett szintén libikókáztathatja a párkapcsolatokat, társulásokat.) Egyesek számára e tranzitok csupán se veled se nélküled cincálás újabb fejezeteit jelzik toxikus szappanoperájukban. E drámakirálynők és királyok örülhetnek, hogy tényleges gondok helyet még mindig effajta pótcselekvésekre fecsérelhetik energiájukat. Szomorúbb a helyzet, amikor tényleges bántalmazásokat, kegyetlenkedést, akár pl háborús bűncselekményeket, nemi erőszakot, kéjgyilkosságokat jeleznek.
A pénzügyi hullámvasutazás kollektív és egyéni szinten is lehetséges hozadék.




Augusztus 12 : Telihold a Vízöntőben (Bp 03:35)

 

A feszültség a Vízöntő telihold idején tetőzik. Aznap pontosul be az önmagában is váratlan változásokat, töréspontokat, sokkokat jelző Nap-Uránusz kvadrát és a Mars – Neptun szextil. Utóbbi enyhülést is hozhatna, de az Algollal együtt álló, a Szaturnusszal pedig kvadrátot képező Mars inkább a destrukciót fokozza. A Hold az Uránusszal képezett kvadráttól a Szaturnusz együttállás, majd a Mars kvadrát felé tart; van egy újabb fix T-kvadrát, a Marssal és Uránusszal fókuszbolygóként. A brutalitás, robbanékonyság, bántalmazás, sérülések, lázadások és ezek leverése, kormányválságok, váratlanság, érzéketlenség, elementáris pusztító erő tehát maguktól értetődő kulcsszvak.
A Neptun szextiltől a Plútó trigon felé tartó Mars praktikus megközelítésmódjai konstruktív mederbe is terelhetik az energiákat; egyéni szinten így lehetővé téve a kiaraszolást a viharzónából. Másfelől azonban hatékony pusztítóerőt is jelezhetnek. A Vénusz előző napi Oroszlánba lépése derűs színfolt, a vele összefüggésbe hozható tékozlás viszont a későbbiekben problémákat okozhat.

Telihold a Vízöntőben 2022 augusztus 12, Bp 03h35




Hogy milyen konszenzuális események kapcsoldónak hozzá, jó kérdés. Nick Dagan, az egyik, Chris Brennan Astrology Podcast műsorának augusztusi előrejelzésében Vlagyimir Putyin 1999 augusztus 9-i kinevezése és az emlékezetes, 1999 augusztus 11-i eklipsz közötti összefüggésre hívja fel a figyelmet. Sajnos, pontatlanul, de az analógia más kontextusban elgondolkoztató.

Szabadon fordítva:
„23 évvel ezelőtt, 1999. augusztus 11-én volt egy teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben, amely egy tökéletes nagy fix keresztet alkotott: az Oroszlán Nap szembenállást képezett a Vízöntő Holddal és az Uránusszal, a Szaturnusz pedig a Bikában állt. Tehát volt egy Szaturnusz-Uránusz kvadrát, azzal a különbséggel hogy ’99-ben a Szaturnusz a Bikában és az Uránusz a Vízöntőben , a Mars pedig a Skorpióban volt, aztán ott volt a Nap és a Hold a csomópontokkal az Oroszlán-Vízöntőben, az Uránusszal együtt a Vízöntőben. Nagyon, nagyon hasonló energia. Tudjátok, mi történt 1999. augusztus 11-én? Borisz Jelcin kinevezte Oroszország ötödik miniszterelnökét, egy ismeretlen fickót a KGB-ből, Vlagyimir Putyint, akinek a nevét 1999. augusztus 11-ig soha nem hallottuk a hírekben.”

Nos, a helyzet kicsit másképp festett. Borisz Jelcin 1999 augusztus 9-én nevezte ki Putyint: „1999. augusztus 9-én Borisz Jelcin hivatalban lévő elnök – a következő évben esedékes elnökválasztást megemlítve – televíziós nyilatkozatban jelentette be: „Most elhatároztam, hogy megnevezem azt a személyt, aki véleményem szerint képes konszolidálni a társadalmat… ”, és Vlagyimir Putyint nevezte meg.[20] Ugyanekkor menesztette Szergej Sztyepasin kormányát és megbízta Putyint a kormányfői teendők ellátásával”. (forr. Wikipédia ); az oldalamon belinkelt efemeridában meg lehet nézni az aznapi állásokat.

1999 augusztus 11-én nem holdfogyatkozás, hanem teljes napfogyatkozás volt az Oroszlánban. Több okból is hatalmas érdeklődést keltett, hiszen az ezredforduló előestéjén, a 2000 májusi Bika Jupiter – Szaturnusz Nagy Konjunkciót megelőzően került rá sor. Tényleg volt egy nem mindennapi fix nagy kereszt formáció az Oroszlán Nap, Hold, Skorpió Mars, Bika Szaturnusz és Vízöntő Uránusz között, magyarul Az apokalipszis keresztje címmel jelent meg róla könyv.

Az Oroszlán 18°-on álló fővilágítók, mindössze 3°távolságra voltak Putyin horoszkópjának MC-jétől , tehát bőven hatókörön belül. Érdekes módon az az eklipsz nem bukást, hanem éppenséggel felemelkedést hozott egy politikusnak. Méghozzá egy Vlagyimir Vlagyimirovics -féle apokaliptikus figurának, teljes összhangban az időszak jellegével.(A pszichopata tömeggyilkos aberrált lelkivilágú rajongói bepicsogását jelentéssel és letiltással jutalmazom.) A két napos eltérés szintén belefér egy eklipsz, különösen egy erőteljes teljes napfogyatkozás orbiszába.

Sajnálatos malőr, mert a The Astrology Podcast színvonalas csatorna, Chris Brennan egyike a ma élő legjobb asztrológusoknak, a Hellenistic Astrology című, igen jelentős munka szerzője, nem felelős azért, hogy műsora egyik vendége dupla szarvashibát követ el. (Történelmit, mert megnézhette volna a Wikipédiában Putyin kinevezésének pontos dátumát, és ami még nagyobb baj, hiszen praktizáló asztrológusról van szó, egy szakmájába vágó nagyon kínosat – a ’99 augusztus 11-i napfogyatkozásnak ugyanis világszerte nagy jelentőséget tulajdonítottak az asztrológuok, jelentős nemzetközi irodalma van.)

Ettől a szépséghibától eltekintve a beszélgetés nagyon érdekes, angolosoknak ajánlom a csatornát. Az az észrevétel pedig, hogy az 1999 augusztusi dinamikák valamilyen értelemben visszakösszönnek most, szintén stimmel, bár nem csak a jelen időszakra korlátozódik. 1999-2000 között Bika Szatunusz-Vízöntő Uránusz kvadrát hatott, most éppen fordítva. A 2000-es év Nagy Konjunkciója a Bikában jött létre, kvadrátban a Vízöntő Uránusszal, a 2020 végi Vízöntő 0°33-on levő Jupiter-Szaturnusz együttállás 2021 elejére a Bika Uránusszal került 90°-os fényszögbe. Tanulságos figyelemmel kísérni, hol tartanak jelenleg a 23 évvel ezelőtt elindult folyamatok. Ha mégolyan tragikusak is, mint Putyin esetén.




Augusztus 14: Nap-Szaturnusz szembenállás,Mars – Plútó trigon
Augusztus 14 ismét cukor-ostor nap; a Nap-Szaturnusz szembenállás hatására megnövekszik a nyomás, a hétköznapok taposómalma lelassulás, túlterheltség, teljesíthetetlennek tűnő elvárások formájában őröl fel. A magány, elszigeteltségérzet, autoritásokkal való konfliktusok szintén jellemzők lehetnek. Utóbbi forgatókönyvek kollektív szinten is bekapcsolhatnak. Mivel mindkét bolygó a saját jegyében áll, mindketten erőteljesen és karakterüknek megfelelően fejtik ki hatásukat. A Mars-Plútó trigon maximálisan képes mozgósítani az energiaforrásokat, gyakorlatias, így jó esetben a nyomás hatására is jó hatásfokkal haladunk. Kevésbé jó, ha pusztítógépezetté válik, például egy háborúban vagy egy lázadás leverésekor. Diszharmonikus Mars-Plútó aspektusoknál az ilyen forgatókönyvek valószínűbbek, gondoljunk a június végi-július elei Mars-Plútó kvadrátra. De az ún harmonikus fényszögeknél is bekövetkezhetnek: 2021 áprilisában például, a legutóbbi Bika Mars-Bak Plútó trigon idején szabadult el istenigazából a koronavírus járvány harmadik hulláma. Ez most sem zárható ki.




A 16-i Merkúr-Uránusz trigon, mint fentebb szó volt róla, talán segít megzabolázni a szélsőségeket. Ha kollektív szinten nem is, egyének életében a visszafogottság, csatatér megválogatása segíthet, ahogy annak végiggondolása is, milyen célokra mozgósítsunk energiát, és mi mindenre NE puffogtassuk el a muníciót. A többet ésszel mint erővel stratégia most is nyerő, bár a majdnem egyidejű (bepontosulás 18-án) Merkúr-Szaturnusz kvinkunx kellemetlenül beszűkítheti a mozgásteret. Egyidejűleg, 17-19 között összeáll egy újabb Yod is az Oroszlán Nap, Halak Neptun és Bak Plútó között; a Nap és a Neptun uralomban. A formációhoz társítható bizonytalanság, kényszerű alkalmazkodás, kontrollvágy-kontroll alól kicsúszó eseménye, betegesség szintén adottak.

A 18-i Vénusz -Jupiter trigon kellemes oázis, végre tisztes távolságra az előző T-kvadrátoktól. Ennyi pihi jár a megtépázott idegeknek. Hatása, bepontosulás előtt/után kb 3 – 3 nap .“Elegáns, könnyed, kellemes társas kapcsolatokat hoz életedbe. De a többi Vénusz – Jupiter energiához hasonlóan el is lustulhatsz, túlzásba viheted magad kényeztetését, főleg ha erre egyébként is hajlamos vagy. Az emberek többsége számára e tranzit kellemes szünetet jelenthet a taposómalomból”.(bővebben: Robert Hand: Vénusz-Jupiter trigon tranzitként.)

Problémát, kollektív és egyéni szinteken is a tartalékok felelőtlen elégetése, fenn az ernyő, nincsen kas- mentalitás, kalandorkodás okozhat. Szemléletes magyarországi példa a nagyszabású budapesti tüzijáték a megszorítások és a már nem küszöbön álló, hanem mindennapjaink valóságává vált gazdasági válság idején. Egyénként talán könnyebb ellenállni a túlköltekezés, meggondolatlan szerelmi kalandok kísértésének, ha emlékeztetjük magunkat az augusztus 27-i Vénusz-Uránusz kvadrátra, 28-i Vénusz-Szaturnusz szembenállásra, a Vénusz szeptember 6-i Szűzbe lépésével kezdődő szűkös időszakról nem is beszélve.




Augusztus 20 – 2023 március 25 : Mars az Ikrekben; 2022 október 28 – 2023 január 14 között retrográd

Augusztus 20-án egy újabb jelentős energiaváltást tapasztalhatunk: a Mars belép az Ikrekbe, és ott is marad 2023 március 25-ig. Első körben kimondott megkönnyebbülés lehet ez a változó, levegős energia. A Szaturnusz – Uránusz kvadrát továbbra is szoros hatókörön belül lesz, de legalább a Mars nem szolgáltat még több muníciót a robbantgatáshoz. Sőt, szeptember végi, Szaturnusszal képezett trigonja még valamelyest stabilizálja is a fennálló rendet. Ez a nyugalom azonban viszonylagos és átmeneti jellegű.
Az Ikrekben a Mars merkúri eszközökkel: taktikázva, rábeszélőképességét, meggyőzőerejét alkalmazva éri el célját. Mercurius azonban egyszersmind a csalók, tolvajok istene is, így a szemfényvesztésnek azok az eszközei sem állnak távol tőle, amelyekkel kiénekelheti a naivabbak szájából a sajtot. Ilyen trükkök bevetésére majd októberben, Neptunnal való kvadrátjakor kerül sor, amikor megkezdi tolatását. (Vagy akkorra derül ki, hogy a kedvezőbb fényszögek, pl Jupiterrel az augusztus végi-szeptember elei szextil, az egyidejű trigon a Mérleg Merkúrral, majd később a Vízöntő Szaturnusszal hozadékai nem mások, mint súlytalan ígéretek, tetszés szerint megszeghető megállapodások. Hogy már eleve így indultak, vagy csak menet közben derül ki irrealitásuk, részletkérdés).
A szétforgácsolódás, túlagyalás, felületeskedés, kapkodás, szélhámoskodás, szócséplés a valódi cselekvés helyett, a trükkös lopások, kiberbűncselekmények különböző formái további olyan problémák, amelyekkel a tranzit során számolnunk kell.
2022 október 28 – 2023 január 12 között a Mars tolat; retrográd szakaszait különösen problémásnak tartja az asztrológia (ld itt és itt).




Mundánasztrológiai szempontból rossz hír, hogy az Egyesült Államok képletében ez a tranzit egyszersmind Mars-visszatérés is. Ilyesmire persze kétévente sor kerül, de a mostani a szokásosnál hosszabb ideig tart. Eközben a Mars  találkozik az Ikrek 8°-on álló Uránusszal (először szeptember 4-én, majd itt vált direktbe 2023 január 14-én), majd eléri saját, Ikrek 21°22-en levő radixhelyzetét (első bepontosulás október 4 körül, még direktben, a második november 23-24 körül, tolatva, a harmadik, újra direktben 2023 március 6 körül. Ez az állás egyszersmind az ország képletének Szűz Neptunjával is kvadrátban van, és a tranzit Halak Neptunnal is 90°-os fényszöget képez. A Plútó visszatérését és a Neptun-Neptun szembenállását élő Egyesült Államok tehát egy békétlen, kaotikus időszak előtt áll. Erról, akárcsak az Ikrek Mars tranzitról tervezek még posztokat.
(A The Astrology Podcast fentebb idézett augusztusi előrejelzése  arra a sajátosságra hívta fel a figyelmet, hogy Amerika a Mars direkt stacionáriusba váltását követő egy hónapon belül a legsebezhetőbb a külső támadások számára. Pearl Harbor és 9/11 a legszemléletesebb példák.
(A Pearl Harbor elleni japán támadás  1941 december 7-én történt; a Mars 1941 november 10-én váltott direkt stacionáriusba a Kos 11°4′-en, a támadás idején  Kos 15°19′-en állt. A 2001 szeptember 11-i terrortámadásokat  megelőzően a Mars augusztus 26-án, a Nyilas 23°11-en váltott direktbe, 11-én, a támadás idején  a Bak 1°09′-en állt. )



Augusztus 21-22: Merkúr-Neptun szembenállás, Merkúr-Plútó trigon
A Merkúr-Neptun közötti diszharmonikus kapcsolatokat hagyományosan a megtévesztés, ködösítés, hazugságok, csalások, csalódások klasszikus formációinak tartja az asztrológia. A minimum, ami elmondható ezekről a napokról, hogy az álom és valóság összehangolása komoly kihívást jelent. Ráadásul most mindkét bolygó saját jegyében van, így erősen és a karakterüknek megfelelően fejtik ki hatásukat. A Plútó trigon elvileg segíthet kreatív mederbe terelni a felgyülemlett feszültséget. Az álmokkal, belső képekkel végzett munka, az alkotótevékenység, jóga, meditációs gyakorlatok révén letisztulhatnak gondolataink; esetleg új, eddig ismeretlen szempontok is figyelmet kaphatnak.

Augusztus 23 – szeptember 23 Nap a Szűzben
Augusztus 23-án jegyet vált a Nap, így az érzelmi, ideológiai szempontok (és az ezek nevében vívott lovagi tornák) mellett hajlamosabbak vagyunk szem előtt tartani a praktikum, kivitelezhetőség, hatás-visszahatás, felelősségérzet kritériumait. Az Oroszlán időszak fantáziadús inspirációi így könnyebben hozhatók a valóság talajára. (Persze, folyamatos a destabilizáló tényezők ismeretében a megvalósítás és hatékonyság viszonylagos, amit az elégetett tartalékok tovább csökkentenek).




Augusztus 24 – 2023 január 22: retrográd Uránusz
A következő napon a Bika 18°55′-en Uránusz megkezdi 2023 január 22-ig tartó tolatását. A kiszámíthatatlanság , váratlan fordulatok princípiumának irányváltása kisebb-nagyobb nézőpontváltásokat eredményez. Ez személyes és kollektív szinten is arra sarkall, hogy más oldalról is megvizsgáljunk valamit, megkérdőjelezzük, valóban úgy kell lenniük a dolgoknak, ahogy vannak ? (A retrográd mozgás miatt a konkrét események bizonyos késéssel következhetnek be). Az elmélkedésnek változatos hozadékai lehetnek: rég esedékes, hasznos irányváltások és öncélú kitörések is. (Bővebben:Retrográd Uránusz tranzitként) A retrográd stacionáriusba váltás körüli események ennél a bolygónál is jelzésértékűek; 2021-ben az Uránusz augusztus  20-án vágott hátraarcot.  2021 augusztusa, amikor az amerikaiak kivonultak Afganisztánból, olyan tanújelét adva gyengeségüknek, amelyet, mint sejthető volt, Oroszország és Kina ki is használt, az akkori Oroszlán Mars/Merkúr/Vénusz/Nap-Vízöntő Szaturnusz-Bika Uránusz T-kvadrátsorozat egyik emblematikus eseménye. Van is vele foglalkozó bejegyzés a blogon. Az Uránusz hátraarca előtt öt nappal nappal, augusztus 15-én a tálibok bevonultak Kabulba .

Augusztus 26 – szeptember 23; október 11 – 29 Merkúr a Mérlegben
26-án Merkúr a Mérlegbe lép, ahol tolatása miatt a szokásosnál tovább tartózkodik. Elvileg kellemes tranzitról van szó, amikor a kommunikáció újra diplomatikusabbá válik, nyitottabbak lehetünk a másik fél szempontjaira is. Bonyodalmakkal azonban továbbra is számíthatunk.




Augusztus 27 : újhold a Szűzben (10:16)

Rebecca Stadtlander illusztrációja

A Szűz újholdhoz köthető betakarítási munkálatok igencsak morcos hangulatban zajlanak, a termés ráadásul sokkal szerényebb, mint azt az előző hetek Oroszlán bolygók Jupiterrel képezett káprázatos trigonjai indokolnák.
A következő hónap cseppet sem biztató kihívásairól a szintén aznap bepontosuló Nap-Mars kvadrát, Vénusz- Uránusz kvadrát és a 28-án egzakt Vénusz – Szaturnusz szembenállás ,  vagyis a nyári fix T-kvadrát sorozat utolsó darabja gondoskodik. A Vénusz ráadásul 31.-én a Neptunnal, szeptember 1-jén a Plútóval kvinkunxot képezve összehoz egy Yodot, amely a 30-i Nap-Jupiter kvinkunx hatásával összeadódva arra figyelmeztet, hogy a hopp után kopp következik. Az év hátralevő részében pedig a bőségszaru még jobban kiürül.

Újhold a Szűzben 2022 augusztus 27, Bp 10h 16

Az Oroszlán egész teret kitöltő, impozáns bömbölése után a Szűz Nap-Mars kvadrát kimondottan pitiáner szurkapiszkákat, részleteken való lovaglást sejtet. A nagyvonalúnak szánt gesztusok ezerszer felülíródnak, miközben a Mérleg Merkúr – Mars trigonnal még ideig-óráig be lehet magyarázni, hogy ez a darab lócitrom tulajdonképpen dobostorta.
Persze, ez már a Vénusz-Szaturnusz-Uránusz fix T-kvadráthoz köthető történésekkel sem túl hihető, a későbbiekben pedig még kevésbé lesz az. Magyarországi viszonylatban olyan hozadékokra, mint az infláció újabb szintjei, a családi költségvetéseket megnyirbáló magasabb számlák, az ellehetetlenített kisvállalkozások-okozta dominóeffektus, és még lehetne sorolni.

Az egyéni sorsokban nem csak a felelőtlenség, hanem olyan, nem önhibából bekövetkező helyzetek is súlyos gondokat okozhatnak, mint a fizetőeszköz elértéktelenedése, a bevételforrás megszűnése. A párkapcsolati huzavonák: váratlan szakítások, háromszögek, stb szintén benne vannak a pakliban. Persze, ezek a hatások világszerte érvényesülnek, a hozzájuk köthető gazdasági-társadalmi krízisek borítékolhatók, helyi jellegzetességekkel kiegészülve. Ez a trend azonban nem ebben a hónapban kezdődött, a mélyrepülésnek pedig még mindig csak az elején tartunk.





Fontosabb hatások

Augusztus 1 . Merkúr-Neptun kvinkunx

Augusztus 1 : Mars-Uránusz-Északi holdcsomópont együttállás

Augusztus 2 Vénusz – Uránusz szextil

Augusztus 2 Merkúr-Plútó kvinkunx

Augusztus 3 Vénusz-Mars szextil

Augusztus 4 – 24; szeptember 24 – október 10 Merkúr a Szűzben

Augusztus 5 Vénusz – Szaturnusz kvinkunx

Augusztus 7 Vénusz – Neptun trigon

Augusztus 7 Mars -Szaturnusz kvadrát

Augusztus 9 Vénusz-Plútó szembenállás

Augusztus 9 Merkúr – Jupiter kvinkunx

Augusztus 11 Nap-Uránusz kvadrát

Augusztus 11 – szeptember 5 Vénusz az Oroszlánban

Augusztus 11 Mars-Neptun szextil

Augusztus 12 telihold a Vízöntőben

Augusztus 14 Nap-Szaturnusz szembenállás

Augusztus 14 Mars – Plútó trigon

Augusztus 16 Merkúr- Uránusz trigon

Augusztus 17 Nap- Neptun kvinkunx

Augusztus 18 Vénusz – Jupiter trigon

Augusztus 18 Merkúr-Szaturnusz kvinkunx

Augusztus 19 Nap – Plútó kvinkunx

Augusztus 20 – 2023 március 25 : Mars az Ikrekben; 2022 október 28 – 2023 január 12 között retrográd

Augusztus 21 Merkúr-Neptun szembenállás

Augusztus 22 Merkúr – Plútó trigon

Augusztus 23 – szeptember 23 Nap a Szűzben

Augusztus 24 retrográd Uránusz

Augusztus 26 – szeptember 23; október 11 – 29 Merkúr a Mérlegben

Augusztus 27 újhold a Szűzben

Augusztus 27 Vénusz-Uránusz kvadrát

Augusztus 27 Nap-Mars kvadrát

Augusztus 28 Vénusz-Szaturnusz szembenállás

Augusztus 30 Nap-Jupiter kvinkunx

Augusztus 31 Vénusz – Neptun kvinkunx

 

Szinkronicitások a konszenzuális valóságból:


Július 31 : nyilvánosságra kerül egy videó, amelyben az oroszok tapétavágóval kasztrálnak egy ukrán katonát, majd főbe lövik. (Csak erős idegzetűeknek!) Augusztus 1 – Incidens a szerb-koszovói határon; sokan háború kitörésétől tartanak. Moszkva kész fegyvereket szállítani Szerbiának, Irán bejelentette, hogy képes atombombát előállítani, a nyelvvizsga nem lesz kötelező a diplomaszerzéshez: újabb lépés a prosztósodás felé, Még az osztrák szervezők szeme is elkerekedett Orbán Viktorék bécsi rongyrázásától, (emiatt a cikk miatt kellett megszüntetni az Azonnalit) , Augusztus 2 – Nancy Pelosi, egy amerikai-kínai konfliktus, és ezzel akár a harmadik világháború kitörésének a lehetőségét kockáztatva megérkezik Tajvanra, súlyos medvetámadás Demény község (Erdély) közelében,  Augusztus 3 – Növekszik a koronavírusos esetek száma Magyarországon, Augusztus 4 : Orbán Viktor  szereplése a texasi CPAC-n. Jó kérdés, az-e a rosszabb, ha közpénzből finanszírozta, vagy az, ha nem, Újabb barbár törvény, az energiaválság ürügyén zöld utat kapott az erdőirtás Magyarországon, Eközben egyre inkább az erdőtüzek országává válunk;  Putyin Kína segítségére sietne, ha az háborúba keveredik Amerikával, Nyilvánosságra kerül, hogy a zaporizzsjai atomerőmű teljesen irányíthatatlanná vált, az Amnesty International szerint az ukrán hadsereg iskolákban és kórházakban alakított ki katonai bázisokat, Tizenhat órát élt túl egy férfi egy felborult vitorlásban az Atlanti-óceánban, Villámcsapásban haltak meg ketten a Fehér Ház közelében, Augusztus 6 – Rohamosan emelkednek az árak, az elszegényedés sok kapcsolatot tehet tönkre, A Hamász terroristái újra rakétatámadásokat indítottak Izrael ellen, Súlyos buszbaleset Horvátországban: 12 halott, 40 sebesült, Öt autó ütközött össze az M5-ös autópályán,  Augusztus 7  Újhelyi István MSZP-s képviselő népszavazást kezdeményezett volna, megakadályozandó, hogy a Fidesz kiléptesse Magyarországot az EU-ból. A kezdeményezést másnap visszavonta, hiszen az angliai Brexit-népszavazáshoz hasonlóan visszafelé is elsülhet, de a téma bekerült a közbeszédbe, most épp a szélsőjobb provokálja vele a sorsot. Egyre nagyobb esély van arra, hogy Oroszország stratégiai atomfegyvert vet be Ukrajna ellen, Brit tábornok: Ha bajba kerül, Putyin atomfegyvert vet be. Az ukrán egészségügyi minisztérium közleményben adta ki, mit a lakosság teendője atomtámadás esetén, Egyre nagyobb kockázata van egy zaporizzsjai nukleáris balesetnek, Fény derül a kasztrálós orosz katona személyazonosságára, További bestiális kegyetlenkedések: póznára tűzték egy hadifogoly fejét az oroszok Ukrajnában, Augusztus 9 : Rekordszáraz hét hónapon vagyunk túl, 1901 óta nem volt ilyen Magyarországon, Pénzért rendelhető pápai áldással dicsekedett Semjén Zsolt,   Megoldhatatlan válság felé száguld Kína; Tömegpánik tört ki az orosz lakosok között kedden, amikor az ukrán hadsereg szabotázsakciót hajtott végre a Krím félsziget egyik légi bázisa ellen. Augusztus 10: újabb, veszélyes állati eredetű vírust azonosítottak Kínában, a Langja lanipátA magyar kormány pénzt kér az EU-tól a pedagógus-bérek emelésére, Ez hátralevő életünk legolcsóbb Szigete, mégis iszonyatosan drága az idei fesztivál, Augusztus 11: Most először mondták ki az állami intézmények miatt is kell még több erdőt kivágni, Még az űrből is látszik a Magyarországon pusztító aszály, Tűztornádó pusztít KaliforniábanÖkológiai katasztrófa Lengyelországban, Az űrből is látszik a briteket sújtó szárazság, Mintegy ezer tűzoltó küzd a franciaországi erdőtűz ellen, Augusztus 11. és 12. éjszakájára várható idén a Perseidák maximuma, amire az év leglátványosabb meteorrajaként szoktak hivatkozni ;  Újabb támadás érte Európa legnagyobb atomerőművét; Atommal válaszolna a Kreml, a célpont Washington és London; Fogolycseréről tárgyal az USA és Oroszország, Több tízezren vonultak utcára Buenos Airesben az infláció miatt, augusztus 12Fertőző májgyulladás-járvány veszélyére figyelmeztet Müller Cecília, Van elég tűzifa természetrombolás nélkül is – egy veszélyes és felesleges rendelet teljes háttere, Inkább a karunkat vágnánk le, mint egy védett erdőt – állítja a legtekintélyesebb hazai erdészeti szervezet főtitkára, Rajtaütött Trumpon az FBI, a széfjébe is betörtek, Rettegnek az orosz fiatalok elmondani, honnan jöttek, Megtalálhatták azt a szankciót, amely igazán fájhat az oroszoknak,  Vlagyimir Putyin nem fél atommal válaszolni?, Tűz alá vett atomerőmű: Magyarországig is elérhet a hatásaElőadása előtt megtámadták Salman Rushdie-t New Yorkban.  Nembináris karakter lesz Jeanne d’Arc a londoni Globe színpadán, Nyolc métert zuhant egy daruról egy mutatványos a Sziget Fesztiválon, 11 embert lőtt agyon egy ámokfutó Cetinjében, Augusztus 13 : Megszűnhet a diplomáciai kapcsolat Amerika és Oroszország között, Tömegesen menekülnek a szétbombázott atomerőmű környékéről, Főellenségnek lenni komoly dolog, Salman Rushdie portré, Augusztus 14:  :Nagy gyomrossal indult a hetünkleállt az olajszállítás a Szlovákia és Csehország mellett Magyarországot is kiszolgáló orosz Barátság vezeték déli ágánKiszivárgott egy magyar bírósági irat, ami rosszkor jön az EU-pénzes tárgyalások idején, Tehran-Hungary trade up over 44% , Halálos incidens a CapitoliumnálVáratlan amerikai utazás Taivanra: újabb magas rangú amerikai látogatók érkeztek a szigetre, Teherautó hajtott egy jótékonysági rendezvény résztvevői közé Pennsylvaniaban , Terrortámadás volt Jeruzsálemben, rengeteg a sebesült, Javult Salman Rushdie állapota: az írót levették a lélegeztetőgépről és újra tud beszélni , Ne aggódj, te leszel a következő: halálosan megfenyegették J.K.Rowlingot, Orbán és Magyarország páriává vált az EU-ban és stratégiai senkivé a NATO-ban, Augusztus 15: A rezsi- és a kataügy is mutatja, hogy egy autokrácia jogsértései szinte támadhatatlanok, Megállíthatatlanul esik a forint, Elérte csúcsát az amerikai infláció, Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a GazpromAz állatmenhelyek működését is megnehezíti a rezsiszabályok módosítása, Csalfa, vak remény – akadályok Orbán Viktor áhított Washington–Róma–Budapest-tengelye előtt, Kína dühös: újabbb hadgyakorlatok Tajvan körül, Szorosabbra húzza Észak-Korea és Oroszország meglévő kapcsolatait, Oroszország a tálibokkal is hajlandó együttműködni, Folyamatos tűz alatt a zaporizzsjai atomerőműÖtmilliárd ember halálát okozhatná, ha kitörne az atomháború, Szintet lépett, a Kreml szócsöve lett az Amnesty International , Tragikus a helyzet az aszályba fulladó Magyarországon, Leütötték és kirabolták Gábor Zsazsa özvegyét Budapest belvárosában, Tucatnyian nézték végig, ahogy eszméletlenre vernek egy férfit a Szigeten, Augusztus 16 Puzsér Róbert: Salman Rushdie a művészi szabadság üldöztetésének áldozata, Fakivágások: belátta hibáját a kormány, itt a korrekció,,  A hazai IT-szakemberek jóval nagyobb arányban szeretnének élni az atipikus foglalkoztatási formákkal, mint amennyire ezt a hazai munkáltatók számukra jelenleg lehetővé teszik. Ezért egyre többen fontolgatják, hogy külföldi munkáltatónak dolgozzanak itthonról távmunkában vagy digitális nomádként.,  Augusztus 17: Három nagyon nehéz hónap jön: 20 százalék is lehet az inflációMagas rangú vatikáni vezető keveredett szexuális zaklatási ügybe, Idén is több országnak kellett megküzdenie pusztító erdőtüzekkel az aszály és a rekordmagas hőmérséklet miatt Európában, Augusztus 18 : Ne csináljunk hőst Salman Rushdieből (Mandiner), Kiszivárgott videón látni a vadul partizó finn miniszterelnököt,  Augusztus 20: Mit hozhat Putyin és Kim Dzsongun egymásra találása?, Ezért utálnak sokan Magyarországon élni.  Augusztus 21. Putyin orosz elnök egyik közeli szövetségesének, ideológusának, Alexandr Duginnak a lányát állítólag megölték Moszkva közelében – írja a BBC.     Augusztus 22: Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetője azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát, valamint szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát Kirúgta vezető diplomatáját a külügy, miután kiderültek az Orbán-stáb bécsi kiruccanásának részletei, A valóság tagadása (Puzsér) , Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország vezetői megvitatták a 2015-ös iráni atomalku felújítására irányuló erőfeszítéseket. Darja Dugina halála (Szele Tamás), Egy ukrán állampolgár, Natalija Vovk követte el a támadást Darja Dugina, Alexander Dugin orosz politikai szereplő lánya ellen – írja a RIA Novosztyi.  Augusztus 23.  Sosem volt „Putyin Raszputyinja” a felrobbantott Darja Dugina apjaImagini ciudate de la priveghiul Dariei Dughina. “Sicriu deschis pentru cineva aruncat în aer și ars într-o mașină? , Nemzetközi lapszemle: A Dugin lánya elleni merénylet agresszívebbé teheti Putyint, Milyen reakciókat váltott ki Oroszországban Darja Dugina halála? , Vladimir praises ‘Russian patriot’ killed in car bomb as hundreds attend high-security funeral of ‘Putin’s Rasputin’ daughter – while Estonia dismisses ‘fake’ claim Ukrainian ‘assassin’ fled to the country, Nagyon büdös az egész Oroszországot megrázó terrortámadás, Ezt a hét magyar megyét érné el az atomfelhő, ha bekövetkezne az ukrajnai atomkatasztrófa, Válaszolt a magyar kormány az Európai Bizottság jogállamisággal kapcsolatos aggályaira,   Nyomásgyakorlásról írnak az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetői  A mindenkori politika magára hagyta az értelmet és a suttyóságra épített, itt sosem volt cél értelmes társadalmat építeni, a rettegő/gyűlölködő/függő könnyebb játszótér a politikusnak. (Kemenesi Gábor), Gulyás Gergely az OMSZ-vezetők felmentéséről: A tűzijáték az utolsó utáni csepp volt, Ifj. Lomnici hétfőn már a szabotázsakciót sem tudta kizárni a tűzijáték elmaradása okaként, Nyáry Krisztián a Sztálin által kivégeztetett meteorológusról posztolt, A Vodafone megszerzése , Beindult a kormány titokzatos államosítása, Nagy Márton is megnézte a késő nyári Moszkvát414 forint egy dollár, GKI: uniós források nélkül tartósan 430 forintba kerülhet egy euró, Európa már a recesszió kapujában van, a válság az új normalitás , Augusztus 24: Mandiner promózza DugintKépes lehet a Fidesz az uniós tagság ellen hergelni a magyarokat ?, Lassan odáig jutunk – hacsak nem értünk máris oda –, hogy a műveltség, a kultúra valamiféle megbélyegzést fog jelenteni a köztudatban. Lassan odáig jutunk – hacsak nem értünk máris oda –, hogy a műveltség, a kultúra valamiféle megbélyegzést fog jelenteni a köztudatbanWoke-botrány a Winnetou körül Németországban, Augusztus 25: Scandal diplomatic între Cehia și Rusia, după ce ministrul ceh al Apărării a spus că nu regretă că Daria Dughina a murit , Nemzeti katasztrófa az amerikai közoktatásAz Állami Számvevőszék szerint túl sok a diplomás nő és ez demográfiai problémákhoz vezethetSzexista sztereotípiákra építve fogalmaz meg ajánlásokat az Állami Számvevőszék elemzése, amely a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők túlreprezentáltságának a következményeit vizsgáljam   Pénzt kérnek a hozzátartozóktól az elhunytak megtekintéséért egy győri kórházban,  Nincs meteorológus végzettsége az OMSZ új vezetőjének, Bejárja a világsajtót Radics Kornélia és Horváth Gyula elbocsátásának híre. 42 ország 65 meteorológusa állt ki a kirúgott OMSZ-vezetők mellett, A megtett távolságtól függetlenül 2 ezer forint lesz a jegy az ünnepségre. Beléptünk az ezer forintos kenyér  korába, Augusztus 26 : Alekszandr Dugin lányának halála kapcsán Vigóczki Máté Györggyel, az MCC kutatójával beszélgettünk, Sok millió barátot szereztek az indián kultúrának a Winnetou-féle „hamis mesék” és „sztereotip képek”, Hírünk a nagyvilágban: a “lányos tulajdonságokat” preferáló magyar oktatásról és a demográfiai károkat okozó, túl sok diplomás nőről szóló ÁSZ-jelentésről hírt adott a BBC is.  Kinder, Küche, Kirche, A rezsinövekedés miatt Nagyatádon bezárnak szállodák, a múzeum, az edzőterem és a galéria is, Augusztus 27 : Félelmetes árrobbanást és csődhullámot hoz az energiaárak elszabadulása Magyarországon, „Mondtam neki, hogy térdeljen le, aztán fejbe lőttem. Aztán nagyon sokáig remegtem”





Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés 2022

Szaturnusz és Uránusz : Összeütközés a valósággal

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

Szaturnusz – Uránusz kvadrát – néhány fontos tudnivaló

Szaturnusz – Uránusz ciklus: archetípusok és történelem (Jessica Davidson)





Cikkajánló

 

Az amerikai CBS hírcsatorna egy hosszú cikkben járta körül a témát: mi a legnagyobb probléma a Nyugat által Ukrajnának nyújtott katonai segélyekkel – írja a BulgarianMilitary.com.Az egyik legnagyobb probléma kétségtelenül a korrupció. Az Ukrajnába indított fegyverszállítmányok mindössze harminc-negyven százaléka érkezik meg a végső célállomáshoz – közölte Jonas Ohman, egy Ukrajnát segítő litván nonprofit vezetője

*

Kiderült ki nyerne egy Tajvanért vívott háborút (Portfolio) Egy, az amerikai Massachusetts Institute of Technology és a Naval War College szakértői által kifejlesztett hadijáték keretében modellezték, hogy milyen következményekkel járhatna egy potenciális Tajvan körül kialakult háború Amerika és Kína szempontjából. Amerika óriási veszteségeket szenvedne, több száz korszerű vadászgépet és több repülőgép-hordozót is elveszítene, azonban meg tudná védeni Tajvant.

*

ÉRDEMES FELTENNI A KÉRDÉST: MIT KERESETT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KÉPVISELŐHÁZÁNAK ELNÖKE, NANCY PELOSI A KÍNÁTÓL SZABADULNI IGYEKVŐ SZIGETORSZÁGBAN? MINEK MENT ODA?

Miért kockáztatta a harmadik világháborút? Hogy hagyhatta figyelmen kívül a kínai tiltakozást és fenyegetőzést? Csak nem egy újabb ostoba amerikai erőfitogtatás zajlik?

Erre a kérdésre talán csak évek múlva születik egyértelmű válasz – az elemzők addig a napig nem hallgathatnak másra, mint a megérzéseikre meg a történelmi tapasztalataikra. Ezek alapján úgy vélem, hogy ha Amerika még birodalomként és nemcsak egy kereskedő köztársaságként gondol magára, akkor ezzel a lépéssel a legjobb esélyt ragadta meg arra, hogy az emberiség elkerülje a harmadik világháborút. Béke csak az erőegyensúly törékeny állapotában uralkodhat: a nyugati civilizációnak erőt és elkötelezettséget kell tanúsítania a vele szövetséges és demokratikus berendezkedésre hajló államok védelmében – legyen szó akár Tajvanról, akár Ukrajnáról. (Puzsér Róbert)

*

 Uniós póker, orosz rulett (Szele Tamás) Az nem kétséges, hogy ennek a népszavazásnak a kampányát a Putyin-Zelenszkij, háború-béke ellentétre fogja a magyar kormány felépíteni, a „gáz vagy nem gáz” jegyében, és aki eléggé fázik, valamint eléggé ostoba is, el fogja nekik hinni, hogy ha nem leszünk uniós tagállamok, akkor nem fog fázni.

A britek ennél kisebb hazugságok hatására hozták meg abszurd döntésüket, amit azóta is bánnak. David Cameron annak idején kiváló és pontos adatok ismeretében tette fel a kérdést a Brexitről, hirdette meg a népszavazást és halálosan biztos volt abban a statisztikák alapján, hogy Britannia művelt népe borzadva fogja elutasítani az ötletet. Britannia művelt népe pedig megszavazta, bár minimális többséggel. David Cameron másnap lemondott és azóta kerüli a nyilvánosságot.

De hogyan szavazhatták meg? Ahogyan majd mi is: a propaganda zajában rengetegen nem fogják átgondolni, miről szavaznak, és elhiszik, hogy gázról, olajról, Putyinról, Zelenszkijről szól a referendum.

Aztán majd csodálkoznak, mikor mindenhova vízumot kell kérjenek és az árak még magasabbak lesznek, hiszen már nem lesz Unión belüli vámmentesség. Még külföldre sem mehetnek ki dolgozni, hogy pénzt keressenek.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!