Tavaszi napéjegyenlőség-2022

Féléves előrejelzésféle

A Nap március 20-án, helyi idő (Budapest) szerint 16:34′-kor a Nap a Kos jegyébe lépett és ezzel asztrológiai értelemben is elkezdődött a tavasz. A tavaszi napéjegyenlőség képlete egy hosszabb, a következő tavaszi napéjegyenlőségig terjedő időszak történéseiről is felvilágosítást ad. Egyes iskolák szerint, mivel idén a Szűzbe, egy változó jegybe esik a képlet aszcendense, hat hónapig, az őszi napéjegyenlőségig lesz érvényben. Igazság szerint ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a csillagászati év trendjeiről, a napéjegyenlőség-és napfordulóképletet is ajánlott figyelembe venni.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :

A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

 

A márciusi előrejelzésben részletesen bemutattam a tavaszi napéjegyenlőség előtti-és azt követő napokban érvényesülő bolygóhatásokat, amelyek természetesen az asztrológiai új évre is befolyással lesznek. A teljesség igénye nélkül csupán néhány sajátosságot sorolok fel. A tendenciák egy része persze evilágibb forrásokból, módszerekkel is azonosítható -pl a hírekből.

Tavaszi napéjegyenlőség – 2022 március 20, Budapest 16:34′




A VII házba eső Nap arra utal, hogy a nemzetközi kapcsolatok kiemelkedő szerepet kapnak. A Nap azonban ura, a Vízöntő Mars Uránusszal képezett kvadrátjának a felezőpontjában csücsül, mondhatni egy lőporoshordó tetejéről figyeli a fejleményeket. Az okok a jelenlegi háborús légkörben nem szorulnak különösebb magyarázatra; a 9-es házas Uránusz robbanékony, kiszámíthatatlan nemzetközi légkörre utal. ( Az irracionálisan destruktív Mars- Uránusz kvadrát március 22-én pontosul be; a napéjegyenlőséget követően hamarosan lesz részünk néhány releváns eseményben).

A VII ház egyébként is telített, ami intenzív, mozgalmas külkapcsolatokat jelez. A képlet, egyszersmind az MC ura, a Merkúr is itt tartózkodik, a Halakban száműzetésben, együttállásban a Jupiterrel és a Neptun felé közeledve. Finoman szólva elég vegyes kombó. Olyasmiket juttat az ember eszébe, mint dezorientáltság, kaotikus állapotok, képlékeny helyzet, gyenge, összezavarodott, de nagypofájú vezetés (Merkúr mint a X ház ura), blöffök, köpönyegforgatás. Békegalambok helyett inkább zavarosban halászó dagadt pelikánok képe sejlik fel. Az exil Merkúr presztízsvesztést is jelezhet, az uralmi Jupiter közelsége, ha nem volna ott a szintén domicil Neptun, valamelyest javítana az összképen. Így a kedvező külső megítélés, ígéretes megállapodások igencsak viszonylagosak, és tartósságuk is kérdéses. További kulcsszavak: dezinformáció, csúsztatás, féligazságok és komplett hazugságok szövevénye. Hisztérikus reakciók.

(A közelgő választásokra való tekintettel hozzáteszem: bármelyik fél nyerjen is, a trendek maradnak. Jó és rossz hősök helyett inkább az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz esete forog fenn, egyik csapat ezért, a másik amazért alkalmatlan. De ilyen megállapításokhoz nem kell asztrológia, elég az elmúltsokév fejleményeinek tárgyilagos figyelemmel kísérése).

1 Magyar Köztársaság horoszkópja, 2 Tavaszi napéjegyenlőség 2022; 3 Magyarország képletére vetítve

A pénzügyi, gazdasági helyzet pocsék. A Hold a 2 házban önmagában is változékonyságra, instabilitásra utal, itt ráadásul a Mérleg utolsó, anaretikus fokán. Ura, a Vénusz, a 2 ház ura a Vízöntőben még együtt áll a Marssal, és a 19-én bepontosult Uránusz kvadrátból tart a március 28-i Szaturnusz együttállás felé. A Mars a 2 ház régi társura.Úgy is mint a pénz elértéktelenedése, a pénzszórást követő megszorítások, fedezet nélküli pénzszórás, kenyérpénz elverése cirkuszra, kontroll alól kiszaladó hitelek (a Mars a 8 ura, a Vénusz a társura), nagyszabású anyagi károk, értékpusztulás, külfölddel (Vénusz a 9 ház ura is, és persze az Uránuszé) kapcsolatos anyagi problémák, külföldi vállalkozások összeomlása. (Több  hír is napvilágot látott a napokban pl arról, hogy  a magyar vállalkozók , akiknek  pl Oroszországban voltak üzleti érdekeltségeik, futhatnak a pénzük után.Ez a probléma nyilván nem fog egyik napról a másikra megoldódni.) Vízöntő Mars-, Vénusz -Uránusz kvadrát óhatatlanul behozhatja a kiberbűncselekményeket az anyagi károk egyik forrásaként. A Hold kvadrátja a Plútóval, a 2 ház modern urával tetézi a válságot.




A Hold a X.ház társuraként, annak száműzetésben levő urával, a Merkúrral arra utal, hogy a kormány nem tud megoldásokat a két legnagyobb problémára, a kiszámíthatatlan, ingatag nemzetközi helyzetre és a pénzügyi mélyrepülésre. Sem egy újraválasztott, sem egy újonnan megválasztott kormány nem fog megnyugtató válaszokat adni.

A közbeszéd – 3 ház régi ura a Mars, új ura a Plútó – puskaporos, a hangulat robbanékony. Ennek sincs különösebb hírértéke. Hisztéria, karaktergyilkosságok, lejáratás, manipuláció. Jupiter mint társúr, nyakon öntve a Merkúr- Neptun kombóval szintén nem a tárgyilagos kommunikáció garanciája. Ha jóhiszemű akarok lenni, a tények megszépítése, ha kevésbé, hazugságok, csúsztatások, arányok eltolása, irracionalitás, felnagyítás, féknyúz, konteók, képlékeny, a széljárásnak megfelelő álláspontok. Ember legyen a talpán, aki el tudja különíteni a tényeket a körítéstől.

IV ház, mint az ellenzék egyik jelölőjeként figyelemre méltó, ahogy ura, a Jupiter együttállást képez a kormányt jelképező X ház urával, a száműzetésben levő Merkúrral; az embernek óhatatlanul az összefonódás, egymás keze alá dolgozás jut eszébe. Politikai burleszk, kéz kezet mos, egyik csapat tizenkilenc, a másik egy híján húsz, ellenzéki győzelem esetén rendszerváltás helyett a gengszterváltás  esélyesebb.




A telített 5. ház nem feltétlenül pezsgő társasági életre utal. Az oktatásban uralkodó állapotok konstatálásához nem kell asztrológia; a 9-ház, ahonnan az 5 házas Vénusz és Mars kvadrátot kap az Uránusztól, a felsőoktatás témáját is behozza. Az elégedetlenség, diákok és pedagógusok körében általános, a tiltakozások és problémák hullámokban mindvégig jelen lesznek. A nagyon is jogos lázadás és az önmagáért való balhé között keskeny a határ. A hazardírozás szintén része az analógialáncnak. Ilyen gazdasági, nemzetközi légkörben új vállalkozást indítani, meglévőt fenntartani önmagában is annak számít, de természetesen vannak meredekebb spekulációk is. Remélhetőleg a Vénuszt és a Marsot támadó Uránusz nem utal gyerekekkel, fiatalokkal, szórakozóhelyekkel, színházakkal, színészekkel kapcsolatos balesetekre.

A 6-os ház csúcsán levő Szaturnusz rossz közegészségügyi állapotokat, munkaerő-piaci gondokat jelez. Társura, a Neptun, annak ellenére, hogy a Jupiter szomszédsága javít rajta, a struktúrákat elárasztó káoszt sejtet. Hogy kreatív káosz vagy zavaros víz, jó kérdés. A koronavírus -járvány problémáját valószínűleg még nem tettük le; lehetnek újabb hullámok.

Az intenzívebbé váló nemzetközi tárgyalások, fokozott külügyi tevékenység mellett a zsúfolt VII-es ház, benne a Jupiterrel és a Neptunnal az országba érkező menekültekre is utal. A Vénusz/Mars-Uránusz kvadrát felezőpontján fészkelődő Nap a 12-es ház ura, a Merkúr a társura; VII-es házbeli pozíciójuk kipattanó titkokat, botrányokat, kiteregetett-esetleg tendenciózusan itt-ott még jobban összepiszkolt szennyest sejtet. Ez választások környékén szintén nem meglepő, és valószínűleg április 3 után is számíthatunk rá.




Megússzuk a háborút?

Pusztán a tavaszi napéjegyenlőség -képletből kiindulva magam is hajlamos vagyok osztani azoknak az asztrológusoknak a véleményét, akik szerint az orosz-ukrán háború nem gyűrűzik be Magyarországra, sőt magára az Európai Unióra sem terjed ki; mi inkább a gazdasági következményeket fogjuk nyögni. De azokat nagyon. ( Ukrajna, Oroszország, Egyesült Államok, Kína képleteit is fontos megvizsgálni, nem tudom, lesz-e időm ilyen posztokra).

De van pár , óvatosabb állásfoglalásra késztető szempont is. Ezeket most csak röviden megemlítem, aztán majd időmtől függően talán más bejegyzésekben részletesebben is kitérek rájuk. Asztrológiában kevésbé járatosaknak itt a pár mondatos magyarázat, illetve egy hírcsokor a bejegyzés végén. Járatosabbaknak mellékelem a képleteket, tanulságos eltöprengeni rajtuk

Európai Unió, 1993 november 1, Brüsszel

Az idén és 2023 folyamán egzakt Szaturnusz -visszatérését élő EU önmagában is az ilyen átmeneti szakasznak megfelelő kihívásokkal szembesül; a helyzetet nem könnyíti a Skorpió érdekeltségeivel, a következő években pedig a Plútójával szembenállást, radix Szaturnuszával kvadrátot képező Uránusz. Remélhetőleg a szétesés elkerülhető, de valamilyen szintű átstrukturálódás, szemléletváltás, veezetőségváltás része lehet a folyamatnak. (Hogy az USA eközben meg Plútó – visszatérését, Neptun-Neptun szembenállását éli, további sajátos párhuzam).

1 EU horoszkópja, 2 Tavaszi napéjegyenlőség 2022 Brüsszel, 3 EU és a tavaszi napéjegyenlőség




Az újholdak a kvartálképlet által jelzett események megvalósulásának fontos állomásai. Nem megyek végig mindegyiken, az április 30-i újhold és részleges napfogyatkozás a Bikában azonban akkor is fontos, ha Európából (így Magyarországról sem) látszik. Ez az eklipsz a jegy 10°-án megy végbe, technikailag már együtt állva a 14°-on tartózkodó Uránusszal. A Mars ekkor már a Halak 11°-án található, közeledik a tavaszi napéjegyenlőség Halak stelliumához; a képlet Merkúrját és Jupiterét az újhold és a telihold, egyébként Magyarországról is látható teljes holdfogyatkozás között érve el.

Napfogyatkozás a Bikában 2022 április 30 Bp 22h28

Ebben az időszakban valószínűsíthető, hogy valamilyen váratlan, a nemzetközi életre is hatással levő esemény, a Mars fővilágítókkal és az Uránusszal képezett szextilje ellenére SEM feltétlenül kedvező folyamat kezdődik el. Egy régebbi bejegyzésben szó volt Ukrajna és a Halak 15°közötti kapcsolatról. (A kiszámíthatalanság részének tartom, hogy a látszólagos enyhülés bármikor, egyik pillanatról a másikra is újabb konfliktussá eszkalálódhat, illetve képlékeny és viszonylagos fegyverszünetek, „megbékélések” lehetnek folyamatosan a pakliban). A másik „jelöltem” a más szempontból problémás Irán, karnyújtásnyira az atombombától, érdemi szankcionálás helyett enyjebenyjéző nemzetközi közösséggel; képlete itt.




A május 16-i teljes holdfogyatkozás a Skorpióban Magyarországról is látható. Abban a képletben a fővilágítók fix T kvadrátot képeznek a Vízöntő 24°-án álló Szaturnusszal. Ez már az EU egzakt Szaturnusz-visszatérésének is pillanatfelvétele, ott ugyanis a Nagy Feladatosztó a Vízöntő 23°-án áll. Még fontosabb, hogy a Jupiter május 10-én a Kosba lép- itt egészen más dinamikák érvényesülnek majd, mint a Halakban. A Mars eközben Halak 23°25′-on áll, majdnem egzakt konjunkcióban a Neptunnal, egy új ciklus kezdetét jelezve.

Holdfogyatkozás a Skorpióban, 2022 május16, Bp 06h13

Ez a holdfogyatkozás igen destruktív hatású; a Nap az Algollal, a legkártékonyabb állócsillaggal képez együttállást, az EU képletére vetítve annak X házába esik. A Hold az EU Plútóján, a leszálló holdcsomópont szomszédságában mélyen érintő veszteségeket sejtet. A radix Merkőr,2-es ház urához való közelsége ezek anyagi jellegére is utal: egyértelmű, hogy az Oroszország elleni szankciók, bármennyire jogosak is, visszaüthetnek. Hogy mennyire és milyen áron tarthatók fenn hosszú távon, jó kérdés. A Szaturnusz a többek között nyílt ellenségeket is jelölő VII házban; a jegy Oroszországgal is kapcsolatba hozható. A nyilvánvaló gazdasági problémákon kívül bőven lehetnek más hozadékok is.

A május 10-én jegyet váltó Jupiter Kos 0°-on a napéjegyenlőség-képlet Nap pozícióján áll. A Mars május 25-én lép saját jegyébe, és 29-én, Kos 3°15′-en találkozik a Jupiterrel. A blog más bejegyzéseiben, pl a feledhetetlen 2020 tavaszi Bak Mars tranzitról szólóban szó volt arról, hogy a Mars-Jupiter konjunkciók háborús helyzetekkel is összefügghetnek. A Mars a Nap ura a napéjegyenlőség-képletben, és ráadásul elég zűrösen pozícionált; saját jegyében, a Jupitertől fűtve pedig szintén nem visszafogottságáról híres. Az EU képletében ez a 9-es ház, külföld, külkapcsolatok.




A nyári napforduló képletében– az éves előrejelzések szintén fontos eleme – egy még kellemetlenebb kombót találunk. Majdnem pontosan ismétlődik ugyanis a II. világháború kitörésének –képlet itt – Jupiter -pozíciója; 1939 szeptember 1-jén a Kos 2°14′-en álló Hold együtt állt a jegy 7°2′-en tartózkodó Jupiterrel. A nyári napforduló képletében a Jupiter szintén a Kos 7°-on, a Hold pedig a jegy 4°-án található, a Nappal kvadrátot képeznek. A Kos 21°-án levő Mars a Plútó kvadrát felé tart. Nem akarok kategorikusan olyasmit állítani, hogy ebben az időszakban újabb háború törhet ki, vagy a már meglévő vesz drámaibb fordulatokat, de azért ilyen forgatókönyv is lehetséges.

Nyári napforduló, 2022 június 21 Bp, 11h14

Év elején közzétettem egy Tarottal készített villámelemzést , mert meglepő egybeeséseket mutatott az asztrológiai tendenciákkal. Ott többek között ezt írtam:

„A május 10- én Kosba váltó, majd a hónap végén/ június elején a Marssal együttállást képező Jupiter kétségtelenül a kanyarok levágására ösztönöz, ami önmagában is súlyos problémák forrásává válhat. (Nemzetközi vonatkozásokban például elhamarkodva, nem eléggé felszerelten vagy az ellenfél adottságait és a saját képességeket nem kellő objektivitással látva kezdett háborúk és más fegyveres akciók lehetnek a pakliban).

Lesz azonban egy nagyobb törés is nyár közepén, amikor tavalyi ismerősünk, az Oroszlánban levő bolygók, Vízöntő Szaturnusz, Bika Uránusz részvételével újra elkezdenek összeállni a fix T kvadrátok. ( Pokoli libikókaA pokoli libikóka folytatódik) Nem tudom milyen jellegű, egyéni szinten még ennél is kevésbé tudom, ELŐREJELZÉSEKET NEM KÉSZÍTEK !!!!

Bónuszpont a felszálló Holdcsomópont, Mars, Uránusz együttállása (augusztus 1-2, de július utolsó, augusztus első 10 napja is beleesik) a Bikában. Ha addig minden olajozottan működött is volna (amit nem hiszek) ez a kombó nagyot fog szólni. (Alakulnak közben a fix T-kvadrátok is, elsőként az Oroszlán Merkúr részvételével). A gazdasági problémák elég biztosan megjósolható hozadékok, de lehetnek még meglepetések. Nem tudom milyen jellegű törések következményeként alakulhatnak ki nehezebben kezelhető forgatókönyvek, de visszagondolva 2021 főbb eseményeire, van pár olyasmi, ami tovább eszkalálódva, nemzetközi szinten is súlyos kríziseket eredményez. Mindez megakaszthatja az igéretesen induló regenerálódási folyamatokat”.




Nemcsak azért másolom be, mert utálok újrapötyögni valamit, amit már egyszer többé-kevésbé érthetően megfogalmaztam, hanem azért is, mert jelenleg is találónak érzem. Azzal a különbséggel, hogy most már több konszenzuális eseményről tudunk mint január elején, és ami azt illeti, az év későbbi szakaszaihoz képest lightosnak számító első hónapok is tartogattak sokkokat. Ha kedvem lenne poénkodni, emlékeztetnék a 2022 február 22-i pozitív napra  (egyébként az Egyesült Államok Plútó visszatérése, első bepontosulás), különös tekintettel a két nappal később, 24-én kitörő ukrán-orosz háborúra. Viszont továbbra sem tudom, milyen más, ennél súlyosabb történésekkel kell számolni -merthogy sajnos kell. Azaz, az Oroszlán bolygók részvételével kialakuló T-kvadrátok időszakában egy újabb közel-keleti válság is benne lehet a pakliban (ha nem előbb).

Az egész biztosnak tűnik, hogy a Kos Mars lendülete, kezdeményezőkészsége, kockázatvállalási kedve a nyári Bika Mars-Uránusz találkozót, illetve az Oroszlán bolygókkal és a Vízöntő Szaturnusszal képezet T kvadrátot követően megtörik. A Mars július 23-án éri el a Bika 12°-ot, a tavaszi napéjegyenlőség-képlet Uránuszával való együttállását, így, bár Uránusszal való tényleges találkozójára csak augusztus 1-jén kerül sor, az előrengések érzékelhetők lesznek. Magyarországon ez, a tavaszi napéjegyenlőségképlet 9-es házába esik. Az összképhez azonban az is hozzátartozik mifelénk, hogy 2022 április végén-május elején az Uránusz a Bika 14-15°-án egzakt szembenállásba kerül az ország képletének X-es házas, a Skorpió 14°30′-on levő Plútójával, így bárki lesz is a választás nyertese, instabilitással, és egy forrongó ellenzékkel kell számolnia.




Őszi napéjegyenlőség: beharangozó

Az őszi napéjegyenlőség-képlet olyan elegyet mutat, amely robbanásveszélyesebb lehet a tavaszinál Ennek részletesebb elemzése egy másik bejegyzés feladata; most csak pár sajátosságát említeném.

 

Őszi napéjegyenlőség, 2022 szeptember 21 Bp, 03h04

Az Uránusz a X-es házban (ország vezetője, kormány) önmagában is instabilitásra utal, jelen helyzetben azonban kvadrátot képez a VII házas Szaturnusszal. Mindkettő retrográd, a 2021 folyamán oly sok megrázkódtatást okozó Szaturnusz – Uránusz kvadrát újra egzakt. Raphael szerint egy problémás Uránusz itt önmagában is „hirtelen és váratlan fejleményeket mutat kormánykörökben, amelyek gondos kezelést igényelnek, különben vereség és lemondás várható. A királyság elleni támadásokra, felháborodásra utal, ha erősen támadott, általában nagy gondokat okoz X-es házas ügyekben”. (Raphael: Mundane Astrology)

A Szaturnusz a VV. házban „nagyon kedvezőtlen pozíció a külügyek szempontjából, és sok bajt és nehézséget sejtet más hatalmakkal kapcsolatban. (…)A Mars mellett ez a legrosszabb hatás a nemzetközi ügyekkel kapcsolatban, és biztos, hogy hosszú és súlyos nehézségeket okoz a más országokkal való kapcsolatokban, különösen azokkal, amelyeket az a jegy ural, amelyben a Szaturnusz áll”. (Raphael: Mundane Astrology). A pávatánc, kétkulacsoskodás, a napéjegyenlőségképletben tetten érhető zavarosban halászgatás nemzetközi elszigetelődést, befagyott külkapcsolatokat hoz őszre? Újabb lezárások egy újabb járványhullám miatt ? Is-is?

Remélhetőleg nem eszkalálódnak polgárháborúvá a feszültségek, de az állandó instabilitás, robbanékony légkör borítékolható. A Mars már az Ikrekben van, október 28-án kezdi el hosszas tolatását, A retrográd Mars időszakok, mint legutóbb 2020 őszén, a Kos Mars tolatásakor is láthattuk, önmagukban is sok feszültséget, frusztrációt tartogató tranzitok, érdemi előbbrejutás lehetősége nélkül. Idén, a jegy természetéből adódó szájkarate, levegőt markolászás borítékolható. A Szaturnusszal való trigonja talán ad némi stabilitást, kérdés milyen jellegűt. A Neptunnal való,  háromszor bepontosuló kvadrátja azonban komoly kockázati tényező; erről még lesz szó.

Az őszi napéjegyenlőség-képletben a Nap helyett a tolató Kos Jupiter ül a Szaturnusz-Uránusz kvadrát felezőpontjában. (Tavasszal az is könnyebbséget jelentett, hogy a két bolygó diszharmonikus fényszöge már nem volt egzakt; a vitázó felek között újabb összeköttetést teremtő  Mars és a Vénusz a Szaturnusznál gyorsabb mozgású bolygók). Ez a lassú mozgású, külső bolygókból álló kombó sokkal jelentősebb, és a Kos Jupiter forrófejűsége miatt még robbanásveszélyesebb, a detonációnak pedig a Marsnénál nagyobb hatósugara van…A Nap és a retrográd, ráadásul elégetett Merkúr velük oppozícióban a 2-es házból pedig bajosan nevezhető a bőség és biztonság szignifikátorának.





Kapcsolódó

Március – 2022

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

Szaturnusz – Uránusz kvadrát – néhány fontos tudnivaló

Szaturnusz – Uránusz ciklus: archetípusok és történelem (Jessica Davidson)

Szaturnusz és Uránusz . összeütközés a valósággal (Charlie Obert)

Mars-Uránusz kvadrát tranzitként

Vénusz-Uránusz kvadrát tranzitként

Vízöntő Vénusz-tranzitként

Mars a Vízöntőben

Családi fotók és üvegszilánkok egy bombatalálat miatt lakhatatlanná vált lakásban, Kijevben, 2022 március 22  (Origo)

Más oldalakról

Hírcsokor a 2022 március 18-i telihold és a tavaszi napéjegyenlőség előtti/utáni napok eseményeiről az Asztropressz Facebook-oldalán

Ez messze túlmutat Oroszország letérdeltetésén – Szalay-Berzeviczy Attila szankciós hadviselésről, az első világháború leckéiről és a dráguló életről (Forbes)

Vége az enyhülés korának (Neokohn)

Pozsár Zoltán : Csúnyán lábon lőtte magát a Nyugat az orosz szankciókkal (Portfolio)

Angela Merkel egy fogatlan és oroszoknak kiszolgáltatott Németországot hagyott maga után – írja Bill Wirtz, a Specator World újságírója

Kölcsönök háború idején: súlyos összegeket buktak a hitelfelvevők, és csak ezután jön a java (Portfolio)

Kinti érdekeltségeik államosításától is félnek az Oroszországban működő magyar cégek (HVG)

Sorra jönnek a friss becslések: nagyon fájhat Magyarországnak az orosz-ukrán háború (Portfolio)

Német figyelmeztetés: kibertámadásokra is használható a Kaspersky antivírus (EuroNews)

Lelépnek Oroszországból a magasan képzett fiatalok (HVG)

Menekülés Oroszországból: Putyin háborúja miatt sok honfitársa külföldre emigrál (Szabad Európa)

Oroszország és a szabadság fantomja (Gadó János)

Nem lesz ez így jó (Puzsér Róbert)

Megkérdeztük őket, hogy mit csináljunk egy barátunk halott nagymamájával. Azt tanácsolták, hogy tegyük ki az erkélyre (444)

Videón, ahogy civilekre lőnek Herszonban (Index)

Felrobbanthatja a balkáni lőporos hordót az orosz-ukrán válság? (Portfolio)

Az ukrajnai háború lángba boríthatja a Kaukázust és a Közel-Keletet is (Neokohn)

Az ukrajnai háború 40 millió embert taszíthat mélyszegénységbe – figyelmeztet a Globális Fejlesztési Központ a brit Sky News beszámolója szerint (Portfolio)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!