Vénusz – Szaturnusz együttállás | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Szaturnuszát érintő Vénusz együttállás, valamint a Vénuszt érintő Szaturnusz együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz – Szaturnusz együttállás

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225 nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)

E tranzit időszakában a szerelmet és az érzelmi megnyilvánulásokat általában erőteljesen visszafogják a gyakorlati megfontolások. A szerelmi kapcsolatokra nem jelent akkora próbatételt, mint más nehéz Vénusz- Szaturnusz tranzitok, de a szerelmet illetőenkijózanítóbb tapasztalások lehetségesek. Meglehet, visszafogottabban fejezed ki érzelmeidet, de ettől az érzelmek még megvannak. E tranzit időszakában néha egy idősebb személytúl kérsz tanácsot kapcsolataodat illetően, ugyanis azon töprengesz, mit tükröz kapcsolatod jelenlegi életszakaszodból. Esetenként ez a tranzit azt jelezheti, hogy búcsút veszel egy szeretett személytől, vagy azért, mert ideiglenesen elváltok, vagy pedig mert szakíttok.

Más Vénusz- tranzitokkal ellentétben ez kevésbé hajlamosít a dőzsölésre. Tevékenységeidet a visszafogottság jellemzi, ami általában véve előnyös, ha takarékoskodnod kell vagy tudatosítanod kell költségvetésed korlátait.

Bizonyos körülmények között ez a tranzit problémákat jelezhet szerelmi kapcsolatodban. Nem érzed, hogy érzelmek vagy melegség hatna át, szeretteidet pedig azzal idegenítheted el magadtól, hogy túlságosan közömbösnek tűnsz. A valódi gond az, hogy magányos vagy és nem vagy képes áthidalni az önmagad meg a többiek között tátongó szakadékot. Szerencsére ez a tranzit nem tart sokáig.

Egy, jelen tranzit időszakában születő kapcsolat hosszú ideig tarthat, de nem valami szenvedélyes, és lojalitás, józanság hatja át.Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az ujjlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestík is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Szaturnusz – Vénusz együttállás

A Szaturnusz sokkal lassúbb a Vénusznál, 29 év és 167nap alatt kerüli meg a Napot. Így a horoszkóp személyi bolygóit érő hatása is jelentősebb és sokkal tovább tart. Aspektusai háromszor pontosulnak be: amikor direktben halad, amikor retrográd és amikor újra direktbe vált. A hatás ilyenkor is bepontosuláskor a legerősebb. A Szaturnusz -tranzitok, az ún. harmonikusakat is beleértve, gyakran jeleznek sorsszerű változásokat azzal a bolygóval és életterülettel (házzal) kapcsolatos témákban, amelyekkel kapcsolatba kerülnek. Harmonikus fényszögeknél – szextilekkel és trigonoknál rendszerint könnyebb együttműködni a sorssal, mint erőpróbálók esetén (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) – ford megj

E tranzit nagy hatással lesz másokkal való kapcsolataidra. Stabil alapokon álló társulásaidra próbatételek és vizsgák időszaka vár, amelynek során téged is, szeretteidet, barátaidat is egyre inkább az foglalkoztatja majd, „szerződésetek” mely pontjai érvényesek még közöttetek. Egy gyenge és ingatag kapcsolat is ugyanilyen folyamaton megy keresztül, de nagyobb eséllyel jutsz arra a következtetésre: nem érdemes megtartani. Következésképpen, azok a kapcsolatok, amelyeknek nincs valódi céljuk, vagy amelyek már betöltötték céljukat életedben, lezárulnak. Sokszor nehezedre esik elengedni őket.

Még a legkedvezőbb esetekben is hajlamos lehetsz visszavonulni a többiektől. Ebben az időszakban fel kell mérned, ki is vagy valójában, milyen elemekből tevődik össze egyéniséged, és ezek összessége mi módon illeszthető társas viszonyaidba, különösen szeretteiddel való kapcsolataidba. Társulásaidat illetően kijózanító felismerések birtokába juthatsz, és talán még azokról is le kell mondanod, amelyeket viszonylag jónak tartottál.. De biztos lehetsz benne, hogy ha egy ígéretes kapcsolat tűnik fel a láthatáron ebben az időszakban, az nagyon is valóságos és fontos lesz számodra.

Most kialakulú kapcsolataid erősen „sorsszerű” jelleggel bírnak, és kb 14 év múlva különösen mély jelentőséget nyernek.

Egy, nagyon más szinten ez a tranzit az önmegtartóztatás időszakát jelezheti, amelnyek során önként vagy más okokból számos olyan apró örömról és luxusról mondhtasz le, amely korábban kitöltötte életedet. Ez a helyzet jó alkalomként is tekinthető az önvizsgálatra, ugyanis olyan poggyászokként tekinthetsz kapcsolataidra, amelyekkel te magad pakoltad meg életedet.

Ez határozottan olyan időszak, amikor konzervatívnak kell lenned az anyagiakat illetően, és nem ajánlott semminemű új pénzügyi kötelezettséget vállalnod, ugyanis már a meglévők teljesítése is nehézségekbe ütközhet. Másfelől azonban ez kitűnő időszak életed már meglávő pénzügyi alapjainak megszilárdítására és struktúrálására.

Általában véve olyan időszakként kell tekintened e tranzitra, amikor, ahelyett hogy másokra és az anyagi terjeszkedésre figyelnél, visszavonulsz belső világodba. Ez a visszavonulás hozzásegíthet ahhoz, hogy világosabb képet kapj arról, ki is vagy valójában, így másokkal való kapcsolataidnak és a birtokodban levő dolgoknak több közük van a valósághoz, így megbízhatóbbak és hasznosabbak is lesznek.
Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.

Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A tranzitáló Szaturnusz jelentősége – Robert Hand

Erőpróbáló Szaturnusz tranzitok

Vénusz – Szaturnusz együttállás a Bakban

Szaturnusz – Vénusz fényszögek: karmikusan terhelt kapcsolatok ?

 Az önbecsapás eszköztárából : “karmikus” kapcsolatok

Ikerlángok, lélektársak és hasonlók

Illik hozzám a párom?

Valóban szereted magad ?

Érzelmi szakítópróbák – életmentő műtétek
Könyvajánló

Robert Hand : Planets in Transits; Life Cycles for Living

A könyv letölthető, pdf változata a Scribd- tagok számára németül elérhető : Robert Hand – Das Buch der Transite

Erin Sullivan – Howard Sasportas: A Szaturnusz tanításai

Liz Greene : Szaturnusz – egy ősi démon új megvilágításban

Bil Tierney: Twelve Faces of Saturn

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!