Villámelemzés – 2022

Tervezek összefoglalót írni a 2022-es év főbb trendjeiről, de egyelőre azt sem tudom, hogy a januári előrejelzésre mikor lesz, egyáltalán lesz-e időm. Viszont, mint már hosszú évek óta teszem, most is megnéztem Tarot kártyával is az éves kilátásokat. Annyira összhangban volt a jelentősebb tranzitok-jelezte irányokkal, hogy érdemesnek látom megosztani. Így kikerekedett egy villám-elemzés, az itt írtak reményeim szerint később majd kiegészülnek a havi előrejelzésekkel illetve a főbb hatások bemutatásával.A képen látható Kelta Kereszt vetésmódot használtam, tudom, több stílus és olvasat létezik, az asztrológia és a Tarot két teljesen különböző műfaj, egyik nem helyettesíti a másikat. Kiegészítésnek viszont tanulságos lehet.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

1. Kiindulópont: Kardok 5

A Kis Arkánum egyik legkellemetlenebb kártyája. Olyan, mintha „meg lenne átkozva” az egész ügy. Csapdahelyzet, mérgezett légkör, gyűlölködés, övön alatti támadások, frusztrációk. Meglehetősen pontosan egybevág a téli napforduló -adta helyzetképpel, ld decemberi előrejelzés. (A Budapestre kiszámított téli napfordulóképletről se időm se kedvem nem volt külön összefoglalót készíteni, mundán asztrológiában járatosak nézzék meg és vonják le a következtetéseiket 🙂 )Az azóta eltelt időszak konszenzuális eseményei elég jól visszaigazolják az analógiákat; ha nem lenne oly mérhetetlenül siralmas és destruktív az egész folyamat, az ember halálra röhögné magát.

2. Keresztező impulzus : Botok 10

Túlterheltség, nagy nyomás, szakadóban, vagy már sokaknál el is szakadt a cérna.

3. Amivel tisztában vagyunk: a Mágus

Bizalom abban, hogy most már minden varázsütésre jóra fordul. A kreatív megoldások, kezdeményezőerő, pozitív hozzáállás csodát tesznek. Tudom, tudom, 2022 a Jupiter éve, a Halakban, saját jegyében tényleg többet ad, mint anno a Bakban vagy a Vízöntőben, de mint már sokszor felhívtam rá a figyelmemet, dr Jekyllnek van egy Mr Hyde – oldala is.
4. Amin nyugszik, a háttér: Érmék 5

Córesz a köbön. Magyarországi vonatkozásokban a bőség kosara csak a választási kampány játékosainak retorikájában létezik. A valós helyzetet a kártyalap mutatja, egy kép jelen esetben is többet mond minden szónál. Bármelyik párt nyeri is a választást, ebből kell gazdálkodnia. És ez kollektív szinten, hosszú távon leginkább a 10-es lap által mutatott irányba vezethet.

5. Közelmúlt: Kardok 2

Kétely, bizonytalanság, döntésképtelenség (és, teszem hozzá, lehetetlenség)

6. Közeljövő: Érmék Ásza

Kézzelfogható, jó lehetőségek. Előző bejegyzésekben is említettem, lesznek. Pl. a Halak Jupiter-Bika Uránusz szextil (bepontosulás február 18), Halak Jupiter- Bak Plútó szextil (bepontosulás május 3). Persze nem önmagukban, elszigetelten; hanem pl a Bak Mars (január 24-március 6) tranzit valóságformáló erejével ötvözve. Földjegy, így a vizualizációnak konkrét erőfeszítésekkel, kézzelfogható eredményekkel kell társulnia. A kérd az univerzumtól és megadatik blabla nem működik, bocs ködevőkéim, lehet lekattanni az oldalról, ha eddig még nem tettétek volna meg. Ugyanakkor a Bak Nap (január 16), majd a Mars együttállásban a téli napfordulóképlet Vénuszával, Plútójával (március 3), oppozícióban a téli napforduló Holdjával kollektív szinten igen problémás helyzeteket is jelezhet. Az egyén ezúttal is szabadabb a tömegnél. Főleg ha átvitt értelemben is tartja a távolságot 🙂

Az Ászok azonban csak lehetőségek, potenciálok, a konkretizáláshoz ennél több kell. A több pedig jelen helyzetben nem csupán az egyéni igyekezeten múlik. A május 10- én Kosba váltó, majd a hónap végén/ június elején a Marssal együttállást képező Jupiter kétségtelenül a kanyarok levágására ösztönöz, ami önmagában is súlyos problémák forrásává válhat. (Nemzetközi vonatkozásokban például elhamarkodva, nem eléggé felszerelten vagy az ellenfél adottságait és a saját képességeket nem kellő objektivitással látva kezdett háborúk és más fegyveres akciók lehetnek a pakliban).
Lesz azonban egy nagyobb törés is nyár közepén, amikor tavalyi ismerősünk, az Oroszlánban levő bolygók, Vízöntő Szaturnusz, Bika Uránusz részvételével újra elkezdenek összeállni a fix T kvadrátok. ( Pokoli libikóka, A pokoli libikóka folytatódik) Nem tudom milyen jellegű, egyéni szinten még ennél is kevésbé tudom, ELŐREJELZÉSEKET NEM KÉSZÍTEK !!!!

Bónuszpont a felszálló Holdcsomópont, Mars, Uránusz együttállása (augusztus 1-2, de július utolsó, augusztus első 10 napja is beleesik) a Bikában. Ha addig minden olajozottan működött is volna (amit nem hiszek) ez a kombó nagyot fog szólni. (Alakulnak közben a fix T-kvadrátok is, elsőként az Oroszlán Merkúr részvételével). A gazdasági problémák elég biztosan megjósolható hozadékok, de lehetnek még meglepetések. Nem tudom milyen jellegű törések következményeként alakulhatnak ki nehezebben kezelhető forgatókönyvek, de visszagondolva 2021 főbb eseményeire, van pár olyasmi, ami tovább eszkalálódva, nemzetközi szinten is súlyos kríziseket eredményez. Mindez megakaszthatja az igéretesen induló regenerálódási folyamatokat.
7. A mi pozíciónk: Kelyhek 7

Már akié, de most kollektív szintről beszélünk. A Kelyhek 7 mutathat jó lehetőségeket, főleg ha megvan az álmok valóra váltásához szükséges realitásérzék és cselekvőképesség is. Esélyesebb azonban elveszni az illúziók labirintusában. A lap teljes összhangban van az április 12-én bepontosuló Jupiter -Neptun együttállással. (Érdemes megnézni a bepontosulás- egyszersmind az új Jupiter-Neptun ciklus kezdetének képletét, bepontosulás Budapesten 16h42′; ha olyanom lesz, talán írok róla). Belegondolva, hogy Magyarországon áprilisban választások lesznek, megint csak nem tudom, röhögjek vagy sírjak.

8. Környezet hogy lát /környezet hatása az ügyre: a Hold

A Tarot szimbólumrendszerét ismerőknél, nem szorul különösebb magyarázatra, akik meg nem ismerik, engedjék hatni magukra a képet: sötétség, bizonytalanság, frusztráció, fennáll a veszélye, hogy eltévedünk az elvarázsolt erdőben. Ezt a benyomást keltjük, és ilyen a tágabb környezet is.

9. Remények és félelmek: Érmék Lovagja

Remény a konszolidációban, hogy a dolgok újra kiszámíthatók lesznek, visszajön a viszonylagos stabilitás.
10 .Távolabbi jövő: Kelyhek 5

Sajnos nem. Augusztus 20-án bemegy a Mars az Ikrekbe, ahol október 28-án megkezdi 2023 január 12-ig tartó tolatását. A jegyet csak 2023 márciusában hagyja el, amikor viszont egyenesen falljába, a Rákba kerül további hat hétre…Ez sem valami biztató.
A Jupiter október 28-december 20 között visszatér a Halak végére, de itt már sajnos Mr Hyde arcát mutatja. Nem csak azért, mert újra közel kerül a Neptunhoz, hanem azért is, mert a tolató Mars szinte folyamatosan kvadrátban van velük. A retrográd Mars „szépségeiről” bőven van olvasnivaló a blogon, a 2020-as Kos Mars tranzit is viszonylag friss emlék lehet még. A Mars egyidejű, Szaturnusz trigonja kapaszkodó lehetne, ha ősszel nem pontosulna be Vízöntó-Bika 18°-on a Szaturnusz – Uránusz kvadrát. Ennek a 2020 tavaszán, majd az egész 2021-es évben oly sok mindent borító formációnak saját tematikus oldala is van a blogon, nem véletlenül.

Így ezek a tranzitok is teljes összhangban vannak a kártya jelentéstartalmával: gyász,veszteség, fájdalom, régi sebek felszakadása. (Hozzátartozik az is persze, hogy a veszteséget és a fájdalmat feldolgozva, levonva a tanulságokat, újraépítés is lehetséges. El szokták felejteni, főleg az ezogagyit két pofára kajálók köreiben, hogy ez általában nem másnap történik, hanem pár évtizedbe is beletelhet.)

Hogy milyen konszenzuális analógiák lehetnek? Magyarországi vonatkozásokban majdnem teljesen biztos, hogy akár a jelenlegi kormány, akár ellenzéki koalíció nyeri a választásokat, tehetetlen lesz a 4-es lap, az Érmék 5 jelezte szitu realitásaival szemben. A választási ígéretek megvalósítása jó eséllyel kifullad még mielőtt elkezdődött volna: nyáron csak lassul a lendület, őszre inkább a zűrzavar és a kilátástalanság a valószínűbb. (Persze, az egyenlőknél is egyenlőbbek továbbra is megtalálják a neptuni szemfényvesztés eszközeit ahhoz, hogy a maradék javainkból rakott tüzön tovább sütögessék pecsenyéiket.) A Mars-Neptun erőpróbáló fényszögei légúti betegségeket is jelezhetnek, ez utalhat újabb járványhullámra, de sok más analógia is lehetséges . A dezinformáció, propaganda, nagyobb bénulást okozó kibertámadások főleg az újra erőteljesen érvényesülő Szaturnusz- Uránusz kvadráttal vannak benne a pakliban.  Nyilván ezek a hatások nem elszigetelten érvényesülnek, így a nemzetközi helyzet sem ad okot optimizmusra. Bármi legyen is a külső ok, az általános bénultság, tehetelenség, zavarodottság elég valószínű.

Természetesen nem azt mondom, hogy kivétel nélkül mindenkire érvényes forgatókönyvekről van szó. De az életképes, (egyéni) túlélési stratégiákhoz a terepviszonyokkal sem árt tisztában lenni.A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!