Nap Jupiter trigon tranzithatásként

A Jupiter nagyjából három évente kerül trigonba a  horoszkóp Napjával. Általános tranzithatásként évente két alkalommal kerül rá sor . A hatás 5-6 nappal a bepontosulás előtt és után érvényesül. Általában véve kedvező, sikeres időszakról van szó, de túlzottan el is kényelmesíthet, így nem mindig sikerül teljesen kihasználni. Hogy valójában mennyire szerencsés, mit is lehet kihozni belőle, a horoszkópok egyéni adottságaitól és az egyidejűleg érvényesülő más hatásoktól is függ. Néhány elfogadható „recept”:

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Astrology King

A Nap – Jupiter trigonok tranzithatásként kellemes időszakokat jeleznek, amikor valószínűleg kiélvezheted az édes semmittevést. Úgy tűnik ugyanis, mintha az élet általános terhei és kihívásai szertefoszlanának. De éppen azért, mert szerencsés hatás, amely felduzzasztja egónkat és megnöveli önbizalmunkat, remek alkalom arra, hogy haladj ügyeiddel, hiszen most kevésbé valószínű, hogy ellenállásba vagy nehézségekbe fogsz ütközni.

Jóllehet ez szerencsés tranzit, mint a trigonok esetén általában most is tudatában kell lenned annak, hogy konkrétan kell kezdened vele valamit. Általában ugyanis csak akkor szoktuk felemelni a seggünket, ha a kvadrátok és oppozíciók szétrugdossák és rákényszerülünk.

Ne szalaszd hát el az alkalmat: a Nap – Jupiter trigonok ugyanis igen kedvezők a sikeres befektetésekre, üzleti tevékenységekre vagy más pénzügyi tranzakciókra. Pozitív hozzáállásod, közvetlenséged társas kapcsolataidra és személyes fejlődésedre, önbecsülésedre is jó hatással van.

Társasági események, alkotó tevékenységek számára is kedvező ez az időszak. Tanulmányok és nagyobb utazások révén is szélesítheted látókörödet, gyarapíthatod ismereteidet. Szabadságra menni nagyszerű ötlet lehet, de ne feledd, hogy nem csupán boldogságban és fejlődésben lehet részed. A Jupiter kilóidat is gyarapíthatja, hiszen nagy zabálásokra is hajlamosíthat. És ha kedvenc mérgeidet is mértéktelenül fogyasztod, totál kiütheted magad.
The Future Minders

Ez az időszak általában rengeteg pozitív élményt tartogat, bár ezek nem feltétlenül a külvilágból érkeznek. A tranzit hatása gyakran megnövekedett önbizalom vagy jó közérzet formájában nyilvánul meg. Ezeknek köszönhetően akár mostoha körülmények között is képes vagy helyt állni. Ha egyébként is jól mennek ügyeid, az ilyen időszakokban még többet hozhatsz ki belőlük. Ha küzdelmesen telnek napjaid, csendes benső béke tölt el, így megőrizheted hitedet a gondok közepette is.

Persze a külvilágból is érkezhetnek jutalmak, hiszen az ilyen időszakokban könnyebben vonzasz jó dolgokat életedbe. Ilyenkor azonban általában passzívan fogadod ezeket az ajándékokat, hiszen ahhoz, hogy túl nagy erőfeszítéseket tegyél, valószínűleg hiányzik belőled az ambíció és a késztetés. ( Hogy ez általában is jellemző rád vagy csak a tranzit időszakában, születési képleted egyéni adottságaitól függ). A korábbi erőfeszítések gyümölcse is beérhet – különösen retrográd Jupiter esetén. Ha csak más, dinamikusabb hatások nem ösztönöznek, e napokra nem jellemzők a túl látványos kezdeményezések. Ha mégis munkára fogod ezt az energiát, rendszerint a könnyebbik utat választod, és az akadályok is viszonylag könnyen elhárulnak. Az önjobbító törekvések igen eredményesek lehetnek, de a problémák tényleges vagy látszólagos hiánya, a jelenlegi állapotokkal való elégedettség gyakran megakadályozza, hogy annyit hozz ki ebből az időszakból, amit egyébként lehetne.

A nagyvonalúság nagyon fontos számodra mostanában, beleértve azt is, hogy jobban átlátod, milyen képességeidet bontakoztathatod ki, mi mindent tudsz felajánlani a világnak. Ez azt is jelentheti, hogy adottságaid elérhetőbbekké válnak számodra: képes vagy felismerni, a külvilág előtt megcsillogtatni, kibontakoztatni őket és profitálhatsz is belőlük. Ez gyakran szubjektív felismerés formájában történik, de ha úgy döntesz, hogy kiaknázod őket, a világ is tudni fog róluk, és ebből mindnyájan profitálhattok. A megtérülés mértéke ebben az esetben is függ a befektetett munkától. Ez jó időszak arra is, hogy valamilyen módon segíts másoknak, ugyanis vagy bőségesebb források állnak rendelkezésedre vagy nagyvonalúbban kezeled őket. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy csapásra felbukkannak a semmiből (bár ez is előfordulhat). Inkább arról van szó, hogy jobban bízol a szerencsédben, magadban – így többre is vagy képes, és másokkal is elfogadóbb vagy.

Jóllehet az ilyen időszakokra általában nem jellemző a határozott cselekvés, erőgyűjtésre és jövőbeli stratégiák kidolgozására is felhasználhatod. Életerőd is megnövekszik ilyenkor, ami – akárhány éves vagy is, fiatalítóan hat. Az utazások sok örömet tartogathatnak és általában igen sikeresek. Miközben valamilyen módon tudásodat is gyarapíthatod, végre tehermentesítheted is magad egy időre. Hasonlóképpen, a mostanában felmerülő ötletek kidolgozása, különféle tanulmányok elkezdése sok örömöt és beteljesülést hozhat a későbbiekben.

Bármilyen módon gyarapodsz is ebben az időszakban, valószínű, hogy valamilyen értelemben prosperálni fogsz. Arra törekszel, hogy benső igazságaiddal összhangban fejezd ki magad. Ha még nem tudod, melyek is ezek, szánd ezeket a napokat felfedezésükre. Keresésed megtérülhet a jövőben.

Ez nagyszerű időszak projektjeid fejlesztésére és céljaid elérésére. Nagyon bízol képességeidben és egészséges optimizmus tölt el, ami jelentősen hozzájárul a sikerhez. Úgy találod, hogy szerencsésebb vagy, mint általában, és éppen jókor vagy a megfelelő helyen. Ösztöneid megbízhatóan működnek, a különböző helyzetekről és emberekről kialakult első benyomásaid találónak bizonyulnak. Valószínűleg örömöt lelsz a tanításban vagy a tanulásban. Filozófiai, metafizikai témák érdeklődhetsz, jogi ügyekben szerencséd lehet. Fizikailag is magas energiaállapotban vagy, lelkesen nézel szembe a kihívásokkal. Utazásokra, új helyek felfedezésére is kedvező ez az időszak. Valószínűleg közben érdekes emberekkel fogsz találkozni, tanulsz valamit, magasabb szintű megértés birtokába jutsz.

Kapcsolódó

A Nap ereje – a kreativitás kibontakoztatása

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde

A Jupiter és a Szaturn usz kiegyensúlyozása (Stephen Arroyo)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!