Az Uránusz és a Mars együttállása az Északi holdcsomóponttal

2022 témája a káosz, és a következő hetekben, amikor az Uránusz az északi csomóponthoz közeledik, a helyzet még őrültebbé válik. Április vége óta orbiszon belül vannak, és a Mars júliusban csatlakozik a bulihoz, így még több instabilitásra és zűrzavarra számíthatunk. A felfordulás már egy ideje tart, de júliusban és augusztus elején egyre intenzívebbé válik, majd az év hátralévő részében lecseng. (Jessica Davidson cikke)

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Az Uránusz együttállása az északi csomóponttal július 31-én pontosul be a Bika 18°-án, a Mars konjunkció pedig augusztus 1-jén. E két esemény a te időzónádban ugyanazon a napon is bekövetkezhet. A Mars július 22-től augusztus 15-ig fokra pontos együttállást képez az Uránusszal és az Északi csomóponttal, míg az Uránusz az év hátralévő részében, 2023 februárjáig néhány fokos hatókörön belül marad az Északi csomóponttal.

Ez a tranzit aktiválja a Szaturnusz-Uránusz kvadrátot, mivel a Szaturnusz idén február óta a csomópontok négyszögében tartózkodik, és egészen decemberig orbiszon belül marad. A Szaturnusz és az Uránusz majdnem egzakt kvadrátot képez októberben a Bika 18°-nál, ugyanazon a fokon, ahol az Uránusz-Mars Északi Csomópont stellium található. Addigra a Mars már az Ikrekben lesz, de október végén retrográdba vált, ami más jellegű fennakadásokat idéz majd elő.
Amikor az Uránusz és a Mars találkozik, hajlamosak megrázkódtatásokat és zavarokat kiváltani. Az Uránusz kiszámíthatatlan és elektromossággal telített, míg a Mars forróságot és haragot hoz. Adjuk hozzá az Északi csomópontot is a keverékhez, és minden felerősödik. Az Uránusz és a csomópontok korábbi együttállásai viharokkal és szélsőséges időjárással, valamint balesetekkel és ipari balesetekkel estek egybe – íme egy lista itt  , és Marjorie Orr  érdekes írása itt.
Az Északi csomópont felerősíti a játékban résztvevő energiákat, ami a Bikában a stabilitás és a biztonság, az önértékelés és az önellátás, a gyakorlati értékek, a művészetek és az érzéki élvezetek iránti vágyat jelenti. Az Északi csomópont a Bikában fokozhatja a kapzsiságot és az önkényeztetést, de a valódi belső biztonság és gazdagság megtalálásának vágyát is.

Az Uránusz és a Mars összefogása az Északi csomóponttal arra utal, hogy nehéz lesz biztonságra szert tenni. Az amúgy is ingatag pénzügyi helyzet súlyosbodására számíthatunk, sokkok és kiszámíthatatlanság várható a bankszektor, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság, az ingatlanok, az ellátási láncok és az energiaelosztás területén. Ez is olaj a már most is zajló viták és háborúk tűzére.
Az események hihetetlenül felgyorsulhatnak, minden oldalról sokkoló hírek érkezhetnek, amelyek folyamatosan kibillentenek egyensúlyodból. Ha azt hiszed, hogy már most is ez a helyzet, a tempó hamarosan még jobban felpörög. Lesznek ellátási láncok összeomlása, élelmiszerhiány és áremelkedés, rossz időjárás miatti terméskiesések, áramszünetek és üzemanyaghiány, ami az összeköttetés megszakadásához vezet, csődök és korrupcióról és pénzmosásról szóló leleplezések, valamint rekordokat döntögető infláció.

Kiszámíthatatlanok lesznek az ezekre az eseményekre adott reakciók is, és az erőszak, a lázadások és a polgári zavargások – vasvillák és fáklyák – kirobbanásának lehetősége is fennáll, mivel a nyomor és az éhség szélsőségessé teszi az embereket. Ez néhány helyen, például Srí Lankán már elkezdődött, és az év előrehaladtával valószínűleg tovább terjed.

 

(2022 július 9 : “Az utóbbi napokban, hetekben heves tüntetések voltak Srí Lankán, amik viszont most szombaton vettek még élesebb fordulatot. Szombaton ugyanis a tüntetők egyrészt összecsaptak a rendőrökkel, és a bevetett könnygáz ellenére sikeresen megrohamozták az elnök palotáját” Telex)
De nem csak rossz híreim vannak. Ez a tranzit ébredést és az aktuális problémák tudatosítását is kiválthatja, ami pozitív cselekedetekhez és változásokhoz vezethet. Valójában, bármi történjék is, ettől kezdve nem fogjuk tudni elkerülni a változást. Az évtizedek során hozott rossz döntések következményei és az összeomló rendszer általános entrópiája immár gőzerővel robog felénk.

A változást elsősorban az élelmiszerellátás biztonságának összeomlása teszi elkerülhetetlenné. Egyre inkább tudatosulhat, hogy szükség van az ellátási láncok lerövidítésére, az élelmiszer-pazarlás csökkentésére, és arra, hogy igazságosabban osszuk meg, amink van, valamint hogy körültekintőbb módon kell felhasználnunk az energiát, nagyobb önellátás és fenntarthatóság mellett. A rendszert sújtó megrázkódtatások értékrendünk radikális felülvizsgálatára ösztönöznek majd bennünket, annak újragondolására, mit tartunk értékesnek, mit érdemes birtokolni vagy pénzért tenni, és mit jelent gazdagnak lenni.

Ahogy a rendszer összeomlik, nyilvánvalóvá válik, hogy a globalizmus egyszerűen működésképtelen, és egyre többen kezdenek majd átlátni az illúzión. Ez jó dolog, bár sokkoló, ha ez újdonság számodra. Sokan akaratuk ellenére felszabadulhatnak vagy megszabadulhatnak egy helyzettől. De ezt lehetőségként is felfoghatjátok, hogy kiszabaduljatok abból, ami visszatart, ami megrekeszt vagy csapdában tart benneteket.Hirtelen felismeréseid és forradalmi ötleteid támadhatnak, amelyek új utakat nyitnak a biztonság eléréséhez, vagy amelyek átalakítják az értékrendedet. Jöhetnek olyan váratlan események, amelyek egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatják az életedet, valamint olyan új technológiák és innovációk, amelyek valamilyen módon felforgatják az életedet.

Most van itt az ideje, hogy a horoszkópod Bika területén keress pozitív lehetőségeket életed megváltoztatására. Nagyobb eséllyel tapasztalhatod meg ennek a bomlasztó energiának a pozitív oldalát, ha tudatosan dolgozol vele, és nem blokkolod vagy állsz ellen a szükséges változásoknak. Nagy szabadságvágyad lehet ezen a területen, és az az igényed, hogy hű legyél önmagadhoz.

De készülj fel a megrázkódtatásokra és meglepetésekre is – ezek lehetnek pozitív megrázkódtatások is, ezért ne tételezd fel a legrosszabbat. Készülj fel a legrosszabbra, és reménykedj a legjobbakban. És légy rugalmas és hajlandó elengedni a működésképtelen dolgokat.

Ne feledd, hogy a Mars fokozza a hőséget és az intenzitást, így különösen idegesnek és nyugtalannak érezheted magad. Senki sem fog sokat aludni! Találjatok valami kreatív dolgot, amivel elvezethetitek ezt az energiatöbbletet, különben betegségeket, baleseteket és verekedéseket hozhat. És vigyázzatok az éles, hegyes dolgokkal és a tűzzel.

Lehet, kockázatot akarsz vállalni, de az eredmények kiszámíthatatlanok lesznek, így próbálj meg lassítani és átgondolni a dolgokat. Használd ki a Bika türelmét és állhatatosságát. Végy sok mély lélegzetet, és számolj el tízig, mielőtt bármibe is belevágnál.

Ha ráhangolódsz a valódi természetedre, a legtöbbet hozhatod ki a váratlanul adódó helyzetekből. A káoszt soha nem lehet irányítani, de megtanulhatod meglovagolni a változásokat és sodródni az árral. Bízz az isteniben – engedd el magad és engedd az Istent munkálkodni.

Sok szerencsét!
(Ford megj: ennél jobban nem előrejelezhetők a történések. Mint a Szaturnusz-Uránusz kvadrátról írt régebbi összefoglalómban rámutattam, az Uránusz éppen a váratlanság, a bizonytalanság princípiuma. Tehát: az előrejelzhető ugyan, hogy milyen életterületen fog bekövetkezni egy esemény nagy valószínűséggel, de mondjuk hogy egy súlyos, netán halálos kimenetelő baleset hozza-e meg az áttörést, vagy egy, minőségi belső munkát követő tudatállapotváltás, már nem.

Természetesen az ún fejlettségi szint is sokat számít. A Plútó-Plútó kvadrátot, Neptun-Neptun kvadrátot követő Uránusz-Uránusz szembenállása küszöbén álló, nemrég elhunyt Berki Krisztiánnál pl, hát hogy is mondjam, a megeső sors valószínűbb volt mint az ún megváltottabb síkon való megélési lehetőség. A Szaturnusz-Szaturnusz szembenállásig el sem jutott. Egy másik bejegyzésben már szó volt róla, hogy örökifjú típusok -és kiegészítőik, az önfeladó Wendyk – eleve hajlamosak az övéhez hasonló, látszólag váratlan kilépésekre kritikus tranzitoknál.  Az élet delén érvényesülő hatások pont ilyenek.  Nagyon leegyszerűsítve, egyiknél a korai halál oka a felnőni nem akarás, a másiknál a megéletlen élet, mások életének élése saját potenciáljuk kibontakoztatása helyett. 

De nem mindenkinél szükségszerűek ezek a forgatókönyvek, különben már kihalt volna az emberiség. Persze, a halál sok más okból is bekövetkezhet – az asztrológia pedig, mint már rengetegszer szó volt róla, nem tudja teljes bizonyossággal előrejelezni, hogy “csak” egy rendkívül kritikus életszakaszról van szó, vagy pedig egy sokkal nagyobb formátumú lezárásról.  Végül, de nem utolsó sorban:  a magasabb szintű tudatosság sem garancia a kiszámíthatóbb, emberi mércével szerencsésebbnek nevezhető megélésekre.

Így előrejelzésekre nem vállalkozom!!! A magam részéről a szerző által javasolt magatartásformát érzem követendőnek, másokat is erre buzdítok.)

 

Az eredeti cikk :  Uranus and Mars conjunct North Node

A szerzőről

Jessica Davidson az Egyesült Királyságban élő író, zenész, misztikus
Blogja: Jessica Davidson (Writer – Storyteller – Mystic)
Változatos témákban publikál: önismeret, közélet, kultúra, zen buddhizmus, asztrológia.
Látásmódjával sok szempontból egyetértek, de vannak kérdések, amelyeket teljesen másképp látunk. Lefordításra azokból a munkáiból válogattam, ahol nagyjából közös a hullámhossz. Angolul értők sok érdekes cikket találhatnak oldalán, amelyek kisebb -nagyobb szemléletbeli különbségek esetén is gondolkodóba ejtenek
Kapcsolódó

Bika Uránusz tranzitok és a történelem | Dave Coleman

Gondolatok egy Uránusz – tranzitról | Bil Tierney

Mars-Uránusz együttállás (Darkstar Astrology, más szerzők)

Mars-Uránusz tranzitok | Howard Sasportas

Az Uránusz |Liz Greene

Az archetipális Mars | Linda Reid

A rossztevők kezelése | Robert Hand

Jessica Davidson blogomon elérhető további írásai

Közelgő asztrológiai ciklusok és tranzitok 2022 – 2032

Szaturnusz a Vízöntőben : társadalmi reform és identitáspolitika

Szaturnusz – Uránusz ciklusok : archetípusok és történelem

A Jupiter- Szaturnusz ciklus és a levegős jegyekbe való átmenet

Jupiter – Szaturnusz együttállás: a New Age kezdete?

Jupiter-Neptun együttállás 2022

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!