Vénusz – Jupiter trigon | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Jupiterét érintő Vénusz trigon, valamint a Vénuszt érintő Jupiter trigon értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living   ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik. Természetesen, az amit a „receptekről” már annyiszor elmondtam, most is érvényes: az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz Jupiter trigon

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225 nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)

Hagyományosan a legkedvezőbb tranzitok közé sorolják; az egyetlen gond vele, hogy túl rövid ideig tart. Elegáns, könnyed, kellemes társas kapcsolatokat hoz életedbe. De a többi Vénusz – Jupiter energiához hasonlóan el is lustulhatsz, túlzásba viheted magad kényeztetését, főleg ha erre egyébként is hajlamos vagy. Az emberek többsége számára e tranzit kellemes szünetet jelenthet a taposómalomból.

E tranzit időszakában egyszerűen elégedettnek érzed magad és ez az elégedettség másokra is kedvező hatással lesz. Így ma mindenki jó hangulatban lesz körülötted. Ez a tranzit különösen kedvező mindenfajta társasági esemény, kikapcsolódás, szórakozás számára. Megismerkedhetsz valakivel, aki a későbbiekben igen hasznos lesz számodra. Romantikus találkozásokban is részed lehet ezekben a napokban, jóllehet más Vénusz – tranzitokhoz hasonlóan önmagában általában ez sem elegendő ahhoz, hogy jelentős kapcsolatot hozzon életedbe.

E hatás gyakran pénzügyek szempontjából is kedvező. Jó nap arra, hogy beruházásokat eszközölj, különösen ha ezek szórakozással, szabadidős tevékenységekkel, művészetekkel állnak kapcsolatban.

Nagyszerű nap ahhoz is, hogy elutazz valamerre vakációzni. A tranzit gondoskodik arról, hogy kirándulásod kifizetődő, tanulságos, egyszersmind szórakoztató is legyen. Általában véve remek alkalom ahhoz, hogy learasd korábbi fáradozásaid gyümölcsét. Nem kedvező azonban arra, hogy túlságosan energiaigényes vállalkozásokba kezdj, nehezedre eshet ugyanis kellő komolysággal kezelni projektedet.

Persze, ha más, egyidejűleg érvényesülő bolygóhatásokból energiát meríthetsz, kétségtelen, hogy e tranzit kedvezően hat terveidre. Mégis, hajlamosabb lehetsz kényelmesen heverészni, mint bármiféle merész projektbe kezdeni.

Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.
Jupiter – Vénusz trigon

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

A legkellemesebb tranzitok egyike, de amennyire könnyed, ugyanolyan tűnékeny is. Könnyed és társaságkedvelő hangulatban vagy, és igyekszel minél több időt tölteni mások társaságában. Ez a tranzit igen kedvező ahhoz, hogy szabadságra, társaságba menj, vagy más módon add át magad a vidámságnak és a szórakozásnak. Azonban nem sarkall semmiféle komolyabb erőfeszítésre, ugyanis kellemes lustaság kerít hatalmába és semmivel sem kívánsz komolyabban foglalkozni. Önmagad kényeztetését is hajlamos lehetsz túlzásba vinni. Vigyázz, nehogy túl sokat egyél vagy igyál – ugyanis, bármennyire kellemes legyen is ez a tranzit, utána nagyon rosszul fogod érezni magad.

Szerencsére most akkor is képes vagy másokat felvidítani, ha szomorúak vagy nyomott hangulatban vannak, így az emberek örömmel vannak társaságodban. Arra is lehetőséged van, hogy szívességeket tegyél másoknak – amelyek később megtérülnek. És mivel adakozókedv és nagyvonalúság kerít hatalmába, ezek nem is esnek nehezedre.

E tranzit időnként új szerelem kezdetét is jelezheti, de sokkal valószínűbb, hogy futó, flörtszerű találkozásra utal a másik nemmel. Egy ilyen tranzit idején kezdődő kapcsolat valószínűleg jó hatással lesz rád.

Bizonyos esetekben e tranzit pénzt vagy más anyagi javakat vonzhat életedbe. De annak ellenére, hogy sokan hajlamosak így viselkedni e tranzit idején, te ne ücsörögj tétlenül a babérjaidon arra várva, hogy pénzeső essen az égből. Ez csupán lehetőség, de csak egy a sok közül és nem is a legvalószínűbb.

Valójában valószínűbb, hogy olyan dolgokra költesz majd, amiket szépnek látsz. De nem biztos, hogy osztatlan tetszést aratsz ízléseddel, mások ugyanis túlcicomázottnak és giccsesnek találhatják szerzeményeidet. Vigyázz, nehogy olyasmi is a nyakadon maradjon, ami józanabb illanataidban saját ízlésedet is sérteni fogja.

Most nagyon vágysz a szépre, és ha ízlésed józansággal párosul, olyan holmikkal veheted körül magad, amelyekben évekig gyönyörködhetsz, ráadásul idővel értékük is nőni fog.

Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.

Kapcsolódó

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter általános jelentéstartalma

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Egy posztmodern asztrológia irányában (Robert Hand)

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!