Merre mutat Isten ujja ?

Néhány gondolat az augusztusi bolygóállások, pl a Yod alakzatok – és a világ különböző tájain kitört nyár végi tűzvészek kapcsán

Az alábbi résszel tulajdonképpen az előző, Égetően fontos problémák címűt bővítettem ki, amelyet nagyon sokan olvastatok. Az új részt, további kiegészítésekkel – többek között Jair Bolsonaro horoszkópjával –  külön bejegyzés formájában is közzéteszem. Szó van benne arról is, hogy a nagyvilágban pusztító tűzvészek épp nyári Yod, Isten ujja -alakzatok összeállta környékén törtek ki.  Ezek ugyanolyan tragikus és összetéveszthetetlen figyelmeztető jelei közeljövőbeli kilátásainknak, mint tavasszal, a Notre Dame leégése.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az Égetően fontos problémák elején a Szaturnusz – Plútó együttállást emlegettem, de ez így akkor sem pontos, ha e konjunkciónak megvannak a maga nagyon markáns szinkronicitásai. Csakhogy a nagyarányú környezetszennyezéshez kapcsolódó klímaváltozás  komplex folyamat, nem lehet egyetlen bolygókapcsolat számlájára írni.

Bizonyos formációk – pl a 2014 tavaszi kardinális nagy kereszt (benne az önmagában is apokaliptikus forgatókönyveket jelző, 2010- 2017 közötti Bak Plútó és Kos Uránusz közötti kvadráttal, ) szintén összefüggésbe hozhatók voltak nagyszabású környezeti katasztrófákkal, köztük tűzesetekkel. 2014 május 1- 10 között pl a világ számos pontján pusztítottak egyidejűleg nagyszabású erdőtüzek. Sajnálatos, hogy egyes híroldalak és magánszemélyek, anélkül hogy utána járnának az illuszrációk forrásának, az akkori NASA fotókat a jelen állapotra vonatkozó illusztrációként osztják. Ezzel többet ártanak, mint használnak, mert azok malmára hajtják a vizet, akik világképféltésből kapásból fake newsnek titulálnak minden olyasmit, ami kicsit is kizökkentené őket komfortzónájukból.

Ennyi helyen ég a világ: a NASA -fotó a világot 2014 május 1 -10 között sújtó tűzvészeket térképezte fel. Ez természetesen nem kisebbíti a jelenlegi tragédiát, hanem a tragikus precedenseket is tudatosítja. Forr: Business Insider, 2014 május 14.

Ettől függetlenül valamely elem túlsúlya, megfelelő hatások mellett jelezhet az adott elemmel kapcsolatba hozható természeti csapásokat is. Az elmúlt hetekben például, július végétől augusztus utolsó harmadáig,míg a gyors mozgású bolygók az Oroszlánban haladtak és trigont képeztek a Nyilas Jupiterrel, a tűz elem volt túlsúlyban. Ilyenkor, mint az előző években is megfigyelhettük, gyakoribbak a tűzesetek (Ez akkor is igaz, ha a trigon ún. “jó fényszög” , ugyanis akadálymentes áramlást tesz lehetővé. Ennek a kétségtelen pozitívumok mellett meglehetnek a negatív hozadékai is: gondoljunk csak a 2013 koranyári árvízhullámra, amely a Rák Jupiter, Skorpió Szaturnusz, Halak Neptun közötti nagy víztrigonnal állt kapcsolatban ). 2017 nyarán szintén súlyos tűzvészek pusztítottak. Akkor szintén stellium volt az Oroszlánban, és a bolygók sorra trigont képeztek az akkor még Kosban tartózkodó Uránusszal. Volt két erős eklipsz is: teljes holdfogyatkozás 2017 augusztus 7-én, teljes napfogyatkozás 2017 augusztus 21-én.



Idén nyáron az Oroszlánban levő bolygók nemcsak a Bak Plútóval, hanem a már otthonában tartózkodó Szaturnusszal is kvinkunxot képeztek. Ez a fényszög, mint előző bejegyzésekben is szó volt róla, itt és itt – a fizikai testben és a külső környezetben is nehezen kezelhető folyamatokkal hozható kapcsolatba. Arról is volt szó, hogy az Oroszlánban haladó bolygók részvételével Yod – formációk is létrejöttek ( Oroszlán Mars – Bak Plútó – Halak Neptun kb július 29 – augusztus  9, Oroszlán Nap, Vénusz – Bak Plútó – Halak Neptun kb augusztus 10 – 15, Oroszlán Merkúr -Bak Plútó – Halak Neptun kb aug 23 – 26 ) közvetlenül az után, hogy kiléptek a Szaturnusszal képezett kvinkunx hatásköréből.  Az ún. fényátvitel nevű folyamat révén ment hát tovább az impulzus.

A Yod  formációk, a kvinkunxokhoz hasonlóan egyebek mellett krízishelyzetekkel, súlyos betegségekkel, halállal, váratlan fejleményekkel is összefüggnek. Esetükben választási lehetőség gyakran csak a rossz és a még rosszabb között van. Egyes eufemizáló (= a sz@rkenegetést és a semmi-ragozást a szókimondásnál és a tényszerűségnél jobban kedvelő) modern asztrológiai irányzatok “nevelő – fényszögeknek ” becézik ezeket a formációkat, arról az apróságról megfeledkezve, hogy a “nevelés” a fentebb felsorolt módokon valósul meg. “Isten ujja” a Yod csúcsán levő bolygó(k) – jelen esetben az Oroszlánban – irányába mutat, mintegy felhívva a figyelmet az analógialáncba tartozó fontos témákra. Persze az alakzatban részt vevő többi jegy és bolygó “mondanivalója” is ugyanannyira fontos. Idén ez a figyelem -felhívás tragikus látványosságok formájában valósult meg.

A tűzvészek, legpusztítóbb formáikban ugyanis éppenséggel e Yodok összeálltakor törtek ki a világ különböző tájain.  Előzményeikként a pusztító szikrák kipattanását a még Oroszlán elején a Bika Uránusszal kvadrátot képező bolygók jelezhették, ld augusztusi előrejelzés.



Az előző bejegyzésben arra is kitértem, hogy a környezetszennyezés és az ebből fakadó szárazság miatt vannak spontánul keletkezett tűzvészek is. Sokszor fordul elő azonban, hogy szándékos garázdaság, gazdasági, politikai érdekek állnak az ilyen elemi erejű környezeti katasztrófák hátterében. Brazíliában, ahol jóformán az enyhén (?!?) személyiségzavaros Bolsonaro elnök jóváhagyásával pusztítják a marhatenyésztő “gazdák” a Föld tüdejét, és vele együtt az egész emberiséget,  pontosan ez történik. Gyakran vannak a térségben spontán keletkezett erdőtüzek is, de az idén augusztusiak nem azok. Ahogy az előző években is jelentős problémát okozott az erdőirtásnak e különösen kegyetlen formája.

Jair Bolsonaro horoszkópja. Forrás, Astro Dienst. Első házas, egy fix nagy kereszt részét képező Oroszlán Plútójával, Szaturnusz – Plútó kvadrátjával nem véletlen, hogy Bolsonaro épp a 2019 – 2020-as Szaturnusz – Plútó együttállás idején van hatalmon. Az analógiák ebben az esetben is érvényesülnek: egy- egy , a történelmet, gazdaságot, politikát formáló alakzat a vele rezonáló vezetők, prominens személyiségeken keresztül is megnyilvánulhat. A hatás nem mindig negatív, a gyújtogató marhatenyésztőket a Föld tüdeje rovására támogató Bolsonaro viszont egyértelműen a Szaturnusz – Plútó halál-aspektusának a csatornája. Egyébként nem az egyetlen… Ja, és a még a 12-es házában, de már az aszcendense közelében levő Jupiter sem arra utal, főleg az Uránusszal együttállásban és kvadrátban a Neptunnal nem, hogy egy cuki, együttérző, melegszívű személlyel van dolgunk.  A hibbant, cezaromániás, a valóságot önkényesen értelmező, gátlástalan, hatalomvágyó, kapzsi, machiavellista, törtető, demagóg jelzők sokkal találóbban írják le karakterét. A 2019-es Jupiter – Neptun kvadráttal -ld I.rész, II.rész viszont teljes összhangban van a horoszkópja….

A hübrisz, beleértve olyan formáit is, mint “az állam én vagyok”, “utánam özönvíz” típusú Napkirály- mentalitás, az önmaga fényétől az orráig levő távolságba sem látó énközpontúság Oroszlán- gyarlóság. A Nyilasban a Jupiter (hiszen miközben az Oroszlán bolygók kvinkunxot képeztek a Szaturnusszal és a Plútóval, vele is trigonban álltak) pedig más jegypozícióinál is hajlamosabb úgy ítélni, hogy amit neki szabad, nem szabad az ökörnek, rajta kívül pedig mindenki más ehhez az állatfajhoz tartozik. Ebbe belegondolva még kézenfekvőbbek az analógiák….Csakhogy nem csupán a görög mitológiában, hanem a mindennapokban is érvényesülő törvényszerűség, hogy a hübrisz maga után vonja a nemezist (az istenek = a természet) bosszúját…

Az augusztus 15-i teliholdat megelőző Oroszlán Nap – Vénusz együttállás, amelyről egy külön posztban szintén azt írtam, hogy a kazimi nem automatikusan jó állás, az elégetett értékek, felelőtlen pazarlás, nagy károkkal, gátlástalan, elvakult egoizmussal is kapcsolatba hozható.




A plútói pusztítás és önpusztítás megjelenhet abban a formában is, amikor a mások életére törő kapzsiság végül saját magát is felemészti. (Jelen eseteben a mindent elnyelő tűz mint az önmegsemmisítésig fajuló, kontroll nélküli, mohó terjeszkedés szimbóluma, a tűz elemmel, a tüzes jegyekkel is kapcsolatba hozható, ld fentebb – de egyszerre több analógia is érvényesül.)  Kár, hogy a konkrét tetteseken kívül más, ártatlan milliók is belepusztulnak. A semmire – még a saját  középtávú érdekre sem -tekintettel levő profitszerzési vágy még gátlástalanabbá válhat a Szaturnusz – Plútó együttállás idején. (Nem mintha eddig  valami visszafogott lett volna).

A mód, ahogy benyújtják  érte számlát, szintén plútói/ szaturnuszi jellegű – a törlesztő részleteket pedig most már el is kell kezdeni fizetni -beleértve  a halálosan súlyos kamatokat is.  Hiszen, ne feledjük, hogy a természet (Plútó) és a társadalom (Szaturnusz) törvényeinek megszegéséért, a hatalommal való visszaélés különböző formáiért járó megtorlás is e  kozmikus princípiumokhoz tartozik. Mint egy előző bejegyzésben már szó volt róla, a Plútó, a “kozmikus Hannibal Lecter” kedvelt eszköze, hogy a tulajdon eszközeiket fordítja azok ellen, akik negatív oldalának túlzásaiba esnek 

 





Kapcsolódó

Égetően fontos problémák

A Plútó archetípusa

Szaturnusz – Plútó együttállás a Bakban

Szaturnusz – Plútó fényszögek és a történelem

Szaturnusz – Plútó fényszögek a horoszkópban

Szaturnusz – Plútó tranzitok – túlélési útmutató

Uránusz a Bikában és a történelem

Jupiter – Neptun kvadrát 2019 -ld I.rész, II.rész

Más oldalakról

Video: az amazonasi esőerdők nem véletlenül kaptak lángra….Sevaster1 oldallal nem mindig és nem minden szempontból tudok egyetérteni, de ebben most nagyon igazuk van. Ugyanakkor Horváth József György Ég az Amazonas – de kié a felelősség ? (888.hu) és Madár István   Mit csináljunk a lángoló brazil esőerdőkkel? (Portfolio.hu)  cikkeiben is sok a megszívlelendő igazság.  

Az egész világ lángokban áll, nem csak az Amazonas erdői

Lángokban áll a Föld

Az összeomlás szélén áll az amazonasi őserdő

Tömeges lazacpusztulás Alaszkában (2019 augusztus 17, Index)

Több millió  lazac pusztult el Norvégiában (2019 május, Index)

Tűzvész : a Kanári – szigetek is elveszett ? ( Ma.hu)

Csak az eső olthatja el teljesen a szibériai tűzvészt (G7.hu)

Mit csináljunk a lángoló brazil esőerdőkkel? (Portfolio.hu)

Ég az Amazonas – de kié a felelősség ? (888.hu)

Újra erdőtűz pusztít a Kanári – szigeteken (Mandiner, 2019 aug 18)

Bevetik a hadsereget az amazonasi erdőtüzek ellen (Mandiner, 2019 augusztus 23)

A Sarkkörtől Brazíliáig lángokban áll a Föld (Agrárszektor.hu, 2019 aug 23)

Bolsonaro szerint a tüzek szándékosak (Neokohn.hu)

Radioaktív felhőt észleltek Ukrajnában (Kárpáthir, 2019 augusztus 20)

Sötét napfelkelte Oroszországban

Szemétsziget a Csendes  – Óceánon (Hajózás. hu)

Venezuela már a pokolban van : éheznek az emberek (Portfolio.hu)

Ha globális válság jön, az bizony begyűrűzik Magyarországra is (2019 aug, HVG)

Tíz ok, ami miatt 2020-ban jön az új, még súlyosabb válság (Portfolio, 2018 szeptember)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!