Telihold a Vízöntőben – augusztus 15

Az augusztus 15-i telihold a Vízöntő 22°24′-án teljesedett ki, helyi idő szerint 14:29 – kor.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Az Oroszlán és a Vízöntő két egymást kiegészítő, egyszersmind egymással ellentétes archetípus. Az Oroszlán az individuum, az ego szükségletei, az önkifejezés, a kreativitás, a szenvedély, a szerelem, a szív, a szórakozás, hobbik, örömök. Vállalkozással, gyerekekkel, gyerekkorral, tanulással, tanítással, sporttal is kapcsolatban van. A Vízöntő a kollektívum, az eszmények, a barátok, a támogatók, a közösségi tevékenységek, társadalmi célok. Az egyik tűzforró, a másik jéghideg.

A telihold oppozíciós fényszöge önmagában is feszültséget jelez, amely felszínre hozza az addig lappangó ellentéteket, felkorbácsolja az érzelmeket, megmutatva társulásaink rejtett aspektusait éppen úgy, mint a különböző, eltérő irányultságú személyiségrészek közötti konfliktust. Ez utóbbi szerelmi háromszögek formájában is megjelenhet a külvilágban. Szívünk (Oroszlán) és eszünk (Vízöntő) szempontjait ismét nem lesz könnyű összehangolni. Szerelmi háromszögek esetén pl a Mars- Hold szembenállás, a Nap és Vénusz idén ön magában is problémás együttállása, erőpróbáló fényszögük a Plútóval arra utal: a huzakodásnak nincs győztese, minden érintett fél sérül. A hatalmi harcok sajátos színezetet adnak e teliholdnak.




Telihold a Vízöntőben, 2019 augusztus 15, Bp 14h29

Jóllehet csak augusztus 16-án pontosult be, a teliholdképletben jelentős a Merkúr- Uránusz kvadrát hatása is. A Merkúr ugyanezen a napon lépett ki a retrográd árnyékból. Mint a tolatásáról írt bejegyzésben már volt szó róla, Uránusszal képezett kvadrátja nem pontosult be júliusban, csak hatókörön belül izzította a kedélyeket. Az azóta történtek megkönnyíthették a tisztánlátást, így ez talán a döntés pillanata. Hónapok óta levegőben lógó konfliktusok is eszkalálódhatnak, időzített bombák pedig sajnos nem csak átvitt értelemben robbanhatnak.



A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!