Mars a Szűzben – tranzitként

Kozmikus rendrakás – apró lépésekben

Amikor, nagyjából kétévente a Mars a Szűzbe lép, eljön az ideje, hogy Oroszlánban való diadalmenetének kreatív sziporkáit átültessük a gyakorlatba, illetve az akkor felmerült esetleges problémákra megoldást találjunk. Az egyidejűleg érvényesülő más hatásoktól függően a sikerre több vagy kevesebb az esély.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Hogy melyek a javításokra, átszervezésekre szoruló életterületek, hol és mi módon válhatunk hatékonyabbá, milyen ismeretekkel kell gyarapodnunk. hogyan gyógyulhatunk vagy növelhetjük testi- lelki állóképességünket, az egyéni horoszkóp adottságaitól függ

Ha árnyaltabb képet szeretnénk arról, mire számíthatunk amikor egy bolygó áthalad egy jegyen, tanulmányoznunk kell a jegy urát is. A Szűzön áthaladó Mars esetén tehát annak urát, a Merkúrt is mindig szemügyre kell vennünk.

Kollektív szint : Az általánosan ismert, egészség – betegség, napi szokások, munka – analógiák mellett Szűz jegye és a hozzá rendelhető 6-os ház a katonai szolgálattal is kapcsolatban áll, míg a Mars önmagában is katonákat és más fegyveres testületeket, fegyvereket, különféle katonai műveleteket, háborúkat jelöl. Ha mondjuk az Oroszlánon való tranzitja olyan hatásokkal kombinálódott, amelyekből blöffökre, forrófejű kijelentésekre, elhamarkodott katonai akciókra lehetett következtetni, most ezek folyományai is megmutathatják magukat. Szerencsésebb esetekben a hőzöngést higgadtabb mérlegelés követi, amely a gyakorlati szempontokra is tekintettel van. Ilyenkor jobb az esély a békés megoldásokra is.

Személyes szint : Meglehet már az előző hetek, hónapok folyamán is tudatában voltunk teendőinknek. Most azonban, amikor aMars, a cselekvés és a kezdeményezés bolygója ebben a gyakorlatias jegyben halad, a tettek mezejére kell lépnünk. Jóllehet még mindig lehet zűrzavar, nem áll rendelkezésünkre minden részlet és olyan dolgok közeledtét is érezhetjük, amelyek fölött nincs hatalmunk kár ilyesmiken töprengenünk. Ha nem is tudunk mindent ellenőrzésünk alá vonni, rengeteget tehetünk magunkért ha az orrunk előtt levő, aktuális, kézenfekvő, átlátható teendőkre összpontosítunk.
A tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik

Kevés alkalmasabb eszköz van egy Szűz Marsnál ahhoz, hogy visszanyerjük motivációnkat, összeszedjük magunkat és munkához lásunk. Amikor az erélyes, lelkes és indulatos Mars energiái a Szűz gyakorlatiasságával és aprólékosságával párosulnak, erős késztetést érzünk, hogy a szó konkrét és átvitt értelmében is rendet rakjunk a házunk táján, keményen dolgozzunk céljaink megvalósításáért, hatékonyabbá tegyük teljesítményünket, lezárjuk függőben levő dolgainkat. Tesszük ezt akkor is, ha az ügy érdekében a régóta halogatott, nemszeretem feladatokkal is foglalkoznunk kell.

A tranzit időszakában céljaink (Mars) eléréséhez a Szűz eszköztárát használjuk. Vagyis módszeresen, szervezetten látunk munkához, stabil alapokat teremtünk szándékaink megvalósításához, a céljaink felé vezető utat szakaszokra bontjuk le, határidőket tűzünk ki és végiggondoljuk, milyen eszközök és források állnak a rendelkezésünkre. A kínai mondás, miszerint a tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik, tökéletesen illik erre a tranzitra.

A figyelmünk életünk apró részleteire irányul. Ha eddig megpróbáltuk halogatni, szőnyeg alá söpörni azokat az ügyeket, amikkel már réges – rég foglalkoznunk kellett volna, a következő hetekben garantáltan észrevétetik magukat. Ugyanis, inspiráló és energetizáló hatása mellett a Mars az irritációk és bosszúságok forrása is lehet. Ráadásul, akárcsak egy éles kés (a szúró-és vágószerszámok, fegyverek szintén a bolygó analógialáncához tartoznak) elvág és elválaszt. Szűzben való haladása idején a Mars megszabadíthat tehát bennünket mindattól, ami megbetegíthet: a káros szenvedélyektől, a rossz szokásoktól, a nem eléggé hatékony munkamódszerektől, „toxikus” hatású környezettől (pl. munkahely) és kapcsolatoktól. Bármi is szorul javításra életünkben, a Szűz Mars egész biztos felhívja rá a figyelmet. Másfelől azonban, a túlzott kritika, az aggályoskodás, a kicsinyesség vagy az agyonanalizálgatás legragyogóbb lehetőségeinket is tönkre teheti.
A nagy hajtás

Azonban, amikor ilyen nagy fontosságot tulajdonítunk hatékonyságnak, hajlamosak lehetünk túl is terhelni magunkat. Az egészség és a jó közérzet szintén a Szűz analógiáihoz tartozik, ezért e tranzit folyamán nem árt, ha rendszeresen emlékeztetjük magunkat arra, hogy a valódi és hosszú távú hatékonysághoz nélkülözhetetlen a testi, lelki, szellemi egészség. Ha testünk és pszichénk a kiégettség tüneteivel üzen, vegyük komolyan ezeket a vészjeleket és iktassunk be pihenőt. Amikor ugyanis a nyomulós Mars és a szorgalmas Szűz energiái kombinálódnak, a „produktív” és a „munkamániás” közötti határvonal vészesen elvékonyodik. Az olyasféle intő jelek, mint a krónikus kimerültség, álmatlanság, ingerlékenység arra figyelmeztetnek, hogy közeledünk lehetőségeink határához.

A megoldás azonban szintén a bolygó és a jegy természetéből adódik : arra kell törekednünk (Mars), hogy a Szűzhatása alatt álló területeken javításokat eszközöljünk . Azaz : hangoljuk össze feladatainkat (munkánkat) természetes ritmusainkkal és ciklusainkkal, szabaduljunk meg túlzott szolgálatkészségünk miatt vállalt, de egyébként teljesen felesleges kötelezettségeinktől és minden más, haladásunkat akadályozó szükségtelen poggyásztól.
Ép testben ép lélek

Az egészséges, kipihent test nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megbirkózzunk a stresszel és kitartóan foglalkozzunk a kevésbé lélekemelő feladatokkal is. Az ezt megelőző tranzit folyamán, míg a Mars hedonista Oroszlán jegyében időzött, valószínűleg mi is nagy kanállal habzsoltuk az életet. A buli utáni rumlit most a Szűz Marsnak kell eltakarítania. Itt az ideje tehát változtatni napi szokásainkon, amire az alkatunkhoz illő, egészségesebb étrend, edzésprogram beiktatása, egy méregtelenítő kúra elkezdése, a napi rendszerességgel végzett meditáció mind- mind alkalmas eszköz lehet. Ne keseredjünk el, ha az eredmények nem mutatkoznak meg azonnal vagy az első kísérletekkel kudarcot vallunk. A változó jegyek rugalmas természete lehetővé teszi, hogy többször is módosítsunk tervünkön.
Haladás tanulás révén

A Szűz a tanulás jegye is. Az időszak, amíg a Mars ebben a jegyben halad, ideális lehet tudásunk gyarapítására, kutatómunkákra, publikációk – főleg hosszabb, igényesebb, elemző jellegű írások megjelentetésére. Bővíthetjük műszaki ismereteinket is, részt vehetünk szakmai tanfolyamokon, szervezett továbbképzéseken vagy autodidakta módon elsajátíthatjuk azokat az ismereteket, melyek révén hatékonyabbá, jövedelmezőbbé tehetjük munkánkat. Pozitív hatása lehet a kertészkedésnek a kézügyességet igénylő hobbiknak, a különböző kézműves tevékenység: iparművészettől, restaurálástól kezdve a “hétköznapi” barkácsolásig.Kapcsoldódó

Ami meggyógyít és ami megbetegít: a Szűz Mars tranzit egészségi vonatkozásai

Az archetipális Mars (Linda Reid)

A Szűz (Liz Greene)

Asztro-diéta

A föld elem és a föld – típus

A föld elem és a szellemi utak

A Mars princípiuma az asztrológiában

A föld elem és az agresszió

Érettek és éretlenek, felelősek – felelőtlenek

A rossztevők kezelése (Robert Hand)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!