Nap – Vénusz együttállás – 2019 augusztus 14

A Nap – Vénusz együttállás augusztus 14-én pontosult be, az Oroszlán 21°11′-en, helyi idő szerint 08:07-kor. A két bolygó találkozásai általában könnyedebbé, kellemesebbé teszik a légkört – ha más jótékony hatások is érvényesülnek – kedveznek a társasági életnek, flörtöknek, kreatív tevékenységeknek. Kivéve, amikor nem. Most éppen nem. Nagyon nem. Erre azért tartom fontosnak felhívni a figyelmet, mert a … hogy nagyon finoman és diplomatikusan fogalmazzak, populáris asztrológiát népszerűsítő oldalak arról áradoznak, milyen csodálatos ajándékokat is tartogat ez a Nap – Vénusz találkozó.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A két bolygó találkozásai általában könnyedebbé, kellemesebbé teszik a légkört – ha más jótékony hatások is érvényesülnek – kedveznek a társasági életnek, flörtöknek, kreatív tevékenységeknek. Egzakt együttálláskor, illetve 0°17′-es hatókörön belül a Vénusz „kazimi” helyzetben, a Nap szívében van. A pontos együttállás augusztus 14-én reggel 8 :07-kor következett be, de a Vénusz augusztus 13, 07:28-tól augusztus 15 reggel 8:45-ig 0°17′ -os hatókörön belül marad. Teliholdkor (augusztus 15, helyi idő 14:29) már ismét combusta (elégetett) állapotban lesz.

Mint a Nap együttállásait és a Nap – Vénusz együttállásokat bemutató bejegyzésben részletesen szó volt róla, a régi idők asztrológusai igen kedvező helyzetnek tartották ezt a pozíciót- bár a Vénusz esetén a bolygó árnyoldalai is hangsúlyozottabbakká válhatnak hatására. Jelen esetben, az egyidejűleg érvényesülő befolyások miatt az árnyoldalak igen hangsúlyosak. Erre azért tartom fontosnak felhívni a figyelmet, mert a … hogy nagyon finoman és diplomatikusan fogalmazzak, populáris asztrológiát népszerűsítő oldalak arról áradoznak, milyen csodálatos ajándékokat is tartogat ez a Nap – Vénusz találkozó.




Sajnálatos, hogy a nagy lelkendezés közepette sok, magát asztrológusként meghatározó “szakértő” még ahhoz sem veszi a fáradságot, hogy legalább egyetlen pillantást vessen a konjunkció létrejöttének képletére. Ha megtenné ugyanis, kapásból feltűnhetne neki, hogy a két planéta az Algenubi (Ras Elased Australis) állócsillaggal képez együttállást. (Ha nem ismeri és nem használja az állócsillagokat, az már önmagában is kínosan sokmindent árul el “tudásáról”.)  Ez egy 3-as erősségű, meglehetősen rosszindulatú, Szaturnusz és Mars természetű, sárgás fényű állócsillag az Oroszlán pofáján (Oroszlán 20°42′, hatóköre 1°40′). „Az, aki szétszaggat” jelzővel is emlegették. Vakmerő, bombasztikus, kegyetlen, szívtelen, brutális, destruktív természetet ad, egyszersmind azonban művészi képességekkel, ezek elismerésével és nagy kifejezőerővel is felruház. Vivian Robson, Állócsillagok, 85 old, Szindbád kiadó.

Nap – Vénusz kazimi, 2019 augusztus 14 Budapest, 08:07

Ez a befolyás sajátos színezetet ad az idei kaziminek, így a bejegyzés illusztrációjaként is találóbbnak  éreztem a vérgőzös agyú Szahmet istennő képének egyik kortárs változatát, mint játékos, békés alakjáét. ( “Az ókori Egyiptomban Szahmet a perzselő nap oroszlánfejű istennője, az anyák oltalmazója, a háború, gyűlölet és halál úrnője volt. Ő volt a járványok felelőse és terjesztője is, betegségdémonok álltak szolgálatában, ugyanakkor gyógyító istennő is, az orvosok oltalmazója, akik a papjainak tartották magukat. Kultusza elsősorban Memphiszben összpontosult, férje, Ptah szent városában, de egész Egyiptomban tisztelték. Ptahhal és Nofertummal alkotja a memphiszi háromságot”. – Wikipédia )




Egy Vénusz – Nap együttállás tranzitként jó alkalom arra, hogy eltöprengjünk választásainkon, megvizsgáljuk, mennyire élünk összhangban értékeinkkel, és hogy ezek mennyi örömöt, beteljesülést hoznak számunkra. Ez a leltár azonban most nem túl vidám. A Nap/Vénusz -Jupiter trigon befolyása már nagyon gyenge, viszont a Jupiter – Neptun kvadrát továbbra is erős; hamarosan újra bepontosul-ld I.rész, II rész.  A Nap és a Vénusz egzakt kvikunxot képez a Plútóval. (Oroszlán – Bak 21°11) Egy (Oroszlán) Nap – (Bak) Plútó erőpróbáló fényszög a hatalom és a dominancia kérdéseit feszegeti. Ld: Nap – Plútó fényszögek

A Vénusz – Plútó kvinkunx szintén igen kellemetlen módon hívhatja fel a figyelmet egy kapcsolaton belüli erőviszonyokra. Ha valamikor, most az is felderenghet, hogy ha csak panaszkodunk egy mérgező kapcsolatra, de aztán minden marad a régiben, előfordulhat, hogy már mi magunk is rég mérgező partnerekké váltunk. A pénz, mint a hatalmi játszmák eszköze, a forrásokkal megfelelő kihasználása vagy eltékozlása szintén kínos felismerésekhez vezethet. Ezeknek természetesen gyakorlati következményeik is vannak.



A Hold már a Vízöntőben van, szembenállást képez a Merkúrral, kvadrátot az Uránusszal. Így egy rendkívül ingatag fix T- kvadrát formáció jön létre, mintegy előkészítve a terepet a másnapi teliholdhoz. A racionális és érzelmi szempontok között nehéz egyensúlyt teremteni; váratlan fordulatok, saját és környezetünk hangulatingadozásai, szempontváltásai tovább bonyolíthatják az amúgy sem egyszerű képet.

A teliholdképletben már az elégetett Vénusszal is szemben áll a Hold, ami szerelmi háromszögek klasszikus indikátora is lehet. (Persze, ilyen jellegű bonyodalmakra a fentebb és az augusztusi előrejelzésben bemutatott hatások is bőven adnak lehetőségeket.) A presztízsszempontok, rivalizálás, értelmetlen kockázatok vállalása, mindenáron való ragaszkodás a saját igazunkhoz nem növeli az ésszerű reakciók esélyét. Pénzügyeket illetően a meggondolatlan költekezés, ilyen- olyan okból bekövetkező anyagi veszteségek sokkal valószínűbbek most, mint a nagy nyereségek.




Kapcsolódó

A Nap együttállásai

Nap – Vénusz együttállások a horoszkópban

Az örök háromszög

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

Augusztusi előrejelzés

Bolygók az Oroszlánban – hurrá, itt a nyár !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!