Bolygók az Oroszlánban : hurrá, itt a nyár !

Július 23-én hajnalban a Nap a saját jegyébe, az Oroszlánba lépett, amitől istenigazából feltüzesedik a nyár. Jelentős energiaváltás tanúi lehetünk, hiszen a Mars már ott halad, 27-től a Vénusz is követi, a Merkúr pedig augusztus 11-én csatlakozik. Bár az elmúlt hetek földindulásának vannak még utórengései, a nyomás fokozatosan enyhül, kicsit kiengedhetjük a gőzt. A figyelem immár a szórakozás, társasági élet, kreatív önkifejezés, szerelem, hobbik területeire irányul. A túlzásoktól azonban még mindig tanácsos tartózkodni.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Nadia Gilchrist, a Ruby Slipper blog szerzője így foglalja össze az Oroszlán- időszak főbb jellemzőit.
„Ez a büszkeség, az öröm, az erő és a bátorság időszaka – azé a bátorságé, amely szükséges ahhoz, hogy teljesen önmagad légy, és ez büszkeséggel töltsön el. Az Oroszlán tüzét az a meggyőződés táplálja, hogy te vagy a legjobb/ te vagy a vezér/ te vagy a központ. Akár így érzel magaddal kapcsolatban akár nem, az Oroszlán időszak kitűnő alkalom arra, hogy számba vedd, mire vagy büszke, mi ad erőt, miben leled örömöd.

Az Oroszlán arról híres, hogy egyszerre tud önző és nagyvonalú lenni. És ez az a pont, ahol megragadhatjuk a torzultan és az egészségesen működő Oroszlán lényegét. Torzulás akkor következik be, amikor az ego fenyegetve érzi magát és emiatt gyerekes módon követeli ki magának a figyelmet. De a legmagasabb szinten ez a jegy a természetes nagyvonalúság, ellenállhatatlan sárm és romantika formájában fejeződik ki. Egyszerűen tudod, hogy kivételes vagy és ezért mások a te fényedben fürdenek. És ez cserében még több rajongót vonz hozzád, hiszen nincsenek önsajnáló drámák, amelyek taszítják az embereket. Igen, csak arra összpontosítani, hogy hogyan nem becsül téged senki, önző dolog, mert oly módon fordulsz magadba, hogy minden egyebet kizársz életedből.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az eddigi traumák és drámák egycsapásra eltűnnének. Mindannyiunknak vannak olyan életszakaszaink, amikor sebeinket kell nyalogatnunk és ki kell zárnunk a világot. Ez nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz. De mindennek megvan a maga ideje, és az Oroszlán időszak azokat az életterületeidet helyezi reflektorfénybe, amelyeken elég erős vagy ahhoz, hogy megmutasd magad másoknak, illetve ahol ki tudod vonni magad azok alól a helyzetek alól, amelyek elszívják erődet. A Nap ebben a jegyben uralkodik, így itt ragyog a legfényesebben. Ha a rivaldafény túl bántó (mert úgy érzed, visszautasítanak, elnyomnak, kiközösítenek), gondold végig, miért van ez így.

A következő hetekben születési képleted Oroszlánba eső területei (házai) kerülnek fókuszba, Itt kell alkotnod valamit, ünnepelned vagy megmutatnod magad. Akkor is, ha látszólag apróság. Mi okoz örömöt ? Mi tölt el büszkeséggel ? Ne hasonlítgasd magad másokhoz, csak sugározd a saját fényed”.
Mivel az idei nyár első felében (ld június, július) alaposan kijutott a megpróbáltatásokból, és az év előző hónapjai sem voltak kimondottan könnyűek, ránk is fér némi lazítás, töltődés. A kezdet nem zökkenőmentes, hiszen az augusztus 1-i Oroszlán újholdnál mindkét fővilágító kvadrátban van az Uránusszal. A múlttal való szakítás meglehet, túl viharosan alakulhat, új utakra talán csak katartikus lezárásokat követően lehet indulni. Az Oroszlán Vénusz augusztus 2-án bepontosuló kvadrátja az Uránusszal arra figyelmeztet, hogy a buli akár túl költségesre is sikerülhet.

A Nyilasban tolató, majd augusztus 11-én direktbe váltó Jupiter azonban rendre trigont képez az Oroszlán Marssal (július 26), Nappal ( augusztus 7), Vénusszal (augusztus 9), végül 21-én, amikor mindketten direktben haladnak, pedig a Merkúrral is..

A szórakozást kedvelő Oroszlán- bolygók és a hedonista Jupiter sok vidámságot hozhatnak életünkbe: nem csupán kedélyünk javul, hanem a színház, a nyári fesztiválok, nagy bulik, a kulturális élet is rengeteg lehetőséget ad a kikapcsolódásra. Ebben az időszakban felpezsdülhet a társasági élet, s ha a külső körülmények nem is változnak, lélekben könnyedebben kezeljük a kihívásokat, saját magunkhoz és másokhoz is bőkezűbbek vagyunk. Ámor nyilai is sűrűn záporoznak: hogy egy éjszakás, egy nyári vagy életre szóló kaland erejéig találnak el, a horoszkópok egyéni sajátosságaitól, az érintettek életszakaszától és a felek kompatibilitásától függ.

Az 5 ház és az ezt uraló Oroszlán az alkotókészséggel, gyerekekkel is kapcsolatban van, így megnövekedhet kreativitásunk, könnyebben kapcsolatba kerülünk gyermek- énünkkel és a külvilágban élő gyerekekkel. A külső elvárások helyett hajlamosak vagyunk a szív igazságait követni, s önmegvalósításunk érdekében a kockázatválallástól sem riadunk vissza.
Ez az időszak a vállalkozásokra, üzleti életre is viszonylag kedvező hatással lehet. A viszonylag jelen esetben nagyon fontos szó. Az Oroszlán nagy tételben játszik: kuporgatás, méricskélés helyett inkább kockázatot vállal, megvalósítja látomásait. Ha pedig fogytán van a pénznek, kaszinóba megy vagy nyer a lottón…vagy kölcsön kér. A Nyilas is nagyban gondolkozik, és meggyőződése,aki mer az nyer. Na persze, ez azért túl szép és túl egyszerű, hogy ebben a formában igaz legyen. Valójában nagyon kényes kérdés.

Egyébként is, de most különösen, hiszen a Jupiterrel trigonba kerülő Oroszlán bolygók egyszersmind a Szaturnusszal, majd a Plútóval is kvinkunxba kerülnek, aztán a Halak Neptunnal is megismétlődik ez a fényszög. Az Oroszlán Mars, majd a Nap, a Vénusz, a Merkúr, a Bak Plútó és a Halak Neptun között ráadásul egy -egy Yod, Isten ujja formáció is létrejön. Az örömbe ily módon jó adag üröm is vegyül. A Yod nagyfokú instabilitást és diszkomfortérzetet keltő formáció, a Szaturnusz- hatás pedig szintén igen komor árnyalatokat adhat a képhez. Különösen az anyagiak területén fontos a körültekintés, de a felelőtlen szerelmi ügyek, az arrogancia, túlzásba vitt élj a mának mentalitás, problémák szőnyeg alá söprése később szintén nagy gondokat okozhat . Az alábbi észrevételek  általában érvényesek az Oroszlán típusra, de amikor bolygók haladnak át a jegyen, a mi magatartásunk is átszíneződhet e sajátosságokkal.

Bár a másik két tüzes jegyhez, a Koshoz meg a Nyilashoz hasonlóan az Oroszlán is inkább eszköznek tekinti a pénzt, semmint célnak, önbecsülése szoros kapcsolatban van anyagi helyzetével. Mondhatni, esetében presztízskérdés, hogy ne tartsák szegénynek. Ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, szilárd talajra van szüksége, ezt pedig rendszerint valamilyen alkotó tevékenységgel teremti meg. Mivel szeret szerepelni, jó érzékkel felismeri szűkebb-tágabb környezete igényeit – ebből pedig tisztes hasznot is szerezhet. Különösen fontos számára, hogy gyerekei jövőjéről az átlagosnál magasabb színvonalon gondoskodhasson, illetve, hogy önállóságát megőrizve a maga ura legyen. Veleszületett önbizalmából fakadóan úgy érzi, neki mindenből a legjobb dukál.

A szűkölködést a többi jegynél is nehezebben viseli. Mivel úgy érzi, sikerre született, ínséges időkben kölcsön kér, és/ vagy kockázatos ügyletekbe bonyolódik, hiszen meggyőződése, hogy hamarosan túllendül a mélyponton. Van, amikor egy zseniális ötlet csakugyan megmenti a helyzetet, más esetekben azonban alaposan melléfog. Ilyenkor hatalmas adósságokba keveredik, elragadja a játékszenvedély (persze, ezen a ponton aligha várható, hogy a bukás- sorozat nyerőszériává alakul). Bár alapvetően becsületes, a status quo fenntartása sokkal fontosabb számára ilyenkor, mint hogy megadja tartozásait, így akár még a legjobb barátait is gátlástalanul lenullázhatja. “Úgyis kamatostól megadom, ha egyenesbe jövök” – nyugtatja ilyenkor.a lelkiismeretét.

A pillanatnyilag Bakban haladó Szaturnusz és Plútó különösen kedvez az effajta forgatókönyveknek. És nem csak Oroszlán típusoknál. Hogy ki milyen életterületen milyen lehetőségekkel találkozik, milyen fajta esztelen kockázatvállalásra hajlamos és mikor egészséges, sőt kimondottan szükséges is hazardírozni, a születési képlet egyéni sajátosságaitól függ. Mint már többször volt szó róla: ebben az időszakban nehéz hozzáférni a tartalékokhoz, azok nem állnak korlátlanul rendelkezésre, a zseniális ötleteknek a valóság próbáját is ki kell állni.


Ez akkor is így van, ha, mint idén többször felhívtam rá a figyelmet, hogy új projektek indításához a jelenlegi időszak az egyik legkedvezőbb az idén. Túl vagyunk ugyanis a tavaszt és a nyár elejét oly zavarossá tevő változó T- kvadrátok időszakán, a június – júliusi kardinális oppozíciók jégverésén -ld itt és itt – (azért ne feledkezzünk meg arról, hogy a július 16-i részleges holdfogyatkozás 5 órán át tartott, így hatása 5 hónapig érvényesül), így a megmaradt elemekből el lehet kezdeni az építkezést.

A hatásfokot azonban jelentősen csökkenti, hogy  a Merkúr július 31-ig tolat és csak augusztus 11-én kerül ki a retrográd árnyékból. A Jupiter, a Szaturnusz, a Neptun és a Plútó szintén retrográd. Így inkább a meglévő projektek tovább fejlesztésével érhetünk el sikert, semmint vadonatúj kezdeményezésekkel. A tolató Szaturnusz, Plútó, Neptun   azt is jelezheti, hogy az esetleges akadályozó tényezők múltbéli problémákra, hibás magatartásra vezethetők vissza. A Jupiter – Neptun kvadrátja továbbra is érvényesül (bővebben I. rész, II. rész), és ez arra figyelmeztet, hogy továbbra is könnyű elvéteni az irányt, a prioritásokat, a nagy ígéretekből pedig sokkal kevesebb valósítható meg, mint amennyi elsőre tűnik. A Szaturnusz – Neptunusz szextil talán ad annyi valóságérzéket, hogy a látomásokból és inspirációkból konkretizálni lehessen valamit, de ehhez erőfeszítések, következetesség, gyakorlatiasság szükséges. Hogy az új struktúrák mennyire lesznek tartósak az a 2020 januárjában bepontosuló Szaturnusz- Plútó együttállásnál, meg az azt követő földindulásnál kiderül.

A most váratlanul adódó lehetőségek tehát nem állnak korlátlanul rendelkezésre, így a nagy dőzsölést hét szűk esztendő követheti. Ennek tudatában ajánlatos a legtöbbet kihozni mindabból, ami most megragadható/ megteremthető. Eközben természetesen helye van a jól megérdemelt lazításnak, pihenésnek, töltődésnek is. Különösen, ha mindvégig tudatában vagyunk: az idő egyre rövidebb, a források végesek.
Kapcsolódó

Az Oroszlán szimbolikája

A Nap ereje

A tűz elem és a tüzes típus

Újhold az Oroszlánban

Merkúr az Oroszlánban – tranzitként

Mars az Oroszlánban – tranzitként

Vénusz az Oroszlánban: horoszkópban és tranzitként

A Jupiter, a Nyilas és a 9 ház

A Jupiter és Mr Hyde

A kvinkunx és a Yod

Valóban szereted magad?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!