Jupiter – Neptun kvadrát – 2019, II. rész

 

Az első részben már beszéltünk a Nyilas Jupiter és a Halak Neptun kvadrátjából fakadó problémákról. Most a lehetséges pozitívumokra szeretném ráirányítani a figyelmet. (Empowered Destiny)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

 Mielőtt azonban így tennék, fontos megemlítenem, hogy ez a kvadrát nem csak úgy, elszigetelten működik a légüres térben. A Bak Szaturnusz és a Neptun közötti szextilnek köszönhetően egy erős, jótékony hatás is érvényesül, amely megtart a valóság talaján. Ez hatalmas pozitívum, ugyanis a Jupiter és a Neptun egyaránt utál földhözragadt lenni. De a derék, öreg, megbízható Szaturnusz gondosan felügyeli a dolgokat a Bakból, és gondoskodik arról, hogy a valóság talaján maradjunk. Azt is kikényszeríti, hogy a Neptun – Jupiter kvadrát hőzöngős időszakaiban egyben tartsuk a dolgokat. 

Mielőtt megvilágosodnál, vágj fát és hordd a vizet. Miután megvilágosodtál, vágj fát és hordd a vizet’ – így szól a régi zen bölcsesség. E hatások idején különösen aktuális mondás, hiszen míg a Jupiter és a Neptun igen spirituális energiák, a Szaturnusznak rengeteg köze van a munkához.

Annak érdekében tehát, hogy e kvadrát idején a valóság talaján tudjunk maradni, neki kell gyürkőznünk és egy pillanatra sem szabad felhagynunk evilági tevékenységeinkkel, hiszen ezek fognak bennünket leföldelni akkor, amikor egyébként elszállnánk. Továbbá, bármely – e kvadrát időszakában megtapasztalt spirituális élmény magasabb rendű célja az, hogy a világosság pillanataiban szerzett meglátásainkat a valóság talaján igyekezzünk kamatoztatni. A látomások és fantáziák akkor működnek a leghatékonyabban, ha alázatosan kiderítjük: hogyan lehetne őket a gyakorlatban alkalmazni. És szó sincs arról, hogy felelősségeink egyszerűen eltűnnének attól, hogy életfilozófiánk, spiritualitásunk- vagy akár a teljes világegyetem megváltozott. A munka állandó tényezője ennek az egyenletnek. Az összes többi változó.

Ahhoz, hogy tágabb összefüggésekben is megértsük, hogyan színezi át egy harmadik bolygó befolyása a Neptun – Jupiter kvadrátét, nézzük most a pozitívumokat:

1.Ha nagy csodára van szükséged – imádkozz. Semmi sem képes annyira aktiválni egy Neptun – Jupiter fényszög jótékony, isteni megnyilvánulási módját, mint az ima! Eközben azonban a Szaturnusz – elvnek is le kell rónod tiszteletedet, mégpedig oly módon, hogy elvégzed a munkát. Bizonyítsd be az Univerzumnak, hogy képes vagy valamilyen kézzelfogható értéket felajánlani, hajlandó vagy elindulni, hogy félúton szembejöjjön a neptuni csoda.

2.Ez a kvadrát képes lehet olyan távolságokba röpíteni, amelyekről eddig nem is álmodoztunk. Ez megtörténhet a szó szoros értelmében is, nagy utazások formájában, vagy szimbolikusan, spirituális utazások révén. De ahhoz, hogy ezek jól sikerüljenek, szaturnuszi tervre van szükséged. Ahelyett, hogy csak úgy fejest ugranál a dolgokba és reménykednél, hogy majd minden a lehető legjobban alakul, e kvadrát idején legyen egy tapasztalt és tiszteletre méltó idegenvezetőd. Légy felkészült, légy tisztában azzal, mire kell odafigyelned ! A lélek utazásaira visszatérve: attól tartok, sok ayahuasca -elvonulás lesz e kvadrát idején. Én azonban, a magam részéről nagyon ellene vagyok a belső utazás és az anyagok elegyítésének, mert hallucinogén – turistának lenni olyan könnyű út, amely egyszersmind tévút is. ( A szerző nincs egyedül ezzel a meglátással. Mint Mircea Eliade, a világhírű vallástörténész rámutatott Sámánizmus című tanulmányában, jóllehet a látomáskeresés gyakran hallucinogének „segítségével” zajlott, a magasabb szintű, autentikus sámánista praxis aszkézis, a testi- lelki állóképességet egyaránt próbára tevő feladatok végrehajtása révén érte el a módosult tudatállapotot. A mostanság divatos, pszichoaktív szerek használatával egybekötött urbánsámánizmus ezzel köszönőviszonyban nincs. Bővebben: Vízöntőkori újjászületsé vagy tömeges elbutulás? – ford megj.) A témánál maradva: láttatok már részeket a Bekasztlizva külföldön című sorozatból? Mit szóltok ahhoz a részhez, amikor a gyanútlan turistákat drogfutárokként használták, és lecsukták őket? Jó móka, nemde? Arról már nem is beszélve, hogy Bak Szaturnusznál a józanság alapkövetelmény, hiszen kizárólag ebben az esetben remélhető, hogy a módosult tudatállapotok neptuni hajszolása ellenőrizhető keretek között marad.


3.Ha alapítványi támogatásra vagy ösztöndíjra van szükséged, e kvadrát idején lehetőségeid adódhatnak megpályázásukra, feltéve, ha kész vagy értékelhető szellemi erőfeszítéseket tenni és lerónod tartozásodat a Szaturnusz irányába is. Tedd le tehát a fenekedet, hogy jó jegyeket kapj, és keresd a lehetőségeket, hogy teljesítményeddel felhívd magadra a felsőoktatási intézmény vezetőinek figyelmét. A Szaturnusz nélkül ugyanis ez a kvadrát kidurranthatja a lufiidat és óriási csalódásokat hozhat. Ha hiányosak az alapok, hiába sóvárogsz magasabb tudományos fokozatra. Ne lógj, és ne táplálj illúziókat egyetemi tanulmányaid e szakaszát illetően.

4.Ez a kvadrát nagy lendületet ad az intuíciónak és profetikus élményekben sincs hiány. A valós élmények és az önámítás különválasztása azonban nem könnyű. Ezekben az esetekben is kulcsfontosságú az önmagunkkal szembeni őszinteség: mindenfajta ESP – élmény, jóslat-kérés esetén vegyük górcső alá projekcióinkat, vizsgáljuk meg: belső tapasztalásainkat vajon nem csupán túlzott reményeink vagy félelmeink táplálják. Ily módon könnyebb lesz megkülönböztetni a valóságot a képzelgéstől. A tévedés, önbecsapás lehetőségének elfogadása révén kevésbé leszünk hajlamosak, hogy ezt-azt csak úgy bemagyarázzunk magunkat. És ha nem vagy biztos a dologban, helyezkedj kiváró álláspontra. Ily módon idővel elég tapasztalatra teszel szert, hogy kiderítsd: intuíciód hangja szólalt meg, és az igazat mondta, vagy pedig egód ferdítette el a tényeket.

5.E kvadrát hatása megnöveli spirituális igényeinket: arra sóvárgunk, hogy kapcsolatba lépjünk valamely, nálunk magasabb rendű elvvel, és szükségünk van arra, hogy elhiggyük : az istenségnek semmi más célja nincs, mint a mi boldogulásunk előmozdítása. (És hogy ez minden esetben így van!) Ez a fényszög fogékonyabbá tehet az Isten/ az Istennő/az Univerzum titokzatos tevékenysége iránt, és megerősítheti kötelékünket a lélek láthatatlan világával, ahol az Istenség, szellem-segítőink vagy őrangyalaink munkálkodnak a kulisszák mögött. Egyszersmind azonban kételyeket ébreszthet szellemi utunk irányában, és/vagy hamis gurukba/ prófétákba vethetjük hitünket. Ez a kvadrát gyakran elhomályosítja a józan ítélőképességet, így nagyon nehéz tetten érni magunkat, amikor épp olyan narratívákat mesélünk be magunknak, amelyek éppenséggel elhomályosítják a magasabb spirituális igazságokat. E kvadrát növelheti a hiszékenységre, szuggerálhatóságra való hajlamot is, így a Szaturnusz szkepticizmusa és gyakorlatiassága nagy szolgálatot tehet. Tedd egészséges vizsgálódás tárgyává elméleteidet és hiedelmeidet, hogy kiderítsd: működnek-e, hasznosak-e a gyakorlatban. Semmit se fogadj el szentírásként, és légy tudatában: te is, mások is torzíthatjátok az igazságot.

6.A Nyilas Jupiter és a Halak Neptun közötti kvadrát nagylelkűségre ösztönöz, és ennek jótékony hatása van az önkéntes tevékenységekre, elesetteket támogató programokra. A társadalmi ügyek felkarolása iránt is nagyobb a hajlandóság. A szegények, betegek és az elesettek profitálhatnak ebből. Ösztönzést érezhetünk, hogy támogassuk a szükséget szenvedőket és a gyengébbeket. Csakhogy ez az energia az emberek trükkös, haszonleső, gátlástalan oldalát is felszínre hozhatja, így nagyon sokan csaláshoz és hazugsághoz folyamodnak, hogy juttatásokban részesüljenek. E kvadrát tökéletes mantrája: „Higgyj neki, de nézz a körmére.” Csak ily módon leszünk képesek ugyanis kiszűrni azokat, akik valóban segítségre szorulnak, és a tőlünk telhető leghatékonyabban támogatni őket. És lám, a Szaturnusz ebben az esetben is a barátunk, hiszen rá támaszkodva biztosabbak lehetünk abban, hogy a megfelelő ügyeket és megfelelő személyeket támogatjuk. Ilyenkor csupán arra kell kérnünk őket, hogy mielőtt bedobnánk magunkat, adjanak egy kis időt, hogy leellenőrizzünk néhány referenciát.

7.Ez a kvadrát az Igazság és az igazságszolgáltatás idealizálására is hajlamossá tehet. Sok mindent hajlamosak lehetünk feláldozni az „igaz ügyekért”, miközben a polgárjogi mozgalmak és azok példája lebeg szemünk előtt, akik mindenüket odaadták valamely morális elvért. Emiatt hajlamosak lehetünk utópisztikus látomásokért is harcolni, és úgy érezhetjük, a mi küldetésünk magasabb szintre emelni az emberiséget. Ez mind nagyon szép és jó, amennyiben nem keverjük össze a személyes igazságokat a magasabb rendű igazsággal.

A morál ugyanis teljesen szubjektív dolog, és ha túl készségesen söpörjük le mások igazságait, e kvadrát idején alaposan becsaphatjuk magunkat, A tisztelet és a határok megvonása (Szaturnusz) segíthet megelőzni, hogy a még oly jó szándékú hiedelmek is megtévesztő dogmává/propagandává silányuljanak, amellyel aztán kedvünkre takarózhatunk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a kvadrát idején nagyobb esély van az igazságszolgáltatás túlkapásaira, amikor is alaposan kiforgathatnak olyan fogalmakat, mint az Igazság, a Jog és a Jó. Ez különösen érvényes a politika színpadára.

A Nyilas Jupiter hírhedt propagandista és csontja velejéig áthatják az előítéletek. A Neptun, a nagy lufieregető megfoghatatlanul síkos a Halakban: így ez a kvadrát kiváló lehetőségeket ad arra, hogy hazugságok és manipulációk gönceibe bújtassák az igazságot. Az erre való képesség pedig a törvényhozó testületeket is áthathatja. A nagy horderejű, lényeges történésekről megtévesztő manőverek sokasága terelheti el a figyelmet személyes szinten és a közéletben egyaránt.

Az Isten szerelmére, nehogy bedőlj nekik! Tarts ki és fokozd a nyomást ! Kérd számon a szaturnikus leellenőrizhetőséget, megbízhatóságot! Nehogy mindent feláldozz azokért a nagy igazságokért, amelyekben épp hiszel. És ne dőlj be azoknak sem, akik folyamatosan arra buzdítanak: nézz félre, nincs itt semmi látnivaló. Könnyen keresztül láthatsz ügyeskedésükön, ha felidézed a régi, Jedik által bevetett elmetrükköt: „ti nem ezeket a droidokat keresitek.”

 

 

Forrás: Empowered Destiny

 

Kit hogyan érint ?

Természetesen, a fentebb bemutatott hatások  megnyilvánulási módja, mint minden esetben, most is a személyi horoszkóp adottságainak, a tudatossági szintnek és a szabad akarattal hozott döntések együttesétől függ – ezért egyénenként változik. Ezekre az árnyalatokra kizárólag konzultáció keretén belül van mód kitérni.

 

Megjegyzés:  A Jupiter 2018 november 8-án lép be otthonába, a Nyilasba, ahol 2019 december 2-ig tartózkodik. Ahogy közeledik a jegyváltás ideje, úgy szaporodnak a csodaváró posztok a fogalmazzunk úgy, hogy…hmmm….tömegigények kiszolgálására szakosodott ezotéria oldalakon. A szokásos agymosást ellensúlyozandó lefordítottan egy realisztikusabb szemléletű, két részes cikket az EmpoweredDestiny című oldalról.
 

Kapcsolódó

Jupiter – Neptun kvadrát- 2019, I. rész

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz a Bakban – tematikus oldal

Jupiter – Neptun trigon – 2018

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!