Jupiter – Neptun kvadrát – 2019, I. rész

2018 vége felé a Jupiter belép a Nyilasba, és 2019 folyamán többször is kvadrátot képez a Halak Neptunnal. Az erőpróbáló fényszög 2019 elején pontosul be először. Az elmúlt év folyamán abban a szerencsében részesültünk, hogy mindkét planéta vizes jegyben tartózkodott és támogató fényszöget képezett egymással. Azonban amikor a Jupiter becsörtet tüzes otthonába, a Nyilasba, össze is zördül a Halak vizes jegyében tartózkodó Neptunnal. A fényszög először 2019 január 13-án, másodszor 2019 június 19-én, harmadszor – utoljára – pedig 2019 szeptember 21-én pontosul be. EmpoweredDestiny

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A fényszög elsősorban azokat érinti, akiknek a változó jegyek (Ikrek, Nyilas, Szűz, Halak) 14 – 19 fokain vannak bolygói vagy horoszkóptengelyei. A hatás az e jegyek hatása alá eső életterületeken (házakban) is érvényesül.  Mindkét bolygó igen erős befolyást gyakorol, hiszen mindkettő otthonában tartózkodik. Egy igen figyelemreméltó, széles körű asztrológiai hatásról van szó.

E kvadrát hatásainak megértéséhez először is össze kell hasonlítanunk egymással a két bolygót, tanulmányozva a köztük lévő hasonlóságokat és ellentéteket. A Nyilas Jupiter a tapintatlanságig menően őszinte, a Halak Neptun egyaránt hajlamos az önbecsapásra és mások átverésére. A Nyilas Jupiter maga a túlcsorduló optimizmus, a Halak Neptun a tiszta idealizmus. A Nyilas Jupiter hajlamos lehet a szélsőséges elfogultságra, a Halak Neptun oly mértékig előítéletmentes, hogy az már sokszor az ítélőképesség hiányával egyenértékű. A Nyilas Jupiternek ortodox vallási nézetei vannak, a Halak Neptun sokkal lazább, kötetlenebb elveket vall a spiritualitásról. A Nyilas Jupiter hajlamos a mértéktelenségre (ha egy kicsi jól esik valamiből, egy kicsivel több még jobban esne, ugyebár????), a Halak Neptun pedig a függőség tüneteit mutathatja.



Amikor ezek a bolygók viszonylag rövid időn belül kvadrátot képeznek egymással, nagyon, NAGYON óvatosaknak kell lennünk bizonyos dolgokat illetően:

1.Se magunknak se másoknak ne hazudjunk. Akkor sem, ha ezt jó szándékkal tesszük

2.Ne legyünk annyira nyíltak, őszinték, hogy ezzel ártsunk magunknak. Ahelyett, hogy teljesen kitárulkozva bárkinek feltétlen bizalmat szavaznánk, teszteljük le, valóban megérdemli ezt a másik fél? A túl bőkezű adakozásból ugyanis most sokkal több probléma fakadhat, mint amit nyerünk vele.

3.Ne engedjük, hogy valamilyen fajta masszív önbecsapás hassa át életünket. ( A Halak Neptun idealizmusát még jobban felduzzaszthatja a Nyilas határtalan optimizmusa, így a ködös -rózsaszín narratívák különösen szívmelengetően hatnak. Ily módon hajlamosak lehetünk a valóságot sokkal kedvezőbb színben látni, mint amilyen. A tényeknél sokkal fontosabb lehet, hogy kellemesen töltsük az időt. Megtörténhet, hogy túl sokat fantáziálunk, vagy annyira átadjuk magunkat csodálatos álmainknak, hogy a gyakorlati életben nehezünkre esik azzal dolgozni, ami van. Az ilyenfajta hozzáállás kockázata az, hogy minél nagyobb a buborék, annál megsemmisítőbb erejű lehet a durranás.

4.Vigyázzunk, nehogy vallási és politikai hiedelmeink a szélsőséges dogmatizmus, a kultuszokra jellemző elfogultság irányába torzuljanak. Ennek az energiának a hatására hajlamosak lehetünk csodaszerként habzsolni a különböző erkölccsőszök, vallásos és politikai hordószónokok zagyvaságait, ahelyett, hogy saját ítélőképességünket használnánk. Mondani sem kell, hogy nyitottabbak vagyunk a saját, eltorzult nézőpontjainkat igazoló narratívákra. Különösen nagy fenntartásokkal kell kezelni azokat az állítólagos „Igazságokat”, amelyeket szembeállítanak az állítólagos „Hazugságokkal”. Ennél a hatásnál ez igen fontos téma. És, ami szintén nagyon fontos, meg kell értenünk a személyes igazság és az általános igazság közötti különbségeket. Ugyanis lesznek olyanok, akik megpróbálják majd összemosni a kettőt, hogy eltorzítsák látásmódunkat és ezzel fokozzák az általános zűrzavart.

5.Ne vigyük túlzásba a „ mindenkit szeretünk, mindent megbocsátunk” – magatartást. A Jupiter és a Neptun egyaránt hajlamos lehet megbízni az emberi jóságban és oly mértékben hajlamosak lehetnek elaltatni ítélőképességüket, hogy ezzel áldozattá válásunk útját egyengetik. Pl befogadod otthonodba azt az alkoholista/ drogfüggő ismerősödet, aki nemrég jött le a szerről, hogy ily módon is segíts neki, míg egy kicsit össze nem szedi magát. Aztán egy szép napon nem győzöl majd csodálkozni, hova tűnt minden mozdítható értéked a lakásból. Az ilyen forgatókönyvekre szoktam azt mondani: „minden jótett elnyeri a méltó büntetését.” Így ennél a hatásnál létfontosságú még időben felismernünk, mikor vagyunk túlságosan megbocsátók, mikor szeretünk valakit a kelleténél jobban, mikor szavazunk túl nagy bizalmat. És mielőtt még túlságosan elfajulnának a dolgok, nem ártana józan eszünket is használnunk.

6.Meg kell értenünk és el kell fogadnunk, hogy ebben az időszakban egy csomó bizonytalanság merülhet fel hitünket és szellemi utunkat illetően. Mindkét energia szoros kapcsolatban áll az istenivel, de viszonyulás módunkat olyan dogmák, hiedelmek is átitathatják, melyekből többet ártanak, mint amennyit használnak. Vagy lehet, úgy érezzük, kiábrándultunk valamely szellemi ösvényből és a magasabb összefüggések kereséséből. Általában véve még annyira sem vagyunk biztosak abban, mi az égiek terve velünk, mint egyébként. Úgy érezhetjük, a fentről érkező válaszok ködösek, nem egyértelműek (vagy mi nem tudjuk értelmezni őket.)

7.A függőségek különösen eluralkodhatnak rajtunk e fényszög -hatásnál. Hiszen annyira jól esik, agyunkat elárasztja a dopamin, így aztán nagyon nehezünkre esik belátnunk, hogy immár sok a jóból. Könnyen elhitetjük magunkkal, hogy ez nem csorbítja motivációinkat, hatékonyságunkat munkahelyünkön vagy a párkapcsolatunkban. Ez a kvadrát ugyanis rendkívül engedékeny, és sokkal hajlamosabbá tesz arra, hogy felmentsük magunkat, lelépjünk, ahelyett hogy kíméletlen őszinteséggel saját szemünkbe vágnánk: időnként jól esik elmenekülni a valóság elől. De nem győzöm hangsúlyozni: ez az energia úgy elszabadulhat, mint a lavina, ennek a kvadrátnak a lényege a féktelenség, így igen keskeny a határ aközött, ami még csak egyszerűen „jól esik” , és ami már kialakult szenvedélybetegség.



***

Nos, miután felhívtam a figyelmet minderre, azt is hozzá kell tennem, hogy vannak lehetőségek a Nyilas Jupiter – Halak Neptun kvadrát energiáinak pozitív mederbe terelésére is. Csakhogy visszarángatni magunkat a szakadék széléről (vagy el se jutni odáig) egy kicsivel több munkát, éberséget igényel, így mindenek előtt a lehetséges buktatókkal akartam foglalkozni.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki ebből a kvadrátból és elkerüljük a lehetséges csapdákat, a Halak Neptun és a Bak Szaturnusz közötti, egyidejűleg ható szextilre kell támaszkodnunk. Dióhéjban: álljunk két lábbal a földön. Horgonyozzunk le. Alapozzunk. A valóság a barátunk, nem pedig ünneprontó. Először és elsősorban a „MI VAN”- kereteivel dolgozzunk. És csak ez után, kizárólag ez után adjuk át magunkat azoknak a látomásoknak, ahogy a dolgok vágyálmainkban megjelennek. Ily módon idővel valóban átalakíthatjuk valóságunkat, nem pedig annak pótlékával csapjuk be magunkat.

Forrás: EmpoweredDestiny

 

Kit hogyan érint ?

Természetesen, a fentebb bemutatott hatások  megnyilvánulási módja, mint minden esetben, most is a személyi horoszkóp adottságainak, a tudatossági szintnek és a szabad akarattal hozott döntések együttesétől függ – ezért egyénenként változik. Ezekre az árnyalatokra kizárólag konzultáció keretén belül van mód kitérni.

 

Megjegyzés:  A Jupiter 2018 november 8-án lép be otthonába, a Nyilasba, ahol 2019 december 2-ig tartózkodik. Ahogy közeledik a jegyváltás ideje, úgy szaporodnak a csodaváró posztok a fogalmazzunk úgy, hogy…hmmm….tömegigények kiszolgálására szakosodott ezotéria oldalakon. A szokásos agymosást ellensúlyozandó lefordítottan egy realisztikusabb szemléletű, két részes cikket az EmpoweredDestiny című oldalról.




Kapcsolódó

Jupiter – Neptun kvadrát – II. rész

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz a Bakban – tematikus oldal

Jupiter – Neptun trigon – 2018

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!