Újhold az Oroszlánban – 2019 augusztus 1

Az újhold augusztus 1-jén hajnali 5:11′-kor születik meg (helyi idő, Budapest), az Oroszlán 8°36′-án. A 28 napos időszak folyamán, amelynek kezdetét jelzi, remélhetőleg több lehetőség adódik alkotótevékenységre, nyaralásra, szórakozásra, töltődésre, mint az előző két hónapban. Meglehet azonban, hogy a kedvező irányváltásokra tűzijátékok és látványos lezárások közepette kerül sor. Túlzásokba esni továbbra sem ajánlott.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy Oroszlánban létrejött újhold esetén a figyelem a szórakozás, társasági élet, kreatív önkifejezés, szerelem, hobbik, alkotómunka, vállalkozás területeire irányul. (Természetesen mindenkinél az újhold által érintett életterületek válnak hangsúlyossá, ami egyénenként változó). Június és július terhei után ez örvendetes változás.

A váltás azonban nem zökkenőmentes, a fővilágítók meg a Vénusz ugyanis kvadrátot képeznek az Uránusszal. A Nap, a Hold és a Vénusz – Uránusz 90°-os fényszögeiről vannak bejegyzések a blogon, így most nem térek ki rájuk részletesen. Dióhéjban: nagyon intenzív, váratlan fordulatok kapcsolódnak hozzájuk, a függetlenségi törekvések felülírják a biztonsági szempontokat. Az intimitásra, védettségre és kiszámíthatóságra vágyó Hold és Vénusz nehezen alkalmazkodik az Uránusz kötetlenségéhez és kiszámíthatatlanságához. A Nappal sem valami jó barátok.

Ettől függetlenül az ún. nehéz Uránusz – hatások is indíthatnak el nagyon pozitív folyamatokat, amennyiben megtörik a rossz mintákat és egészséges irányváltásokra sarkallnak. A komfortzónából való kilépés általában együtt jár a bizonytalansággal és a szorongással, de amikor az ismert rosszat kell otthagyni az ismeretlen jó kedvéért, muszáj sort keríteni rá. Az Oroszlánban haladó bolygók (Nap, Hold, Vénusz, Mars) adhatnak pl olyan egészséges löketet az önbecsülésnek, melynek hatására nem vagyunk hajlandók többé méltatlan helyzeteket tolerálni, az eddigieknél jobb hatásfokkal akarjuk kibontakoztatni a bennünk szunnyadó lehetőségeket, kreativitásunkat, ingergazdagabb környezetre, több életörömre vágyunk. Ha eddig voltak is kételyeink, mostanra tisztában vagyunk azzal, hogy mindezt megérdemeljük. Ha pedig ehhez ki kell lépni olyan kapcsolatokból, munkahelyről, baráti társaságból, stb, amelyek már csak az energiánkat rabolják, most készségesebben megtesszük.



Újhold az Oroszlánban, 2019 augusztus 1 Bp, 05:11

E döntések látszólag váratlanok is lehetnek, de az érvek és ellenérvek latolgatására ott voltak az előző hónapok. A Merkúr nem sokkal az újhold létrejöttét követően abbahagyja tolatását és direkt stacionáriusba vált: innentől gyorsabban fognak történni a dolgok. (Bővebben: A Merkúr direktbe váltott – 2019 nyár) Amennyiben a biztonsági igények az erősebbek és felülkerekednek a több életszerűséget szorgalmazó impulzusokon, a váratlan változások a külvilágból is ránk köszönthetnek. (Akár kifejezetten akaratunk ellenére, pl. szakítás, elbocsátás formájában. Ezt követően pedig nincs más hátra, mint egy valós igényeinkkel nagyobb összhangban álló életformát kialakítani.) Mindez még a legjobb esetben is arra utal, hogy a múlttal való szakítás meglehet, túl viharosan alakulhat, új utakra talán csak katartikus lezárásokat követően lehet indulni.

A fentiek ellenére az Uránusz – szorgalmazta változtatásokat nem tanácsos elkapkodni. A princípiumot ugyanis semennyire sem érdeklik életünk fizikai keretei és a gyakorlati realitások sem. A meggondolatlan lépéseknek súlyos következményeik lehetnek, ezekkel pedig az uránikus lendületet követően is együtt kell élni. Jelen helyzetben a felelőtlen szerelmi kalandok, a járt utak könnyelmű lecserélése a járatlanra, a hazardírozás ( a szó konkrét értelmében is- pl szerencsejáték formájában), a könnyelmű beruházások, túlzásba vitt dáridó, autoritásfigurák értelmetlen provokálása válhatnak a későbbi problémák forrásává.

Természetesen az időszak jellegéből adódóan valamilyen mértékű kockázatokat vállalni kell. Az Oroszlánban levő bolygók a következő hetekben trigont képeznek a Jupiterrel: kár lenne nem kihasználni a kedvezőbb széljárást. ( A széria első fényszöge, a Mars részvételével július 26-án pontosult be, és még mindig érvényesül a jótékony hatás). Mivel a Jupiter augusztus 11-ig tolat, nagyobb esély van a régebbi projektek felfuttatására, mint vadonatúj kezdeményezésekre. Az eddig befektetett munka is váratlanul megtérülhet, valami összeáll, a meglévő elemekből új alkotás születik, így aztán úgy tűnhet, mintha „véletlenül” adódtak volna új lehetőségek.




Amiről azonban kevesebb szó szokott esni, hogy a jupiteri hatások mellett komoly feszültségeket gerjesztő hatások is érvényesülnek. Ezért a kockázatvállalási kedvnek valóságérzékkel, felelősségérzettel kell kombinálódnia. A fokozatosság elvét szintén jó ötlet szem előtt tartani. Az Oroszlán stellium résztvevői ugyanis rendre kvinkunxot, egy igen irritáló, 150°os fényszöget képeznek a Szaturnusszal, aztán a Plútóval, és ugyanakkor a Halak Neptunnal is. Ily módon Yod, ún Isten ujja formációk jönnek létre. Ezekben legkényelmetlenebbül a háromszög csúcsán levő bolygó érzi magát; Isten ujja az ő irányába mutat. Jelen esetben az Oroszlán bolygóknak tevődik fel a kérdés: MIRE HASZNÁLOD a rendelkezésedre álló lehetőségeket ?

Az újholdképletben épp a Mars a “vallatás” alanya, de aztán a Vénuszra, aztán a Napra, majd az Oroszlánba lépő Merkúrra is rá kerül a sor. A gyors mozgású Hold hamarabb, aug 1-ről 2-re virradóan bejárja ezt az utat, így mi is híreket kaphatunk az aktuális témákról. (Az álmokra most is érdemes figyelni). Hogy kinél milyen formában és milyen területen konkretizálódnak majd, a horoszkóp egyéni sajátosságaitól függ.

Ami meglátásom szerint általánosságban kihívás elé állíthat, hogy a szabad, öntörvényű önkifejezés vágya, a szórakozásra, lazításra való igény ütközhet a szigorú szabályokkal, préselő határidőkkel. Az anyagi lehetőségek nem feltétlenül vannak összhangban az igényekkel és a nagy ívű elgondolásokkal. A látványos és költséges megoldások nem biztos, hogy hosszabb távon is ki fognak tartani. (A lehetőségek túlértékeléséből, nem megfelelően csoportosított forrásokból már ősszel is gondok lehetnek, 2020-ra pedig zsákutca. Ezt vállalkozásoknak, induló projekteknek is ajánlott szem előtt tartani.). Az élj a mának hozzáállás is gondokat okozhat. A Halak Neptun tovább tompíthatja az egyébként sem kimondottan realista Oroszlán bolygók valóságérzékét. Ez főleg akkor probléma, amikor azokkal az árnyékokkal és vakfoltokkal kellene érdemben foglalkozni, amelyekre a Bak Szaturnusz és Plútó hívja fel a figyelmet. Mivel az Oroszlán bolygókkal trigont képező Jupiter egyszersmind a Neptunnal is kvadrátot képez (bővebben I. rész, II rész), könnyen adódnak a tévutak is. Mire a varázslat szertefoszlik, a vélt vagy valós bőség is odalehet. Az önfeledt buli után a Bak Szaturnusz – Plútó túlélőtáborában ébredni nem lesz kellemes.

Sokkal kedvezőbb forgatókönyvek lehetségesek, ha jól sáfárkodunk a most felszabaduló lehetőségekkel és eszközökkel. Szem előtt tartva, hogy a felvázolt kockázatok ellenére is ez az idei év egyik legjobb időszaka, arra kell törekedni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Tudni kell azt is, hogy véges: a most adott feltételek talán már 2 hónap múlva sem állnak majd rendelkezésre, viszont ezekből az inspirációkból (illetve ami szeptemberben konkretizálódhat belőlük) kell majd építkezni a továbbiakban. Ha ennek minden pillanatban tudatában vagyunk, az augusztus 30-i Szűz újholdig terjedő időszakban olyan folyamatokat indíthatunk el, amelyekből hosszabb távon is profitálhatunk.




Kapcsolódó

Az Oroszlán szimbolikája

Vénusz az Oroszlánban

Mars az Oroszlánban tranzitként

Nap – Uránusz kvadrát

Hold – Uránusz erőpróbáló fényszögek

Vénusz -Uránusz kvadrát tranzitként

Bolygók az Oroszlánban : hurrá, itt a nyár !

A Merkúr direktbe váltott: 2019 nyár

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!