A Plútó retrográd időszaka

Alvilági utazás, hatalmi harcok a felszín alatt,nagytakarítás,intenzitás, rálátás, koncentráció, regeneráció

Az ún. retrográd mozgású bolygók az asztrológiában különös jelentőséggel bírnak. Természetesen szó sincs arról, hogy ténylegesen irányt váltottak volna, de az év bizonyos szakaszaiban a Földről nézve úgy tűnik, mintha hátrafelé mozognának. A Plútó évente mintegy öt hónapot tölt tolatással. Az „alvilág urának” jelentéstartalmát a személyi horoszkópban és kollektív szinten a Plútó archetípusa című írás tárgyalja részletesebben. A teljesség igénye nélkül néhány tudnivaló a retrográd Plútóról tranzithatásként és a születési képletben.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem   😛  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Plútó látszólagos hátráló (asztrológiai szakkifejezéssel retrográd) mozgásának hónapjai alatt olyan élethelyzetek adódhatnak, melyek akár gyökeresen meg is változtathatják hatalmi viszonyokról, üzleti ügyekről, befektetésekről, szexualitásról, intimitásról alkotott nézeteinket. Ez a princípium többek között a felszín alatt zajló, mélyre ható változásokról, a teljes megújulást vagy pusztulást hozó válságokról szól. Mindez bizonyos szempontból magában foglalja a rombolást is : ha egyes struktúrák, helyzetek, kapcsolatok, magatartásmódok működésképtelenségét már saját magunk előtt is egyre nehezebb volt letagadni, ezek megsemmisülésén is felesleges csodálkozni. Persze ez a folyamat nagyon ijesztő és fájdalmas is, így működésbe hozza elhárító- mechanizmusainkat is. Minél nagyobb erővel igyekszünk azonban megakadályozni vagy késleltetni a leépülést, annál nagyobb szenvedést élünk át.

Tágabb környezetünkben azt tapasztalhatjuk, hogy látszólag elült a vihar, de a kulisszák mögött ádáz hatalmi harcok dúlnak. Ez a politikában, közéletben, üzleti világban ugyanúgy érvényes, mint munkahelyeinken vagy gubancos társas viszonyainkban. A konfliktusok, válsághelyzetek állandósulhatnak is (például háborús övezetekben, atomfegyverekkel, hasadóanyagokkal, gazdasággal, pénzügyekkel kapcsolatban). Bizonyos folyamatok megrekedhetnek (pl. a korrupciós ügyek felgöngyölítésére). A most jegelt témák azonban újra terítékre kerülnek kb öt hónap múlva, aminkor a Plútó egyenesbe fordul, és akkor a mérkőzések eredményét is kihirdetik.

Személyes szinten – különösen azok számára, akiknek a bolygó vagy a Skorpió jegy, amelyben uralkodik, illetve a Bak, amelyben jelenleg (2008 – 2024) halad fontos szerepet játszik képletében – ez a pangás időszakának tűnhet, amikor látszólag nem történik semmi, nincs érdemi előrelépés, a fontos megoldások váratnak magukra. Ez azonban csak látszólag van így, hiszen a Plútó tolatásának időszaka alatt az egyébként is introvertált bolygó energiája befelé áramlik. Ha együtt akarunk működni fejlődési -és regenerációs folyamatainkkal, érdemes fokozott figyelmet fordítani tudattalanunk üzeneteire ezekben a hónapokban. Ennek egyik legegyszerűbb -és leghatékonyabb módja az, ha lejegyezzük álmainkat, valamilyen alkotó tevékenységet űzünk. A meditáció, a jóga is segíthet. Minél eredményesebben hangolódunk rá sorsunkra, annál valószínűbb, hogy az időszak vége felé kellemes meglepetések érnek: észrevétlenül túljuthatunk például egy „megoldhatatlan” válsághelyzeten. Talán anélkül hogy tudatában lennénk a regenerálódásunkat eredményező folyamatoknak.



Lynn Koiner észrevételei tovább árnyalják a képet.

 

A születési képletben retrográd mozgásai idején a Plútó sokkal „plútóibban” nyilvánul meg. Azaz sokkal intenzívebben, sokkal koncentráltabban, így pedig nagyobb rálátást ad a tudattalanban zajló folyamatokra. Intenzitásának köszönhetően az egyén sokkal többet képes érzékelni a felszín alatt zajló folyamatokból, mint általában, emiatt azonban bizalmatlanabbá is válhat a szokásosnál.

A szervezet regenerációs erői is jobban működnek ilyenkor. Akiknek születési képletükben is retrográd a Plútó, gyakran bámulatos módon képesek leküzdeni olyan súlyos betegségeket, amelyekbe mások belerokkannak vagy túl sem élik őket. Ne feledjük ugyanis, hogy a retrográd mozgás olyan belső jelenségekre irányítja a figyelmet, mint a psziché vagy az érzelmi-és magatartásbeli mintázatok. A test betegségei ezeknek gyakran csupán a következményei. Másfelől, direkt mozgás esetén a figyelem a külső körülményekre irányul.

Mindennemű Plútó tranzit arra kényszerít bennünket, hogy elengedjük mindent, ami elavult, aktualitását vesztette életünkben. A Plútó tolatásának tranzitjai alatt kénytelenek vagyunk megválni bizonyos magatartásformáktól, gondolkodási sémáktól vagy kommunikációs mintázatoktól, biztonsági igényektől. Egyfajta belső nagytakarításra kell sort kerítenünk.

Ez az időszak kitűnő arra, hogy alámerüljünk pszichénk mélységeiben, hogy kiderítsük: egész pontosan mire van szükségünk és mire nincs. Mivel a tolató Plútó remek nyomozóvá tesz bennünket, érdemes kihasználnunk ezt az időszakot arra, hogy kiderítsük: milyen visszatérő minták a felelősek azért, hogy újra meg újra kicsúszik a kezünkből az irányítás, mi késztet bennünket arra, hogy folyamatosan megfosszuk magunkat erőinktől, milyen magatartással érjük el azt, hogy minduntalan mások támadásainak célpontjaivá válunk. Míg a Plútó retrográd mozgásának időszakai jó alkalmat adnak arra, hogy nagyobb kontrollra tegyünk szert személyes életünk fölött, a Plútó direkt haladása idején a szakmai és üzleti, anyagi életterületeit tarthatjuk jobban kézben.

Asztrológia-praxisom során azt figyeltem meg, hogy a Plútó tolatásának időszakaiban sokan kezdenek bele valamilyen regenerációs tevékenységbe. Az emberek különféle módszereket találnak a belső megtisztulásra; méregtelenítő diétákba kezdenek, különféle keleti technikákat tanulnak, amelyek révén közelebb kerülnek belső központjukhoz és intenzív lelki átalakulásokon mennek keresztül.”




Kapcsolódó

A Plútó archetípusa
Párbeszéd álmainkkal
Az elnyelt életerő és visszaszerzése
Növeljük állóképességünket !
A pszichoterror természetrajza

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!