Június: kardinális oppozíciók – sok stressz

Június nem lesz könnyű – erről a havi előrejelzésben részletesen írtam. Most a blogon már többször idézett Leslie Hale oldaláról hoztam egy rövid beharangozót. Ő szintén úgy látja – akárcsak bármely más hiteles asztrológus, hogy a hónap közepétől kialakuló, Merkúr, Mars – Szaturnusz/Plútó közötti, kardinális oppozíciók miatt igen stresszes, kiszámíthatatlan, instabil időszak elé nézünk. Jóllehet ezek a fényszögek csak később pontosulnak be, a hatások már most érezhetők. Ez az elemi erejű koktél június 10 – 24 között hat majd a legnagyobb intenzitással. Már most ajánlatos felkészülni.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Szaturnusz, Plútó, Mars és Merkúr részvételével kardinális szembenállások alakulnak az égbolton. Energiájuk már napokkal a fényszögek bepontosulása előtt érzékelhető : kiszámíthatatlan és instabil időszak vár ránk. Sokak számára ez az oppozíció a biztonság, munka/ hivatás, otthon/ család témáit érinti. Azokra, akiknek horoszkópjában a kardinális jegyek (Kos, Mérleg, Rák, Bak) 16 – 23°-án állnak bolygók/tengelyek, erőteljesebb befolyást gyakorol. E tranzit hatását akkor is érezni fogod, ha képletedben nincsenek bolygók/tengelyek ezeken a fokokon, de ez nem lesz annyira erőteljes vagy súlyos.

Ez az elemi erejű koktél június 10 – 24 között hat majd a legnagyobb intenzitással. A Mars és a Merkúr először a Szaturnusszal néz farkasszemet, szembenállásuk június 10-24-én pontosul be. Ezt követően a Plútóval is oppozíciót képeznek, ami június 19 -én válik egzakttá. Ez az energia azonban a bepontosulásokat megelőző és utánuk következő napokat is áthatja majd.

Nem csak balesetveszély, hanem konkrét, súlyos balesetek is: erről volt szó a júniusi előrejelzésben, és az ehhez kapcsolódó, júniusi kardinális oppozíciókat bemutató jelenlegi fordításban is. A május 29-i dunai hajóbaleset is szomorú szinkronicitása az időszaknak. És egy durva felvétel: 2019 június 5 reggel, M3-as autópálya „felett”, Mezőcsátnál…Forrás: Best FM Rádió FB-oldala. Itt, csodával határos módon a sofőrnek az ijedtségen kívül nem esett más baja. Azonban jobb szem előtt tartani: nem mindenkinek van ekkora szerencséje





Az oppozíciók (szembenállások) feszültséget gerjesztenek, és gyakran úgy tűnik, mintha ezt a feszültséget a külvilágban generálná valaki vagy valami.

Mivel ez a szembenállás a Rák – Bak tengely mentén jön létre, a IV – X házas témákat is érinti. Egyesek pl úgy érezhetik, szakmai pozíciójukat, hivatásukat fenyegeti valami, mások pedig családjuk összetartásáért vagy valamilyen számukra érzelmileg fontos helyzet megmentéséért harcolnak. A fémtárgyak – köztük a kések is a Mars uralma alá tartoznak: a baleseteket elkerülendő tehát nagy körültekintés szükséges. Az autók és a közlekedés a Merkúr uralma alatt állnak: vezessetek óvatosan és egy pillanatra se kalandozzon el közben a figyelmetek. Higgyétek el, hogy az útidili gyakori jelenség lesz ebben az időszakban.

Ha különösebb bonyodalmak nélkül vészeled át ezeket a napokat és csak az átlagos problémákkal kell foglalkoznod, nagyon szerencsés vagy. Eközben azonban ne feledd: körülötted sokan lehetnek olyanok, akik úgy érzik, elsüllyed a hajójuk, és akik számára kapcsolatok és helyzetek sokasága zárulhat le. Mások csak hatalmas erőfeszítések árán tudják ezt elkerülni és sikerre vinni projektjeiket. Azt tanácsolom, hogy összpontosítsatok hideg fejjel munkátokra és mindennapi teendőitekre, és legyetek nagyon-nagyon tudatában a környzetetekben zajló eseményeknek, mások viselkedésének, és saját cselekedeteiteknek is. Fontos, hogy ezekben a napokban figyelmesen és türelmesen viselkedjünk embertársainkkal, mert nem tudhatjuk éppen mi hullik darabokra életünkben.




A nagyvilágban és személyes életünkben ez a tranzit ismét aktiválja a 2020 januárjában bepontosuló Szaturnusz – Plútó együttállást.

A Bakban álló Szaturnusz és Plútó nagyon durva kombináció, és korlátozásokkal, megszorításokkal áll összefüggésben. A Plútó többek között a bántalmazókat, erőszakoskodókat jelképezi, a Szaturnusz pedig a karma ura is. Így sokaknak igen fájdalmas eseményeket kell átélniük ebben az időszakban.

E bolygók azon dolgoznak, hogy a szembenálláson keresztül átalakítsanak valamit. Ez meglehetősen nehéz folyamat, és kapcsolatban áll a Marssal (cselekvés) és a Merkúrral (kommunikáció)

E szembenállások a nagyvilágra is hatással lesznek: a politikát, sajtót, kommunikációt, biztonságot, pénzügyeket érintő fontos események tanúi lehetünk. A legaktuálisabb témák: elnyomás, fenyegetés, veszély, terror és az erőszak más formái.

forrás: Leslie Hale





Kapcsolódó

Júniusi előrejelzés

Rák Mars a horoszkópban I.

Rák Mars a horoszkópban II.

Szaturnusz a Bakban

Így kezeld a dühödet !

A pszichoterror természetrajza

Retrográd Szaturnusz 2019

Vigyázat, balesetveszély !

 

Képek forrása:

A bejegyzés illusztrációja A Cápa (Jaws) című film egyik jelenete

A kamionbaleset:  2019 június 5 reggel, M3-as autópálya „felett”, Mezőcsátnál…Forrás: Best FM Rádió FB-oldala.

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!