Szaturnusz és Neptunusz: a Nagy Ismeretlen feltérképezése

Első pillantásra úgy tűnik, a Szaturnusz és a Neptunusz kölcsönösen kizárják egymást. Legjobb esetben is csak annyira keverednek egymással, mint az olaj a vízzel. Ennek ellenére remekül kiegészíthetik egymást. Mi több, ez létfontosságú is. Emberi természetünk nem maradhat életképes kizárólag a Szaturnuszra vagy kizárólag a Neptunuszra támaszkodva. Wendy Guy | Evolving Door Astrology

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Neptunuszt és a Szaturnuszt kicsit mindig nehéz együtt emlegetni. Annyira különböznek egymástól, mint a tűz és a víz, az ég és a föld, a víz és az olaj.

A Szaturnusz a megnyilvánulás fizikai világát jelképezi. Megfogható, konkrét, jól meghatározott, és szabályok és határok jól felépített rendszerével lép színre. Ez annak a tartománya, ami van, vagy ami akkor lehet, ha készek vagyunk elvégezni a kemény munkát is, nem csak a szánkat jártatjuk. Azok a dolgok, amelyekbe akkor ütközünk bele, ha már túl sokáig próbáltunk a Neptunusz ködébe rejtőzni. Elfelejtetted kifizetni a számláidat ? Számíts rá, hogy rád csörög egy végrehajtó cég, hogy gondoskodjon arról, hogy teljesíted kötelezettségeidet. Vágyteljesítő fantáziálás, pótcselekvések, valóságelhárító magatartásformák rabja vagy? A rideg, kemény valóság rád tör és ha túl sokáig nem voltál hajlandó tudomást venni róla, nem is tágít majd mellőled.

A Neptunusz másfelől a képzelet és az ismeretlen tartományait jelképezi. Éteri, szenzitív, ködös, és teljes lelki behódolásra csábít, hogy megtapasztald természetének igazi mélységeit. Mindannak a tartománya, ami lehetett volna, vagy lehetne, vagy amiben reménykedünk, hogy lesz, vagy éppenséggel rettegünk miatta – mindahhoz képest, ami most van. Azok a dolgok, amelyek emlékeztetnek rá, hogy nem te vagy a világ közepe, vagy legalábbis nem vagy inkább az, mint bárki, bármi más. Egyszersmind egy tapasztalati jellegű spirituális ösvény, amelynek révén kapcsolatba kerülhetünk valamivel, ami nagyobb nálunk. És mint ilyen, emlékeztet bennünket arra, hogy az élet nem ér véget ott, ahol bőrünk találkozik a levegővel. Az csupán annyi, amit biztosan tudunk, a Neptun azonban az ismeretlen világ határain túl levő mélység. Ahol sárkányok is lakhatnak !



 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A világ Szaturnusz vagy Neptunusz nélkül

Első pillantásra úgy tűnik, a Szaturnusz és a Neptun kölcsönösen kizárják egymást. Legjobb esetben is csak annyira keverednek egymással, mint az olaj a vízzel. Ennek ellenére remekül kiegészíthetik egymást. Mi több, ez létfontosságú is. Emberi természetünk nem maradhat életképes kizárólag a Szaturnuszra vagy kizárólag a Neptunuszra támaszkodva.

Ha a Neptunusz van túlsúlyban

A túl sok neptuni energia kétértelművé, zavarossá teszi a dolgokat az életben. Az ember elveszíti tájékozódóképességét és annyira elidegenedik, ami alaposan megnehezíti, vagy egyenesen lehetetlenné is teszi, hogy hatékonyan működjön a tér és idő világában.

Az ismeretlen olyan ablakot jelenthet, amelyen keresztül friss levegő áramlik be az áporodott légkörű, már túl hosszú ideje bezárt szobába. Azonban, a túl sokáig, meghatározatlan ideig nyitva tartott ablak meghívót jelent az olyan zavaró elemek számára, amelyek feldúlják azt a rendet és következetességet, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy felépítsük életünket a fizikai világban.

Amikor a Neptunban fuldokolsz, túlságosan emocionálisnak, sebezhetőnek és befolyásolhatónak érezheted magad. Ez a vizenyős tudatállapot megnehezíti a logikát, struktúrát, szellemi összpontosítást követelő helyzetek kezelését. Másfelől azonban nem minden oldható meg kizárólag a logika segítségével. Időnként éppenséggel egy intuitívabb, ködösebb, szétszórtabb tudatállapot teszi lehetővé, hogy rátalálj azokra a megoldásokra, amelyeket elrejtenek a struktúrák és a rend. A neptuni alkonyzónában az idealizmus és az illúziók nincsenek messze egymástól. Mihelyt felismerjük, hogy egy némi mentális photoshop- technikával még a komor, kiábrándult életszemlélet is tökéletességet sugárzóvá alakítható, az egyik a másikba alakulhat.

A Neptun az illúziók mestere. Ez azt jelenti, hogy energiája segítségével megláthatjuk a nyilvánvaló mögötti finom világot. De el is homályosíthatja a nyilvánvalót, amitől olyasminek tűnik, amihez semmi köze valójában. Az animációs film jó példa erre – nem véletlenül áll a Neptun uralma alatt. Itt a mozgás illúziója egymástól csak icipicit különböző statikus képek sokaságából ered. A szem optikai tökéletlensége miatt amikor ezek bizonyos sorrendben és sebességgel pörögnek szemeink előtt, nem sok különálló képet látunk, hanem egyetlen összefüggő mozgást.

Ezen az elven működik a fenakisztoszkóp:

Hasonlóképpen, a Neptun lencséin keresztül látunk néhány pillanatfelvételt a valóságról, tudatunk pedig olyasmikkel tölti ki a képek közötti réseket, amelyekről azt hisszük, ott vannak. Csakhogy egyáltalán nem biztos, hogy valóban az van ott, amiről azt hisszük, hogy ott van. A valóságérzékelés oly módon torzulhat, hogy kimazsolázzuk belőle a kedvünkre való elemeket. Így például egy átverős „gazdagodj meg gyorsan” – típusú ajánlat teljesen tisztességes lehetőségnek tűnik. Másfelől azonban ez a fajta szelektív látásmód segíthet elviselhetőbbé tenni a zord valóságot. Ismeritek a mondást: ha van egy citromod, csinálj belőle limonádét !

Ha a Szaturnusz van túlsúlyban

A szaturnuszi energia túlsúlya másfelől túlszabályozottá, kérlelhetetlenné, túl sok követelményt támasztóvá teheti az életet. Ilyenkor olyan külső elvárásokhoz kell alkalmazkodnunk, amelyeknek semmi közük személyes igényeinkhez és szükségleteinkhez, a bennünk rejlő potenciálokhoz. Ily módon egy gépezet fogaskerekévé vagy a Borgok társadalmának  egyik robotjává válhatunk. Még ha – akárcsak a tengelyszögként is abban a bizonyos gépezetben – központi szerepet játszunk – megengedjük, hogy ez a nagyobb rendszer formáljon bennünket. Miközben részesülhetünk a kollektív javakból, ez a szélsőség lélekölő lehet az egyén szempontjából.

Természetesen nem mindig olyan rossz dolog, ha formál bennünket a rendszer. Emberi természetünknek szüksége van a struktúrákra. Bizonyos szinten tudnunk kell, hol vannak a határaink és milyen következményekkel jár, ha átlépjük őket. Ha a forró kályhára tesszük a kezünket, megégetjük magunkat. Ha lezuhanunk egy szikláról, megsérülhetünk vagy akár meg is halhatunk. A Szaturnusz a próbálkozás – hibázás princípiuma. Csak akkor tanulhatjuk meg, milyen messze mehetünk anélkül, hogy problémáink lennének és hogy milyen kapcsolat van a gyakorlatban a tettek és a következmények között, ha kipróbáljuk a dolgokat. (És remélhetőleg nem kell lezuhannunk egy szikláról ahhoz, hogy rájöjjünk: rossz ötlet volt felmászni). E tanulási folyamat során még új módszereket is felfedezhetünk e problémák megoldására (pl védőhálót, hegymászó felszerelést használunk, van nálunk ejtőernyő, stb)

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Ahhoz, hogy érzékeljük és felismerjük a szaturnuszi struktúrák mögötti életet, szükségünk van a Neptun képzelőerejére és vízióira. Sokkal többek vagyunk, mint részeink összessége. És ha mindig csak a határvonalak és a kontűrök között festegetünk, soha nem tudjuk meg, mire vagyunk képesek, ha e vonalakon túl merészkedünk.

A Neptun magasabb értelmet ad, más összefüggésrendszerbe helyezi a nélküle behatárolt, kiszámítható szaturnuszi létet. A Neptun nélkül az anyag szaturnikus világa zárt rendszer lenne, amelybe nem volna meg a lehetőség, hogy átlépje határait. A Neptun révén a szaturnuszi algoritmus túlnőhet programozóján, így az életben is folyamatosan adott a felfrissülés és a megújulás potenciálja. Mindig is lesz egy olyan „X faktor”, amely kiszámíthatatlanná és kaotikusabbá, egyszersmind határtalanabbá, lehetőségekben gazdagabbá teszi az életet. Ez persze az összes transzperszonális bolygóra: az Uránuszra, Neptunuszra, Plútóra érvényes.

A Neptunusz szerepe ebben a transzperszonális összeesküvésben az, hogy merj hinni abban a valamiben, ami túl van azon, amit közvetlen környezetünkben érzékelni tudunk…De ne feledd: a Szaturnusz világában élünk, ezért nem mindig tudhatjuk, mi igaz és mi csupán szubjektív vágyaink és félelmeink kivetülése.



A Szaturnusz és a Neptunusz tánca

„És azok, akik nem hallották a zenét, őrültnek nézték azokat, akiket táncolni láttak.” – Friedrich Nietzsche

Amikor a Szaturnusz és a Neptunusz fényszöget képez (akár egy személyi horoszkópban, akár mindenkit érintő időszakos bolygóhatásért), táncolniuk kell egymással. Együttállásuk ( 0° – vagyis azonos állatövi jel azonos fokán helyezkednek el, vagy egymástól maximum 6 – 15°távolságra, attól függően, hogyan számolod a hatóköröket) arról szól, hogy energiáik összeadódnak, hogy valami újat hozzanak létre. Ilyenkor azonban egyaránt megtörténhet, hogy valami lenyűgöző újdonságot varázsolnak elő és az is, hogy csak fújnak és köpködnek egymásra.

Amikor e két bolygó táncra perdül, az egyiknek követnie kell a másik tánclépéseit. Ez nagyon megnehezíti, hogy közvetlen módon vagy teljes mértékben hozzáférhessünk egyikükhöz. A Neptunusz látomásos idealizmusa fényében a szaturnuszi utasítások rövidlátónak, durvának vagy unalmasnak tűnhetnek. Ezzel szemben a Szaturnusz szkepticizmusa tükrében a Neptunusz csodákra és áhítatra való fogékonysága tűnik nevetségesnek, eltúlzottnak és naivnak.

A vicces az, hogy mindkettőjüknek igaza van a másikkal kapcsolatban. Ez még jobban megnehezíti, hogy eldöntsük: mikor mutat rá az egyik bolygó a másik tényleges hiányosságaira, és mikor van csupán arról szó, hogy képtelenek egymás nyelvét beszélni? Ráadásul egyetlen válasz sem alkalmazható automatikusan mindenkire és minden esetre, így gyakran ötvözni kell a próbálkozás- tévedés – próbálkozás szaturnuszi módszerét a Neptun alkotó képzeletével, hogy kiderítsd: te személyesen hogyan teremthetsz egyensúlyt köztük.

Harmonikus fényszögek

Harmonikus fényszögek esetén – trigon (120°), szextil (60°) könnyebben képesek egymással tangózni. És, mint a tangó esetén, jobban fog menni a tánc, ha az egyikük átveszi a vezetést, a másik meg követi lépéseit. 

Amikor a Szaturnusz vezet, elkötelezheted magad pl egy olyan projekt irányában, amelynek célkitűzései között az együttérzés, spiritualitás, szépség, béke is szerepel. Egyszersmind határozott struktúrákkal is rendelkezik. Pl. megszervezel egy olyan rendezvényt, amelynek az a célja, hogy meditáción keresztül mozdítsa elő a világbékét, vagy összehozol egy csapat művészt. Ilyenkor a hangsúly inkább azon a rendszeren vagy struktúrán van, amely a kitűzött célnak megfelelően működteti a projektet, semmint a téma egyéni megtapasztalásán vagy kifejezésén.

Amikor a Neptunusz vezet, a készségekre, szabályokra, prioritásokra fektetett szaturnuszi hangsúly képezheti azt az alapot, amelyről a művészek vagy más kreatív tehetségek biztonsággal építkezhetnek, kifejezhetik magukat. Az önkifejezés formája sokféle lehet: festés. Szobrászat, zene, vagy bármilyen, kreatív vénát igénylő foglalatosság. A hangsúly itt inkább az inspiráción és a célon van semmint a módszereken, melyek révén kifejezed magad.

(2019 folyamán a Szaturnusz és a Neptunusz szextilt képez egymással. Mindkettő uralomban van, a saját jegyében tartózkodik: a Szaturnusz a Bakban, a Neptunusz a Halakban. Hogy éppen melyikük vezet, az egyidejűleg érvényesülő hatásoktól, személyes szinten pedig a születési képlet sajátosságaitól függ. – ford megj)

A Neptun lényegében szeretet, béke, szépség, egység, és a legmagasabb rendű igazság, amit ismersz.

A Szaturnusz tulajdonképpen arra való képességünk, hogy önállóan és hatékonyan működjünk a fizikai világban. Ahhoz, hogy a neptuni energia egészséges módon nyilvánuljon meg az életedben, meg kell tanulnod együttműködni a Szaturnusszal. Meg kell tanulnod, hogyan használhatod a legjobban a Szaturnuszt a Neptunusz által jelképezett magasabb rendű cél megvalósítására.

Az igazat megvallva a Szaturnusz és a Neptunusz esetében nem lehet beszélni tökéletes házasságról. A Szaturnuszt mindig is frusztrálni fogja a Neptunusz laza, hippi – stílusa, amivel kibújik a szabályok, a tények és a racionális egyértelműség alól. És a Neptun is mindig veszíteni fog valamit annak a folyamatnak a során, amikor az ideák tartományaiból a tér és idő világába desztillálódik. Ennek ellenére, amikor a kettő képes egymással táncolni, csodálatos eredmények születhetnek.

Amikor a Szaturnusz és a Neptunusz harcol egymással

Az igazság szabaddá tesz. De először kikészít”

A Szaturnusz és a Neptunusz közötti erőpróbáló fényszögek még nehézkesebbé tehetik kettejük kapcsolatát. Ezek: félkvadrát (45°), kvadrát (90°), sesquikvadrát (135°), kvinkunx (150°), oppozícó (180°),

Ezek stresszes aspektusok, amelyek viszályok, viták, érdek-konfliktusok által jelképezett feszültségeket jeleznek. Általában dinamikus és motiváló erejűek, ugyanis gyakran késztetnek változásra annak érdekében, hogy megszabadulj a kellemetlenségtől. Az erőpróbáló fényszögeknél emiatt a helyzet sokszor rosszabbá válik, mielőtt javulna. A viszály gyakran sarkall arra a felismerésre, hogy valamit tenni kell, így az eddigieknél produktívabb mederbe tereled ezeket az energiákat. A dinamikus fényszögek ilyformán a változások és eredmények katalizátorai lehetnek, de először általában kényelmetlennek vagy kimondottan fájdalmasnak érezzük őket. ( Ford. megj: A Szaturnusz legutóbb 2015 – 2016 során képezett kavdrátot egymással. Húzós időszak volt: Szaturnusz – Neptunusz kvadrát 2015 )

A Szaturnusz és a Neptun közötti erőpróbáló fényszögeknél mindkettő a saját ritmusában és stílusában akar táncolni, miközben a másikat arra akarja kényszeríteni, hogy fogadja el a vezetést. Ez persze hatalmas szűrzavart eredményez. Vagy, az egyik bolygó arra kényszerül, hogy fogadja el a másik tempóját (ennek mikéntje függ a bolygók ház -és jegypozíciójától, kozmikus helyzetétől, stb), de igen kényelmetlenül és korlátozottnak fogja érezni magát. Egyéni szinten egyiket vagy másikat fogjuk előnyben részesíteni egy ideig, aztán váltunk.




Ha a Szaturnusz nyeri meg a csatát, úgy érezheted, mintha a felelősségek és kötelezettségek kiszorítottak volna életedből minden neptuni örömöt. Egy olyan taposómalomban érezheted magad, ahol csak teszed, amit elvárnak tőled, de nincs beteljesülés, csak megfelelés a külső követelményeknek. Ez depresszióhoz, cinizmushoz, letargiához vezethet, amikor ugyanis a Neptun szivárványszínei elhalványulnak, a lét tompa, elmosódott vegetálásnak tűnik.

De a Neptunt nem lehet ilyen egyszerűen elintézni, azért azon kapod magad, hogy a robotolás közepette egyre inkább vonzódsz a valóság elől menekülés neptuni tévútjaihoz: túlzott alkohol-és drogfogyasztás, túlevés, szerencsejáték, arról fantáziálsz, mi lenne, ha, vagy abbeli igyekezetedben, hogy újra ragyogónak érezd életedet és beteljesülést találj benne, túlköltekezel. E módszerek ideiglenesen segíthetnek megbirkózni a helyzettel, hosszabb távon azonban nem tarthatók fenn anélkül, hogy ne kellene szembesülnöd a kőkemény szaturnuszi következményekkel. (függőség, stressz-okozta egészségi problémák, depresszió)

Másfelől azonban egy domináns Szaturnusz segíthet a valóság talaján maradnod, így nem olyan könnyű elszállnod a Neptun éteri tartományaiba. A Szaturnusz segít, hogy folyamatosan arra a célra összpontosíts, amelyet megvalósítani igyekszel. A Szaturnusz szolgáltatja egyszersmind azt a tartályt is, amely formát és definíciókat ad a Neptun látomásos inspirációinak, amelyek enélkül kétértelműek és nehezen megragadhatók maradnának. Ez azt jelenti, hogy miközben a Neptun mély, felszín alatti áramlatait tanulmányozod, világosabb, markánsabb, stabilabb én-tudatra teszel szert.

Egy győztes Szaturnusz ráadásul segíthet helyre állítani az egyensúlyt a neptuni energia túladagolását követően. Például egy olyan személynek, akinek kezéből kicsúszott az ellenőrzés, segíthet kontroll alá vonni egy szenvedélybetegséget vagy valamilyen más neptuni valóság elől menekülő mechanizmust, és ezeket egészséges megélési módokkal helyettesíteni. E folyamat kezdetén persze úgy érezheted, mintha egy szumó- birkózó szorított volna le a padlóra. A Szaturnusz felhívhatja a figyelmedet mások csalásaira és árulásaira is, de lehet a valóságnak az a téglafala is, amelybe beleütközöl, amikor katapultálnád magad a délibábba. Erőpróbáló fényszögek esetén a Szaturnusz igen keménykezű tanár lehet, de leckéi, jóllehet gyakran keserűek és durvák, mindig nagyon értékesek.

Domináns Neptun esetén azon kaphatod magad, hogy egy túlidealizált képhez ragaszkodsz, pl „milyennek kellene lennie az életnek”, ami igen megnehezítheti, hogy abban a formájában fogadd el életedet és kezdj el dolgozni, amilyen valójában. Az „ott és majd” látomásának igézete megfoszthat annak a képességétől, hogy világosan lásd az „itt és mostat” és dolgozz vele.

A Neptun megosztja figyelmünket, zavarja az összpontosítást. Hatására mélységes sóvárgás keríthet hatalmába, hogy alárendeljük magunkat valami nálunk nagyobbnak. A Neptun arra törekszik, hogy ne engedje magát beskatulyázni a szaturnuszi formák és korlátok világába, hanem feloldódjon és eggyé váljon a Mindenséggel. Ez az én-tudatosság irányultságával homlokegyenest ellentétes erő, és tulajdonképpen azt követeli, hogy elengedd identitásodat, hiszen az a Szaturnusz formavilágához, nem pedig a neptuni tartományokhoz tartozik.

Csakhogy, mivel te még a Szaturnusz tér -és idő tartományában vagy (legalábbis, amíg ebben a testben élsz) , úgy érezheted, hogy ez a neptuni hullám a hátára kap és kimossa alólad a talajt, miközben megpróbál elcsábítani a Szaturnusztól és elvinni minden létforma ősforrásához ( nevezzük ezt kollektív tudattalannak vagy valami spirituálisabb tartománynak). Más szavakkal, megnehezítheti, hogy odafigyelj azokra a feladatokra, melyeket muszáj elvégezned. Zavarodottnak érezheted magad, vagy a szokásosnál érzékenyebben reagálsz arra, mi történik körülötted. Intuitív-és érzékfeletti élményekből is több lehet a kelleténél.

Nehéz lehet tartani magad korábbi elhatározásaidhoz is. A kísértés, hogy visszatérj régi szokásaidhoz vagy lazíts a kontrollon erősebb lehet a fegyelemnél és abbeli eltökéltségednél, hogy tartsd az irányt. Ennek eredményeként ilyen időszakokban fennáll a veszélye, hogy visszacsúszol a szenvedélybetegségbe, amelyből már- már kigyógyultál, vagy felhagysz fegyelmet, akaraterőt, elszántságot követelő vállalásaiddal is.

A Neptunusz egyszersmind azáltal, hogy mélyebb értelmet ad a történéseknek, magasabb rendű célokat ad, könnyebben elviselhetővé is tehet egy, a Szaturnusz súlya alatt roskadozó életet. Ha úgy érzed, hogy maguk alá temetnek kötelezettségeid, vagy azért küzdesz, hogy előre lépj, a Neptunusz tehermentesíthet valamelyest olyan jobb-féltekés (tehát nem racionális) kikapcsolódásformákat hozva életedbe, amely segíthet túllátni az orrod előtt levő feladatokon. Így bepillantást nyerhetsz a lehetőségek világába.

Ez nagyszerű időszak lehet ahhoz, hogy tobzódj a szépség friss formáiban. Szakíts időt arra, hogy megnézz egy pazar naplementét, olyan zenét hallgass, ami elolvasztja a szíved, addig táncolj, amíg lebegni nem kezd a tested. A meditáció szintén segíthet abban, hogy kiürítsd a fejed, a szaturnuszi stresszt a szaturnuszi fókusz és egyhegyűség váltsa fel, miközben a Neptun révén valami nálad nagyobbal teremtesz kapcsolatot. Ily módon kiterjesztheted tudatodat, túlléphetsz az életedet jelenleg meghatározó korlátokon és határokon. Még ha nem is tudod most eltávolítani ezeket a korlátokat, átkeretezheted a történetet, valamilyen tágabb összefüggésrendszerbe helyezve. Ez által magasabb értelmet kap, te pedig inspirációt a folytatáshoz.

Ha engeded, a Neptun feloldhatja élettel szemben tanúsított túlságosan zord hozzáállásodat. Ha túlságosan védekező magatartásformák rabja vagy, túl kétségbeesetten törekedsz arra, hogy mindent tökéletesen és szabályszerűen csinálj életedben, a Neptun lekerekítheti a túl kemény éleket, rugalmasabbá, befogadóbbá tehet az élet kellemesebb dolgai irányába. Persze, az, hogy eleinte úgy érzed, mintha elolvadnál és bőr nélkül közlekednél, kényelmetlen érzés is lehet. Mégis bölcs dolog valamiképpen összebarátkozni a Neptunnal. Ehhez jól meghatározott módokat és kereteket kell találnod. Kezdj spontánul rajzolni, festeni, vagy akár ilyen foglalkozásokra is beiratkozhatsz, tanulj meg játszani egy hangszeren, meditálj, írd le és fesd, rajzold álmaidat, vagy egyszerűen csak menj ki a természetbe, ülj le a vízpartra és engedd kalandozni elméd.

Mialatt a Szaturnusz és Neptunusz tükörtermében bóklászol, általában akkor jársz a legjobban, ha igyekszel egyensúlyt teremteni közöttük és egyiket se tekintsd kizárólagos érvényűnek. Nem könnyű összehangolni ezeket az energiákat, de lehetséges. Az olajból és a vízből is kiváló salátaöntet lesz, ha összerázzuk őket. Legjobb tehát, ha mozgásban tartod a dolgokat és arra használod kreativitásodat, hogy megfűszerezd vele életedet, még érdekesebbé tedd azt. Jó étvágyat !



Szaturnusz – Neptunusz tranzitok

Az alábbi táblázat a legutóbbi Szaturnusz – Neptunusz ciklus fényszögeit tartalmazza, ezek jelentéstartalmának rövid magyarázatával.

Szerző:  Wendy Guy | Evolving Door Astrology

A bejegyzés illusztrációja: Daniel Merriam festménye

 

Kapcsolódó:

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz a Bakban: tematikus oldal

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Retrográd és direkt Szaturnusz : a Mester visszatekint és értékel

Szaturnusz – Neptunusz kvadrát 2015

 

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!