Kedvező alkalmak, egyéni megoldások

Az augusztus 24-én bepontosult Vénusz -Mars együttállást két másik fontos tranzit is követi: 26 –án este Vénusz – Uránusz trigon pontosult be a Szűz – Bika 06°31-án , 28 –án délben a Mars – Uránusz trigon, Szűz – Bika 6°30 – válik egzakttá. E kedvező hatások összeadódnak és együttesen érvényesülnek a hónap végén, növelve annak a lehetőségét, hogy konkrétan kezdeni tudjunk valamit a meglepetésszerűen felbukkant kedvező alkalmakkal. Jó ötleteinket valóra váltva természetesen mi magunk is teremthetünk ilyeneket. Érdemes kihasználni a viszonylag jó állásokat, szeptember elejétől ugyanis újabb változó T- kvadrát áll össze, jelentősen összekuszálva a képet.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Augusztus 26 – Vénusz – Uránusz trigon, (17:38, helyi idő, Bp) Szűz – Bika 06°31

A Vénusz – Uránusz trigon felpörgetheti a társasági és a szerelmi életet. Új ismeretséget is köthetünk A kellemes meglepetések váratlan bevételek, ajándékok formájában is érkezhetnek. Ez a formáció kedvez a flörtöknek, a vidám társasági összejöveteleknek, partiknak, rendezvényeknek is. A kreativitásra is ösztönzően hat. Bár hagyományosan ez a hatás könnyelműségre is hajlamosít, a Merkúr uralma alatt álló Vénusz itt sokkal megfontoltabban mérlegeli, mihez is kezdjen az ölébe hulló lehetőségekkel. Az Uránusz is gyakorlatiasabbá válik a Bika földies jegyében. Howard Sasportas észrevételei elsősorban a személyi horoszkóp Vénuszát érő Uránusz – tranzitokra vonatkoznak, de más jellegűekre is alkalmazhatók. (Az általános tranzithatás kb 6 -7 napon keresztül, a horoszkópot érő Uránusz – befolyás kb 2 -3 évig érvényesül). Hogy kire mi módon, milyen életterületen hat, ezúttal is a horoszkóp egyéni adottságaitól függ.

„Amikor a tranzitáló Uránusz trigont vagy szextilt képez a Vénusszal, e változások gyengédebb, könnyedebb módon mennek végbe. Ez jó időszak a már meglévő, kissé unalmassá vagy egyhangúvá vált kapcsolatok felélénkítésére. Szakíts hát régi szokásaiddal, keress fel új helyeket partnereddel, próbáljatok ki olyasmiket, amiket eddig még nem. Ha túlságosan függőkké váltunk másoktól, e tranzitot felhasználhatjuk arra, hogy kiderítsük: kik is vagyunk önálló lényként, időt szakítsunk arra, hogy kiderítsük, mi is érdekel valójában, többet foglalkozzunk saját érdeklődési körünkkel, leválasszuk identitásunkat a párkapcsolatról. Akár foglaltak vagyunk akár nem, találkozhatunk valakivel, akit inspirálónak, izgalmasnak találunk, aki új eszmékkel ismertet meg bennünket, új dolgok iránt kelti fel érdeklődésünket, hozzájárul ahhoz, hogy új megvilágításban tekintsünk az életre. Az új kapcsolat talán szexuális jellegű, jóllehet az Uránusz esetén a két elme találkozhat és élvezheti egymás társaságát anélkül is, hogy ez szexuális formában fejeződne ki; vagy van ugyan fizikai vonzalom, de különféle külső körülmények megakadályozzák, hogy a kapcsolat ebbe az irányba fejlődjön.

Tapasztalataim szerint mindenfajta Vénusz – Uránusz tranzit kedvez a kreatív önkifejezésnek. Ha nem nagyon voltunk kapcsolatban kreativitásunkkal, e tranzitok jó alkalomnak bizonyulhatnak személyiségünk ezen oldala kibontakoztatására. Ha már foglalkozunk valamilyen művészi tevékenységgel, ez az új technikákkal, közegekkel vagy önkifejezési módokkal való kísérletezés időszaka. Erőpróbáló tranzitoknál azonban megtörténhet, hogy mások túl sokkolónak, szélsőségesnek, nonkonvencionálisnak vagy korunkat megelőzőnek tartják kreatív törekvéseinket”. (Howard Sasportas : The Gods of Change, Pain, Crisis and the Transits of Uranus, Neptune and Pluto, 57 old)




Augusztus 28 – Mars – Uránusz trigon, (12:52, helyi idő, Bp) Szűz – Bika 6°30

A Mars és az Uránusz két nap múlva bepontosuló trigonja növeli annak a lehetőségét, hogy konkrétan kezdeni tudjunk valamit a meglepetésszerűen felbukkant kedvező alkalmakkal. Az uránuszi ötletek is nagyobb eséllyel valósulhatnak meg. Ez a, nagyjából tíz napon keresztül érvényesülő hatás lehetőséget adhat a váratlan, frappáns megoldásokra. Jelezheti persze azt is, hogy a pillanat hevében nagy esély van őrült tettek elkövetésére, de ez most kevéssé valószínű, hiszen az óvatos Szűz tisztában van azzal, milyen kockázatos fejjel menni a falnak. Howard Sasportas észrevételei elsősorban a személyi horoszkóp Marsát érő Uránusz – tranzitokra vonatkoznak, de más jellegűekre is alkalmazhatók. Hogy kire mi módon, milyen életterületen hat, ezúttal is a horoszkóp egyéni adottságaitól függ. (Az általános tranzithatás kb 10 -12 napon keresztül, a horoszkópot érő Uránusz – befolyás kb 2 -3 évig érvényesül).

„Az Uránusz felajzza és még intenzívebbé teszi annak a bolygónak a hatását, amellyel kapcsolatba kerül. Amikor trigont vagy szextilt képez a Marssal, olyan időszakra számíthatunk, amikor élőbbnek, energetizáltabbnak érezzük magunkat, mint általában. Ez az időszak nem arra való, hogy tétlenül ücsörögjünk és a tévét bámuljuk. Menj ki, és találj konstruktív formákat, projekteket, amelyek révén egészséges mederbe terelheted fölös energiádat és megnövekedett életerődet. Kezdj edzeni, karolj fel egy ügyet, amelyért érdemes harcolnod, iratkozz be egy tanfolyamra, amely érdekel, mássz hegyet. E harmonikus Uránusz – Mars tranzitokat ugyanis akkor tudod leginkább javadra fordítani, ha kihívásokat keresel és kitágítod határaidat”. (Howard Sasportas : The Gods of Change, Pain, Crisis and the Transits of Uranus, Neptune and Pluto, 59 old)




Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés

Mars – Vénusz együttállások tranzitként

A Szűz (Liz Greene)

Az Uránusz (Liz Greene)

Vénusz a Szűzben tranzitként

Mars a Szűzben – tranzitként

Ami meggyógyít és ami megbetegít – Szűz Mars tranzit egészségügyi hatása

 

Kép : Michael Cheval : A tökéletes idegen

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!