Vénusz – Mars együttállások tranzitként

Az asztrológiai szakácskönyvekben az áll, hogy a Vénusz és a Mars konjunkciója átmeneti hatásként is felfokozza a szerelem utáni vágyat. Ennek van is valóságalapja, hiszen érzelmeket és a nyers szenvedélyt egyesítő bolygóformációról van szó, így a romantikus kapcsolatok egyik legerőteljesebb jelölője. Vannak azonban más kontextusai is, melyeket szintén fontos szem előtt tartani.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Ebben az esetben sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egyéni szinten a tranzit megnyilvánulási módja a horoszkóp sajátosságaitól függ, beleértve azt az életterületet is, amelyet aktivál.

Ami a párkapcsolati vonatkozásokat illeti, attól függően, hogy milyen elemekben, milyen jegyek között jön létre az együttállás, válik szenvedélyesebbé vagy visszafogottabbá a hangulat. Nem minden Vénusz – Mars konjunkció békés: ha egyidejűleg más, erre utaló hatások is érvényesülnek, turbékolás helyett inkább a hadakozás, rivalizálás lesz a jellemző, az idillt pedig szerelmi háromszögek is feldúlhatják.

Tűz elemben  a spontán impulzusok, teátrális elemek nagyobb szerepet kapnak, mint a praktikus megfontolások. A kalandoknak is nagy vonzerejük van, akár foglaltak az érintettek, akár nem. Egy Kos Mars- Vénusz együttállás inkább szalmaláng jellegű flörtöket vonzhat, Oroszlán bolygók esetén több lehetőség van az állandóságra és a romantikára. Egy Nyilas konjunkció arra hajlamosíthat, hogy az ideális társ keresésének ürügyén kentaurként ágyból ágyba ugrándozzunk.

A vizes jegyek is romantikusak, de esetükben több a szentimentalizmus. A túl direkt közeledés nem feltüzeli, hanem inkább lehűti őket. Persze általánosítani itt sem lehet, hiszen nagy különbség van egy mondjuk Skorpióban létrejött Vénusz – Mars együttállás érzékisége, szexorientáltsága és egy Rák Vénusz – Mars félénk, visszafogott erotikája között. A Neptunusz uralma alatt álló Halak – kapcsolódás esetén egyaránt elképzelhető, hogy a fizikai sík inkább zavaróan hat az idealizálásra, ahogy az is, hogy a következő egy hét folyamán a psziché mélyén élő buja tengeristenek és istennők veszik át a szerepet.




Levegős jegyeknél ezek az ösztönökkel kapcsolatos bolygók is intellektuális töltetet kapnak, a flörtölés pedig talán nem is jut túl a verbális szinten. Vízöntő Mars – Vénusznál nem mindig lehet különbséget tenni a baráti közeledés és az kimondottan szexuális jellegű között. Mérleg Vénusz – Mars esetén jellemzőbb lehet a románcokra való fogékonyság, Ikreknél a játékos, könnyed bármiből bármi lehet hangulat dominálhat.

A föld elem köztudottan az érzéki világgal van kapcsolatban, így a benne létrejött Mars – Vénusz konjunkciók hatása igen konkrétan nyilvánulhat meg. Persze egy, az örömelvű Bikában létrejött együttállás egyértelműbb utalás a szenvedélyes légyottokra, mint a sokkal visszafogottabb Szűz esetén. (Bár, ahogy a típusnak szentelt bejegyzésből kiderül, a szűzies viselkedés nem mindig jellemző képviselőire). A Szaturnusz uralma alatt álló Bak együttállásokra sem a látványos tűzijátékok jellemzők, de azért jó tudni, hogy a nem éppen visszafogott szaturnália ünnepségek, sőt, maguk a mitológiai szatírok is e jegy és ura hatása alatt álltak.



Más vonatkozások:

Hogy egy együttállás „jó”-e vagy „rossz”, az egyidejűleg érvényesülő más bolygóhatásoktól is függ. Ez Vénusz – Mars konjunkciók esetére is érvényes.

Kedvező esetben a Vénusz – Mars találkozók hozadéka, hogy hatékonyan tudunk abba az irányba haladni, amelybe szeretnénk, vágyaink és tetteink összhangban vannak egymással. A lényeges feladatokra és kapcsolatokra koncentrálva pozitív folyamatokat indíthatunk el, felismerjük, megragadjuk vagy kimunkáljuk lehetőségeinket.

Kedvezőtlen kombinációknál, a vágyak, érzelmi motivációk éppenséggel akadályozhatják a hatékony cselekvést vagy olyan túlzásokra hajlamosíthatnak, amelyek már középtávon sem válnak javunkra. A rivalizálás nem csak szerelmi-, hanem más fajta társas kapcsolatokra is jellemző lehet.




Kapcsolódó

A tűz elem és a tüzes típus

A levegő elem és a levegős típus

A víz elem és a vizes típus

A föld elem és a földes típus

Illik hozzám a párom ?

 

Kép: Vénusz és Mars, Geraldine Arata festménye

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!