Újhold az Oroszlánban 2022

A jegy 5°38′-en megszületett július 28-i Oroszlán újhold ( Budapest 19h54) egyaránt magában hordozza a heves konfliktusok és a kreatív megoldások lehetőségét. Utóbbiakra egyéni szinten nyilván több az esély, mint kollektíve.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Ezen a napon azonban Kos 8°-on a Jupiter retrográd stacionáriusba vált, és megkezdi november 23-ig tartó tolatását. (Október 28-án visszatér a Halakba, direkt stacionáriusba a jegy 28°-án vált, a Kosba pedig csak december 20-án tér vissza).  Erős túlzás olyasmit állítani, hogy a Nagy Jótevő tolatásainak időszakában visszájára fordul a szerencse, az azonban bizonyos, hogy további terjeszkedés helyett az eddig elértekkel, rendelkezésre álló tartalékokkal kell gazdálkodni. Jó esetben a világnézet, hiedelmek is felülvizsgálatra kerülnek ebben az időszakban; kevésbé szerencsés, ha a reflexiót, introspekciót a dogmákhoz való fanatikus ragaszkodás váltja fel. Bigottériában és keresztes hadjáratokban persze eddig sem volt hiány, de mint minden, ez is fokozható.



Újhold az Oroszlánban 2022 júl 28, Bp 19h 54

A Jupiter fővilágítókkal képezett, még nem egzakt  trigonja az egyik utolsó alkalom az idén, amikor valamivel könnyebben lehet hozzáférni jótéteményeihez; a becsukódó ajtók mellett mutatkozik egy vészkijárat is, valamely patthelyzetből viszonylag jól ki lehet jönni, egy nagyobb kockázat megtérülhet. ( A  viszonylagos sikerszéria a július 22-i Merkúr-Jupiter trigonnal kezdődött, és az augusztus 1-i Nap-Jupiter trigon bepontosulását követő néhány napon át tart még. Üröm az örömben, hogy a július 25-i  Vénusz-Jupiter kvadrát hatása még valamennyire érvényesül, e jótétemények viszonylagosságára figyelmeztetve. A már elprédált tartalékok már most hiányoznak és a későbbiekben nem biztos, hogy pótolhatók. Ez a megoldás hatásfokát és tartósságát  is csökkenti.)




A Marssal  ( bepontosulás július 26) és az Uránusszal képezett kvadrátból (bepontosulás július 28), Szaturnusz szembenállás felé tartó Merkúr (bepontosulás július 31) fényszögek befolyása szintén erőteljesen érvényesül, ami azt is jelenti, hogy a Mars-Uránusz-Északi holdcsomópont konjunkció is egzakt. Ez a hatás július utolsó és augusztus első hetében is érvényesülni fog. A 2020 tavaszán és 2021 folyamán oly sok felfordulást okozó Szaturnusz-Uránusz kvadrát szintén élesedik, a Merkúr és a Mars összeköti a két bolygót. A következő hónapokban – mondjuk ki, az év hátralevő részében – újra  teljes gőzzel üzemel az elemi rombolás formációja.

A jelenlegi újhold, az Oroszlán Merkúr, Vízöntő Szaturnusz, Bika Mars, Uránusz fix T-kvadráttal csak beindítja a tüzijátékot. Mivel a Mars és az Uránusz tengelybolygók, pusztító petárdázásra  lehet számítani, beláthatatlan következményekkel. A téboly az augusztus 11-i , még problémásabb Vízöntő teliholdnál tetőzhet; a kiszámíthatatlanság a legbiztosabb sajátossága ennek az időszaknak, ahogy a következő hónapoknak is.




Hogy a 31-én bepontosuló Nap-Jupiter trigon azt a hatalmas mázlit képviseli, amivel az autó felrobbanása előtti utolsó pillanatban kiugrunk a járműből, vagy azt az istenkísértő vakmerőséget, ami a végzetes robbanáshoz vezet, jó kérdés. Valószínűleg személyektől függően változik.  A blöffök, a lehetőségek túlértékelése, kockázatok alábecsülése, élj a mának hozzáállás, azoknak az utolsó tartalékoknak az elégetése, amelyek még valamelyest kezelhetőbbé tehetnék a következő hónapokat, kollektív és egyéni szinten is a kedvezőtlenebb forgatókönyvek irányába terelnek.




Sokkoló kijelentésekből, általános ingerlékenységből, meghökkentő fordulatokból az újhold előtti napokban sem volt hiány. ahogy korábban sem. Sajnos, a pattanásig feszülő indulatok nem csak szócsaták szintjén sülhetnek ki: a legváratlanabb, legerőszakosabb és legirracionálisabb forgatókönyvek kapcsolhatnak be. A propaganda, kibertámadások -okozta károk szintén számottevők.

A nemzetközi konfliktusok eszkalálódása szintén benne van a pakliban – gondolok itt Oroszországra, vagy a tavaszi napéjegyenlőségképletben is, a júliusi előrejelzésben is említett súlyos közel-keleti konfliktusra, amelyben Irán kulcsszerepet játszik.



Kapcsolódó

Júliusi előrejezés – 2022

 

 

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!