Mars – Plútó trigon: velünk van az Erő

Akár a horoszkóp állandó szereplője, akár időszakos hatás (tranzit, direkció vagy szolár), ez a fényszög nagyon energikussá és hatékonnyá tesz. Magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, akaraterőnk, kitartásunk megnő. Nagy teljesítményekre vagyunk képesek, a projekteket siker koronázza.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az egészséges ösztönök, jó megérzések, a magnetikus kisugárzás, meggyőzőerő, motiváció növeli a siker esélyét. Gőzerővel vetjük magunkat feladatainkba, magunkhoz ragadjuk az irányítást, jó érzékkel teszünk különbséget a fontos és a felesleges között, tisztában vagyunk a prioritásokkal, nem ismerünk lehetetlent, semmi sem tarthat vissza, a régóta esedékes, hasznos de macerás teendőket épp olyan hatékonyan , összeszedetten hozzuk tető alá, mint az eget verő ostobaságokat.

Ha azonban energiáink nem kapnak intenzitásuknak megfelelő érvényesülési területeket, meg is betegedhetünk, esetleg tévképzetek keríthetnek hatalmukba. Hiszen kár tagadni, a különféle üldözési mániák, bűnbak-projekciók, összeesküvés- elméletek a Plútó princípium sérült működésével is összefüggésbe hozhatók (ilyesmire a horoszkóp más tényezői és/ vagy az egyidejűleg érvényesülő más tranzithatások utalhatnak), és most adott a fantazmagóriák gyakorlatba ültetéséhez szükséges muníció is. A manipulációs technikák annyira a kezünkre állhatnak, hogy nem is vagyunk tudatában, amikor alkalmazzuk őket (amikor pedig igen, nem találunk bennük semmi kivetnivalót). A paranoia, kivetítések magánéletünkben ugyanannyi kárt okozhatnak, mint a közéletben – pl. terrorakciók, az ügyeletes bűnbakok meghurcolása formájában.




A Mars – Plútó trigon egyszersmind meg is fékezheti magunk és környezetünk destruktivitását, stabilitást teremthet a felfordulásban. Kettőjük természetéből a következő megoldási lehetőségek adódhatnak : tökéletesen felmérjük a magunk és mások természetében rejlő sötétséget. Magától értetődőnek vesszük, hogy van árnyékunk, egészséges keretek között megadjuk neki, ami jár, így inkább szövetségesünk, mint ellenségünk. Dolgozunk, dolgozunk a végkimerülésig. Túlmegyünk lehetőségeink, teljesítőképességünk legvégső határán is, és így végül kiszabadulunk a frusztrációk kötelékéből.

A vészhelyzeteket különös hatékonysággal kezeljük, a válság megsokszorozza találékonyságunkat. (Mars – Plútó fényszögek a horoszkópban arra utalhatnak, hogy a kiélezett helyzetek az egész életet végigkísérik ilyen vagy olyan módon. Trigon esetén azonban a szülött könnyebben kezeli őket. Vagy nem érez kényszert arra, hogy betegesen kísértse a sorsot, vagy pedig valamilyen csoda folytán megúszhat akár életveszélyes helyzeteket is. Krízisek esetén másoknak is képes hatékony segítséget nyújtani, a „nehéz esetek” nem elbátortalanítják, hanem kihívást jelentenek a számára.

A fényszögnek általában nagy életerőre, szinte emberfeletti testi- lelki állóképességre utal. Jellemző lehet a hangsúlyos ösztönszféra, így az erős szexualitás is. Hatalmas regenerációs ereje van, így még súlyos betegségek, veszélyes műtétek esetén is jó esélyeket ad a gyógyulásra.




Ugyanakkor a kanyarokat sem vághatjuk le. Ha időszakos hatásként a Mars – Plútó trigon több hetes, hónapos leállást követően áll össze, teljesen érthető persze, ha végre haladni akarunk (vagy a felhalmozódott problémák követelnek sürgető megoldást), be akarjuk pótolni a késést, új alapokra akarjuk helyezni kapcsolatainkat, új utakat keresünk, de az elhamarkodottságból rossz döntések fakadhatnak. A túlzások ezúttal is megbosszulhatják magukat.  Akaratunk érvényesítése arrogáns, másokat lehengerló, mindenkin átgázoló magatartásformákká torzulhat, esetleg rögeszmés – kényszeres viselkedéssel párosul. (Ennek nem biztos, hogy tudatában vagyunk, és az is lehet, hogy cselekedeteinket jóindulat, segíteni akarás motiválja. Ebben az esetben sem árt azonban szem előtt tartani: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve).

Akár a horoszkópban jelenik meg, akár tranzithatásként, e fényszögnél nyilvánvaló, hogy valami módon ki kell engedni a gőzt. A sport – különös tekintettel a harcművészetekre, gyalogtúrák, fizikai munka – pl. kiadós takarítás, kerti munka, lomtalanítás, stb. jó levezető szelepek. Amennyiben tranzitról van szó, ha eddig csak kerülgettük, hogy érdemben kezeljük problémáinkat, nem tudtunk egyik irányban sem elköteleződni, a következő napokban eljön a világos állásfoglalás és a hatékony cselekvés ideje. Ilyen dinamikus bolygóhatások mellett ugyanis biztos, hogy kell valamilyen fajta változásokat eszközölni.




Kapcsolódó

A Plútó archetípusa

A Mars princípiuma az asztrológiában

Mars – Plútó fényszögek: a benned lakozó fenevad

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!