Szeptember – 2021

Szeptember első felében még tart a viszonylagos stabilitás, bár zűrzavarból, intrikákból és botrányokból már az első napokban sem lesz hiány. Mégis, feszültségekből és támogató hatásokból nagyjából egyformán jut, így legalábbis egyéni szinten elképzelhetők konstruktív irányok megélési lehetőségek. A hónap közepétől azonban egyre jobban lelassul a tempó, a kiszámíthatatlanság, átláthatatlanság nő, az eszközök, a lehetőségek, hogy hatást gyakoroljunk helyzetekre pedig csökkennek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Szeptemberben még valamennyi külső -és transz-szaturnikus bolygó (Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptun, Plútó) tolat, a hónap végén pedig a Merkúr is csatlakozik hozzájuk. Jelentős lelassulást tapasztalhatunk tehát, ami meglehetősen frusztráló lehet, bár a retrográd szakaszok részei az asztrológiai ciklusoknak. A továbblépés erőltetése helyett tanácsosabb visszatekinteni, felidézni az elmúlt hónapok eseményeit, tisztába jönni azzal, hogy merre tartunk. Jóllehet a tolatások időszakai hagyományosan nem kedveznek az új kezdeteknek, a dolgok váratlan módon ki is mozdulhatnak a holtpontról, akár abban a formában is, hogy lényeges információk kerülnek a felszínre. Új, jobb módszereket is tanulhatunk a problémákkal való megbirkózásra és azok kezelésére.


Akárcsak egész évben, számolnunk kell 2021 – 22 fő destabilizáló tényezőjével, a Szaturnusz-Uránusz kvadráttal is. A rengések tehát folyamatosak – így hozadékaik, a fényszöggel és a Szaturnusz-Uránusz ciklusokkal foglalkozó tematikus oldal bejegyzéseiben említett gazdasági, társadalmi változások is. A viszonylagos pozitívum, hogy a gyors mozgású bolygók harmonikus kapcsolatokat is létesítenek a Szaturnusszal és az Uránusszal, így több a kapaszkodó, mint júliusban vagy augusztus első heteiben. További előny, hogy egyelőre még mindkét külső bolygó retrográd ( a Szaturnusz október 10-ig, az Uránusz pedig 2022 január 18-ig), így október közepéig még távolodnak egymástól. Ezért talán elmondható, már amennyire a folyamatos és drasztikus átalakulások időszakában lehet ilyen kijelentéseket tenni, hogy az első őszi hónap még viszonylag stabilnak nevezhető-legalábbis a későbbi újabb borulásokhoz viszonyítva.

Szeptember közepétől azonban már erősödnek a rengések: beszáll a Skorpió Vénusz, így létrejön az újabb fix T-kvadrát a Vízöntő Szaturnusz és a Bika Uránusz részvételével, aminek nyilván meglesz a gazdaságra, egyéni szinten pedig a párkapcsolatokra, pénztárcákra, meg még a horoszkópban elfoglalt helyüktől függően más területekre gyakorolt hatása. A meglévő tartalékok, esetleges lehetőségek miatt azonban itt még talán nincs akkora borulás, mint ami majd a Skorpió Nap, Merkúr, Mars csatlakozásával kialakuló T kvadrátok időszakában, október végétől- majd novemberben esedékes. Valószínű, hogy a nyári, Oroszlán bolygók  közreműködésével létrejött T-kvadrátoknál terítékre került témák folytatódnak majd (Pokoli libikóka, A pokoli libikóka folytatódik), és új, komorabb nüanszokkal gazdagodnak. Viszonylagos jó hír, hogy a Skorpió bolygók később legalább urukkal, a Plútóval szextilt képeznek, magyul: ha nem döglesz bele, megerősödsz 🙂

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

És most a főbb hatásokról:

(Ebben az esetben sem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az ugyanaznap, vagy 2-3 nap különbséggel bepontosuló fényszögek összeadódva érvényesülnek, így értelmezendők. A listaszerű felsorolás csak a könnyebb áttekinthetőséget szolgálja.)

Szeptember 2 : Mars – Neptun szembenállás

A Mars – Neptun szembenállás csak 2-án pontosult be, de augusztus utolsó napjaiban is érződött (kb 7-10 napos hatás, a bepontosulást megelőző és követő 2-2 nap a legzűrösebb).

Egyéni szinten a labilis érzelmi állapotok a külvilágból is zavaros helyzeteket vonzhatnak be ilyenkor A változékony energiaállapot, a fókusz elvesztése megnehezíti a célirányos cselekvést. A stresszoldásra használt tudatmódosítók és pótcselekvések csak átmeneti megkönnyebbülést okozhatnak, valójában azonban épp abban a kritikus időszakban csökkentik a tisztánlátást, amikor legnagyobb szükség lenne rá. Az intrikák, titkok, botrányok, szerelmi háromszögek további drámákat eredményezhetnek.

Kollektív szinten a tranzit legjellemzőbb hozadéka az Egyesült Államokban tomboló Ida hurrikán volt, amely augusztus 29-én érte el Louisiana partjait, az elmúlt 150 év egyik legerősebb amerikai viharává nőtte ki magát, iszonyú pusztítást végzett. (A Neptun-Neptun szembenállását, Plútó visszatérését – és az ezzel járó kollektív káoszt, értékválságot, hierarchiális átstruktúrálódást élő Egyesült Államokban más dolgok is történnek mostanában; Kaliforniában tűzvész tombol, az Afganisztánból való eszelős kivonulásuk pedig történelemkönyvek anyaga lesz. Ezek az események 2021-2022 emblematikus tranzitjával, a Szaturnusz- Uránusz kvadráttal is összefüggenek. Egy szimpla kis Mars-Neptun fényszög, bár kapcsolatban van az időjárás viszontagságaival, önmagában kevés lenne hozzájuk. (Egyesült Államokban zajló folyamatokat nyomon követő bejegyzések a Miért lett ilyen a világ ? című mundánasztrológiai posztokat tartalmazó tematikus oldalon érhetők el.)

Mint már szó volt róla más bejegyzésekben, a Mars-Neptun fényszögek járványjelölők is- a negyedik hullámról pedig ímmár jelen időben beszélhetünk. Pándémiáknál a Plútó hatását is figyelembe kell venni, és a Mars trigonban, harmonikus fényszögben van a Plútóval, bár ez az aspektus csak 6-án pontosul be.

A következő néhány napban erőpróbáló és lehetőségeket is adó befolyások kombinálódnak egymással; jó esetben elegendő nyomás nehezedik ránk, hogy keressük a kreatív megoldási lehetőségeket, kevésbé jó, ha a feszültséget lébecolással, evéssel, ivással, vásárlásrohamokkal kompenzáljuk.

Szeptember 4 : Vénusz – Neptun kvinkunx

Míg a Neptun a Halakban tartózkodik,  a Mérleg Vénusz tranzit időszakában a két bolygó kvinkunxba kerül egymással.“Ez (a tranzit) az érzelmi zűrzavar időszakát jelzi a társasági életben, szerelemben és pénzügyekben. Valószínű, hogy az egyén emocionálisan érzékeny időszakban van, így személyes kapcsolataiban túlreagálhatja a vélt vagy nem szándékosan okozott sérelmeket. Nem megfelelő és instabil romantikus kapcsolatok is lehetségesek. Társulásokban és üzleti kapcsolatokban egyaránt fennáll a megtévesztés veszélye. A kellemetlen helyzeteket és feladatokat elkerülendő, az egyén hedonista viselkedésformákat tanúsíthat, illetve éber álmodozásba, ábrándozásba menekülhet”. (Sakoian – Archer: The Inconjunct)

Szeptember 5 : Merkúr – Szaturnusz trigon

Ellensúlyozó hatásként éppen jókor pontosul be a Merkúr-Szaturnusz trigon. A két bolygó harmonikus kapcsolata összeszedettebbé teszi mondanivalónkat, levegős jegyekről lévén szó, logikusan, tényszerűen is fogalmazunk, könnyebben tető alá hozhatjuk projektjeinket. Az újító meglátásokat a többség által is érthető, emészthető módon adjuk elő, nagy ötleteink a valóság próbáját is sikeresen kiállják. Vizsgákhoz, felvételikhez is kedvező ez a fényszög.
Szeptember 6 : Vénusz – Jupiter trigon (Mérleg-Vízöntő 25°)

A kis-és nagy jótevő közötti harmonikus fényszög csak 2021 őszén érvényesül; szeptember 6-án pontosul be,  Mérleg-Vízöntő 25°4′-en. A jótékony hatást fokozza, hogy a Vénusz egyszersmind a Spicával, az egyik legszerencsésebbnek tartott állócsillaggal képez konjunkciót. Üröm az örömben, hogy egyszersmind a Vénusz – Plútó kvadrát és a Vénusz- Neptun kvinkunx  is érvényesül, így a cukorkák mellé 2021 őszén is jutnak pofonok. A fényszög legproblémásabb oldala, hogy túlzásba vihetjük önmagunk kényeztetését, túlköltekezhetünk, túl készségesen söpörjük a szőnyeg alá a problémákat. (Bővebben: Vénusz – Jupiter trigon tranzitként)

Szeptember 6 : Vénusz – Plútó kvadrát (Mérleg- Bak 24°31)

Ez az erőpróbáló fényszög a Mérleg– minőség olyan árnyoldalait – és következményeit állítja refelktorfénybe, mint a kivetítés, sznobizmus, megfelelési kényszer, kétértelműség, döntésképtelenség és a társfüggőség. Ugyanis a Plútónak az a hajlama, hogy képes mélyen leásni a mocsokba, hogy felszínre hozza a lehető legkényelmetlenebb igazságokat, élesen ütközik a Vénusz könnyed önkifejezési módjával, amellyel kikozmetikázza a kellemetlen igazságokat és fenntartja a látszatokat. Jóllehet ennek a kvadrátnak az energiája segíthet eltüntetnünk életünkből ezeket a disszonanciákat és összhangba hozni őket belső igazságainkkal, maga a folyamat igen kényelmetlen és fájdalmas lehet. Ez a fényszög ugyanis a “veled vagy nélküled ?” – típusú érzelmi szakítópróbák forgatókönyveinek egyik tipikus jelölője. Most, hogy a Vénusz közben a Jupiterrel hartmonikus kapcsolatot képez, talán több lehetőség van a nyomás elviselhető keretek között tartására, az energia konstruktív mederbe terelésére, mint az előző években.

Szeptember 6 : Mars – Plútó trigon

Ugyanezen a napon válik egzakttá a Mars – Plútó trigon, (Bak – Szűz 24°31) így hatására összekaphatjuk magunkat. (Ez a hatás is kb 5-7 nappal bepontosulása előtt és azt követően érvényesül, a Mars-Neptun szembenállással összeadódva) Ösztöneinket követve most tartós és pozitív változásokat eszközölhetünk, növelhetjük testi- lelki állóképességünket, egyértelműen elköteleződhetünk valamilyen irányban, tető alá hozhatunk dolgokat. Egyszersmind azonban túl is tolhatjuk a dolgokat, túlságosan rámenőssé, erőszakossá válhatunk.

A Mars-Neptun szembenállással ötvöződve úgy értelmezhető, hogy hatékony lépéseket tehetünk látomásaink gyakorlatba ültetésére. Nem feltétlenül bonyolult dolgokról van szó: lehet akár egy festmény, valamilyen kézműves munka, egy intuíció követése, stb. Jó esetben ez a hozzáállás hasznos döntéseket, kézzelfogható értékek létrejöttét eredményezi, kevésbé szerencsés, amikor fanatikus elszántsággal akarjuk kivitelezni rögeszméinket. Utóbbira, kollektív szinten az Afghanisztánban éppen újabb „kulturális forradalmat” végrehajtó tálibok a legjobb példák, de hasonmásaik máshol is megvannak, még ha nem is az iszlám, hanem más „világjobbító” eszmék érdekében folyik az agymosás, népirtás.


Szeptember 7: Újhold a Szűzben

Az újhold szeptember 7-én, a Szűz 14°38-án születik meg, helyi idő (Bp) szerint 02:52′-kor. Általánosságban véve a Szűz princípiuma az egészség, a betegség, a munka, a szolgálat, a napi szokások témáival áll összefüggésben. A föld elem  a dolgok gyakorlati oldalára, megvalósíthatóságukra helyezi a hangsúlyt. Ez a szellemi utakra, spirituális törekvésekre is érvényes. Az évnek ez a szakasza egyszersmind a betakarítás ideje is.

Újhold a Szűzben, 2021 szeptember 7, Bp 02h52

A fentebbi hatások az újholdképletben összegződnek. A két fővilágító trigont képez az Uránusszal, de az Neptunnal való szembenállás irányába tartanak. A Szűz praktikus jegy, szereti a dolgokat tető alá hozni. Ebben az esetben új irányt vehetünk (Uránusz), és kézzelfogható változásokat hozhatunk létre. Azonban, a még mindig erőteljesen érvényesülő neptuni hatás miatt azt is ajánlott megvizsgálni, mennyire állják meg a gyakorlat próbáját terveink.

A Mars, a megvalósítás eszköze még mindig szembenállást képez a Neptunnal, bár az oppozíció már veszített erejéből. Mint más blogbejegyzésekben már szó volt róla, (Ld. Mars – Neptun fényszögek, Liz Greene; Mars – Neptun szembenállás tranzitként) ez kimondottan energiacsapoló befolyás, átmenetileg összezavarodhatunk, elveszíthetjük motivációnkat. Ha a bepontosulás időszakát vágyaink és motivációink vizsgálatával töltöttük, mostanra jobban láthatjuk hogyan tovább. Így az új lehetőségek is jobban körvonalazódnak: a Merkúr- Szaturnusz trigon fegyelmezettebbé elfogulatlanabbá teszi a gondolkodást, a Mars – Plútó trigon a kitartást, megvalósítóerőt, állóképességet növeli. A Plútóval kvadrátot, a Jupiterrel trigont képező Vénusz (ld fentebb) a cukor és ostor sajátos kombinációja. Mivel a külső bolygók mind tolatnak, a korábbi erőfeszítések gyümölcse érett be vagy meglévő lehetőségekből sarjadnak ki az újak.Már persze, ha jól sáfárkodunk velük.

Mint fentebb, és más bejegyzésekben, többek között a Járványok a mundánasztrológiában, Koronavírus 2020: az előrejelzés lehetőségei és korlátai című, 2020 tavaszán írtakban volt már arról szó, hogy a Mars -Neptun, Mars-Plútó fényszögek járványjelölők is. A negyedik járványhullám elindulása és erősödése már augusztus végére tény volt, az újholnál újabb lendületet vehet. Hogy a folyamatos lassulás újabb lezárások kezdetét jelzi-e, jó kérdés. Nekem erős a gyanúm, hogy számolni kell vele. (A Merkúr egyébként 7-én retrográd árnyékba kerül, 27-én pedig, amikor megkezdi tolatását, a bolygók 60%-a fog látszólag hátrálni az égbolton.)
Szeptember 7 : Nap – Uránusz trigon

Az újholdkor bepontosuló Nap- Uránusz trigon további további lehetőségeket ad a konstruktív megoldásokra.A váratlan hírek, találkozások, felismerések kellemes meglepetéseket tartogathatnak. Hirtelen, formabontó ötleteink támadnak, régi témákat újszerűen közelítünk meg és ez meghozhatja az áttörést is. További pozitívum, hogy a lendület, újító szellem most józan ítélőképességgel és gyakorlati érzékkel kombinálódik. E két erényre nagyon nagy szükség van, ugyanis közben erősek az irreális elvárásokra, légvárépítésre hajlamosító hatások is.

Szeptember 7 : Mars – Jupiter kvinkunx

A Neptunnal még szembenállást képező Mars, a vele való oppozícióhoz közeledő Nap mellett tipikusan ilyen az ugyanaznap bepontosuló Mars-Jupiter kvinkunx is. A többi erőpróbáló Mars – Jupiter fényszöghöz hasonlóan ennél is túl lehet lőni a célon. : költekezőbbekké válhatunk, két végén égetjük a gyertyát, a valóságalapot nélkülöző látványos gesztusok, nagy ígéretek pedig nem csak a közéletet hatják át. Túlreagálunk, túlbecsüljük lehetőségeinket és elbagatellizáljuk a kockázatokat, túl nagy ígéreteket teszünk, előre iszunk a medve bőrére.

A hónap második harmada borulékonynak ígérkezik: A Vénusz szeptember 10-én belép az intenzív Skorpióba, a Nap 14-én farkasszemet néz a Neptunusszal, a Mars 15-én a Mérlegbe költözik, 17-én pedig összeáll egy Vénusz- Szaturnusz kvadrát. Bár az ugyanaznap bepontosuló Nap – Plútó trigon ad lélekjelenlétet, erőt és kitartást, frusztrációból is bőven jut. A 23-án egzakt Vénusz-Uránusz szembenállás már az őszi napéjegyenlőségképlet egyik domináns formációja, de technikailag-és hozzá köthető eseményszinten is- egyazon Vénusz-Szaturnusz-Uránusz fix T kvadrátról van szó.

Szeptember 10 – október 7: Vénusz a Skorpióban halad

Újhold után jelentős energiaváltás kezdődik. 10-én a Vénusz a Skorpióba lép, ahol intenzívvé, egyszersmind sebezhetővé válik. Jóllehet az asztrológiai hagyományok szerint itt nem érzi otthon magát, száműzetésben van, e pozíció számos pozitívummal rendelkezik. A Skorpió Vénusz horoszkópbeli sajátosságaival A boszorkány, a kurtizán és a lélekvezető című bejegyzés foglalkozik részletesen.

Előnyös adottságait azonban jelen helyzetben sokkal nehezebben kamatoztathatja, mint általában, hiszen a Mars, a Skorpió régi ura nemsokára belép a Mérlegbe, ahol száműzetésbe kerül. Az asztrológiai hagyományok szerint recepciós helyzetben vannak, hiszen mindkettő a másik jegyében uralkodik: a Vénusz a Mérlegben, a Mars a Skorpióban. Ezekben a jegyekben állva működnek karakterüknek megfelelően. A recepciót általában kedvezőnek tekinti az asztrológia, azonban, a Mérleg Marsnál mindkét bolygó száműzetésben van a másik otthonában, így torzult formában érvényesül befolyásuk, a lehető legrosszabbat hozva ki egymásból. Ez – lévén mindkettő párkapcsolati, szerelmi, szexuális jelölő – újabb érzelmi viharokat valószínűsít. A pénzügyi instabilitás is jellemző lehet.

További probléma, hogy a Vénusz ráadásul a Szaturnusszal és Uránusszal is erőpróbáló aspektusokat képez, így jön létre az ősz újabb fix T-kvadrát sorozatának első darabja, ami még jelentősebb destabilizáló erőt képvisel. Ezzel egy időben a Mérleg Mars a helyzetekre való aktív ráhatás esélyét minimalizálja.

Szeptember 10 : Merkúr-Uránusz kvinkunx

A szintén aznap bepontosuló Merkúr- Uránusz kvinkunx formájában megmutatkozik egy másik törésvonal is. Szembetűnőbbé majd a Merkúr tolatásának időszakában válik. „Hirtelen, váratlan zavarok időszakát jelzi a rutinmunkában, az üzleti kommunikációban és a szokásos napi teendőkben. Az egyén, vagy akivel dolga akad, szeszélyes és kiszámíthatatlan viselkedést tanúsíthat, amely zavarja a munka és a kommunikáció normális menetét. Nem kedvező ez az időszak a szerződéskötésekre, illetve megállapodások megfogalmazására vagy tervek készítésére, mivel valószínűleg váratlan tényezők írják majd felül az eredeti tervezeket és elképzeléseket.A szokásos üzlet-és munkamenetet műszaki nehézségek, különösen elektronikával, a mobil eszközökkel és a számítógépekkel kapcsolatosak, zavarhatják meg”. (Sakoian, Acker : The Inconjunct)

Szeptember 14: Nap – Neptun szembenállás

A Nap – Neptun szembenállás szeptember 14-én válik egzakttá, a Szűz – Halak 21°48 -án. Valamilyen módon folytatódnak az augusztus végi Merkúr-Neptun, és a hónap elei Mars-Neptun szembenállások során terítékre került témák. Jó esetben tudatosulnak a problémák és megoldási lehetőségeik.

Egyébként, mint már többször szó volt róla, a Nap – Neptun szembenállások tranzitként zavaros időszakokat jeleznek. Az alacsony energiaállapotok, megvalósítóerő, önérvényesítési készség hiánya szintén jellemzők lehetnek. Még az ún. zsigeri benyomások is csalókákká válnak: nehéz megmondani, hogy valóban ilyenekről van-e szó, vagy a vágyfantáziák hatnak elemi erővel. Így most akkor sem biztos, hogy jó ötlet komolyabb döntéseket hozni, ha erre erőteljes késztetést érzünk. Olyan intuitív alkatoknak is ajánlott most az egészséges kétely, akiknek egyébként jól működnek megérzéseik, és ösztöneik általában a helyes irányba terelik őket.

A két nap múlva bepontosuló Nap-Plútó trigon természetesen jelentős stabilizáló erőt képvisel, a kérdés csak az, hogy a kreatív látomások vagy a destruktív fantazmagóriák kivitelezését, manipulációt, csúsztatásokat, támogatja-e. Lejáratásokhoz, karaktergyilkosságokhoz, álhírek gyártásához szintén adottak a feltételek – akárcsak a közelmúlt Merkúr-Neptun-Plútó, Mars-Neptun – Plútó kombóinál.


Szeptember 15 -október 30: a Mars a Mérlegben halad

A Mars az asztrológiában az akarat, az energia, az asszertivitás, férfiasság, harc princípiuma. A római mitológiában a háború istene volt, a csupa nőiség, báj és kellem Vénusz számtalan szerelmének egyike. Azonban a Mérleg jegyében, a Vénusz hagyományos otthonában már cseppet sem érzi jól magát: tulajdonságai gyengébben vagy torzultan érvényesülnek. A horoszkópbeli Mérleg Marsról írtak tranzithatásként ideiglenesen jellemezhetik viselkedésünket és/vagy a környezetünkben élők magatartását.

Idei tranzitja során a Marsnak már eleve sokat árt a Vénusszal képezett fordított recepciós helyzet-ld fentebb. A new ages „asztrológusokszerint, akik még szakmájuk alapszabályait sem ismerik, ez szupertuti csere, a klasszikus asztrológia viszont még úgy tudta, hogy az egymás száműzetése jegyében álló bolygók recepciója mindkét félből a rosszabb tulajdonságokat hozza ki. Van még egy apró különbség a két iskola között: a klasszikus működik, ezért népszerűtlen, a másik lila ködös blablái viszont remekül eladhatók, mert pontosan olyan kijelentéseket tartalmaznak, amilyeneket az önhülyítés szerelmesei két pofára zabálnak.

A Marsnak lesz ugyan egy pozitív hatású trigonja a Szaturnusszal szeptember 25-én, de az Uránusszal képezett kvinkunxa, október folyamán pedig a Neptun kvinkunx-Plútó kvadrát sokat ronthat az összképen. Erről a későbbiekben részletesebben is szó lesz. Most dióhéjban annyit fontos tudni, hogy ebben az időszakban talán nehezebb lesz döntéseket hozni, érvényesíteni akaratunkat és magabiztosan kinyúlni az után, amit szeretnénk. Talán kompromisszumkészebbeknek mutatkozunk egyszersmind készségesebben harcolunk az igazságért, mint általában, de az övön aluli támadások és az autoagresszív, passzív-agresszív viselkedés küülönböző formái sem lesznek ritkák.


Szeptember 16: Nap – Jupiter kvinkunx

Látszólag gyenge fényszög, valójában, főleg más hatásokkal összeadódva igen kellemetlen lehet. „ Nehéz időszakot jelez, amelyet gyakran a túlzott terjeszkedés és a fontos részletekre való odafigyelés hiánya okoz.Az egyén saját fontosságát túlságosan fontosnak érezheti, ami problémákat idézhet elő a munkáltatókkal vagy a munkakörnyezetben lévő többi személlyel. (…)Kedvezőtlen időszak az utazásra, illetve az oktatási, vallási vagy kulturális intézményektől és azok vezetőitől való támogatás kérésére. Ilyenkor vigyázni kell, nehogy súlyos személyes kötelezettségeket vállalva túlterheljük magunkat. Gyermekeket és oktatásukat illetően is problémák merülhetnek fel, és nehézségek adódhatnak a vallással, valamint a kulturális hiedelmekkel és normákkal kapcsolatban is.

A távolodó, Szűz-hatos házas kvinkunxtípusnál, az illető kórházba kerülhet, vagy otthon betegeskedik. Az egyén viselkedése és megjelenése talán nincs összhangban az uralkodó kulturális normákkal vagy elvárásokkal. Társas tevékenységekben vagy az öltözködésben is hajlamos lehet az extravaganciára. Az egészségmegőrző kúrák a vártnál költségesebbnek, de a reméltnél kevésbé hatékonynak bizonyulhatnak. (Sakoian, Acker: The Inconjunct)

Szeptember 17 : Nap- Plútó trigon

A Nap – Plútó trigon tranzithatásként segítséget nyújthat ahhoz, hogy a muníció eldurrogtatása helyett elmélyedjünk valamilyen témában, tényfeltáró tevékenységeket vagy eredményes kutatómunkát végezzünk pszichénk barlangvilágában. A Nap- Plútó fényszögek egyszersmind a hatalom, autoritás kérdéseit is felvetik. Kedvező esetben megtapasztalhatjuk lelki erőnket, pszichés tartalékaink új, tudatosabb kiaknázását eredményező döntésekre szánjuk magunkat, tudásunknak, talpraesettségünknek köszönhetően nagyot lépünk a szakmai ranglétrán, kedvező üzleteket ütünk nyélbe/ilyenek alapjait teremtjük meg. Egyszersmind fennáll a veszélye annak is, hogy manipulációk révén próbálunk nagyobb befolyásra szert tenni vagy mások kísérlik ezt meg velünk.

Szeptember 17 : Vénusz- Szaturnusz kvadrát

Ugyanezen a napon pontosul be a Vénusz – Szaturnusz kvadrát is, kezeléséhel elkell a Nap-Plútő trigon strapabírása. A szív -és pénzügyekre egyaránt nyomást gyakorló tranzittal a blog több bejegyzése is foglalkozik: Vénusz – Szaturnusz kvadrátVénusz – Szaturnusz kapcsolatok: karmikusan terhelt viszonyok?Valóban szereted magad ?

Az erőpróbáló fényszög pozitívuma, hogy ha nem előbb, most elemi késztetést érezhetünk arra, hogy górcső alá helyezzük párkapcsolatainkat, eltöprengjünk: javainkat szolgálják-e társas viszonyaink, gyarapítanak, fejlesztenek-e vagy inkább lehúznak és hátráltatnak bennünket. Szerencsésebb esetekben nem csupán a külvilágban keressük a bűnbakokat, hanem párkapcsolattal, társulásokkal, értékrenddel, önértékeléssel, anyagiakkal, vonzerővel kapcsolatos egészségtelen hiedelmeinkkel és mintáinkkal is konfrontálódunk

Szeptember 18 : Merkúr – Neptun kvinkunx

Mentális zavarodottság, megtévesztés és zűrzavar időszakát jelzi, amely hatással van az üzletre, a munkára, az egészségre, a közlekedésre és a testvérekkel, szomszédokkal, barátokkal, munkahelyi, csoport- és üzleti partnerekkel való kommunikációra. Rossz időszak a szerződések aláírására, megállapodások megfogalmazására vagy döntések meghozatalára, mivel rejtett tényezők miatt a tervek balul sülhetnek el. Az egyén mentális tisztánlátását és ítélőképességét olyan tudattalan tényezők zavarhatják meg, amelyekkel nincs tisztában, az ítélőképesség pedig a helytelen, torz és hiányos információk miatt károsodhat. A pszichológiai problémák ilyenkor akadályozhatják a hatékony munkát.


Szeptember 21: Telihold a Halakban

A Halak telihold szeptember 21-én, egy nappal az őszi napéjegyenlőség, a Nap Mérlegbe lépése előtt teljesedik ki, helyi idő szerint 01h54′-kor. A Halak teliholdak nagyon kreatívvá, együtt érzővé tehetnek, meglódítják a fantáziát, megelevenítik a lelki képeket, ezáltal pedig a probléma-megoldás és a gyógyulás folyamatainak is kedvezhetnek. Egyszersmind azonban hazugságokkal, csalással, önbecsapással, az őszinteség és tisztánlátás hiányával is kapcsolatba hozhatok. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, minimum fenntartásokkal kell kezelnünk.

Telihold a Halakban – 2021 szeptember 21, Bp 01h54

A teljesség igénye nélkül néhány gondolat. A fővilágítók ugyan harmonikus kapcsolatot, trigont képeznek a Plútóval, a Mars, a megvalósítóerő viszont akkor sem teng túl, ha a Mars a stabilizáló erejű Szaturnusz trigon felé tart. Ez inkább a majd csak kibírjuk valahogy formációja, semmint a nagy dobásoké. A Szaturnusz szorításából éppen csak szabadult Skorpió Vénusz az Uránusz-szembenállás felé halad: az anyagi, érzelmi bizonytalanságból kijut.

A Merkúr trigont képez a Jupiterrel (bepontosulás szeptember 20) és kvadrátot a Plútóval (bepontosulás szeptember 22).  Mivel a Merkúr 27-én retrográdba vált,igen lassan mozog, így e két fényszög a szokásonál tovább, néhány napon keresztül fennmarad. A Merkúr tolatása idején meg is ismétlődnek, így az általuk képviselt témák a következő három hét folyamán is terítéken maradnak.

Meglehetősen vegyes hatások érvényesülnek tehát ezekben a napokban, amelyek részben, a telihold miatt a következő két hetet, a napéjegyenlőség miatt pedig a téli napfordulóig terjedő időszakot befolyásolják. A túlérzékenység, álmodozás, önkényeztetés, pótcselekvésekkel, légvárépítéssel fecsérelt idő ugyanúgy a lehetséges hozadékok közé tartozik, mint a gyümölcsöző kreatív tevékenység, üzleti tranzakciók. A kommunikáció felélénkül, a Plútó befolyás hatására kiéleződő viták a Jupiternek köszönhetően konstruktív irányokat nyithatnak, de a szájtépés, demagógia, manipuláció is fokozódhat.


Szeptember 20 : Merkúr – Jupiter trigon

A teliholdat megelőző napon bepontosult Merkúr- Jupiter trigon elvileg harmonikus fényszög. A jótékony hatásokat a Spica szomszédsága is fokozza, akárcsak a hónap elején, a Mérleg Vénusz esetén. Kedvez a tanulási folyamatoknak, és más mentális, szellemi erőfeszítéseknek, növeli a tanulási kedvet, nagy terveket, kreatív ötleteket inspirál. Azonban, más Merkúr-Jupiter kombinációkhoz hasonlóan, itt is fennáll az a tendencia, hogy az igazán nehéz mentális vagy intellektuális problémákat elkerüljük, és inkább a könnyebb utat választjuk. Mérleg Merkúrnál a szőnyeg alá söprés kockázata fokozódik.

Elvileg  az üzleti és kereskedelmi tevékenység minden formájának, akárcsak szerződések aláírására üzletkötésére, utazásokra. A látókör, a szellemi mozgástér is szélesedik. A mozgékonyság, lendület ellentmond a Merkúr küszöbön álló tolatásának. Jelezheti azt is, hogy a hajlandóság, a lendület megvan, a kivitelezés azonban problémákba ütközik.

Szeptember 22 : Merkúr- Plútó kvadrát

A szeptember 22-én egzakttá váló Merkúr- Plútó kvadrát a feszítő- akadályozó tényezőket nyomatékosíthatja. Mint már többször szó volt róla, ez a fényszög rögeszméssé és vitatkozóvá tehet. Az emberek megszállottan hajlamosak lehetnek ragaszkodni igazukhoz és a legcsekélyebb kompromisszumra se hajlandók. Ezek a napok nem túl alkalmasak kényes kérdések tisztázására. A környezetünkben élők hajlamosak lehetnek ránk kényszeríteni elképzeléseiket, akárcsak mi másokra. Ez a bolygóformáció balesetekre is hajlamosíthat: közlekedés, utazások közben akkor is legyünk fokozottan elővigyázatosak, ha nem mi ülünk a volánnál.

A Mérleg diplomáciai érzéke tompíthat a viták élén – és ezt érdemes is kihasználni amennyire csak lehet, hiszen attól, hogy más véleményen vagyunk, még nyugodtan emberszámba vehetjük a miénktől különböző álláspontot képviselőket is. A Mérlegtől szokásos szőnyeg alá söprési kísérletek, a kozmetikázás, kibúvókeresés, halogatás azonban most inkább súlyosbítják a problémákat. Megnőhet pl. annak a veszélye, hogy a Mérleg előzékenysége és tapintata manipulációk, kegyes hazugságok sorozatává torzul, amikor is azzal a jelszóval sunnyogunk el, hogy nem akarunk senkinek sem fájdalmat okozni.(Vagy pedig mások teszik ezt velünk). Persze, az ilyesminek a Bakból érkező Plútó hatások miatt igen kellemetlen következményei lehetnek

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalinmundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Őszi napéjegyenlőség : szeptember 22 Bp 21h 22

Kép: Jeremy Thomas ; Unsplash

Szeptember 22-én, helyi idő szerint 21:22′- kor a Nap a Mérlegbe lép. Az őszi napéjegyenlőséggel hivatalosan is elkezdődik az ősz. Az asztrológiai év feléhez érkeztünk, ideje visszapillantani, leltárt készíteni.

Mint más bejegyzésekben is szó volt róla, a napéjegyenlőségek és a napfordulók időpontja asztrológiai szempontból kiemelt jelentőséggel bír. Az őszi napéjegyenlőség időpontjára felállított képlet pl a következő hat hónapról ad jelzéseket. (A téli napforduló természetesen szintén fontos mérföldkő)

Őszi napéjegyenlőség, 2021 szeptember 22 Bp, 21h21

A napéjegyenlőségképletről talán lesz összefoglaló, időmtől, kedvemtől függően. (Közben lett, itt). Pár benyomás addigis, rábökésszerűen. A helyzet nem túl rózsás, adott ugyan egy viszonylagos stabilitás (Szaturnusz a 9. ház legvégén, nagyon közel az MC-hez, trigonban a  Nappal és a Marssal: népszerűtlen kormány, viszonylag stabil pozícióban). Ha kenyér csak egyeseknek jut is, az 5-ös házas Nap, Mars alapján cirkuszból, díszletekből  legalább nincs hiány. Ez is valami.

Az alapproblémák azonban markánsan jelen vannak, akárcsak a kontroll alatt tartani igyekezett detonációk (A Szaturnusz- Uránusz kvadrát még nem egzakt, majd az lesz a téli napforuló után nemsoká’, de ez legyen a téli napforduló-képlet baja, carpe diem 🙂 Uránusz, az MC ura  a 12 házból  képez szembenállást a Vénusszal. Lesz ebből pár apró gond már október végén/ novemberben, amikor a Skorpió Nap/Merkúr Mars  részvételével kialakul az újabb fix T-kvadrát, de ne rohanjunk ennyire előre.

Megoldást persze a szintén alkalmatlan, széthúzó, demagóg ellenzék sem hozna, rendszerváltás helyett maximum gengszterváltásról lehet szó. Ha és egyáltalán. Ez a meglátás nem a  napéjegyenlőség képletre vonatkozik, hanem úgy általában, az ország realitásainak – illetve a 2022-es év, meg az azután következők bolygóhatásainak  ismeretében ). A 6-os ház (egészségügy, foglalkoztatás) elég gyatrán áll, a képlet ura, a Merkúr ott helyezkedik el, egy kardinális T kvadrát részeként, melynek további komponensei a Hold és a Plútó. A rosszul pozícionált Vénusz szintén ott található, szemben az Uránusszal.

Valószínűsíthető tehát egy újabb járványhullám, a már most is megviselt egészségügyi rendszer, és a részét képező dolgozók, meg a betegek további próbatételek előtt állnak. Az egyre növekvő munkanélküliség, mélyülő gazdasági problémák (Bak Vénusz nem sokkal a téli napforduló előtt, a Plútóval való együttállásán kezdi meg tolatását, hmmm, nem az a tejjel-mézzel folyó Kánaán-kombó) szintén benne vannak a pakliban, akkor is, ha a hivatalos verzió szerint dübörög a gazdaság. Nyilván vannak szerencsés kivételek, no meg kivételezettek, de a többség számára újabb súlyos megpróbáltatások jönnek.

A 9-es ház is “érdekes”.  Adott egy Hold (12)-Plútó(9)- Merkúr(6) kardinális T kvadrát,  tengelybolygóként a Plútóval (9).  A Merkúr- Plútó kvadrát heves ideológiai vitákat mutat. Kétségem sincs afelől, a Holddal szembenállást képező Merkúr a megosztottságot, ítélőképesség hiányát, Plútóval a képben az őrületig, a politikai pszichózisig fokozódó elfogultságot mutatja. Ez mindkét félre igaz. A külföldi befolyás többféle lehet. A fránya Brüsszel elzárja a pénzcsapot / vagy kicsit szorít rajta?  Benne van a pakliban. Akárcsak az orosz és a kínai hatás. No és persze nyugati polkorrekt őrület ide vagy oda,  mi sem vagyunk teljesen ártatlanok abban, hogy nem a jó hírünk gyarapszik 🙂

Hogy milyen szintűek lesznek a lezárások, nem tudom. A külföldre utazás, ha nem is lesznek teljes körű korlátozások, szigorúbb feltételekkel lehetséges, esetleg lazítások és szigorítások váltogathatják egymást.

Az itthoni szórakozási lehetőségek hozzáférhetőbbnek tűnnek. Hogy ez folyamatos nyitva tartást jelent-e, és ha igen, mi lesz az ára, más kérdés. Az elmúlt egy évben rengeteget írtam a nyitás és a lezárások pozitívumairól és negatívumairól, így most semmi értelme újra állást foglalnom. Egyik sem ideális megoldás, a jelenlegi, Szaturnusz-Uránusz kvadrát által fémjelzett  időszakban, hozzá kell szokni, nincsenek egyértelműen jó megoldások, csak kevésbé rosszak. És ami ma kielégítőnek tűnik, holnapra kifejezetten kártékonnyá válhat és fordítva. Az is változó, kinek mi jó: az egyik szakmai ágazat/ egyéni szinten elvan a lezárások alatt, a másiknak halálos ítélet, ismét mások meg prosperálnak.

A markánsabb problémák a Skorpió Nap/Merkúr, és még inkább a Mars részvételével kialakuló fix T-kvadrátok időszakában, október végén- novemberben köszöntenek be, A mélyrepülést eredményező impulzusokban november 19-i, az Algolon, az egyik legkártékonyabb állócsillagon bekövetkező Bika holdfogyatkozás, és Bakba lépő (és ott majd retrográdba váltó Vénusz ) is markáns szerepet játszik.

A jelenlegi napéjegyenlőség-képletnél a problémák még cuki kis Mérleg stílusban szőnyeg alá söpörhetők. (Egyéni szinten inkább meg kéne próbálni óvintézkedéseket tenni, amíg még ez egyáltalán lehetséges) A téli napforduló képlete már elég lehangoló, 2022 tavaszi-őszi napéjegyenlőségei, téli napfordulója meg egyenesen brutális. E tekintetben teljesen mindegy, hogy kormánypárti vagy a jelenleg ellenzéki pártokból álló kolaició vezeti majd az országot- de ne szaladjunk ennyire előre az időben.


Szeptember 23 : Vénusz – Uránusz szembenállás

E két bolygó közötti erőpróbáló kapcsolatok nagy kihívást jelentenek, hiszen az Uránusz elválaszt, váratlan változásokat hoz és kipenderít a komfortzónából. A Vénusz kötődési pontokat keres, stabilitásra törekszik, és a Skorpió fix jegyében a változásoktól sincs elragadtatva. (A Vénusz – Uránusz szembenállást születési képletben és időszakos hatásként korábbi bejegyzések mutatták be, ld Vénusz- Uránusz szembenállás a horoszkópban, Vénusz-Uránusz szembenállás tranzitként). Az érzelmi libikóka e klasszikus formációja a teliholdképletben is jelen van.

Szeptember 25 : Mars-Szaturnusz trigon

A Mars – Szaturnusz trigon csaknem egy héten keresztül érezteti hatását és az előző napokban is fegyelmező erőt képviselt. Ez a kedvező fényszög jó alkalmakat ad arra, hogy konstruktív irányba tereljük a hőzöngő impulzusokat. Egy Mars – Szaturnusz trigon a fegyelmezett cselekvés fényszöge, amely megbízható alapok megteremtését, hosszú távú eredményeket jelezheti. Visszaszerezhetjük motivációnkat, nem állunk meg félúton, önuralmat gyakorlunk, fegyelmezzük impulzusainkat és sikeresen vesszük az akadályokat is. A Mérleg Mars ingatagságának határozottan jót tesz ez a stabilizáló hatás az otthonában még hatékonyabban működö Szaturnusztól : felesleges szócséplés, ideológiai perpatvarok (ld a szintén nagyjából egy időben bepontosuló Merkúr – Plútó kvadrát) helyett értelmes, hasznos célokra összpontosítjuk energiáinkat, kreatív levezetési módot találunk a feszültségeknek. Egyéni szinten ez is könnyebb, mint kolektíve.

Szeptember 27 – október 18 : a Merkúr a Mérlegben tolat

A Merkúr szeptember 27-én, a jegy 25°-án vág hátraarcot, és október 18-án, a Mérleg 10°-án fordul direktbe. Mint a blogon többször szó volt róla, a Merkúr retrográd időszakaiban gyakoriak a késések, a félreértések, balesetek, a különböző típusú összeomlások, valamint a frusztráció. Ezekben a hetekben nem ajánlatos házasságot kötni, nagyobb befektetéseket, utazásokat eszközölni, munkahelyet váltani, később ugyanis megbánhatjuk. Ahelyett hogy új projektekbe kezdenénk jobban tesszük tehát, ha újra átgondoljuk dolgainkat, lezárjuk függőben maradt ügyeinket. Bővebben : Retrográd Merkúr, általános tudnivalók, Retrográd Merkúr az elemekben–Erin Sullivan, Retrográd Merkúr levegős jegyekben


Szeptember 29 : Vénusz – Neptun trigon

A hónap végén bepontosuló Vénusz – Neptun trigon fogékonyabbá tesz belső világunk üzeneteire -így, odafigyelve álmainkra, fantáziáinkra, esetleg valamilyen kreatív formában is megjelenítve őket sikeresebben ráhangolódhatunk a jövőbeli haladási irányokra, megérezhetjük, merre vannak a lehetőségek és hol számíthatunk buktatókra. Ez a tranzit azonban amellett, hogy kellemesen oldja a feszültséget, arra is hajlamossá tesz, hogy a későbbi következményekkel nem törődve bújjunk ki a felelősség alól, a dolgok könnyebbik végét fogjuk meg, destruktív hatású kapcsolattal, alkohol, drogok segítségével, túlköltekezéssel meneküljünk a valóság elől. Párkapcsolati vonatkozásait illetően nagyon romantikusakká, álmodozóvá is tehet, így a hagyományosan jó Skorpió intuíciót vágyfantáziák hallgattathatják el.

Szeptember 29 : Nap-Szaturnusz trigon

Ugyanezen a napon pontosul be a Nap- Szaturnusz trigon is, egy kevésbé látványos, de annál hasznosabb fényszög; a fegyelmezett kreativitás, az eddigi erőfeszítések megtérülésének aspektusa. Jó esetben elég józanságot és gyakorlati érzéket ad a Vénusz – Jupiter/Neptun kombó természetéből fakadó túlzások megfékezésére . Bővebben: Nap Szaturnusz trigon tranzitként és a radixban

Szeptember 30 : Vénusz – Jupiter kvadrát

A Vénusz – Jupiter kvadrát arra figyelmeztet, hogy nagyon könnyű túlzásokba esni. Jóllehet a Jupiter diszharmonikus aspektusait nem tartják túlságosan kártékonynak, az általuk jelzett pazarlásnak, túlkapásoknak lehetnek kellemetlen következményeik. Jelen esetben ez fokozottan igaz, hiszen a Vénusz, mint pénz-és szívügyek jelölője vizes jegyben áll, ahol érzelmi alapon kezeli a pénzügyeket ráadásul száműzetésben is van. A Jupiter idegen a széllelbélelt Vízöntőben, a gyakorlati érzék  nem az erőssége, felelősséget általában  csak az emberiségért vagy más kollektívákért érez, magáért vagy a hozzá közelállókért  kevésbé. A Skorpió – Vízöntő interakciók problémás oldala túlköltekezés, tartalékok elherdálása, túlevés, túlivás formájában megnyilvánuló önsorsrontásként fejeződhet ki. Fennáll persze a fedezet nélküli ígérgetés, az anyagi és érzelmi témák felelőtlen kezelésének a veszélye is. A lehetőségek, potenciálok összetévesztése a jelenleg rendelkezésre álló forrásokkal további súlyos hibákhoz vezethet, különösen ha a nagy álmok, utópisztikus törekvések a megvalósítás elől rabolják az energiát. A Vénusz – Jupiter kvadrát a valódi és hamis értékrendek közötti konfliktust is jelezhet, beleértve annak megkérdőjelezését is, mennyire valódiak a saját értékeink.

Fontosabb bolygóhatások

Szeptember 2 : Mars-Neptun szembenállás

Szeptember 4 : Vénusz – Neptun kvinkunx

Szeptember 5 : Merkúr – Szaturnusz trigon

Szeptember 6 : Vénusz – Plútó kvadrát

Szeptember 6 : Mars – Plútó trigon

Szeptember 6 : Vénusz – Jupiter trigon

Szeptember 7 : Mars – Jupiter kvinkunx

Szep 7 : Újhold a Szűzben ( 0h51 Bp)

Szeptember 10 : Merkúr-Uránusz kvinkunx

Szeptember 10 : Vénusz a Skorpióba lép

Szeptember 14 Nap – Neptun szembenállás

Szeptember 15 Mars a Mérlegbe lép

Szeptember 16 Nap – Jupiter kvinkunx

Szeptember 17 : Nap- Plútó trigon

Szeptember 17 : Vénusz- Szaturnusz kvadrát

Szeptember 18 : Merkúr – Neptun kvinkunx

Szeptember 20 : telihold a Halakban

Szeptember 20 : Merkúr – Jupiter trigon

Szeptember 22 : Merkúr- Plútó kvadrát

Szeptember 22 : Nap a Mérlegbe lép

Szeptember 23 : Vénusz – Uránusz szembenállás

szeptember 25 : Mars-Szaturnusz trigon

szeptember 29 : Vénusz – Neptun trigon

Szeptember 29 : Nap-Szaturnusz trigon

Szeptember 30 : Vénusz – Jupiter kvadrát

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!