Vénusz – Plútó együttállás | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Plútóját érintő Vénusz együttállás, valamint a Vénuszt érintő Plútó együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz – Plútó együttállás

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)

E tranzit hatására szokatlan és intenzív szerelmi tapasztalatokat keresel. Abban reménykedsz, hogy a szerelem révén megszabadulhatsz a hétköznapok taposómalmától, de ha nem vigyázol, ez problémákhoz is vezethet. Zavarokat gerjeszthetsz egy egyébként normális, boldog kapcsolatban is, mert nem vagy hajlandó olyannak elfogadni a dolgokat, amilyenek. E tranzit másik problémás hatása abban áll, hogy elbizonytalanodsz szerelmedet /egy szeretett személyt illetően , vagy hirtelen túlságosan féltékennyé vagy birtoklóvá válsz. Ez nem valami tartós hatás, hiszen a Vénusz gyorsan halad, de félreértések forrásává válhat. Azonban ha szerelmed nyitottan regál lelkiállapotodra, érzelmeitek rendkívüli intenzitásának köszönhetően rengeteget profitálhatsz is ebből az időszakból.

E tranzit idején teljesen elbűvölhet egy új szerető, és megszállottjává válhatsz, de légy óvatos. Talán olyan erős tudattalan késztetések hatása alatt állhatsz, amelyeket jóllehet a találkozás katalizált, semmi közük a kapcsolat valóságos potenciáljához.

Egy meglévő kapcsolatban ne használd a szerelmet partnered manipulálására. Ebben az időszakban erősen hajlamos lehetsz arra, hogy a féltékenyég, bűntudat vágy más fajta negatív érzelmek révén manipuláld partnered viselkedését. Ezek azonban csakis negatív reakciókat válthatnak ki, amelyek végül meggyengítik a kapcsolatot.

Planets in Transit – 208 old

Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az ujjlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Plútó – Vénusz együttállás

A Plútó természete hasonlít a teremtő és a romboló Siva istenéhez. A Plútó rendszerint egy struktúra lerombolásával kezdi, aztán újat hoz létre a helyében. A halál, rombolás, megújulás teljes ciklusa folyamán hatalmas erők hatnak, ugyanis a Plútó nem valami szelíd, de még csak nem is kimondottan finom bolygóhatás. Hatásait mindig igen világosan láthatod: a lerobbanó- és generáljavítást igénylő gépektől kezdve a minden szinten végbemenő rombolásig és a pusztulásig. Az egyik vagy másik szinten tapasztalható hanyatlás, amelyet követően a régi formákból új élet sarjad, tipikusan plútói folyamat. Bővebben: A tranzitáló Plútó jelentősége, Robert Hand

Ford megj: E tranzitok hatása nem csupán egzakttá válásukkor, hanem 5°-kal bepontosulásuk előtt és 5° -kal azt követően is érvényesül. (Egyeseknél előbb vagy később is: a hatókörökre vonatkozó szabályok hasznosak, de nem alkalmazhatók mechanikusan. ) A Plútó lassú mozgású bolygó, kb egy éven és 8 hónapon belül háromszor pontosul be tranzitfényszöge : egyszer, amikor direktben halad, aztán amikor tolat, aztán amikor újra direktbe vált. Azonban az ezt megelőző és követő 2 -3 év folyamán is orbison belül marad. Így, mindent egybevéve 4 – 5 éven keresztül, vagy akár tovább is érvényesül a hatása. Általánosítani most sem lehet: a legtalálóbb következtetések a személyes tapasztalatokból vonhatók le. Asztrológiában járatosabbak megfigyelhetik, esetükben mi módon és milyen időintervallumon belül érvényesül a tranzit hatása.

Ez a tranzit valószínűleg nagy hatással lesz kapcsolataidra és nemi életedre. Ha pillanatnyilag nincs szexuális kapcsolatod, e a tranzit életedbe hozhat egyet, amely meglehetősen intenzív lesz, de korántsem zökkenőmentes. Egy ellenkező nemű személy megszállottjává válhatsz. E tranzitkombináció a szerelem hatalmaként jellemezhető, de a hangsúly a „hatalmon” van. Egyetlen, e tranzit időszakában kezdődő kapcsolat sem nevezhető langyosnak. Vagy nyakig belebonyolódsz, vagy egyáltalán nem.

E hatás alatt a szerelmet nem csupán mindennapi életed részének tekinted, hanem olyan élménynek, amely transzcendens szintre emeli a valóságot és teljesen átalakítja életedet. Ez természetesen nagyon nagy elvárás, de most esetleg beteljesülhet. Azok a késztetések azonban, amelykeet egy kapcsolat kivált ebben az időszakban, kényszeresek és nem túl racionálisak. A tudattalan minták sokkal nagyobb szerepet játszanak abban, hogy kit választasz társadként, mint a partnerrel szemben támasztott józan elvárásaid. Ha nem vigyázol, belehabarodhatsz valakibe, akivel rettentő nehéz kijönni – de te pontosan ezért vonzódhatsz hozzá. Ebben az időszakban úgy tűnik, mintha kimondottan szükséged lenne arra, hogy hadakozz egy kapcsolatban. De olyan helyzetben találhatod magad, amikor nem tudsz élni sem a partnereddel sem nélküle. E tranzit nagy veszélye, hogy olyasvalaki bűvöletébe esel, aki nincs rád valami jó hatással.

E hatás azonban semmiképp sem elkerülhetetlen. E tranzit alatt teljesen tisztességes kapcsolat is kialakulhat. A gond az, hogy elsősorban intenzív élményeket keresel, ami korántsem jelenti, hogy ezek egyszersmind jók lennének. Ha történetesen pozitívak, azok is nagyon intenzívek lesznek, így ez a tranzit egy nagyon fontos kapcsolatot is jelezhet életedben.

A meglévő kapcsolatok is intenzívebbekké válnak, ugyanis igényeid felfokozódnak, és sokkal sürgetőbben vágyod a beteljesülést. Egy olyan meglévő kapcsolat, amely nem képes kielégíteni igényeidet, nem biztos, hogy túléli. Társulásod alapjai egész biztos, hogy gyökeres változásokon mennek keresztül ebben az időszakban.

Ha életedben nincs szexuális kapcsolat és ez a tranzit sem hoz egyet, ez valóban nagyon frusztráló időszak lehet. Szexuális vágyaid nagyon erősek és valami módon le kell vezetned őket. Talán szublimálhatók valamilyen kreatív tevékenység révén, ami igen pozitív mederbe terelheti ezt az energiát. De ha semmilyen levezetési mód nem áll rendelkezésedre, igen tüzetedsen kell górcső alá venned szerelmi kapcsolatokhoz való hozzáállásodat. Komoly problémákra bukkanhatsz e területen, amelyeken dolgoznod kell és ennek most van itt az ideje.

Planets in Transit – 498 old

Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.

Kapcsolódó

A Plútó archetípusa

Plútó tranzitok – Robert Hand

Vénusz – Plútó fényszögek: végzetes vonzerő

Érzelmi szakítópróbák – életmentő műtétek

Megszállott szerelem : Medeától Don Joséig

Ami az Asztrológia, karma és átalakulásból kimaradt

Könyvajánló

Robert Hand : Planets in Transits; Life Cycles for Living

A könyv letölthető, pdf változata a Scribd- tagok számára németül elérhető : Robert Hand – Das Buch der Transite

Bil Tierney : Békességben a Plútóval

Liz Greene : The Astrology of Fate

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!