3. rész. Retrográd Merkúr levegős jegyekben | Erin Sullivan

Levegő : mit jelentenek a kapcsolatok életemben ?

A levegős jegyekben tolató Merkúr számos lehetőséget kínál arra, hogy eltöprengjünk: milyen szerepet játszanak a kapcsolatok életünkben. Részletek Erin Sullivan Retrograde Planets (Retrográd bolygók) című könyvének retrográd Merkúrról szóló fejezetéből. Asztrológiát tanulók, gyakorló asztrológusok számára szintén alapkönyv.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A retrográd ciklusok egyik legszórakoztatóbb vagy legfrusztrálóbb szakasza lehet. A születési képlet levegős trigon által elfoglalt házai lesznek azok a területek, amelyeken e hosszú ciklus során átértékeljük prioritásainkat. A levegő elemhez a gondolkodó funkció társítható, és a következő másfél – két év alatt számos lehetőség kínálkozik arra, hogy eltöprengjünk: milyen szerepet játszanak a kapcsolatok életünkben. Azon kapjuk magunkat, hogy a legaprólékosabb részletekig elmerülük tevékenységeinkbe. A levegős trigonban való tolatás ciklusa a kapcsolataink kezeléséhez általában használt technikákra helyezi a hangsúlyt.

Jóllehet ilyenkor a kapcsolódás módjára kerül a hangsúly, ez nem különösebben érzelmes ciklus, hanem inkább kapcsolatmintákra vonatkozik. Megkülönböztetett figyelmet fordítva arra, hogyan alakítjuk ki és fejlesztjük társas viszonyainkat, jobban tudatára ébredhetünk, mennyire fontos másokhoz való kapcsolódásunk mikéntje. Ha valamikor, most van az az időszak, amikor elviselhetetlennek érezzük a társadalmi légkört. A ciklus általános témája: annak felbecsülése, mit adunk bele kapcsolatainkba és mit kapunk vissza. Ez valamennyi, kapcsolódásainkat érintő témára érvényes. Lehet, hogy az elmúlt három hónap folyamán társas viszonyaink nem voltak valami egyértelműek. A régi problémák megszellőztetése, barátainkkal, családtagjainkkal és más jellegű kapcsolatainkkal való interakcióink átgondolása csökkentheti a tudattalanban felhalmozódótt stresszt.A leggyakoribb apróbb bosszúságok a Merkúr levegős jegyekben való tolatása idején : lemondott találkozók, elvesztett okmányok, meghibásodó műszaki cikkek, be nem tartott ígéretek, jó szándékú, de félrevezető információk, stb. Ezek azok a hagyományos jelek, amelyek figyelmeztetnek: engedjük el a dolgot és figyeljünk a magasabb szintű üzenetre. Ez valószínűleg az időgazdálkodással és a világos kommunikációval kapcsolatos üzenet lesz. Most itt az alkalom a prioritások megállípítására és a produktivitás felbecsülésére, bármely helyzetről legyen is szó. Amennyiben mindez a hosszabb távú célok felülvizsgálatával is kombinálódik, e belső keresés jelentőségteljesebbé teheti életünket. Mint Szókratész mondta az athéni bírák előtti védőbeszédében: nem érdemes olyan életet élni, amelyen nem gondolkodunk el. Azonban vannal olyan időszakok, amikor bármely gondolkodó embernek kétségei támadnak ezzel az egyszerű bölcsességgel szemben, és a felülvizsgált élet kételyektól terhes rémálommá válik.

A tradicionális asztrológia álláspontjával összhangban valószínűleg ez a lehető legalkalmatlanabb időszak autók, írógépek, számítógépek, telefonok, üzenetrögzítők és hasonló műszaki cikkek – és bármi olyasmi vásárlására, amely az emberi elme vagy a kommunikációs hálózat mechanikus bővítése eszközének tekinthető. Jó időszak azonban arra, hogy kiderítsük, milyen eszközökre van szükség, honnan, milyen árban lehet beszerezni őket. Mire a Merkúr direktbe vált, megtalálhatjuk amire szükségünk van. És a régi figyelmeztetés: ha csak nem állsz készen arra, hogy elfogadd az eredeti tervek megváltozását, vagy akár azt is, hogy a Merkúr direktbe váltásakor a dolgok visszájukra fordulhatnak, próbáld meg elkerülni a szerződések aláírását és szóbeli megállapodásokat se köss!

Ez a ciklus legoptimálisabban a bonyodalmaktól való megszabadulásra és hosszú távú célok kitűzésére, ezek felülvizsgálatára használható fel. Eközben teret kell felszabadítanunk a legintelligensebb forrásból, a tudattalanból érkező jelek fogadásához is. N agyon gyakori, hogy a retrográd ciklus végére nem az kristályosodik ki, amit vártunk, de pontosan az lesz, amire akkor szükségünk van. A szükséges változások rendszerint egyszerűbben ültethetők át a gyakorlatba azt követően, hogy a Merkúr direktbe váltott.
Kapcsolódó

Retrográd Merkúr az elemekben – teljes sorozat

Retrográd Merkúr föld jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr tűz jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr vizes jegyekben (Erin Sullivan)

Általános tudnivalók a retrográd Merkúrról

A levegő elem és a levegős típus

Megj: A közelmúltbeli retrográd tranzitokat az Astrodienst  blogomra is belinkelt ingyenes efemeridájából lehet kikeresni, illetve a régebbi és a jelenleg használt blog archívumaiból. Ilyen jellegű kérdésekre nem áll módomban válaszolni

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!