Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

E bejegyzésekben már többször szó volt arról, hogy a retrográd bolygók másképp fejtik ki hatásukat, mint amikor direktben haladnak. A gondolkozás elmélyül, a fókusz máshova tolódik, bizonyos dolgok /kapcsolatok ideig-óráig eltűnnek látóterünkből és a felszín alatt fejlődnek tovább. Mivel a Merkúr a leggyorsabban mozgó bolygó, az ő retrográd szakaszai a legáltalánosabban ismertek. Az asztrológiában a Merkúr princípiuma a gondolkodási folyamatokkal, beszéddel és a kommunikáció más formáival, utazással, kereskedelemmel áll kapcsolatban. Látszólagos tolatása az utazásokkal, ügyintézéssel, szerződésekkel, okmányokkal, levelekkel, műszaki eszközökkel, járművekkel kapcsolatos bonyodalmak és késedelmek klasszikus formációja. Pedig egyáltalán nem szükségszerű, hogy ezek a hetek a bosszúságok jegyében teljenek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Átalakuló energiák

Jóllehet a Merkúr tolatása „hivatalosan” egy kb. 24 napos időszakot ölel fel, valójában egy hosszabb, a hátrálást megelőző és követő kb 3 hetes retrográd árnyékos szakaszt is magában foglaló ciklusról van szó. Ez idő alatt a merkúri energiák különböző módokon nyilvánulnak meg, finom átalakuláson mennek keresztül.

Az első energiaváltás akkor következik be, amikor a Merkúr belép a retrográd árnyékba. (Ez egyébként bármely más bolygó tolatása esetén is így van). Jelen esetben a merkúri energiák ekkor kezdtek változni, és ennek hatására a mi figyelmünk is egyre inkább befelé fordult. ( Az akkori, főleg társas kapcsolatainkat, ügyintézést, levelezést, utazásokat, üzleti tranzakciókat érintő események jelzés értékűek lehetnek, milyen témákkal kell foglalkoznunk az előttünk álló retrográd szakasz ideje alatt. A többi, akkoriban érvényesülő bolygóhatás további kiindulópontokat adhat. )

A tulajdonképpeni retrográd szakasz akkor veszi kezdetét, amikor a Merkúr stacionáriusba vált, majd tolatni kezd. A stacionárius szakasz napjaiban a merkúri kópé alaposan megtréfálhat bennünket (ezek a tréfák nagyon trükkösek is lehetnek és kijut belőlük a tolatás további heteire is). Ha eddig vonakodtunk, mostantól akár tetszik akár nem, sort kell kerítenünk a régóta esedékes korrekciókra.

A direkt stacionáriusba váltás momentuma is jelentős- különösen azoknál, akinek képletében valamilyen bolygóval vagy háztengellyel is együttállásba kerül. Innentől most már előre halad a Merkúr, de a retrográd árnyékból csak akkor kerül ki, amikor újra eléri azt a fokot, amelyen tolatni kezdett. Ez minden időszakban más és más. Csupán retrográd árnyékból való kikerülését követően kezdenek visszarázódni ügyeink a szokásos kerékvágásba, kapcsolhatunk a tőlünk megszokott sebességre, ültethetjük át a gyakorlatba a tolatás időszaka alatt kikristályosodott felismeréseket.
Mire számíthatunk ?

 

Késések, meghibásodások, malőrök

A Merkúr stacionárius retrográdba vagy stacionárius direktbe fordulásának időszaka igen frusztráló lehet: ekkor következik be a legtöbb malőr, meghibásodás, üzemzavar (persze mindig a legalkalmatlanabb pillanatban). Az agy a szó szoros értelmében kihagy, a gondolkodás kimondott nehézségeket okozhat, kaotikussá válik. (Szerencsés esetben hajlamosabbakká válunk a reflexióra, gondolkodásunk elmélyül.)

A bolygó tolatásának egész időszaka alatt gyakoribbak a késések, a számítógépek, műszaki cikkek (különösen a kommunikációra szolgálók, pl. telefonok, tabletek), közlekedési eszközök lerobbanhatnak, utazások közben kisebb nagyobb bosszúságok érhetnek. ( Ne induljunk hosszabb utazásra se anélkül, hogy ezt megelőzően ne vittük volna a szervízbe autónkat) . A dolgok lelassulnak, rejtett szépséghibák kerülnek a felszínre. Ennek ellenére természetes ciklusról van szó, ami arra szolgál, hogy újra átgondoljuk terveinket, a különféle élethelyzeteket, felbecsüljünk, visszatekintsünk, javításokat eszközöljünk – nagy hibák esetén akár az alapokig is lebontva és újraépítve. Ez sokkal szerencsésebb, mint új projektekbe kezdeni.

A kapcsolat „karmája”

A tolató Merkúr dzsókerkártyaként működhet: bizonyos kapcsolatok megszakadhatnak, másokat, amelyeket érdemes – pedig épp ilyenkor sikerülhet helyre hozni. Ez utóbbi folyamatban az addig szőnyeg alá söpört dolgok őszinte kivesézése segíthet. Esetenként ilyenkor tárul fel a kapcsolat karmája is, hiszen valamennyi retrográd bolygóciklus karmikus. ( A karmikus asztrológia lehetőségeit és korlátait Glenn Perry : A reinkarnációs asztrológia kritikus felülvizsgálata című , 40 oldalas tanulmánya tárgyalja. Magyar fordítása ingyenesen érhető el a blogon.)

A bolygók retrográd mozgása gyakran esik egybe előre elrendeltnek tűnő eseményekkel. Ezek olyanok, amelyek egyszerűen csak megtörténnek velünk, ránk zúdulnak, nem tudunk rájuk befolyást gyakorolni. A dolgok kicsúsznak ellenőrzésünk alól, az elvarratlan szálakkal pedig újra meggyűlik a bajunk. A tolató Merkúr a múlttal is kapcsolatban van, és sokszor akad dolgunk életünk korábbi szereplőivel. Ebben az időszakban ne lepődjünk meg, ha módosítani kell eredeti terveinken. Igyekezzünk minél rugalmasabbak maradni.

Füstbe ment üzletek, szakmai üresjáratok

A Merkúr tolatásának időszakai álláskeresők számára is frusztrálók lehetnek. Az ilyenkor kapott munkaajánlatokban nincs sok köszönet – ahelyett tehát, hogy azon görcsölnénk,miért nem hívnak be egyetlen interjúra sem, miközben százával küldözgetjük az önéletrajzokat, miért nem botlunk egyetlen életképes lehetőségbe sem, tartsunk egy kis szünetet. Eközben gondoljuk át újra stratégiáinkat, motivációinkat, frissítsük fel a továbblépéshez szükséges ismereteinket.

Üzleti vonalon szintén összekuszálódhatnak a szálak, a tárgyalások megrekedhetnek, megállapodások vagy projektek füstbe mennek. Ebben az időszakban, ha csak nem feltétlenül muszáj, nem jó ötlet szerződést kötni. Bizonyos, fontos információknak ugyanis még nem vagyunk birtokában, tárgyalófeleink pedig talán nem teljesen őszinték, vagy visszatáncolhatnak.Túlélési technikák

 

Figyeljünk kommunikációnkra !

Ami a kommunikációnkat illeti, figyeljünk oda arra, hogy ez lényegre törő és egyértelmű legyen. Ha nem értjük pontosan mit akar közölni a másik, kérdezzük meg újra. A félreértések ugyanis ilyenkor sokkal nagyobb galibákat okozhatnak, mint általában. Egyébként is válogassuk meg alaposan szavainkat és ne bonyolódjunk azonnal vitákba, ha provokálnak bennünket. Chat-üzeneteinket és emailjeinket olvassuk újra legalább egyszer, mielőtt tovább küldenénk őket (és mindenekelőtt, győződjünk meg afelől, hogy a megfelelő személynek küldjük őket) . Chatek esetén különösen fontos, hogy a teljes üzenetváltást olvassuk újra, mielőtt válaszolnánk. (Akkor is, sőt főleg akkor, ha felforrósodik a hangulat, szorít az idő)

Ússzunk az árral !

Annak ellenére, hogy időnként őrjítő lehet, fontos megértenünk, a bolygók tolatása – beleértve a Merkúrét is – természetes ciklus. Többet hozhatunk ki belőle, ha alkalmazkodunk, mint ha szembemegyünk a folyamattal. Ez most az újra értékelés, ismétlés, javítás időszaka, nem pedig az új kezdeteké, beruházásoké.

Ilyenkor nem tanácsos:

házasságot kötni, új autót, számítógépet és más drága holmikat venni, festetni vagy átrendezni a lakást, új vállalkozásba kezdeni, okmányokat aláírni.

Ajánlott tevékenységek:

újra felvenni a kapcsolatot múltunk szereplőivel, mérleget készíteni, átértékelni, újra tervezni, újra átgondolni a befektetéseket, alternatíváinkat, a munkahellyel/ hivatással kapcsolatos helyzeteket, tervezett változtatásokat, a szó konkrét és átvitt értelmében rendet rakni, lomtalanítani

 
Kapcsolódó:

 

Hogy bírod a gyűrődést ?

Növeljük állóképességünket !

Retrográd Merkúr a  Kosban 2018

Retrográd Merkúr a Nyilasban 2017

Gondold újra át !

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!