A Merkúr áthaladása és tolatása a Kos jegyén

(március 6 – május 13)

A Kosban haladó Merkúrt spontán, szenvedélyes önkifejezés, keresetlen, néha talán nyers, meggondolatlan szavak jellemzik. Vénusszal való találkozásakor mondanivalónk összhangban van vágyainkkal, könnyedén, természetes módon fejezzük ki, amit akarunk. Szaturnusszal képezett erőpróbáló fényszöge azonban többször is próbatételek elé állít a következő hetek folyamán. Kitartó munka, erőfeszítések nélkül egyáltalán nem biztos, hogy meg is kapjuk, amit akarunk. Április elei kvadrátja a Marssal és Szaturnusszal tömény frusztrációt, esetleg brutalitást, fájdalmas szócsatákat jelezhet. Fokozott elővigyázatosság ajánlott. Nadia Gilchrist, a Ruby Slipper blog szerzője összefoglalója.

Nadia Gilchrist | Ruby Slipper blog

 

A Merkúr március 6-án lépett a Kosba. A tüzes Kos a Mars uralma alatt áll és az Állatöv első jegye. Ez tehát remek tranzit a kezdetek, a merész ötletek és a szenvedélyes szavak számára.

A szavak és a gondolatok gyorsan, keresetlenül áramlanak. A Kos nem mérlegel túl sokat. „Vágjunk bele, a többit majd meglátjuk később!” – rikkant fel. Ez nagyszerű, ha megrekedtél vagy unatkozol. Egyes szavak túl nyersek vagy dühösek – a Kos ugyanis azt szeretné, ha átmenne az üzenet. A társasági sallangok lényegtelenek. Szerencsére ez a jegy nem haragtartó és nem is forral bosszút. A keresetlen szavak pillanatnyi felindulásból fakadnak és mérge gyorsan elpárolog. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne rombolnának: légy tehát tudatában mit mondasz, különösen, ha a helyzet borulékony.

Néhány óra múlva a Vénusz is belép a Kosba és a Merkúr közelében marad míg az tolatni nem kezd. A szavak szorosan együttműködnek a vonzalommal, így tehát könnyedén meg tudod fogalmazni, mit akarsz. De meg is kapod vajon?

Hááát…A retrográd Merkúr

E tranzit során kezd el idén először tolatni a Merkúr. A Merkúr március 23-án vált retrográd stacionáriusba és csak április 16-án fordul direktbe. Hosszas vendégeskedése bőven ad alkalmat arra, hogy átgondold elsietett terveidet vagy szavaidat. Mindazt, amit dühöd vagy lelkesedésed hevében kimondtál, alaposan felül kell majd vizsgálnod, mihelyt a Merkúr retrográd stacionáriusba vált. A korábbi véleményeidet, kapcsolataidat érintő késedelmek, változások arra kényszerítenek, hogy odafigyelj az adott témák részleteire is.

E tranzit ideje alatt a Merkúr ráadásul háromszor is kvadrátot képez majd a Bak Szaturnusszal. E kvadrátok idején tetőfokára hág a feszültség: szavaidat a szabályok, megszorítások, félelmek vagy hagyományok kényszerítik korlátok közé és arra sarkallnak, hogy a valóban lényeges dolgokra összpontosíts. Kezdetben a szavak bátran és inspirálóan csengenek, de megmarad-e vajon erejük ? A Kos árnyoldala ugyanis az, hogy ha a dolgok unalmasakká válnak, kifullad a lendület. A tolató Merkúr és a Szaturnusz azonban garantálja, hogy a nyers ötletnek újabb meg újabb próbatételeket kell kiállnia, és csak a tranzit vége fele derül majd ki, van-e valóságalapja. A meggondolatlan szavak következményeivel is szembesülnöd kell.

A Szaturnusz és egy Kosban haladó bolygó kvadrátja nem csupán óvatosságot, hanem kitartást is követel. A Merkúr bátor marad a Kosban, de a Szaturnusz nem enged kedved szerint össze-vissza csörtetni, toporzékolni. Lehet egy merész terved vagy előadásod, amelyet át akarsz ültetni a gyakorlatba, de eközben számos kihívással találod szembe magad. A Szaturnusz a lassú, kitartó munkát támogatja, a Kos pedig a vágyat adja, hogy akard, hogy megtörténjen. A három kvadrát közül a tolató Merkúrnak a Szaturnusszal képezett kvadrátja jelzi majd azt az időszakot, amikor átcsoportosításokat kell eszközölnöd vagy még több bátorságra, még több erőfeszítésre lesz szükséged a terv végrehajtásához.

Merkúr – Szaturnusz kvadrát: a Kos és a piros boxzsákÍme a Kosban haladó Merkúr fényszögeinek listája :

Figyelj oda az ismétlődő (vastagabb betűs) aspektusokra, mert az általuk közvetített üzenetek fokozott figyelmet igényelnek.

Március 11: Merkúr – Szaturnusz kvadrát (Kos – Bak 8°)

Március 15: Merkúr – Északi Csomópont trigon ( Kos – Oroszlán 13°)

Március 16: Merkúr – Lilith (Fekete Hold) kvadrát (Kos – Bak 14°)

Március 19/20 : Vénusz – Merkúr együtt állás ( Kos 16°)

Március 23 : Merkúr retrográd stacionárius (Kos 16°54′)

Március 27 : Merkúr – Lilith (Fekete Hold) kvadrát (Kos – Bak 15°)

Április 1: Merkúr – Északi Csomópont trigon (Kos – Oroszlán 12°)

Április 1 : Nap – Merkúr együtt állás (Kos 11°)

Április 4 : Mars – Merkúr kvadrát (Bak – Kos 9 °)

Április 5 : retrográd Merkúr – Szaturnusz kvadrát ( Kos – Bak 9°)

Április 16 : Merkúr direkt stacionárius ( Kos 4°47′)

Április 25/26 : Merkúr – Szaturnusz kvadrát ( Kos – Bak 9°)

Április 27: Merkúr – Északi Csomópont trigon ( Kos – Oroszlán 10°)

Május 5 : Merkúr – Jupiter R kvinkunx (Kos – Skorpió 18°)

Május 7 : Merkúr – retrográd Plútó kvadrát (Kos – Bak 21°)

Május 13 : Merkúr – Uránusz együtt állás (Kos 29°)

Május 13 : a Merkúr a Bikába lépA legfontosabb fényszögek, amelyek megragadták a figyelmemet :

  • A március 19/20 -i Merkúr – Vénusz együttállás jó híreket jelezhet: amit kívánsz/szeretsz összhangban van azzal, amit gondolsz/mondasz. De a Merkúr három nap múlva megtorpan ezen a fokon és tolatni kezd, így a témával kapcsolatban változások merülhetnek fel vagy valamelyik fél meggondolhatja magát. Volt egy Merkúr – Vénusz együttállás március 4-én is, a Halakban (itt is a szavak és a vágyak egységének a témája merül fel), de míg a Halak energiája az elengedésről/megengedésről szól, a Kos energia életre hív és kezdeményez. Ha valami fontosat tapasztaltál március 4-én, hasonlítsd össze ezt az élményt a március 20-ival.
  • Az április 1-i Nap – Merkúr együttállás egy új Nap – Merkúr ciklus kezdetét jelzi. Kapcsolatban lehet az előző, a február 17-i Nap – Merkúr együttállással is ( Vízöntő 28°). Mivel a Nap megvilágít bizonyos igazságokat, a világosság egyik pillanata is lehet.
  • Mindhárom Merkúr – Szaturnusz kvadrát fontos, de az április 5-i a legjelentősebb. Akkor ugyanis a tolató Merkúr egyszerre képez kvadrátot a Szaturnusszal és a Marssal. Nem csupán felül kell vizsgálnod és újra kell gondolnod (Merkúr R) tehát valamit, hanem a korlátok ( Szaturnusz), (mások) cselekedetei és/vagy versenyhelyzetek (Mars) is kihívások elé állítanak. A Kos a Mars uralma alatt áll, ami még több agresszív/ vitatkozó energiát jelent. Ezzel egyidejűleg a szaturnuszi korlátok is érvényesülnek. Mindez tömény frusztráció, esetleg brutalitás, bántó szavak formájában nyilvánulhat meg. Most fokozott elővigyázatosságra van szükség: a keletkezett hőt inkább arra használd, hogy feltüzeld az akadályok leküzdésére irányuló eltökéltségedet, semmint hogy romboló szócsatába bonyolódj.
  • A május 13-i Merkúr – Uránusz együttállás a Kos utolsó fokán jön létre, néhány órával később pedig a Merkúr a Bikába lép. Május 15-én az Uránusz is követi. A Merkúr és az Uránusz duója sokkoló szavakat, aha-élményeket vagy váratlan döntéseket jelez. A Merkúr átlépése a Kosból (új kezdetek) a Bikába (valamit létrehozni ezekből az új kezdetekből) még nagyobb nyomatékot ad az Uránusz jegyváltásának. Figyeld a tulajdonoddal, értékrendeddel, a pénzteremtés és a pénzed kezelésének új módszereivel kapcsolatos nagy felismeréseket vagy meglepő/ sokkoló híreket.
Kapcsolódó

 

Márciusi előrejelzés

Vénusz a Kosban

Szaturnusz a Bakban – tematikus oldal

Retrográd Merkúr: általános tudnivalók

Szájzár, vagy mélyen szántó gondolatok ? Nehéz Merkúr- Szaturnusz kapcsolatok a radixban

Nem mindig az ér célba, aki a gyorsabban fut | Nehéz Merkúr- Szaturnusz kapcsolatok a radixban

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!