Mars – Szaturnusz együttállás : áttörés vagy összeomlás ?

A Mars és Szaturnusz e találkozásai gyakran hozhatók kapcsolatba áttörésekkel (ezek rendszerint a sokadik nekifutásra következnek be, illetve nagy áldozatokat követelnek) vagy összeomlásokkal, balesetekkel, leállásokkal, kegyetlenkedéssel. Általános tudnivalók a fényszög hatásáról személyi horoszkópban, tranzitként és a nagyvilágban.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Mars és Szaturnusz két évente képez együttállást. Az elmúlt évek konjunkciói 2008. július 10-én a Szűz 6°-án, 2010. július 31-én Mérleg 1 °-on, 2012. augusztus 25 –én Mérleg 25 °-on, 2014. augusztus 25 –én Skorpió 25°-on, 2016 augusztus 24-én pedig a Nyilas 9°52′-en jöttek létre. Utóbbinál, 2016.augusztus 26-án az Antares állócsillag is csatlakozott a baljós duóhoz. 2018 -ban április 2-án, a Bak 8˙56′-án mérik össze erejüket, a szintén igen kártékony Facies állócsillag szomszédságában.

A Szaturnusz és a Mars találkozásának időszakait mindenki másképp és másképp éli meg, képlete sajátosságai szerint. Általánosságban véve elmondható, hogy a vágy, a lendület, a cselekvési szándék egyidejűleg érvényesül valamilyen gátlással, frusztrációval. Gyakran érezzük úgy, hogy az akadályok mások részéről, a külvilágból érkeznek. Akarunk valamit, de nem sikerül. Újra meg újra nekirugaszkodunk, egyre erőszakosabban, egyre görcsösebben nyomulunk, mígnem valami összetörik. ( Persze ha valamit annak ellenére akarunk tovább erőltetni, hogy már elértük a végső határt, az intenzív frusztráció mindig borítékolható. Amikor azonban a Szaturnusz (diszharmonikus) tranzitba kerül a Marssal, különösen kritikus számunkra az aktuális energiaszintünket meghaladó erőlködés. Bővebben: Mars- Szaturnusz kapcsolatok )

Ami ilyenkor eltörik, az jó darabig úgy is marad. Mindez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk vágyainkról, de az eddiginél fegyelmezettebb mederbe terelve, bizonyos korlátokat figyelembe véve kell megélnünk őket. A választási szabadság ezekben a napokban is érvényesül: szabadon eldönthetjük például, valamilyen értelmes dologgal, kreatívan töltjük a kényszerparkolás időszakát, addig is növelve állóképességünket, míg ki nem gyullad a zöld lámpa, vagy újra meg újra nekimegyünk a falnak, míg összezúzzuk magunkat.

A meghiúsult vágyak apátiát, mély depressziót okozhatnak, a tehetetlenség érzésével töltve el bennünket. (Ha a reménytelenség, az apátia vagy a depresszió érzései lesznek úrrá rajtunk, az a legtermészetesebb felszólítás arra, hogy nézzünk önmagunkba, és keressük meg, hol, merre szivárognak el értékes energiáink. Ehhez nem mindig szükséges hosszas felderítő munka. Egy, a Marshoz hasonló ösztönös bolygó érintettsége miatt többnyire pontosan érezzük az energiaszivárgás okát. A folyamat megállítása, a regeneráció, az új, élettelibb, karakterünknek megfelelőbb irányok keresése viszont sokkal idő – és munkaigényesebb, mint a felismerés. Ez a feladat szaturnuszi része. Bővebben: A Szaturnusz princípiuma és a depresszió, Az elnyelt életerő visszaszerzése )



Szaturnusz – Mars együttállás a nagyvilágban

Bár a heveskedés, végletesség jobban illik a Mars karakteréhez, a Szaturnusz is ragadtathatja magát túlzásokra. Persze ezek egész más természetűek. Jelen esetben éppenséggel a marsikus megnyilvánulások irritálják: így pl. végletes szigorral torolja meg az egyéni és a csoportos tiltakozásokat, az övével ellentétes nézőpontokat, sőt akár a személyiség eredeti megnyilvánulásait is. A Mars által felingerelt Szaturnusz kimondottan borzalmas, kegyetlen, elnyomó és zsarnoki lehet. Nem csoda, ha az együttállás időszakaiban, közvetlen környezetünkben és a nagyvilágban is elharapozódik az erőszak, valamint súlyos természeti katasztrófák, balesetek is valószínűek.

A 2010-es, chilei bányaomlás tólélői

Emlékezzünk vissza, 2014 augusztus 20-án, néhány nappal a Skorpió Mars- Szaturnusz együttállás bepontosulása előtt kezdte közzétenni az Iszlám Állam borzalmas lefejezős videóit, Afrikában pedig tombolt az ebola-járvány. A 2010 július 31-i, a Mérleg jegyében bekövetkezett együttállást követően, augusztus 5-én történt a chilei bányaomlás. A bánya és az omlás tökéletesen illeszkedik a Szaturnusz analógialáncába, a tehetetlenség, bénultság pedig a Mérlegben száműzetésben levő Marssal való interakcióból adódott. Foley-ékkel ellentétben a mélyben rekedt 33 bányásznak nagy szerencséje volt: 2010 októberében valamennyiüket épségben a felszínre hozták. Akkor azonban a Mars már a saját jegyében, a Skorpióban járt) .



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Szaturnusz – Mars együttállás a személyi horoszkópban

Személyi horoszkópban a Mars és Szaturnusz közötti erőpróbáló fényszögek (együttállás, szembenállás, kvadrát, kvinkunx, félkvadrát) nagy kihívást jelentenek. Természetesen ennek jellege egyénenként más és más és csak részletes elemzés során, a képlet egyéb sajátosságainak figyelembevételével értelmezhetők.

Általánosságban azonban itt is elmondható, hogy a Mars által jelölt önérvényesítő késztetések, lendület, vágy, szexualitás szaturnikus korlátok közé kerül. Ez még harmonikus esetben is komoly problémát jelent, de ilyenkor nagyfokú önfegyelem, etikai érzék, mederben tartott energiák formájában nyilvánul meg. Bizonyos szintű frusztráció, önbizalomhiány, tépelődésre való hajlam, gátlásosság vagy külső akadályozó tényezők ilyenkor is valószínűek, de a szülött belső, átalakító munkája eredményesnek bizonyul.

Kedvezőtlen esetekben a képlet tulajdonosának még indokolt helyzetben is nehezére esik kifejeznie agresszivitását, emiatt pedig depresszióba esik. A depresszív időszakok azonban dühkitörésekbe torkollhatnak, vagy pedig mások agressziójának célpontjává válik.

A marsikus ösztönök különböző okokból (neveltetés, lelkiismeret, bűntudat, önbizalomhiány) kerülhetnek szaturnuszi gátlás alá, így az illető lemond vágyairól mielőtt még egyáltalán megpróbálta volna megvalósítani őket.

A munkavégzésnek, egyáltalán, az energiakifejtésnek nincs természetes ritmusa lendülete, hanem valamilyen belső kényszeresség, vagy külső körülmények szabályozzák. Nehezen szánja magát cselekvésre, azonban amikor túllendül a holtponton, hajlamos lehet túlzásokba esni.

Szexualitását sem tudja mindig akadálymentesen megélni: vagy belső gátlások vagy pedig a környezet miatt (pl. prűd neveltetés, kolostor, valamilyen katonai intézményben, börtönben töltött hosszabb idő). Lehetnek szadista vagy mazochista hajlamai is: ezek intenzitását, megélési módját a képlet más elemeinek tükrében kell vizsgálni.



Mars- Szaturnusz tranzitok személyi horoszkópban

Tranzitként a Mars- Szaturnusz együttállások nagyon megterhelő időszakot jelölnek. (Nagy különbség van persze aközött, hogy a Szaturnusz halad-e át képletünk Marsán vagy a Mars a Szaturnusz felett. ) Míg az előbbi egy olyan, hosszabb életszakasz, amikor életerőnk, cselekvő, alkotó energiáink blokkolódnak, egy fajta – a külső körülményekből vagy a belső motiváció hiányából fakadó tehetetlenséget tapasztalunk meg, a második sokkal rövidebb és intenzívebb lefolyású.

Mindkét esetben felmerülhetnek olyan élethelyetek, amelyek gúzsba kötnek és amelyeken ennek ellenére sem áll módunkban változtatni. Ez heves indulatokat, frusztrációt szül, a fortyogó harag azonban nem áramolhat ki akadálytalanul a külvilágba. Az elénk tornyosuló akadályok (különösen, ha egy erősen pozícionált –pl. Kosban, Skorpióban ill Bakban álló Mars blokkolódik), hajlamosak vagyunk a végletekig feszíteni a húrt, irracionális kockázatokat vállalni, hogy kimozduljunk a holtpontról. A frusztráció önromboló magatartás formájában is megnyilvánulhat: a tényleges öngyilkosságoktól a kisebb – nagyobb baleseteken át az önszabotázs különböző formáiig, szenvedélybetegségekig meglehetősen széles a skála.

Ezeknél a hatásoknál szintén nehéz megtalálni az arany középutat. Az akadályok ellenére való erőltetés ugyanis épp akkora hiba, mint mindent feladni, a kihívásokkal való szembesülés helyett kibúvókat keresni. A destruktivitást a külvilágból is megtapasztalhatjuk, erőszakos események, konfliktusok, ádáz ellenségek formájában. Ez semmiképp sem a döntések időszaka, inkább helyezkedjünk várakozó álláspontra, hagyjuk, hogy a dolgok kiforrják magukat. Ha lehetséges, a vitás kérdések rendezését is halasszuk későbbre.

Szerencsés esetben valamilyen kreatív projekt és vagy komolyabb fizikai erőkifejtés (sport vagy munka – de vegyük figyelembe a fokozott balesetveszélyt) terelheti őket értékes mederbe. Az olyan, a testen keresztül a belső energiákat is harmonizáló foglalkozások, mint a tai-chi, jóga órák szintén ajánlhatók.



 

Kapcsolódó

A Mars princípiuma az asztrológiában

Mars- Szaturnusz kapcsolatok

Erőpróbáló Mars- Szaturnusz fényszögek

Harmonikus Mars- Szaturnusz fényszögek

Mars – Szaturnusz kvadrát

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról

Szaturnusz tranzitok tematikus oldala

Növeljük állóképességünket !

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Hogy bírod a gyűrődést ?

Így kezeld a dühödet !

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!